octavia 1.6 74kw
-
PavelZet
- Kontaktovat uživatele:
octavia 1.6 74kw
Zdravím, rád bych se zeptal na váš názor. Mám feldu krátkou 1.3mpi a jsem s ní max.spokojený, ročně najedu do 10tis, jednou v roce s ní jedu Chorvatsko, itálii. jinak jezdím takový pocuky kolem "komína".. Se spotřebou jsem taky spokojený, jezdím kolem 6ti litrů. Teď ale máme přírustek a začíná se pomalu ukazovat, že felicia bude asi zanedlouho malá (sedačka,kočár, podvozek, nějaký ten nákup...) Nechci nijak drahé auto, řešíme zrovna bydlení a tak nám bude muset posloužit nějaká ojetina. Naskytla se mě příležitost ke koupi Octavie combi 1998, 1,6Mpi 74kw, koupena v čr, po prvním majiteli, servisní knížka.cena 44tis. Viděl jsem ji i fyzicky a auto je vcelku zachovalé, jen má najeto teda 300tis km! No a to je to co mě trošku odrazuje... Jaký je váš názor na tuto koupi? díky za rady. P.
Škoda felicia 1.3Mpi 1997
- RockSolid
- Kontaktovat uživatele:
Re: octavia 1.6 74kw
Cena podle mě přestřelená na ten nájezd.. Brácha koupil tu samou motorizaci, r.v. 1997, najeto 150tkm za 32tis.. Auto zatím bez potíží,jen nějaké drbky.. Ale má trošku vyšší spotřebu oproti feldy(cca 8-9l)
Počítal bych s větší spotřebou, na octu je 1.6 málo... pokud se o auto majitel staral, nebál bych se nájezdu... od stolu auto neposoudím, cenu bych taky neříkal moc nebo málo, záleží, jakou to má výbavu.
Škoda Felicia 1.6 GLX - r.v. 98 - 55 kW
VW Touran 1.9 TDi
SPARTA PRAHA FOREVER
šel bych do nepřekonatelnýho tdi 66/81kw
spotřeba bude dobrá a provozní náklady oproti 1.6 benzínu bude akorát vyžší pojistka kterou vykompenzuješ nižší spotřebou 
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Já nevim, co pořád řešíte s vyšší pojistkou... Těch pár korun rozdíl je fakt markantní...
Schválně jsem to jen hodil do kalkulačky bez bonusu (http://www.epojisteni.cz/):
octavia 1.6 74kw - 3350,-
octavia 1.9TDI 66kw - 3900,-
Kdyby byl rozdíl x tisíc, ale pětikilo?
Schválně jsem to jen hodil do kalkulačky bez bonusu (http://www.epojisteni.cz/):
Kdyby byl rozdíl x tisíc, ale pětikilo?
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
Pojistku bych neřešil, stačí se podívat na aktuální nabídku a dobře vybrat...
Škoda Felicia 1.6 GLX - r.v. 98 - 55 kW
VW Touran 1.9 TDi
SPARTA PRAHA FOREVER
mě teda vyšlo nějakých 4500,- pojištění se 60 měsíčním bonusemSkury píše:Schválně jsem to jen hodil do kalkulačky bez bonusu (http://www.epojisteni.cz/):
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG
-
DERMIN95
- Kontaktovat uživatele:
Octavka s tímhle motorem muže být držák muže být smrt. Moc bych do ní nešel kor s 300 tkm. Radši pohledat.
66kw s obtokovým turbem ti udělá milion bez zásahu do motoru ... spíš se rozsype všechno okolo jako u každý oktávky

1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG
-
DERMIN95
- Kontaktovat uživatele:
v týhle cenový relaci? Sorry sádra a to by sehnal dost zhuntovanou naftu. Stala by ho víc než "nová" 
taky se dá ale je to hodně nereálný sehnat za tuhle cenu slušný auto
když to vemu tak za 35 má luxusního golfa trojku se stejnou technikou co má oktávka 
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG
- RockSolid
- Kontaktovat uživatele:
Sadra: Jenže PavelZet chce něco většího 
věř že v golfu je víc místa než v celej oktávce 
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG
-
prerovacek - FK
Sadra17: dost jsem se najezdil jak v OI, tak v OII, tak v golfu III. Mohu říct, že suveréně vede OII, ale nemůžu souhlasit, pořád mi v OI combíku bylo více pocitově volno než v Golfu 
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
U těchle km bych u tohodle motoru už taky dost přemýšlel.Pár jich znám s podobnýma km a jeden vedle druhého papká olej,zvuky z podkapoty nic moc a hlavně u těchto motorizací je bolest převodovka.To bych fakt přemýšlel o nějaké TDi.Nad tím GIII bych taky byl opatrný.Sou to taky staré auta a koukal hlavně na korozi.Ale horko těžko se bude nějaký kousek shánět.V této cenové relaci počítej s tím že to nikdy nebude ono.
- TIW
- Kontaktovat uživatele:
Tohle tu asi slyšet nechcete, ale než kupovat něco takového, co může mít někde v motoru schovaného bubáka, raději bych šel do Feldy v Kombíku, protože za pár kaček je sice hodně Fiatů, Opelů a podobných "aut",ale u každého bych počítal s nějakým latentním průserem v motorovém prostoru, či kdekoliv jinde a to se pak to auto za hubičku celkem prodraží 

- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Tiwe ale tam je zase bubák v podobě koroze.A sehnat neschnilou feldu se rovná zázraku.A když se zázrak koná tak stojí balík a stejně je za pár let po zázraku páč dřív nebo pozděj stejně schnije.
-
Návštěvník
Mame sluzebni O1 1.6 74kw. Ma najeto 280k km. Komplet novy podvozek, novy volant, jinak vse puvodni. Auto porad jezdi jako nove. Na to ze je to sluzebni, tak kupodivu porad vypada lepe nez auta stojici v bazarech s polovinou kilometru. S motorem nikdy nebyl zadny problem. Jenom je to trochu lenoch.
Jestli chces nenarocne auto na udrzbu, majitel je solidni, tak nevahej. V bazaru urcite nic lepsiho nekoupis.
Jestli chces nenarocne auto na udrzbu, majitel je solidni, tak nevahej. V bazaru urcite nic lepsiho nekoupis.
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=118670 ale nejni to kombík
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG
-
prerovacek - FK
Sadra17: nevím nevím, jestli je zrovna Octavia s 50kW SDI pro rodinu ta šťastná volba... aby vůbec vyjeli kopec na výlet v plné zátěži a to bez prdele... 
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
1.6 neni špatnej motor, ale s 300tkm už bych ho nechtěl. To neni 1.3 která vydrží i dvojnásobek. Můj názor na dehet všichni znají a pak už je tam jen 1.8 což neni nic moc a 1.8T a oboje už něco sežere (byť do Chorvatstka 1.8T s plným autem 7l/100km a to jsem řídil já, na couračky ale víc). Pominu-li úlety typu 1.4 44kw a 1.6 55kw tak už tam neni nic. Jedině teda 1.6 74kw s menším nájezdem nebo ta pojízdná rakovina 1.9.
zase ten motor nepodcenuj i když nemá turbo furt to bude srovnatelný s 1.3 feliciíprerovacek píše:Sadra17: nevím nevím, jestli je zrovna Octavia s 50kW SDI pro rodinu ta šťastná volba... aby vůbec vyjeli kopec na výlet v plné zátěži a to bez prdele...
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG
jezdil jsem s SDI koktou v autoškole a zase tak špatný to nebylo.........i s naloženým vlekem.....
opravy a úpravy vašich aut, prodej použitých autodilu :)
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Přerováček: Nevim kdes vzal, že ta červená kokta je 50kW. Podle mě spíš to bude 66ka podle roku výroby.
Popravdě mi tahle diskuze přijde trošku o ničem, protože nejdřív příjdeš s tím, že chceš kupovat 1.6ku s nalítanýma skoro 300t, kde tě logicky čeká dost drahej servis a tady autem, kam očividně nemusíš moc cpát a je ve slušným stavu a pojede za nula nula prd, ohrnuješ nos. Mi spíš přijde, že nevíš co chceš. Nikdo tě nevezme za ruku a neřekne, Tohle auto kup. Rad jsi slyšel dost, ale vždy máš nějakej proti argument.

A to pominu, že v jiný diskuzi zas řešíš ještě renaulty a passaty...
Popravdě mi tahle diskuze přijde trošku o ničem, protože nejdřív příjdeš s tím, že chceš kupovat 1.6ku s nalítanýma skoro 300t, kde tě logicky čeká dost drahej servis a tady autem, kam očividně nemusíš moc cpát a je ve slušným stavu a pojede za nula nula prd, ohrnuješ nos. Mi spíš přijde, že nevíš co chceš. Nikdo tě nevezme za ruku a neřekne, Tohle auto kup. Rad jsi slyšel dost, ale vždy máš nějakej proti argument.
A to pominu, že v jiný diskuzi zas řešíš ještě renaulty a passaty...
-
prerovacek - FK
Škury, nevím, proč se do mě navážíš... tohle téma jsem já nezakládal, v tomto tématu ani auto nehledám, taktéž radu nehledám
tak zase s odstupem
ohledně okty, většina SDI jsou 50kW, tím neříkám, že není 66kW, pouze můj názor... ohledně narážek na passata a lagunu a že první sháním benzín 1.6 s 300tkm., zkontroluj si prvně, než začneš někomu sypat popel na hlavu, kdo žádá v jakém tématu radu!!! 
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Dal jsem si na TIpcarsu octavky v Dieslu do 67kW, z asi 420 oktávek je jich cca. 18x 50kW... Já ani nevěděl, že se nějaká 50kW verze dělala.
Ohledně toho SDIčka se omlouvám, ale pořád asi nejsem sám, co má podobnej názor, že nevíš co chceš.
Viz tedy tvá diskuze o passatu.
Ohledně toho SDIčka se omlouvám, ale pořád asi nejsem sám, co má podobnej názor, že nevíš co chceš.
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
50kW je sdi bez turbíny a couračky kolem komína ale i na delší štreky je to pro někoho kdo nepotřebuju přehršle výkonu akorát.Nedá se s tím závodit ale zahanbit se nenechá.Jediný handicap těchto aut jsou převodovky.Je tam konstrikcí stejná skříň jako na té 1,6 74/75kw a jak je známo tak moc nevydrží a když se vysype,tak hooodně špatně se shání.
- 00Inferno00
- Kontaktovat uživatele:
O bezpečném předjíždění s 50kW Octou asi nemůže být řeč

VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogboneVici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Ty bys chtěl předjíždět? Vrahu malých dětí! 
-
prerovacek - FK
O bezpečném předjíždění nemůže být řeč ani s těmi 66kW
Jinak Skury v pohodě, jen mě naštvalo, že jsem tuhle diskuzi údajně zakládal já, chtěl jsem nabídky ostatních na auto a pak jsem je negoval
Já jsem sice nerozhodný, ale auta si hledám sám, sám si je dotáhnu, zaplatím a hlavně, když se něco posere, tak si popel může sypat na hlavu jen sám sobě
)))
- 00Inferno00
- Kontaktovat uživatele:
S 66kW TDI jsem se svezl a žádná hrůza to nebyla 
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogboneVici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
Oktávky si zbytečně drží cenu. Kolega z práce shání (sháněl) ty poslední modely O1 tour s 1,6kou (je vysazený na LPG) a asi po čtvrt roce to vzdal, protože za takový peníze, za co se prodávaj, koupí Focuse v lepší výbavě, s nižším nájezdem a mladší. Kdybych kupoval takovou oktávku, tak jedine z rodiny kde bych věděl, že tam všechno funguje.
FELICIA LXi [] 1.3MPi, r.v. 1999 Deep sea blue metalic
Ford Focus II 1.6 TDCi 80kW
Ford Focus II 1.6 TDCi 80kW
Octávia 1.4 55kw, 1.6 55kw,74kw a 75 kw, 1.8 a 1.8 T, 1.9 TDi ,66kw, 81kw, 96kw všechny TDi jedou lépe jak motory 1.3 ve feldách a vydrží víc než auto samotný. A když se tu začneme dohadovat otom, že upravená 1.3 jede .... a podobně, tak pokud by chtěl dotyčný nasypat takový balík co by stála smysluplná úprava 1.3 aby jel slušně, do motoru 1.9 TDi tak zase pojede mnohem lépe jak motor 1.3 byť v sebelepší úpravě. Otom že do octávie 1.9 TDi bude strkat peníze všude jen né do motoru se tu bavit nemusíme. Ovšem pořizovací cena slušné octávie v TDi je někde úplně jinde a než začne někdo vykládat že v TDi jel a podobně a stojí to za hovno, tak já řeknu jen že až se sveze v slušným TDi o který se majitel staral, tak pak ať porovnává. Jezdil jsem v octávii 1.9 TDi 66 kw v jedné z prvních co vyjeli a jezdila slušně.
Mám TDi o půl tuny těžší než byla felda a jede mi to mnohem lépe než upravená felda a žere o dost méně. Mě to ke štěstí stačí, svezu se a zároveň mě to nezrujnuje při tankování. Povinné ručení 2450,- u ČSOB.
Mám TDi o půl tuny těžší než byla felda a jede mi to mnohem lépe než upravená felda a žere o dost méně. Mě to ke štěstí stačí, svezu se a zároveň mě to nezrujnuje při tankování. Povinné ručení 2450,- u ČSOB.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
- 00Inferno00
- Kontaktovat uživatele:
Jj, já jen reagoval na to, že prerovacek srovnával atmosféricky plněnou Octu 50kW s TDI rotačkou 66kW, s výsledkem - nepojede ani jedno 
Ještě bych zapoměl na octávii 1.9 TDi 74 kw.
Moje felda 1.4 MPi
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
On tu někdo srovnával něco s feldou?favo píše: Mám TDi o půl tuny těžší než byla felda a jede mi to mnohem lépe než upravená felda a žere o dost méně.
Třeba ty jsi použil srovnání s motory 1.3 a ty se do kokty nedávali, ale to je fuk, možná to bude tím že Octávia = Golf takže jako kdybych psal o koktě s dehtem(rakovinou) pod kapotou. Srovnání s feldou si myslím že je na místě když zájemce o koktu přechází z feldy.
Moje felda 1.4 MPi
jo tohle máme s kamarádem on má B4 passata udělaný kde co a stejně jede do testovacího kopce 110max já s golfem v serii 130 a ted se vstřikama 150favo píše: Ovšem pořizovací cena slušné octávie v TDi je někde úplně jinde a než začne někdo vykládat že v TDi jel a podobně a stojí to za hovno, tak já řeknu jen že až se sveze v slušným TDi o který se majitel staral, tak pak ať porovnává. Jezdil jsem v octávii 1.9 TDi 66 kw v jedné z prvních co vyjeli a jezdila slušně.
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
favo: tak to nevím co kde čteš, nikde nesrovnávám jak jede okta s feldou. Ale od začátku mi bylo jasný že se čeká moje reakce, no nepřišla v tý správný podobě, že?
Jediný co jsem napsal, že 1.6 74kw narozdíl od 1.3 feldy neni v 300 k tomu a to je fakt (čímž jsem nikomu nevnucoval 1.3 feldu, ale musel jsem to k něčemu přirovnat, klidně si tam teda můžeš domyslet "Golffdechtu", kterej by 300 měl dát taky s prstem v nose). Tyhle motory jsou známý že brzo začnou žrát olej a ještě jedna řada měla špatnou převodovku kde se střihaly nýty nebo šrouby nebo co tam vlastně bylo, na diferáku. Tak do toho nepleť jak to jede nebo nejede a už vůbec neříkej že to tu srovnávám já. Řeč byla o výdrži.
Jediný co jsem napsal, že 1.6 74kw narozdíl od 1.3 feldy neni v 300 k tomu a to je fakt (čímž jsem nikomu nevnucoval 1.3 feldu, ale musel jsem to k něčemu přirovnat, klidně si tam teda můžeš domyslet "Golffdechtu", kterej by 300 měl dát taky s prstem v nose). Tyhle motory jsou známý že brzo začnou žrát olej a ještě jedna řada měla špatnou převodovku kde se střihaly nýty nebo šrouby nebo co tam vlastně bylo, na diferáku. Tak do toho nepleť jak to jede nebo nejede a už vůbec neříkej že to tu srovnávám já. Řeč byla o výdrži.
-
PavelZet
- Kontaktovat uživatele:
Re: octavia tdi
ahoj, tak se mi po delší době opět naskytla příležitost ke koupě slušnějšího auta... no nevím přemýšlím na tom..
Je to octa tour r.2005 s motorem 1.9tdi 81kw kód motoru ASV. Octávie je koupená v čr a jezdil s ní pouze jeden majitel. Nyní má najeto cca 130tis, majitel vše nechává dělat v servisu a je vedena i servisní knížka. Přidává i nějaké faktury ze servisu,protokoly z stk+me k nahlédnutí. Auto nemá žádnou obrovskou výbavu, ale alespoň má Climatronic. Na vozidle není tažné zařízení-což majitel vidí jako přednost,že motor nikdy netahal vozík. Já to vidím spíše jako nedostatek, protože za felicií tažné mám a často něco vozím.
Taky prý údajně vždycky při příjezdu někam nechával motor ještě chvílu běžet kvůli turbu. Na motoře však byla cca při 100tis km provedena úprava ŘJ s navýšením výkonu a toč.momentu na cca 91kw(uvedeno i v servisce), což mě trošku odrazuje, protože nemám moc tyto zásahy rád a mám trošku obavy aby něco na motoře neodešlo. Vždycky mě napadá, proč ty motory teda už výrobce nenaladil na ten vyšší výkon... Octavie byla používána jako rodinné vozidlo a majitel ji prodává že už je pro jeho rodinu malá.Chtěl by za ni 125tis. Mě se to zdá zatím docela dost na to že auto má třeba jen plechové disky a nemá ani tónované okna:-(. Zase se mi ale líbí ten stav vozidla a jasný původ+servisní historie. Nevím jestli třeba není lepší přidat nějakou kačku a podívat se už rovnou po Octavii II za ty peníze.Tam se ale bojím těch TDI PD a dvojhmot.setrváku... tady ten starší tdi motor je údajně velký držák.. Co myslíte vy?
Je to octa tour r.2005 s motorem 1.9tdi 81kw kód motoru ASV. Octávie je koupená v čr a jezdil s ní pouze jeden majitel. Nyní má najeto cca 130tis, majitel vše nechává dělat v servisu a je vedena i servisní knížka. Přidává i nějaké faktury ze servisu,protokoly z stk+me k nahlédnutí. Auto nemá žádnou obrovskou výbavu, ale alespoň má Climatronic. Na vozidle není tažné zařízení-což majitel vidí jako přednost,že motor nikdy netahal vozík. Já to vidím spíše jako nedostatek, protože za felicií tažné mám a často něco vozím.
Taky prý údajně vždycky při příjezdu někam nechával motor ještě chvílu běžet kvůli turbu. Na motoře však byla cca při 100tis km provedena úprava ŘJ s navýšením výkonu a toč.momentu na cca 91kw(uvedeno i v servisce), což mě trošku odrazuje, protože nemám moc tyto zásahy rád a mám trošku obavy aby něco na motoře neodešlo. Vždycky mě napadá, proč ty motory teda už výrobce nenaladil na ten vyšší výkon... Octavie byla používána jako rodinné vozidlo a majitel ji prodává že už je pro jeho rodinu malá.Chtěl by za ni 125tis. Mě se to zdá zatím docela dost na to že auto má třeba jen plechové disky a nemá ani tónované okna:-(. Zase se mi ale líbí ten stav vozidla a jasný původ+servisní historie. Nevím jestli třeba není lepší přidat nějakou kačku a podívat se už rovnou po Octavii II za ty peníze.Tam se ale bojím těch TDI PD a dvojhmot.setrváku... tady ten starší tdi motor je údajně velký držák.. Co myslíte vy?
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Auto sice starší koncepce, ale o to jednoduší údržba. Motor nezničitelný. Jediným nedostatkem je zoufale málo místa na zadních sedačkách. Jestli nevozíš vzadu dospělé, tak neváhej a popadni to.
Tažné koupíš za dva tisíce a sám namontuješ.
Řídící jednotku je možné vyměnit za sériovou a tu s přehraným sw si můžeš nechat v záloze. S upravenou jednodkou pravděpodobně nic neodejde, když tomu nebudeš často dávat za uši. Když s tím budeš jezdit normálně, nemůže se nic stát.
Tažné koupíš za dva tisíce a sám namontuješ.
Řídící jednotku je možné vyměnit za sériovou a tu s přehraným sw si můžeš nechat v záloze. S upravenou jednodkou pravděpodobně nic neodejde, když tomu nebudeš často dávat za uši. Když s tím budeš jezdit normálně, nemůže se nic stát.
Re: octavia tdi
rotačka je o něco málo levnější na servis ale PD se chová o hodně líp a dvouhmotu máš i u tohohle ASVPavelZet píše:Nevím jestli třeba není lepší přidat nějakou kačku a podívat se už rovnou po Octavii II za ty peníze.Tam se ale bojím těch TDI PD a dvojhmot.setrváku... tady ten starší tdi motor je údajně velký držák.. Co myslíte vy?
jestli je to libovka tak bych jí klidně vzal
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG
ono je tak dost možný že těch 91kw naměřili i na seriovejAtnarfus píše: Řídící jednotku je možné vyměnit za sériovou a tu s přehraným sw si můžeš nechat v záloze. S upravenou jednodkou pravděpodobně nic neodejde, když tomu nebudeš často dávat za uši. Když s tím budeš jezdit normálně, nemůže se nic stát.
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG
Cena je mimo, ale jinak bych se toho auta nebal, až na to místo vzadu jak psal Franta. Pro mě je to trest když musím jet s rodiči a sedět v zadu, žalostně málo místa na nohy.
Osobně bych raději volil octávii 2, rozhodně má v zadu místa proti jedničce na rozdávání. Pozor jen na motory 1.6, zbytku bych se až tak nebál. Motory PD nejsou taková tragédie jak se o nich často píše. Ostatně to píší lidé co je nemají a potom ti, co je sice mají, ale buď skoro nejezdí a když tak jsou to couračky po městě a většinou jsou to chudáci co šetří úplně na všem a podle toho to potom s jejich autem vypadá. Třeba motor 1.9 TDI PD 77kw je sice línější, ale v ničem nezaostává za 81 kw a není nejmenší problém s tímto motorem jezdit za 4,5-5 litrů jako s rotačkama.
Osobně bych raději volil octávii 2, rozhodně má v zadu místa proti jedničce na rozdávání. Pozor jen na motory 1.6, zbytku bych se až tak nebál. Motory PD nejsou taková tragédie jak se o nich často píše. Ostatně to píší lidé co je nemají a potom ti, co je sice mají, ale buď skoro nejezdí a když tak jsou to couračky po městě a většinou jsou to chudáci co šetří úplně na všem a podle toho to potom s jejich autem vypadá. Třeba motor 1.9 TDI PD 77kw je sice línější, ale v ničem nezaostává za 81 kw a není nejmenší problém s tímto motorem jezdit za 4,5-5 litrů jako s rotačkama.
Moje felda 1.4 MPi
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Za auto s dokladovanou minulostí a zaručeným nízkým nájezdem je nutno si připlatit. Většina dehťáků tohoto stáří má najeto 300+
PD je v pohodě, když to není odlítané. Generálka vstřikování na PD je násobně nákladnější než v případě rotačky.
PD je v pohodě, když to není odlítané. Generálka vstřikování na PD je násobně nákladnější než v případě rotačky.
řek bych že je to spíš obráceně, repas PD vstřikovače je levnější než repas vstřikovačů a čerpadla u rotačky
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Žiju v tom, že nový PD vstřik stojí cca 10 000Kč. Repase PD vstřiku 2 000Kč. Na rotačku je nový vstřik za 6 000 a repasovaný jsem viděli i za pětikilo. Do dehtů moc nedělám, tak to neberte moc vážně.
-
PavelZet
- Kontaktovat uživatele:
kurnik,jste mě úplně zaskočili tím, že to má taky dvouhmotu
...ještě mi ten majitel říkal, že tyto to ještě neměli.. myslím, že to spíš ani neví. Jak to bylo u těch octávií do kterých nebo odkdy se dávala dvouhmota?
81kw má dvouhmotu odjakživa 
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG
-
PavelZet
- Kontaktovat uživatele:
a ten dvou.setrvák se mění po nájezdu nějakých určitých km, nebo se dělá až třeba při spojce? Nebo se začne nějak ozývat, že už je k.o. a je potřeba ho udělat?