Točí, ale nestartuje

MPi 1AV
AEE
Alasah - FK

Točí, ale nestartuje

Příspěvek od Alasah - FK »

Chci jenom utvrdit teorii.

Dnes ráno jsem šel nahodit auto. Jelikož neudrží teď v zimě volnoběh, tak musím být za volantem a mít sešláplej plyn asi tak na minutu a pak už drží.
Nastartuji auto, chvilku nechám klapat a pouštím plyn, auto mi chcípne. Chci nahodit znova, ale už nenastartuji. Motor se točí, ale nechce chytnout.
Taky jsme asi před měsícem tankovali levný benzín a po jeho natankování při jízdě auto zničeho nic ztrácí výkon, ale po pár metrech zase se výkon vrací. Taky mi teči voda z výfuku.
Jen pro info: Felicie 1.6MPi, r.v. 1996

Teorie - v benzínu byla voda a teď v zimě zamrzla, dostal se kusky ledu do hadiček, takže to nepouští palivo do válců.

Momentálně mám pod motorem přímotop a zahřívám. Dělám správně? Ještě doporučovali, že mám profouknout palivové hadičky, kde je přibližně najdu?

Prý existuje nějaký preparát, který tu vodu v benzínu nějak zlikviduje, jestli jo, jak se jmenuje?
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Re: Točí, ale nestartuje

Příspěvek od emilio52 »

Jmenuje se Velfobin (jestli ho ještě vyráběj) a jinak stačí obyčejný líh asi půl litru na nádrž .
Do Hledej napiš velfobin a najde ti tu toho víc čím to múže být . :)
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Alasah - FK

Dík za ten název. Zadal jsem ho do vyhledávače a našel jsem vlákno, kde se zabívají tímto problémem. Předtím jsem hledal v sekci Nejede :-(
Wenca - FK

Příspěvek od Wenca - FK »

a nestacilo by tam u benzinky natankovat trochu E85?
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

Riesenie: tankuj normalny benzin, OMW ;)
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
Hans - FK

Příspěvek od Hans - FK »

Řešíte blbosti, slušně řečeno. Nehledejte pořád vady v palivu, když natankujete na nějaké jiné pumpě než OMW, Shell, Benzina atd. je to jen placebo efect. Nemáme Ferarri! Zaměřil bych se na technický stav motoru, když říkáš že musíš startovat s plynem. Můžeš mít vadnou škrtící klapku a neotvírá se ti na volnoběh.
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

nechem sa hadat, ale s palivom tu mame vsetci skusenosti ale ked je vnom voda... :roll:

dalej, indukcna cievka, cerpadlo atd atd, kdesi sa to uz riesilo ;)
Alasah - FK

Už to valí normálně, takže to dál rozvíjet nebudu.
Palivo to bude, protože když jsem foukl do palivového čerpadla, tak to zničeho nic povolilo a pak jsem úspěšně nahodil.
Auto dobíji dobře, dle mého názoru to klapkou nebude. protože po té chvilce už drží volnoběh stále.

Jsem názoru, že by to mohli toto téma admini zavřít nebo smazat.
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Jel jsem umýt auto do myčky, abych ošplouchl od těch největších solnejch s*ačkách co jsou na silnici a po vyjetí z myčky mi nejde nastartovat auto. Startér točí jako zběsilý, ale auto prostě nechytne, ani když šlapu na plyn, abych tomu trochu pomohl :(

Myslel jsem, že to bude nějaká vlhkost tak jsem nechal auto tak 30 min.v klidu, ale ani pak, v tomhle počasí se není co divit. Až to skončilo vybitou baterkou. Benzínu tam je min. 10 litrů a relátko čerpadla reaguje na zapnuté zapalování. Tak po třetím otočením startéru začne poskakovat ručička otáčkoměru, ale auto nenastartuje :evil:

Nějaký nápad přátelé?
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
Vasek

Příspěvek od Vasek »

viděl bych to na vlhkost ve víčku rozdělovače. Pokud se tam dostala voda, tak za 30 min sama určitě nevyschla. Proto radím víčko sundat, vytřít vlhkost a zase bude jezdit.
škoda 791.136M 4/99
každý auto jede rychle, jenom záleží kolik mu dáte napapat ;-)
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Po třech hodinách jsem tam zajel s otcem, kdyby to náhodou nevyšlo, aby mě odtáhl před servis a samozřejmě to chytlo na první pokus :scratch:

Jak se tomu dá zabránit? Ta vlhkost se tam může dostat normálně, nebo třeba jenom při tlakovém mytí?
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
Vasek

Příspěvek od Vasek »

za běžnýho provozu určitě ne, jen při mytí a velkym dešti. Zabránit se tomu dá tak, že nebudeš jezdit rychle přes hluboký louže (tak jsem se s tim setkal já) a že si dáš při mytí motoru pozor, případně po mytí vezmeš hadr a vodu vytřeš.
škoda 791.136M 4/99
každý auto jede rychle, jenom záleží kolik mu dáte napapat ;-)
Domi-n
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Domi-n »

mě to cuká, chcípá jen po dešti, řešim nový uzávěr palivové nádrže a vyčistil jsem odtok který je pod víčkem od nádrže byl zasranej bordelem a je to jediné kudy mi mohla do nádrže natéct voda ... pokud i po příštím dešti to bude dělat jsem K.O. :? ted vyčerpávám nádrž...
Domi-n
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Domi-n »

nezažil někdo že by praskla hadice mezi hrdlem a nádrží? i po vysušené nádrži čerstvě natankovaném benzínu do stále chcípá... i když jsem ji opět vysušil a znova kanknul :/ dělá to po natankování až po x kilometrech proto zda tam někudy nezatéka .... klapka vyčištěna....
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

to znamená že máš vodu v benzínu ? a co ten benzín vzít na jiný benzínce ? nebo ho nedávat do auta ale do průhledný nádoby a nechat ho odstát ?
Sruty22
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sruty22 »

jeste bych se koukl na benzinove trubky pod autem jestli neni nejaka primackla pak jeste cerpadlo jaky dva tlak 1.6 jsou velmi haklive na tlak paliva (s tim vykonem jsem to mel podobne a zjistil jsem ze je promackla trubka benzinova) Obrázek
https://www.flickr.com/photos/127894722@N07/
  • potkaj se dva..křižovatka dva pruhy....semafor...červená.....start !ruská ruleta, zelená...jede se deset,dvacet,dvojka přes třicet a trojka na čtyřicet.....pade ! ....votáčky dva,skoro tři litry..holky na chodníku mi hážou kalhotky....
Domi-n
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Domi-n »

po asi 20min. jízdy jsem dojezdil, už jen točí a nestartuje tak že benzín je asi dobrej pokaždé na jiné benzíně... zítra zkusim cívku rozdělovače
mě zmátlo to že to bylo po deši nebo za deště, že jsem měl vadné víčko od nádrže a odtok pod víčkem zasraný bordelem
nač jsou dvě auta když obě mám mimo provoz? :D :D jinak všemn děkuji :)
H4nIS

Příspěvek od H4nIS »

Tak od dneska mi taky nestartuje... Uz mi to asi tyden skubalo za jizdy vetsinou v nizkych otackach jak se dalo vic plynu a prijedu vypnu motor, ale uz ho nenatocim. Benzin tam mam neco kolem rezervy, zkousel jsem jestli jde jiskra a vypada to, ze ne. Jak vyzkousim jestli jde bezin? Kdyz odpojim hadici co jde do skrtici klapky a zacnu startovat tak by mel tect benzin ?? Je totiz kompletne sucha. Zitra vymenim palivovy filtr a kdyz to nepomuze tak me jeste napada vicko rozdelovace. Nejhorsi na tom je, ze auto mi kleklo ne doma takze odtah :-/ VAG hlasil vysoke palubni napeti mozna to ma souvislost se svitici kontrolkou airbagu.
Škoda Felicia 1.6 GLX - ABS, 2xairbag, servo, el.okna, zrcatka, alarm Magicar s dálkovým startem..
H4nIS

Příspěvek od H4nIS »

tak už to startuje, vyměnil jsem palec a nic tak ještě cívku a jede to, jen jak to chytlo tak to má teď zvuk jak diesel tak nevím co s tím, že bych něco při výměně palce dal jinak ? tam to víčko by mělo pasovat jen z jedné strany ne ?
Škoda Felicia 1.6 GLX - ABS, 2xairbag, servo, el.okna, zrcatka, alarm Magicar s dálkovým startem..
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

zkus jiný svíčky
H4nIS

Příspěvek od H4nIS »

každopádně svíčky jsem chtěl měnit už dávno, teď tam jsou nějaké brisky a vůbec něco se mi na tom autě nezdá zase mi začal svítit airbag jak to chytlo, ale to už odbíhám od tématu
Domi-n
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Domi-n »

zkus zda není nějaká svíčka mokrá mě to dělalo na funce a měl jsem špatný kabel ke svíčce :/ jinač nevim rozdělovač na nějaký kontakt nehází jiskru a nějaká svíčka ...
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

helej a co dobíjení ? je v cajku ? nebo nedobíjí , popř přebíjí ?
H4nIS

Příspěvek od H4nIS »

vypadá to, že za všecko může regulátor alternátoru, protože přebíjí to vysvětluje to rožnutí kontrolky airbagu a potom odpálení cívky a kdoví co ještě :evil: motor má zvuk jak diesel mám pocit, že to jede na 3válce jak odpojím první vstřik tak se nic neděje, jak odpojím druhý a dál tak to jde poznat. ?ělo mě to napadnou dřív mrknout se na napětí,, hlavně, že mám palubní PC... jinak na volnoběh to ukazovalo nějakych 14,6V a při šlápnutí na plyn to lezlo aji na 16V
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

to je špatný , vyměň ho a uvidíš , aby jsi nemusel měnit mnohem víc věcí
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

Trapi ma taka vec.
Mam problem so startovanim mojej 1,6 feldy. Raz za cas chytne pekne, motor naskoci na otocenie kluca, nabehne volnobeh na 4 valce. Tak to ma predsa byt :D
Ale velakrat sa mi stava, ze motor neskoci na prvu "šupu" Proste točim, uz chyta a nič...Robi to skoro stale, raz tak raz tak...Potom to uz jakosi nabehne, ako keby postupne po jednom valci...

Dalsia vec, ze volnobeh je strasne nekludny, trha z motorom, od vymeny lambdy je to lepsie, ale aj tak...Klapka vycistena, zresetovana. Mam podozrenie na volnobezny spinac v klapke.
Trapi ma to z dovodu, ze FUNka a aj druha felicia chytaju na prve otočenie klučika a volnobeh maju kludnejsi, skoro bez cuknutia :) :roll:
Skube snim len vtedy, ked zacne regulovat lambda sonda(zistenie podla vag)

Hallov snimac to nemoze byt???
kohula
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kohula »

Využiju tématu..
při opravě mé feldy mi přestala startovat. Podezření na špatnou baterku bylo správné. Vyměnil jsem baterku, startér točí, ale motor se nechytne. zkusil jsem do válce kápnout benzínu a mělo to snahu chytnout, ale nakonec ne. Myslím si, že do motoru nejde benzín.. Co zkontrolovat? Před vybitím baterky auto startovalo normálně, tak si nemyslím, že by se palivové čerpadlo pokazilo jen tak..
ještě doplním, že jsem auto kuchal okolo víčka nádrže, kde to bylo prorezlé a vylezl mi ven kostřící drát, který byl pěkně zrezlý.. ošmirgloval jsem ho a při startování jsem ho kovovou svorkou přichytil ke kastli, ale nepomohlo to..

kostřící drát: Obrázek
DDT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DDT »

Kostřící drát palivového čerpadla je myslím u levého zadního světa na šroubu M8,tak se skus na to kouknout.
FELICIA GLXi 1.3 BMM r.v.1996 červená solitaire metalíza
FELICIA GLXi 1.3 MPi r.v. 1998 zelená pacific metalíza
kohula
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kohula »

díky moc, v tom byl ten problém. motor už zase vrčí :thumright:
Benny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Benny »

Prosím o radu :(

Po opravě motoru kdy byl ven z auta a dělaly se rozvody nechce naskočit. Startér točí celým motorem, bez problému točí i klikou.

Palivo do auta jde, vstřiku jsou v pořádku, svíčky hážou pěknou jiskru, klapa funguje, lambda je vyměněna, ventilové vůle jsou seřízeny, zkouška toho že by byl ucpaný výfuk se nepotvrdila.

Již nevím co dál, když otočím startérem přes kvalt tak auto škubne, při jízdě na laně motor jako by se dusil.

Díky
Autobusákem se člověk nestává, ale rodí.
Ženskou jedině když má milion a na prdeli úmrtní list.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

jsou opravdu správně rozvody ?
Benny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Benny »

ferdamravenec píše:jsou opravdu správně rozvody ?
Rozvody originál škoda pro 1.3 MPI po roce 1998. Dělal jsem je s člověkem co dělal rozvody na více autech od MBčka až po Feldu.
Autobusákem se člověk nestává, ale rodí.
Ženskou jedině když má milion a na prdeli úmrtní list.
redroker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od redroker »

Mám podobný problém. Včera jsem jel do práce na N, vše OK (i za posledních 6 let co auto mám žádný problém - 1.6MPI). Ráno jsem nenastartoval. Baterka OK,startér točí, pojistky OK, veškeré konektory rovněž. Když zapnu zapalování,tak čerpadlo po chvíli cvakne,takže tady asi taky dobrý.Rozvody měněny v lednu. Jedině co by to mohlo být je, že prostřední zapal. kabel,co vede pod ŘJ je do půlky nalomený,či nakouslý škodnou,nevím jestli by mohl být problém tady.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

vem někoho kdo ti protočí přes klíček motor a koukni jestli háže jiskru , mohl by to být snímač otáček v rozdělovači
redroker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od redroker »

Rozdělovač i s kabely jsem měnil 8/2012, že by měl tak krátkou výdrž?
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Možné je všechno.
Když 1.6 točí a nestartuje, většinou je v háji zapalovací cívka. Z rozdělovače vytáhni kabel co jde od cívky a zkus proti kostře jestli háže jiskru. Když ne, je v háji kabel, nebo cívka. Když jo, tak zkus některý kabel ke svíčce, jestli to hází jiskru i za rozdělovačem. Jestli ne, tak je v háji palec. Jestli ano, tak hledej důvod proč to nestartuje jinde.
redroker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od redroker »

Tak kabel od cívky nehází jiskru, buď je to tím nalomením, přinejhorším cívka. Blbý je,že na 1.6 se samostatný zap. kabel neprodává, jen komplet sada. Moudřejší budu v za dva dny.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Kabel se snadno nechá změřit. Když nevede, je KO.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

nacpi tam jakokoli kabel a zajisti ho cca 7-10mm od kostry pokud to hodí je to kabelem , pokud ne tak cívka , nebo snímač otáček
Odpovědět