Zdravím hoši.
Mám ted s félou pořád trable, spotřeba 12l a nejhorší je, že když je teplo nebo se zahřeje, tak vůbec netáhne a při sešlápnutí spojky chcípne, ale nezacuká, to samé když více přibrzdím nebo couvám, či přehodím z R na 1. z výfuku se hulí šedý kouř, ale nemám kat to bude asi tím, ale hulí dost. Když sem dotěsňoval výfuk a sundal ho, vylil sem z tlumičů vodu a černý benzin cca až 300ml za každého. výfuk hezky foukal, ale ted zase tam kapalina bude, protože už zase foukat přestal.
Nevím jestli to má něco společného se zbytkem ale po startu se někdy 5 někdy i 10 sekund rozsvicuje kontrolka mazání. - oleje dost.
ČIDLA TEPLOTY A VSTŘIKOVÁNÍ KO?
VAG bez chyb. Lambda 1.--->1.15 otáčky volnoběhu 800 i když podle ucha mi příjdou nižšší a motor za tepla jako by se dusil.
Po zahřátí chcípá a netáhne
- satik
- Kontaktovat uživatele:
Re: Po zahřátí chcípá a netáhne
Ahoj já bych asi postupoval standartním postupem mrknul bych se jestli se neztrácí voda v nádobce (chladící kapalina) a nebo bych natvrdo sundal výfuk a zkusil nastartovat sice to bude řvat, ale aspoň by jsi zjistil jestli má na to výfuk vliv... Taky "možná" bych zkontroloval víčko rozdělovače... A pokud ti problikává mazání tak to vidím na vodu v oleji takže asi prasklý těsnění pod hlavou. Toto je můj názor.
-
Tshooter - FK
nebyl byl oslintanej motor kdyby to bylo těsnění? Je fakt, že voda se ztrácí víc než kdy jindy lae neni to tragické, lehce mi teče hadice a i pod víkem, tak si myslim, že spíše se ztrácí tam.
- satik
- Kontaktovat uživatele:
No čistě teoreticky může jít do toho oleje takže nemusí se tlačit ven.. mě když zhruba před rokem prasklo těsnění tak se to tlačilo ven, ale jsou i případy kdy se to tlačí dovnitř. U mě po ujetí cca 10km tak se ztratila celá chladící kapalina... motor strašně kopal. Možná někdo jinej řekne, že je to něco jinýho, ale na 95% bych řekl to těsnění od hlavou. A to, že to přestane táhnout tak to se ztrácí tlaky ve válcích to by mohl být další příznak toho těsnnění a nebo mikroprasklinky v hlavě, ale to tě nechci ztrašit to je malá šance.