jaké auto po feldě

pokec o všem možném i nemožném
prerovacek - FK

Re: jaké auto po feldě

Příspěvek od prerovacek - FK »

Kači, je to kus od kusu... v mém okolí se známému vysral starý bavorák, jinému nový mercedes (r.v. 2012) za 5 mega (elektronika), mě zase u laguny taky elektrika, naopak doma je megane (r.v. 2008) a za těch 5 let ještě nic, známého scenic také nic... naopak zase kamarádky Octa je odstavená a nepojízdná... není to o Renaultu či Škodě, je to prostě kus od kusu...
kwik

Příspěvek od kwik »

je to od značky, renaulty jsou šunty... samozřejmě, že když je to nové auto tak jezdí renault, škoda, dacia, bmw všechno bez nějakých větších poruch, ale když už má auto nějaký rok, tak ne všechny jezdí bez problémů dál
prerovacek - FK

Já nevím, jen z okolí vím, co mají clio 1.9 dci, scenic 1.6 16V, scenic podruhé 1.6 16V, scenic potřetí 1.6 16V, megane scenic 1.6, megane 1.4, megane 1.6, laguna 2.2 dci... vše auta kolem 10ti let a do jednoho bez problému...
Korny

Příspěvek od Korny »

Nenapadlo vás, že to je o tom, jak se o auto pečuje? :mrgreen:
Škoda Felicia 1.6 GLX - r.v. 98 - 55 kW
VW Touran 1.9 TDi

No, vždyť, kus od kusu (resp. majitel od majitele) a ne značka od značky :)
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Frantíci jsou konstrukční experimentátoři a z toho pramení určité problémy. Viz. jejich slavné zadní nápravy, praskání předních pružin... Jsou to prkotiny, ale zrovna u rendla jich je dost. Mě osobně by štvalo i to, že nikdo pořádně neví co je ve kterém autě namontované. Když pak chcete koupit pitomé brzdové destičky, tak si staré musíte vzít sebou.

Germán se moc do novinek nevrhá a proto ta auta celkem fungují. I když například 2.0TDI a TSI motory jsou asi vyjímka potvrzující pravidlo.
p@vel

Příspěvek od p@vel »

Tady jsou 2ks FI 2.0mpi a jedna už v plynu... Být ta stříbrná hatcback nebo combi už pro ní jedu...
http://www.sbazar.cz/kolar.kolarova/det ... 85kw-sedan
http://www.sbazar.cz/SAAUTO/detail/2121 ... 4-161635km

Jinak je to hodně o pocitech ale když srovnám FI htp 40kW r.v. 2005 a FI 1.4 44kW r.v. 2000 (EU2), tak ježdění s OHV je úplně o něčem jiném, htp je špatný i ve městě...

Mě by zajímal Váš názor na FII 1.4 16V vs. 1.6 16V - má smysl hledat 1.6, pojede znatelně lépe?
Bohužel se mi auto začíná hodně srát, tak budu už nucen něco koupit a právě FII 1.4/1.6 mi vyšla asi jako nejlepší kandidát na novější auto. Sice mám nutkání koupit GIV/OI/1M či FI/6L/9N(3) ale odrazuje mě, že tyhle auta jsou stará 10 a více let a pokud si chci auto nechat 6-8 let, bude určitě 4-5 let staré auto lepší volbou než 2x tolik starý.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

1.6ku jsem neřídil, pouze jsem se v tom několikrát vezl. Majitel si stěžoval na spotřebu a že to zase tak moc nejede, na to že by to mělo mít 77kW. Od 1.6ky bych čekal že už to pojede v celém rozsahu otáček slušně, ale řidič si stěžoval právě naopak na to, že se to musí točit, aby to jelo.
Než FII, to bych raději vyšťoural nějakou tu Octavii Tour 1.6. Tam je starý osmiventil.
p@vel

Příspěvek od p@vel »

Ona ta 1.6 8V v OI se musí taky docela točit. Čekal bych, že pojede od spodu trochu lépe ale to by mi až tak nevadilo, spíše mi vadí, že většina tourek je v úplném základu...

Po pravdě bych nejraděj koupil úplně nové (FIIC TSI) ale bohužel díky situaci, kdy se seat "rozpadá" před očima nemohu čekat a půjčovat na auto minimálně 150 tis. se mi rozhodně nechce. Koukám tedy na kategorii do 150 tis. max. 160 pokud mě něco hodně zaujme.
kwik

Příspěvek od kwik »

zkus se mrknout po focusech II. generace, 1.6 74kW jede hodně slušně, antikorozní ochrana je už na dobré úrovni, poruchovost mají tyhle auta malou... taky po něm pokukuju...
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

p@vel píše:Ona ta 1.6 8V v OI se musí taky docela točit. Čekal bych, že pojede od spodu trochu lépe ale to by mi až tak nevadilo, spíše mi vadí, že většina tourek je v úplném základu...

Po pravdě bych nejraděj koupil úplně nové (FIIC TSI) ale bohužel díky situaci, kdy se seat "rozpadá" před očima nemohu čekat a půjčovat na auto minimálně 150 tis. se mi rozhodně nechce. Koukám tedy na kategorii do 150 tis. max. 160 pokud mě něco hodně zaujme.
O1 1.6 se nám jedna toulá ve fabrice. Jede to přijatelně. Jel jsem s ní například do Vídně na letiště. Po D1 to valila 160 kopec nekopec a přitom mi vyšel průměr pod osm litrů na sto. Má to najeto čtvrt milionů kilometrů a auto je v perfektním stavu.
Tourky jsou se slabší výbavou, protože se tam ani nic pořádného nedalo objednat. Případně by se to již nevyplatilo, protože by to vylezlo na cenu O2.
Stejně to bude spíš podle toho co se ti podaří sehnat. Stav je důležitější.
p@vel

Příspěvek od p@vel »

Antikorozní ochrana je sice na lepší úrovni oproti FoFoI ale bohužel FoFoII rezne dál :( V lednu jsem se byl na pár kousků podívat 05-07 a bohužel díky korozi jsem ani jednoho nevzal a to byly auta nebouraná po prvním majiteli s doložitelnou historií. Tolik peněz nedám do auta u kterého budu hnedka muset řešit korozi. Vadila ještě poměrně velká hlučnost u nižších výbav, kdy 1.6 trend je hlučnější než 2.0tdci titanium. Když už, tak ghia nebo titanium, nevím jak to bylo u výbavy sport.

Franta: máš pravdu, že stav je ta nejdůležitější věc ale třeba auto bez klimy, centrálu, elektriky bych nechtěl.

PS: když se podívám na ty firemní auta, tak to je snad každý druhý pěknej pelech a servis jen to nejnutnější...
Korny

Příspěvek od Korny »

Já bych se nebál doporučit Astry nebo obecně Opel... já jsem s tím autem spokojený po všech stránkách, taky jsem přemýšlel nad Octavii a jiných konkurentech -> najít pěknou a vybavenou Octavii byl celkem problém, tak jsem vybral tohle. Zatím můžu říct spokojenost, auto jede a slouží dle očekávání :thumright:
Škoda Felicia 1.6 GLX - r.v. 98 - 55 kW
VW Touran 1.9 TDi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

p@vel píše:Antikorozní ochrana je sice na lepší úrovni oproti FoFoI ale bohužel FoFoII rezne dál :( V lednu jsem se byl na pár kousků podívat 05-07 a bohužel díky korozi jsem ani jednoho nevzal a to byly auta nebouraná po prvním majiteli s doložitelnou historií. Tolik peněz nedám do auta u kterého budu hnedka muset řešit korozi. Vadila ještě poměrně velká hlučnost u nižších výbav, kdy 1.6 trend je hlučnější než 2.0tdci titanium. Když už, tak ghia nebo titanium, nevím jak to bylo u výbavy sport.

Franta: máš pravdu, že stav je ta nejdůležitější věc ale třeba auto bez klimy, centrálu, elektriky bych nechtěl.

PS: když se podívám na ty firemní auta, tak to je snad každý druhý pěknej pelech a servis jen to nejnutnější...
Koupit si firemní auto je holý nerozum. Vidím to u nás jak se to servisuje. Šetří se jak to jen jde. Auto jde na servis, napíšeš tam co všechno tomu je, ale seškrtány jsou i zvlněné kotouče.
P1azer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od P1azer »

Tak to my máme ve firmě pěkný kousky, teď si kolega odkoupil OII r.v.2008 a 2.0tdi za 100tis. Mělo to sice nalítaný 250tis.km, ale byl tam vyměněnej "podvozek", rozvody a nedávno olej. Auto v super stavu, jen prostě denně najezdilo dávku km.
FELICIA LXi [] 1.3MPi, r.v. 1999 Deep sea blue metalic
Ford Focus II 1.6 TDCi 80kW
prerovacek - FK

No, ono je to stará písnička, ale zase kus od kusu... v Přerově je jistá stavební firma s firemním Chryslerem a teda ten bych opravdu nechtěl ani zadarmo... druhá jistá dopravní firma, hafo pasatů a taky děs... naopak u táty v Olomouci na drážním úřadě mají auta s pravidelným servisem, (OII a Superby II) a kdykoliv se jen jedna kontrolka rozsvítí, nebo cokoliv, okamžitě do servisu. Auta vypadají jako nová i když mají průměrně nájezd okolo 200tkm. Vždy záleží jen na vlastníkovi, jak se k autům chová.
p@vel

Příspěvek od p@vel »

Franta: já jsem právě myslel auta u nás ve firmě, to je jeden pelech vedle druhého. Akorát 2 auta budou mít prvotřídní servis :lol:
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Na Merglech se urcite nesetri. :)
Kdyz jsme meli jeste Felicii, tak sla pryc po osmi letech s 200k km jako totalni vrak. Lozisko v zadnim kole stoji dve stovky, ale i kdyz řvalo dva roky, stejne ho nevymenili.
prerovacek - FK

Nj, to je bohužel tak, kamarád má třeba Punto 1.2 první generace. Náhradní díly za pakatel, brzdy v haj*lu, děravej výfuk a raději si do zadu koupit repráky a subáč. Je to prostě jen o přístupu.
Martin

Příspěvek od Martin »

V současné době také přemýšlím, jaké auto si pořídím po Felicii, chtěl bych ojeté auto v cenové relaci cca do 200 000 Kč, ale většina aut v této cenové relaci nemá elektrická zadní okna a to mě právě štve, ale když jsem si prohlížel i dražší a luxusnější auta, tak většina z nich také neměla elektrická okna vzadu, což mě zaráží. Proč má většina aut pouze přední okna v elektrice?
Velda

Příspěvek od Velda »

po dlouhem badani a zkoumání, čtení a navštěv servisu, sem našel par aut ktere bych si po feldě koupil. Ford Focus (2007 a vejš) to samé mondeo, Oktávku 1.9Tdi, Fabku 1.9Tdi, Golfa (čtyřku pětku), Passata, superba. Tato auta mi vyšla jako nejspolehlivější, není to jen muj nazor ale docela náročný (Týden) pruzkum. Byli tam i Nějake toyoty, atd, ale ty se mi osobně nelíbej. Takže já osobně bych šel do passata.
Romiiken
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Romiiken »

Podla mna sa namiesto felicie oplati fabia 2. Zalezi uz od financii kolko mate. My sme vcera boli objednat novu do salonu. Fabia ambiente extra 1.4 16v stala 9 990 a este salonova zlava 300 euro. Sice bola drahsia lebo metaliza tiahlo a sunset. Ale stale super cena na auto ktore ma skoro plnu vybavu.
Odpovědět