demontáž unašečů
demontáž unašečů
ahoj prosím poraďte někdo jak a čím sundám unašeče poloos předem děkuji nikde jsem to tu totiž nenašel 
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: demontáž unašečů
Asi jsem to nikdy moc nezkoumal, ale co si představuješ pod pojmem unašeč poloosy ? ... kloub -> poloosa -> kloub .. na jedný je ještě závaží uprostřed
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
unašeč je ten bazmek co kouká z převodovky a nasouvá se do něj kloub poloosy
jinak vyndavá se tak že je tam jen naraženej a na něm je taková pružinka která to drží take když ho chceš vyndat z převodovky tak já sem to dělal tak že jsem něčím zapáčil mezi převodovkou a tím unašečem za jeho hranu abych nic neponičil a klepnul jsem do toho čím jsem páčil kladívkem a byl venku.akorát vyndej nejdřív jeden vrať ho tam a pak vyndej druhej.když vyndáš oba najednou tak ti vevnitř v převodovce může zapadnout taková klec co je v diferáku a jsou do ní nasunutý ty unašeče.pak se to tam blbě vrací ale taky to jde 
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Mno pokud je unašeč tohle tak to slyším prvně
... ale člověk se učí furt 
Velký šroubovák a mezi převodovku a "unašeč" zapáčit ... není tam co zkazit
... Ohledně vyndání obou poloos najednou. Můžeš je vyndat, ale netoč motorem(převodovkou)
a můžeš si tam pro lepší pocit něco strčit (šroubovák, násadu od kladiva, .... ). A nezapomeň, že pokud to vyndáš tak ti poteče olej z převodovky tak ho nezapomeň zase dolejt 
Velký šroubovák a mezi převodovku a "unašeč" zapáčit ... není tam co zkazit
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
já nevím no já to taky znám jako Unašeč

Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Oficiálně je to kloub poloosy vnitřní (podle etky kloub synchronní) ikdyž to co myslíte vy není kompletní kloub, jen jeho část.
Ale základ je ten, že měli kluci pravdu, stačí jen zapáčit a je to venku, pokud vytáhneš obě strany, tak opravdu pozor na ten vnitřek, stačí jen protáhnout drát, aby ti nespadla klec. Při zpětné demontáži je potřeba vyměnit gufero a prstama z protilehlé strany přidržovat klec. Jak je jedna strana nasunutá, bez problému jde nasunout druhou.
Ovšem pokud ti netečou gufera není potřeba vyndavat z převodovky, mnohem jednodušší je vyndat jen poloosu rozděláním manžety.
Ale základ je ten, že měli kluci pravdu, stačí jen zapáčit a je to venku, pokud vytáhneš obě strany, tak opravdu pozor na ten vnitřek, stačí jen protáhnout drát, aby ti nespadla klec. Při zpětné demontáži je potřeba vyměnit gufero a prstama z protilehlé strany přidržovat klec. Jak je jedna strana nasunutá, bez problému jde nasunout druhou.
Ovšem pokud ti netečou gufera není potřeba vyndavat z převodovky, mnohem jednodušší je vyndat jen poloosu rozděláním manžety.
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Tohle taky jako unašeč neznám 
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Stačí být opatrný a gufera měnit nemusíš. Sám jsem několikrát polosy vyndával a gufero jsem měnil pouze 1x když jsem dával do auta jinou převodovku
... nikde nic neteče ... chce to být opatrný a nešťouchnout do gufera. A z mého pohledu je jednodušší vydloubnout celou poloosu ven než sundávat manžetu a pak si dávat pozor aby ti nevypadali "ložiska" (nevim jak se tomu přesně nadává
) z kloubu co ti zůstane na poloose 
mnohem snažší je vycuknout kloub vcelku než pak nasazovat sponu na manžetu pod autem103457 píše: Ovšem pokud ti netečou gufera není potřeba vyndavat z převodovky, mnohem jednodušší je vyndat jen poloosu rozděláním manžety.
a unašeče jsou převážně na vw kde je na převodovce unašeč a kloub se na něj šroubuje 6 šroubama
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
To je věc názoru, co je snažší a každej, ať to dělá tak, jak mu to vyhovuje.
Radši dám novou sponu, kterou nasadím a secvaknu kleštěma než pak nalejvat olej do převodovky. Zvláště u mně, když mám klimu, servo a přístup k náhonu horší než k penězům. A to nemluvím o demontáži náhonu a o možném spadnutí do převodovky.
U sundání manžety a vytažení poloosy s křížem hrozí jen spadnutí prstýnků a vypadání jehel, ale málokdy se to stává, stačí při vytahování kříž podržet a omotat hadrem nebo izolačkou.

Navíc dnes se již dělaj upravené manžety, které zajistí i prstýnky proti vypadnutí před nasazením.
http://www.autodilykrc.cz/cz-detail-560 ... tupky.html
Radši dám novou sponu, kterou nasadím a secvaknu kleštěma než pak nalejvat olej do převodovky. Zvláště u mně, když mám klimu, servo a přístup k náhonu horší než k penězům. A to nemluvím o demontáži náhonu a o možném spadnutí do převodovky.
U sundání manžety a vytažení poloosy s křížem hrozí jen spadnutí prstýnků a vypadání jehel, ale málokdy se to stává, stačí při vytahování kříž podržet a omotat hadrem nebo izolačkou.

Navíc dnes se již dělaj upravené manžety, které zajistí i prstýnky proti vypadnutí před nasazením.
http://www.autodilykrc.cz/cz-detail-560 ... tupky.html
tak díky všem za ino jdu to zkusit 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Unašeč je na jiných autech. Na všech ostatních VW z převodovky čučí unašeč a na něj je vnitřní kloub namontovaný. Při demontáži poloosy se nemusí z převodovky nic vytahovat. Na Favoritu a Felicii se trochu šetřilo.