Jednoduche zapojenie motora 1.9d
-
Eben - FK
Jednoduche zapojenie motora 1.9d
Zdravim vsetkych fandov hladkych dizlov
Som tu novy a potreboval by som poradit Pred pol rokom som sa plny elanu odhodlal pustit do vymeny benzinoveho agregatu za naftovy z feldy 1.9d v mojom podomacky vyrobenom traktore. Kupil som feldu pickup 1.9d a celu zimu som v garazi brusil a zvaral az bolo dielo na svete. Moje nadsenie vsak skoncilo
so zapajanim motora a sice najprv som nemohol dostat naftu do cerpadla koli imobilizeru .Ten sa mi potom podarilo pomocou flexy presvedcit aby cievka skryta pod plechom cerpadla pustila privedenim 12 voltov naftu do systemu .Motor mi naskocil sem tam bezi dobre ale niekedy a to večšinou zacne klepat akoby ventile o nieco narazali.Riadiacu jednotku zhavenia som uplne vyradil a takisto som vyradil obidvabocne ventily na cerpadle lukas.Vie mi niekto poradit ako by sa dala obist riadiaca jednotka rsp ako zapojit tie dva ventile po bokoch cerpadla rsp ako kazdy z nich pracuje alebo ako by sa ten motor dal zapojit co najjednoduhsie bez riadiacej jednotky aby fungoval dobre .Vopred dakujem za kazdu radu a napad
- michal.j125
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jednoduche zapojenie motora 1.9d
zkus vymenit cerpadlo za klasicky mechanicky BOSCH
Felicie 1.9 D GLX vybava - ele. okna , pal.PC , ele. zrcatka , interie z Edice Mystery , 15" ATS Cup
-
nebulus - FK
No problém je možno aj v tom že práve na to je tam riadiaca jednotka, aby riadila čerpadlo. Stačí napr. že je zle nastavený potenciometer záťaže na čerpadle až to celé funguje zle, lebo RJ dostáva zlý signál. Nie je to iba riadiaca jednotka žhavenia, ale hlavne riadiaca jednotka motora. Takže buď to zapoj ako to má byť, alebo tam daj čisto mechanické čerpadlo Bosch ( z VW 1.6D, alebo 1.9D ).
-
Eben - FK
moj sused ma golfa 3 ku 1.9d bol som sa hned pozriet na to jeho cerpadlo a mal tam Bosch a boli tam tiez tri cievky a myslim ze aj na tom podtlaku alebo co to je tiez bol nejaky kabel ake tam mam dat teda cerpadlo aby aj tlaky nejako sedeli a vobec su tie cerpadla medzi sebou nejako kompatibilne bude to tam vobec pasovat ja o tom nemam ani šajnu ako vlaste vyzera mechanicke čerpadlo tam nie je cievka ani jedna? vie niekto poradit ktore konkretne čerpadlo by v tomto pripade bolo najvhodnejsie aj čo sa tyka minimalnych uprav a hlavne aby to už konečne dobre fachčilo dakujem
-
pepa
zamenil jsem vstrikovaci cerpadlo za bosch (fiat 19 ) motr startuje abezi na 100% pozor pri nastaovani trubky pootoceny o 90 stupnu