Felicia verzia I., II.

pokec o všem možném i nemožném
skodaauto - FK

Felicia verzia I., II.

Příspěvek od skodaauto - FK »

Zdravím. Chcem sa spýtať ktorá verzia Felície je podľa Vás lepšia(ver. I. od r. 1994 po 1997 alebo ver. II. od r. 1998 po 2001), čo sa týka poruchovosti, korózie a hlavne pocitu z jazdy. Ďakujem.
Maty
Kontaktovat uživatele:

Re: Felicia verzia I., II.

Příspěvek od Maty »

Všechny jsou stejný ;) ... poruchovost stejná ... reznou stejně ... jezdí se v nich stejně

Ona ta kapota, světla, nárazníky a jiná barva plastů toho moc neudělá na poruchovosti, rezivění nebo jízdních vlastnostech :P
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
skodaauto - FK

Příspěvek od skodaauto - FK »

ok, díky, ak má k tomu ešte niekto niečo dodať, sem s komentárom..
Rambo-x
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rambo-x »

Můj názor je že druhá generace je přece jen o málo lepší....hnije řekl bych o něco malinko méně,motory 1,3 mají vícebodové vstřikování,bývají o něco malinko lépe vybavené a používají přední nápravu benteler(možnost instalace stabilizátoru a o něco lepší jízdní vlastnosti).......ale nějaký zásadní rozdíl nečekej
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Jak píše Maty je to šuma fuk, všechny reznou stejně, ta novější je mladší a tím pádem jich je asi míň shnilejch než těch starších. Mají sice už i nějakej pozink, ale na místech, kde to není potřeba, kapota, ap. Zeslabenou kastli a starou nápravu mělo jen pár prvních feld vyrobených tuším do 02/95, všechny ostatní už mají podvozek stejný. Co se týče motoru, tak je to na kupujícím, co si vybere jestli 1,3, 1,6 1,9.
Čili když bych to měl shrnout, pokud sháníš feldu, tak je de.facto jedno, jake rok výroby, spíš hledej pokud možno co nejlepší stav s co nejnižším doloženým nájezdem kilometrů, ideálně po nějakém důchodci. Ještě dnes se dají sehnad feldy s nájezdem okolo 50 tis. km.
prerovacek - FK

Příspěvek od prerovacek - FK »

Nevím, co je na tom pravdy, ale prý podle neoficiálních výsledků první feldy nedostali žádnou hvězdu v nárazových testech, facelift už prý dostal 3. Navíc je fakt, že ta moje dovezená z Německa (facelift, 4x bag, abs, klima,...) vydržela strašně moc. Pro názornost přidám fotku, kdy jsem jel jak já, tak paní cca. 60 km/h, šli jsme přesně čelně do sebe a já z toho vylezl po svých bez jakékoliv zlomeniny. Nohy mi podle známých mechaniků zachránila rozpěrná tyč, která nepustila motor na nohy. V protijedoucí thalii, r.v. 2010! se jim prý motor zastavil až na nohách.

Obrázek
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne sob 04. kvě 2013 11:20:08, celkem upraveno 1 x.
DDT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DDT »

Jinak je ještě rozdíl v motorech 1.3BMM a 1.3MPI, mpi je živější než bmm.
FELICIA GLXi 1.3 BMM r.v.1996 červená solitaire metalíza
FELICIA GLXi 1.3 MPi r.v. 1998 zelená pacific metalíza
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

první feldy byly ,,, jako favorit , tzv nezesílený , pak přišli zesílený
jde to poznat na VINu pozice 7 je li tam č4 je nezesílená č6 zesílená
jinak se pevnostně nezměnili , pozink díly byly na některých rychle hnijících pozicích , třeba 5tý dveře jenže ve fabrice na nich zabrušovali svarové body a tak to hnilo zas i když omezeně ...........
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

felicie nikdy neměla nic v pozinku ....
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Ale ano, sem tam neco v pozinku je. Napriklad ta kapota. Taky fakt nerezne.

Jak uvadeji kolegove, jsou dve verze karoserie. Zesilena se ale zacala davat mnohem driv, nez prisel facelift. Facelift je opravdu jenom o jinem tvaru narazniku, masky a svetel. Jestli je bezpecnost dulezitym parametrem, tak je ale zbytecne se o Fel. bavit. Je na tom stejne spatne jako ostatni mala auta z prvni poloviny dvadesatych let. Jeste tak verze s pytlema, ma alespon predpinace pasu a deformovatelny sloupek rizeni.
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

až to najdete někde v oficiálním zdroji tak tomu začnu věřit :hlava:
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Neni nutne hledat oficialni zdroje, staci vzit sroubovak a odrbat kus laku z kapoty. Uz jsi videl rezatou kapotu na Felicii?
Rambo-x
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rambo-x »

V oficiálním zdroji,údržba a opravy automobilů škoda felicia,jsem se dozvěděl že by mělo být zinkované čelo blatníku(přišel jsem na to tak že jsem potřeboval blatník vyměnit a četl jsem to celé).....pravda je že ač blatník prohnilý jak síto,čelo bylo netknuté,takže je to možné
O dalších částech nevím ale taky jsem slyšel že postupem času nějaké díly přibývali v pozinku
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

:ot: když jsme u tý bezpečnosti / pevnosti , jak je na tom fabie ? v období cca od podzimu 2010 jsme jim začali dodávat pod označením facelift , A sloupek bez výztuhy v místě kde sloupek přechází v podélník střechy
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Par ruzne nabouranych Fabii jsem videl a rekl bych dobry. Deformacni zony zmuchlane, ale klec kolem posadky s minimem deformaci. Prostor pro posadku zachovan. Ne jako Fel, kde se posune sloupek rizeni a ohne podlaha.
Vasek

Příspěvek od Vasek »

on taky ten pozink není všechno, je to jen ochranná vrstva, která tim, že se obětuje, prodlouží životnost plechům... však se podívejte okolo sebe, reznou i nový auta komplet v pozinku. A to o dost víc, než by člověk čekal.
pro info o pozinku na felicii přikládám screen z PDFka o VW caddym třetí generace, což bude s feldou stejný si myslim.

Obrázek

jinak rezavou kapotu už jsem teda viděl. A né zrovna málo, z vnitřní strany už i místama něco chybělo.

Já bych si teda osobně koupil felicii co nejmladší. Když bych nebral v potaz, že i v posledních letech výroby bylo několik vývojových vylepšení, tak bych se alespoň řídil selskym rozumem, že čim novější auto, tim pozdějc zrezne...
škoda 791.136M 4/99
každý auto jede rychle, jenom záleží kolik mu dáte napapat ;-)
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Která vylepšení máš na mysli? Mám dvě auta. Jedno je modelová rok 98 a druhé 2000. To druhé má navíc stříšky kolem čudlíků na dveřích. To je reálně jediný rozdíl co jsem za ta léta našel :)
Vasek

Příspěvek od Vasek »

třeba v 99tym přešli z lambda sond od Bosche na lamdy NTK, na 1.3MPI změnili hlavy a do dveří implantovali krytky proti vyháčkování. To jsou asi všechny změny, na který si teď vzpomenu.
škoda 791.136M 4/99
acab

Příspěvek od acab »

ale moc to nedomysleli jelikož se to da pěkně udělat přes těsněni na dveřích :D
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Lambdu jsem na tom novějším měnil, protože byla po 90k km KO. Tak si nejsem jistý, zda změna dodavatele byla zrovna k lepšímu. Už vůbec bych to nepovažoval za změnu konstrukční. Teď jsem si uvědomil že tam je ještě jeden rozdíl a to ve verzi řídící jednotky motoru a tentokrát opět k horšímu. V létě to chrchlá po startu že se dvacet sekund nedá hnout z místa.

Jinak jsem si opravdu nevšiml žádné změny, která by pro uživatele měla nějaký přínos. Jízdní vlastnosti, komfort, spolehlivost... Opravdu nečekejte, že když přesednete z Felicie z roku 97 do Felicie z roku 2001, že to bude nějaký zaznamenatelný rozdíl. Aby taky byl, když 99.99 procenta dílů se liší maximálně barvou plastu.

Když někdo pokukuje po Felicii, tak mu říkám: Ať to nemá zrezlou kastli, vše ostatní za pár stovek opravíme. Nemá smysl koukat na rok výroby, všechno jsou to staré plečky. Když je to garážovaná a vystříkaná 96ka, tak může být pěkná. Přitom 2001ka, na kterou nikdo ani nehrábnul, bude mít díry skrz.
Ftigr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ftigr »

Atnarfus píše:Par ruzne nabouranych Fabii jsem videl a rekl bych dobry. Deformacni zony zmuchlane, ale klec kolem posadky s minimem deformaci. Prostor pro posadku zachovan. Ne jako Fel, kde se posune sloupek rizeni a ohne podlaha.
Musím souhlasit, měl jsem bohužel zkušenost přímo zevnitř služební Fabie. Deformační zóny totálně zmuchlané, motor zmačknutý jak papírová koule ale uvnitř kabiny se nehnul ani plastík. S kolegou jsme vylezli pouze se šokem ale po svých. Na čelní náraz je Fabie OK
Honza9007 - FK

Příspěvek od Honza9007 - FK »

ferdamravenec píše::ot: když jsme u tý bezpečnosti / pevnosti , jak je na tom fabie ? v období cca od podzimu 2010 jsme jim začali dodávat pod označením facelift , A sloupek bez výztuhy v místě kde sloupek přechází v podélník střechy
Deformační zóny FI zcela v pořádku...

Obrázek

Předek zrušený, roznesla to karoserie, ale prostor pro posádku byl netknutý. Otevřít šly troje dveře - jen vzadu vpravo nešly, protože se tam dveře potkaly s předními od spolujezdce

Obrázek

A jinak vnitřek celý v pořádku

Obrázek
Vasek

Příspěvek od Vasek »

tady jsem ještě našel jedno PDFko o plechach na feliciich:
Obrázek
škoda 791.136M 4/99
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

fab I , nepochybuju , jak jsem psal někdy od podzimu 2010
Odpovědět