Zahřívání brzdových kotoučů

smazany clen - FK

Zahřívání brzdových kotoučů

Příspěvek od smazany clen - FK »

Mám takový problém s brzdovým kotoučem na levé straně.Zahřívalo se mi to při přibrždování za jízdy a,tak jsem s tím šla za mým známym at se na to podívá.Vyměnil mi tam brzdové destičky vše promazal odskoušel a říkal,že už je to v pořádku,ale mě se ten kotouč pořád uplně stejně jako před tou opravou zahříva že nemužu ani na tom udržet ruku.Čím to muže být,jsou špatné ložiska? zda se mi že už to nepřibržduje poznám to protože už se mi netřepe volant přI devadesátce.Tak nevím co je třeba na tom ještě opravit aby to nehřálo.Destičky byly na té levé straně uplně sedřené.
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Re: Zahřívání brzdových kotoučů

Příspěvek od DuDe »

Kotouče po jízdě bývají vždycky horky na tom není nic divyýho . Na tom tu ruku neudržíš . Ale pokud říkáš ,že na jedné straně sedřeny destičky , tak si měl možná zadrhlej ten pístek ve třmenech a nevracel se , ale pokud jsi psal že vše opravil tak by to dělat nemělo .
Chce to zjistit jestli se zahřívají kotouče na obou kolech stejně . Ale jak to chceš skoušet to nevim , ja bych na to po jízdě nechytl . Na to mám svoje ruce moc rád . ;)
smazany clen - FK

podle mýho když byly ty destičky uplně sedřené tak to asi přibržďovalo, takže možná zarezlej pístek a nevrací se, ale že jsou kotouče horké že se na nich ruka nedá udržet to asi neni nic neobvyklého jestli jedeš někde z kopce a dost brzdíš tak se hodně ohřejou a docela dlouho chladnou takže zkus když pojedeš po rovině bez brzdění a pak na ně sáhni, a k tomu ložisku: mohlo by to taky být tím to by se hřálo i při jízdě po rovině ;)
smazany clen - FK

Právě jsem zkoušela po krátké jízdě jestli ta levá strana více hřeje a můžu ti říct,že sakra hodně hřála proti té druhé a po dlouhé jízdě byl ten kotouč fialový a hodně topil,brzdy by měly být ted v pořádku ale přece není možné aby jedná strana hřála víc tak to nemuže být uplně v pořádku.Já mám také ráda své ruce ty mě celý život živí. :D
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

Pokud je to teda rozžhaveny do fialova , tak to asi ložisko nebude, to by to asi tak moc neohrálo. . . . To bude dělat ta brzda .
Ještě taky záleží na tom jak moc se tomu ten mechanik věnoval . Jestli jen nevyměnil destičky a hotovo . . . . Nenapadá mě nic jinýho čím by to mohlo být ,když né tím pístkem ve třmenech . A v jakym stavu jsou kotouče ?

A ještě si psala že je to po krátké jízdě , tak to by to ložisko tak nerozžhavilo . . . To se většinou projevuje na delších vzdálenostech .
smazany clen - FK

Kotouče prý jsou dobré aspon to říkal,ale ta barva do fialova byla před tou opravou těch brzd ted jsem jen zkoušela tou rukou jestli to moc hřeje.Moc dlouho se tomu ten známy opravář moc nevěnoval asi tak po pul hodině měl ty destičky vyměněné a ten váleček pry byl dobry tak to jen promazal a rozchodil a prý se to vrácelo.Jestli mi to bude hřát zase až do fialova tak mu to pujdu reklamovat.Ani po mě nechtěl moc za opravu tak kdo ví jak to spravil.
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

Pul hodiny ? Tak to ten pistek nevytahoval a asi ani neodvzdušnoval brzdy . . .
smazany clen - FK

Říkal že prý se ty brzdy vrací,ale za jízdy se to třeba nevráci a trochu to přibržduje ,leda se na to znovu podívat,ale pokud když nejedu tak to možná funguje .Porad mi jak poznám nejlíp jestli už to nepřibržduje.
NoName

Příspěvek od NoName »

Ahoj mám uplně stejný problém.Před časem jsem zjistil,že mi levé přední kolo čas od času píska a bodejť by ne stáhl jsem okénko a slyšel při pomalé jíždě šustění,tak jsem dal auto na zvedák.Pravé kolo šlo otočit jako nic a levé poněkud ztuha.Bylo zjevné,že trochu přibržďuje,ale i při dlouhé jízdě se nijak extrémně nepřehřívá.Řekl jsem si nic.Sundal třmen na levém kole,vše očistil,odhrnul prachovku na pístku,pístek jsem namazal (nevyndaval jsem ho) a několikrát jsem ho sikama zatlačil zpátky a pak vyšlapal opět ven.Když už jsem ho zatlačoval po několikáté šlo to nádherně zlehka.Říkám bomba vše jsem dal dohromady.Nandal kolo našlapal brzdy (tím jsem přitlačil pístek k destičkám) a kolem šlo krásně zlehka otáčet.Pak jsem s tím jel asi 20 km a vše se vrátilo do starých kolejí kolo mi opět mírně brzdí.Nevíte někdo čím by to mohlo být nebo co s tím?Díky moc.
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

evicka005 : Ja bych zvedla auto a zkusil bych otáčet kolem naprázdno ve vzduchu , pak zabrzdit a novu otáčet . . . Podle toho usoudíš jestli přibržduje . ..
Tomy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomy »

NoName píše:Ahoj mám uplně stejný problém.Před časem jsem zjistil,že mi levé přední kolo čas od času píska a bodejť by ne stáhl jsem okénko a slyšel při pomalé jíždě šustění,tak jsem dal auto na zvedák.Pravé kolo šlo otočit jako nic a levé poněkud ztuha.Bylo zjevné,že trochu přibržďuje,ale i při dlouhé jízdě se nijak extrémně nepřehřívá.Řekl jsem si nic.Sundal třmen na levém kole,vše očistil,odhrnul prachovku na pístku,pístek jsem namazal (nevyndaval jsem ho) a několikrát jsem ho sikama zatlačil zpátky a pak vyšlapal opět ven.Když už jsem ho zatlačoval po několikáté šlo to nádherně zlehka.Říkám bomba vše jsem dal dohromady.Nandal kolo našlapal brzdy (tím jsem přitlačil pístek k destičkám) a kolem šlo krásně zlehka otáčet.Pak jsem s tím jel asi 20 km a vše se vrátilo do starých kolejí kolo mi opět mírně brzdí.Nevíte někdo čím by to mohlo být nebo co s tím?Díky moc.
Vymenit tesnenie piestu, skontrolovat stav piestu, voditka trmenov - kontrola/vymena, premazat.
jajjcy - FK

Příspěvek od jajjcy - FK »

Mě dělalo to samý a bylo to tím,že ten protikus chodil jenom dole a nahoře to bylo kouslý.sundat a vyčistit,aby vše chodilo jak má.
igorjarema

Příspěvek od igorjarema »

ahoj lidicky muzete mi poradit diky.vcera jsem menil brzdove desticky.vsechno probehlo v poradku ouvzdusnil jsem kola pak jsem jel zkusit ja felda brzdi,kdyz jsem zkousel brzdy prislo mi ze pravy predni kolo pribrzduje.tak jsem zastavil a zkusil jsem se pomalu popojet lehce jsem pridal plyn a hned jsem ho ubrak sotva jsem se rozjel zjistil jsem ze prava strana brzdi.lidicky vytahnete me s tady toho problemu.diky. :x
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

A když jsi měnil ty brzdovy destičky , nedival jsi se v jakym stavu jsou ty brzdovy pisty ? Nebyli třeba přirezli ?
smazany clen - FK

pisty je v pohode prece nemuze pist prireznout za dobu co jsem menil desky predtim vse bylo v pohode.kdyz jsem vymenil ty desticky tak jsem potom ovzudnil hlavni brzdovy valec tak jestli to nebude tim.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pon 01. pro 2008 14:00:15, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

tys odvzdušnoval hlavní brzdovej válec ? A na těch třmenech u kol jsi odvzdušnoval ?
Jurka - FK

Příspěvek od Jurka - FK »

Jak se vůbec odvzdušnuje hlavní brzdový válec?
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pon 01. pro 2008 14:00:59, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

Jurka : No právě že mi to příjde divný, nikdy jsem o tom neslysel , tak se ptám ?
smazany clen - FK

DuDe píše:tys odvzdušnoval hlavní brzdovej válec ? A na těch třmenech u kol jsi odvzdušnoval ?
nejdriv jsem ouvzdusnil brzdovej valec jelikoz se mi nejak propadal brzdovi pedal a potom jsem ouvzdusnil kola.zachvily se na to pudu mrknout jsem zvedav jestli to spravim podle me to musi byt nejaka prkotina pak dam vedet jak to dopadlo
smazany clen - FK

DuDe píše:tys odvzdušnoval hlavní brzdovej válec ? A na těch třmenech u kol jsi odvzdušnoval ?
kola jsem odvzdusnil take ale nejdriv jsem odvzdusnil hlavni brzdovi valec
smazany clen - FK

Jurka píše:Jak se vůbec odvzdušnuje hlavní brzdový válec?
PODOBNE JAKO BRZDY NASLEPES BRZDOVI PEDAL PODRZIS PEDAL SESLAPNUTY POVOLIS SROUB S TOU RUBICKOU CO JDE OD KOLA A UTAHNES A PAK MUSIS UDELAT TO SAME ODVZDUSNIT KOLA.
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

DuDe píše:Jurka : No právě že mi to příjde divný, nikdy jsem o tom neslysel , tak se ptám ?
Za ty roky to slyším taky poprvé že se odvzdušňuje brzdový válec. :lol: :lol:
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
mikka

Příspěvek od mikka »

Když to odvzdušníš u kol, odvzdušníš tím i ten hlavní válec.
Přirezlý pístek to může dělat, protože s novými destičkami je v jiné poloze, než v jaké byl se starými destičkami sjetými na minimální tloušťku.
Dál to může dělat napečený bordel na plochách, kde spodní a horní konec destiček dosedá na třmen.
No a taky můžou být přidřené vodicí čepy.
favo

Příspěvek od favo »

Evičko jednu radu ti dám za tím známím už choď jen na kafe , pokud někdo opravuje brzdy a jejich stav je po opravě stejný tak za A tomu vůbec nerozumí a ani se jich nedotkl a nebo za B ............ to raději nebudu rozvádět. Zkus napsat od kud jsi třeba se v okolí najde nějaký šikovný člen který rád pomůže ženě v nesnázích ;)
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
smazany clen - FK

případně můžou bejt v háji - nebo spíš jen jedna z hadic k bzdovýmu třmenu, na starších autech, favoritech atd je to častý hadička vevnitř nabobtná, při brzdeni zabrzdi, ale protoze je vevnitř nabobnalá, tak tam mírnej tlak drží a pístek se nevrací uplně - přibrzduje, staci vymenit hadičk .. kdyz uz tak obe , cca 100kč za kus autokelly ... to je další možnost jsou li třmeny, pístky, a vodící tyčky v pohodě.. čistý a nezasekávaj se.. nedrhnout..
smazany clen - FK

mikka píše:Když to odvzdušníš u kol, odvzdušníš tím i ten hlavní válec.
Přirezlý pístek to může dělat, protože s novými destičkami je v jiné poloze, než v jaké byl se starými destičkami sjetými na minimální tloušťku.
Dál to může dělat napečený bordel na plochách, kde spodní a horní konec destiček dosedá na třmen.
No a taky můžou být přidřené vodicí čepy.
diky za radu brzdy uz jsou ok.
P1azer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od P1azer »

Zdravím,
nechce se mi zakládat nový TOPIC, tak to hodím sem. V pátek se měnily na mojem Ferdovi kola (ALU letní 13" - nově vyvážené, ale nikdy tam nebyly). Přes víkend jsem nejezdil a včera jsem popojížděl po Brně a už mi přišlo, že kola neuvěřitelně hučí, na to, že jsem přezul na letní. Pak jsem jel Pisáreckým tunelem a že to rozjedu a auto bylo hrozně líný a na 4ku jsem to víc jak na 80 nerozjel a pak začalo něco hrozně smrdět (jako když se flexou řeže plech). Tak jsem zastavil a pravé přední kolo bylo rozpálený. Když jsem to večer zvedl aspoň heverem, tak jsem zjistil, že jsou úplně kouslý brzdy na PP kole a na levém to trošku škrtá o kotouč. Měl jsem v plánu měnit destičky, ale čekám, až je naskladní...
ale čím by to mohlo být, když se s brzdama nic nedělalo, jen se vyměnily kola?
S brzdama moc laškovat nechci, takže to asi hodím do servisu... jen by mě zajímalo, čím to mohlo být? Jestli to byla taková náhoda, že hned po výměně kol by se ty destičky tak sjely a vyskočily z třmenů a už se nevrátily?
FELICIA LXi [] 1.3MPi, r.v. 1999 Deep sea blue metalic
Ford Focus II 1.6 TDCi 80kW
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 00Inferno00 »

Zaseknul se pístek, o tom je tu mnoho napsáno :hledej:
Vici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogbone
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Má pravdu předsedo.
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 28&t=32557

Destičky nevyskočily, dosud bylo vlhko, tak pístky eventuelně destičky v zámcích možná ještě chodily, ale jak to vyschlo, tak to zatvrdlo. Není to nic složitého, ale pokud jsi to ještě nedělal, tak to sám nerozdělávej. ;)
P1azer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od P1azer »

Jo, hodím to dneska do servisu. Díky.
FELICIA LXi [] 1.3MPi, r.v. 1999 Deep sea blue metalic
Ford Focus II 1.6 TDCi 80kW
stspravce

Příspěvek od stspravce »

Taky to hodím sem. Po ujetí cca 3-13 km se mi strašně hřejí kotouče a začne to kolo při ustálených otáčkách hluboce pískat. Při pohybu kola doleva doprava to ustane, při brzdění taky. Zdá se mi že to víc hřeje od středu jako by od ložiska, ale horké je celé kolo tak nevím. Vidíte to na ložisko či na brzdy? Vím že ložisko trošec hučí ale zas takové peklo mi to nepřišlo. Díky za názory.
Paulie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paulie »

Neměnil si náhodou ted někdy brzdové desky? Ono to většinou býva materiálem....
Mě to začlo dělat po výměně brzd. destiček...Taky jsem to řešil tak, že jsem bud lehce zatočil na stranu a nebo jsem skočil na brzdy a byl třeba zas 10km s hučením klid....
Taky jsem si myslel, že ten hukot je ložiško. Nakonec stačilo udělat na těch destičkách náběhy a už to nedělá.....Ale pro změnu to ted nějak po zimě začíná pískat :lol:
Přesně stejný zvuk jako ve videu to dělalo: http://www.youtube.com/watch?v=VGyOyO2Pn5M
Odpovědět