Zdravím a prosím o radu!
Ureznul mi koncový díl výfuku takže ho musím vyměnit a mám v tom pár nejasností:
1. je nutné dávat do spoje se středním dílem tmel, nebo stačí spona? (nová)
2. Díl budu kupovat od kellyho protože ho potřebuju hned - v čem je přínos dílu Bosal oproti základnímu Starline (rozdíl 300kč)??
3. A ještě pro jistotu - výfuk sundám tak, že sundám sponu na spoji středního a zadního dílu, vytáhnu segrovku, uvolním gumový závěs a pak už ho "jen" nějak stáhnu. Koupím tedy - koncový díl, sponu, gumový závěs, segrovku a případně ten tmel - je to všechno v pořádku nebo něco v postupu nebo dílech chybí??
Díky!
Výměna koncového dílu výfuku 1.3 50kw
-
Martas085 - FK
Re: Výměna koncového dílu výfuku 1.3 50kw
použij příště tlačítko HLEDAT!
o výfucích je tu toho mraky,jak o značkách a jejich kvalitách,tak o cenách,postupech výměny. Jinak já osobně tmel nedávám,buď se vydrolí nebo něco jiného.Raději ať to prvních 50-100km fouká okolo,pak si pěkně přirezne a je klid. Sponu třeba novou,ale tu,co se skládá ze dvou částí a stahuje se 2 maticema.Né obyčejnou plechovou co se dávala originálně. Na Kelly se s prominutím vys*r,akorát jsou drazí a stejně prodávají šmejd. Nejkladněji hodnocená značka je buď Karsit a nebo Tyll. Osobně mám Tyll střed i konec,tady ve vedlejším městě vyšel v malém obchůdku na cca 500,-Ohlasy si pohledej v diskuzi. Jinak sponu stačí jen povolit.Závěs a ségrovku nepotřebuješ novou,jestli stávající už nějak nedosluhují. Jinak obrň se dávkou trpělivostí,může být dost přirezlý,musíš zkoušet kroutit a nebo když víš,že koncový už je na výhoz,tak ten svěrný spoj můžeš klidně vykřivit,ať to jde líp.
-
michalux - FK
Hledal jsem poctivě, ale je tu těch informací strašně moc a ztuha se v záplavě výkřiků do tmy najdou relevantní odpovědi na konkrétní otázky.
Za tvojí odpověď děkuju. Koupil jsem výfuk Tyll od Elit, sice o dost dražší než na netu, ale opravdu jsem ho potřeboval hned, protože zítra odjíždím na dovolenou... naštěstí byl skladem, tak jsem se mohl vyhnout Starline.
Samotná výměna proběhla relativně dobře. Bylo třeba odříznout původní šroub spony flexou, protože matice byla zrezlá dokulata. Spoj trubek byl taky parádně zarezlý, tak jsem využil těch zářezů na staré trubce a sekáčem je oddělil, průběžně prostříkával WDčkem, a pak jsem si z jednoho toho odděleného kusu vytvaroval takovou kovadlinku a mlátil do toho dokud to neupadlo
Nasazení už nového už byla hračka, padnul tam jak (_._) na hrnec.
Za tvojí odpověď děkuju. Koupil jsem výfuk Tyll od Elit, sice o dost dražší než na netu, ale opravdu jsem ho potřeboval hned, protože zítra odjíždím na dovolenou... naštěstí byl skladem, tak jsem se mohl vyhnout Starline.
Samotná výměna proběhla relativně dobře. Bylo třeba odříznout původní šroub spony flexou, protože matice byla zrezlá dokulata. Spoj trubek byl taky parádně zarezlý, tak jsem využil těch zářezů na staré trubce a sekáčem je oddělil, průběžně prostříkával WDčkem, a pak jsem si z jednoho toho odděleného kusu vytvaroval takovou kovadlinku a mlátil do toho dokud to neupadlo
Nasazení už nového už byla hračka, padnul tam jak (_._) na hrnec.
výfuk jsi úspěšně vyměnil, ale mrkni pro jistotu i na ty gumové závěsy a na střední díl.. přeci jen je dost nepříjemné, když ti výfuk prasne někde třeba 500km od domova..
-
Martas085 - FK
jsem rád,že jsem ti pomohl...jinak jak píše kwik,závěsy určitě zkontroluj..sice já je měl jak nové,ale to nemusí být pravidlem