Těsnění pod anténou

karoserie, narazniky, skla atd.
Hrdina - FK

Těsnění pod anténou

Příspěvek od Hrdina - FK »

Ahoj, asi je blbost na co se ptám, ale přece. Odešlo mi těsnění na anténě a mě by zajímalo jestli je nutný kvůli tomu hned kupovat anténu. Bude mi tam zatékat? Zůstala mi tam jen půlka toho těsnění a nepřijde mi že by to bylo nějak utažený na doraz, vlastně to jde lehce. Jakoby tam to těsnění bylo jen tak dekoračně. Felicie z 96 podle mě bez zesilovače, ale jistej si nejsem.
Díky
Paulie
Kontaktovat uživatele:

Re: Těsnění pod anténou

Příspěvek od Paulie »

Osobně jsem toho názoru, že pokud tam ten kousek těsnění chybí, tak bych jej vyměnil za nové. Pokud tam nezatéká tak časem by mohlo, navíc víme všichni jako jsou feldy na zatékání a korozi celkově citlivé...Takže za mě: Vyměnit.
A jestli je ta anténa tak volně...Tak bych jí hned při té příležitosti dotáhnul ;)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Už jsme to zde také řešily.
Těsnění tam být musí.
Samostatně, jako ND se nedodává.
Čili jediná šance je sundat zadní plast co drží tapecírunk stropu, odcvaknout dva čudly co jsou pod ním a dostaneš se zespdu na antenu. Odpojíš konektor anteny (je šroubovací) rozpojíš konektor napájení zesilovače (pokud ho máš) a pak jen povolíš ,převlečnou matku. Antenu máš dole, obkreslíš na gumu vystřihneš, uprostřed uděláš díru pro šroub a složíš Z5.
Hrdina - FK

jasný, povedlo se mi to demontovat, cely jsem to zalepil silikonem zespod, ten by to mel zvladnout. Ale kdyz jsem to slozil zpatky, nehraje to jako driv, hrozne to praska a nvm proc, neni mozny, ze jsem to tim silikonem vzal moc a ta antena nejak vyuziva karoserii? Nebo je tam jeste jeden dratek ktery vede pres stresni kryt spolu s napajenim a ten neni pripojeny, trci z neho dratek. Kdyz menim polohu dratku hraje to, kdyz ho drzim v ruce hraje to, ale jakmile ho pustim tak to zase praska. Bohuzel mi prisel nedulezitej tak jsem si ani nezapamatoval jeho polohu kdyz jsem to cely demontoval :hlava:
"Odpojíš konektor anteny (je šroubovací)" tam nic sroubovaciho nebylo, jen to napajeni. Je tam koaxial, ale ten je zasroubovanej krytem.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Tak nemáš origo antenu, origo má asi jen 15cm koaxu a pak je šroubovací spojka na koax a konektorové spojení napájení.
Hrdina - FK

to by sedelo tech cca 15cm, na antene je zespoda napsano Škoda, tak by to mel byt original. Ted me tak napada: nema ten kabel co vede od radia (napajeni + kabel, ktery naprosto netusim co dela, ale ovlivnuje hoodne kvalitu prijmu a trci z neho malej dratek), nasroubovanej k tomu koaxialu?
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... na#p534679
to co ma na tom obrazku tak mam taky, ten koaxial ale neni k nicemu pripojen, je jenom zakoncem sroubovacim krytem.
Hrdina - FK

přisel jsem na to už to hraje jak má, můžete lock :D, dík
Odpovědět