Vařit či nýtovat

karoserie, narazniky, skla atd.
Vraaaana - FK

Vařit či nýtovat

Příspěvek od Vraaaana - FK »

Hi boys, nenašel jsem nikde podobné téma, tak zakládam nové. V únoru do mě naboural nějakej Ivan nebo Igor z Kurvystánu a o kousek mi zkrátil feldu, po sundání (rozpertlování) zmuchlanejch blatníků, masky a nárazníku jsem zjistil že už vlastně nemam ani výztuhy, který mi blatníky drží. Koupil jsem výztuhy, upravil aby seděly jak mají a napadla mě kacířská myšlenka... což takhle místo bodování nových výztuh je přinýtovat? Bodovačku nemam, a když tam budu někde dělat housenky (hlavně nahoře kde se šroubuje blatník) bude to vypadat dosti blbě... Zkoušel jste to někdo? nebo je tam nějaká brutální nevýhoda, která mě nenapadla?
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Re: Vařit či nýtovat

Příspěvek od Kuladmin »

Zalezi jak dlouho to chces mit jestly do zimy nytuje ale to bys asi neopravoval. Todle chce pokud to chces mit jeste na nejakou dobu a dele tak svarit. Cockem nebo nejhur v krajni nouzy plamenem.
Vraaaana - FK

Příspěvek od Vraaaana - FK »

Mě by spíš zajímalo proč? vždyť nýt má životnost taky desítky let... je hliníkovej nebo i nerez... Když jsme dělali výtahy, nejtuje se tam všecko... tak jaká je nevýhoda?
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

JE to blbost, nedokazes dotesnit skviry, ruzne typy materialu (nyt vs. ocel. plech), je tam pohyb - kastle se krouti atd atd. Pokud to chces udelat poradne tak jedine varit.
Mazik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mazik »

Ja jsem to bodoval stylem ze do jednoho plechu jsem vyvrtal cca 5 mm diru a tu celou nasledne zavaril takze to spojilo jak plech pod ni tak ten s dirou a vypadalo to jak z fabriky :-) doufam ze jde poochopit jak jsem to delal, kdyztak potom prilozim obrazek
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Mazíku tomu se říká průvarové svařování a byl to způsob, jak elektrickým obloukem svařovat-bodovat plechy, je to československý vynález, jen od tvého způsobu s tím rozdílem, že vrchní plech se propálí. Je na to průvarová pistole, kde se podle síly svařovaných materiálů nastaví posuv elektrody, pak jen zmáčkneš spošť a držíš tak dlouho pokud to samo nepřestane svářet. Dřív se to používalo třeba na opláštění budov, dnes už se to asi moc nepoužívá.
Dokonce jsem to měl doma, typ STIFO 100.1 bylo to příslušenství ke svářečce UTA 200.
Odpovědět