PS: auto je na pružinách JOM -40/-40
Dost velký problém s P.Z pneumatikou!
-
Vosa - FK
Dost velký problém s P.Z pneumatikou!
Pánové, už nevim kam bych se obrátil, volal sem snad každýmu koho znám ale nikdo není odborník přes felicie. Problém mám s tím že jsem před 3 týdny nazul 195/50 15" a na zadku byl vzorek tak 4-5 mm a dnes sem si všiml že pravé zadní kolo je zevnitř už na sra*ku
Jenže zase jen místama je úplně hladkej vzorek, o kus dál je zase vidět zbytek vzorku, pak je třeba zase kousek lepší atd. Napadá mě tlumič v háji, ale že by to odnášela jen vnitřní strana?
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Dost velký problém s P.Z pneumatikou!
Geometrii jsi zkoušel? ...
za pneumatiky tam máš co ?
za pneumatiky tam máš co ?
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
a co sbihavost?
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
vymlácený místa dělá tlumič , to že to jen na vnitřní straně značí že je ohnutej čep kola , nbo možná i nakroucený rameno nápravy
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
jo a jestli ti ubejvá druhý straně trochu zvenčí tak taky silentbloky
-
Vosa - FK
geometrie byla dělaná v únoru na origo 13", ale vím že by se měla dělat jak s novýma kolama tak i s novýma pružinama. Ale na zadku? Být to na předku tak je mi to jasný, ale s tímhle jsem se nesetkal ani za tři roky učení
Navíc jsem neviděl nikdy slézt vzorek během cca 500km 
-
Vosa - FK
Zadní kolo klucí, kdyby šlo o předek tak si rady vím...
- Nosferat
- Kontaktovat uživatele:
Já bych to typl na ohlou nápravu, ale spíš to budou asi ty tlumiče nebo silentbloky
Renault Clio Generation 90TCe 56kw
Škoda Fabia II Family 1.2HTP 12v 51kw
https://www.instagram.com/hrabe.official/
-
Vosa - FK
nejvíc mě děsí že ta guma zmizela po ujetí 500km 
to musis poznat i na vykonu, je na to potreba dost energie.. nemas treba jen kouslou brzdu? 
-
Vosa - FK
Tak s takovou banální věcí bych jako skoro automechanik kluky vůbec neotravoval 
- Nosferat
- Kontaktovat uživatele:
Jak už tu zaznělo, co gumy ? Nejsou popraskany, zpuchrely a podobně ? A co horní uložení tlumiče ? V pohodě ?
-
Vosa - FK
myslíš že by to bylo špatnou gumou? no jsou z roku myslím 2006 nebo 2007. horní uložení jako bylo v pořádku když jsem měnil pružiny
- Nosferat
- Kontaktovat uživatele:
Asi jediný co by ji zničilo takhle rychle. Zkusil bych tam dat gumy na dojeti, buď se zničí i ta tak bych to viděl na problém s nápravou...
Naposledy upravil(a) Nosferat dne pon 17. čer 2013 20:19:57, celkem upraveno 1 x.
-
Vosa - FK
Zejtra zajedu za bývalým mistrem ze školy ještě a kouknem na to...snad bude mít v jeho věku více zkušeností a poradí mi a učni mi to pak opraví aspoň 
gumama to nebude. já měl gumy na autě 8 let. spíš byly proležené než aby se obrousily
Jo. To su ja.Člen číslo 374
nemáš tam náhodou podložky vzadu? pod nábojem? nepřetáhnul jsi matici ložiska při kontrole zadních brzd? to jsou takové pikačoviny co ovlivní šílené věci na autě
-
Vosa - FK
Podložky tam nejsou a matici je pravda že jsem dotahoval na vůli ale myslíš že kdybych trošku přetáhnul mělo by to za následek tohle? Na 165/70 13 to nemělo vliv, jezdil sem na nich jak dlouho a vzorek neutekl
-
Vosa - FK
Teď mi psal kámoš jestli neni náhodou nakoplej disk zevnitř, mohlo by to být taky tím? Zkusím zejtra na vyvažovačce mrknout jestli kolo nehází 
pokud bys tu matici přetáhnul, tak ti může přibržďovat kolo. zvedni auto a zkus jak se to točí. pokud tam je vůle, rozmontovat a znovu dotáhnout a o tu 1/8 povolit tak jak se to má dělat. nestejné opotřebování bude dělat brzda nebo nějaké blokování kola. neděláš frajerské otočky na ručku
? 
a ten disk bys možná poznal na hrkání auta.
první co bych udělal. zvedl auto a zatočil kolem
a ten disk bys možná poznal na hrkání auta.
první co bych udělal. zvedl auto a zatočil kolem
-
Vosa - FK
Jsem student a na gumách jezdím tak aby vydrželi co nejdýl, každý se mi směje že brečím pro jednu pneumatiku ale pro mě jsou to zase těžce našetřený/vydělaný peníze
dokonce jsem si na těhle gumách ani lidově "nezahrabal" 
já student nejsem a taky jezdím na max dojezd
hele zvedni to. zatoč kolem a sleduj co dělá. když se zastaví moc brzo, tak je přetažené, když bude házet, tak je jebnuté. tipuju to na to přetažení a při brždění se ti prostě sekalo
viděl bych to následovně: jelikož jsi použil nižší pružiny a ještě širší gumy, máš nezanedbatelně větší odklony (proto se hoblujou vnitřky). A protože jsi použil pružiny JOM, který mají úplně jinou tlumící charakteristiku, než předpokládal výrobce tebou použitýho tlumiče, tak tlumení/ pérování vůbec nefunguje, kolo nemá stálej styk s vozovkou a jak odskakuje a zase dopadá na vozovku, tak ti to hobluje gumy...
řešení: použij komponenty, který jsou spolu naleděný a tudíž fungujou.
řešení: použij komponenty, který jsou spolu naleděný a tudíž fungujou.
-
Vosa - FK
Já vím Vašíku že je to docela prasárna dávat sport. pružiny na sériovej tlumič ale přece by to nedělalo jen na jednom kole?
Jako aby to takhle brutalne sezralo gumu, musi to byt v podstate vetsinu casu ve smyku. Tzn bud ti to kolo neco brzdi (proto ta debilni vsuvka, ale jestli jsi s tim kolem ani nezkousel otocit na heveru...) , nebo kolo jede bokem. To, ze se hobluje vnitrek, je dany tim, jaky podvozek tam mas... a ze to na 13 nedelalo? Mel jsi 195/?/R13? Nebo ty 13tky mohly byt proste po letech z kamene, taky jsem nedavno prodaval 10let stary gumy, ktery jsem 3 roky jezdil, cca 20tkm a ubyl z nich milimetr jak byly tvrdy 
to mi taky přišlo divný, ale i to by se dalo vysvětlit- pružiny ani tlumiče nemáš na každý straně stejně ojetý a asi se ti to dostalo na jedný straně do rezonančního kmitání a proto tak velký opotřebení...Vosa píše:Já vím Vašíku že je to docela prasárna dávat sport. pružiny na sériovej tlumič ale přece by to nedělalo jen na jednom kole?
jestli máte ve škole rezonanční zkoušku tlumičů, tak tam by se to mohlo ukázat.
- Michelin1
- Kontaktovat uživatele:
Podle me mas useklou napravu, nedokazu si predstavit co jinyho by na zadni ose, ktera nema zadnou moznost serizeni mohlo sezrat gumu.
Fela 1.3 race car, TDi power
http://picasaweb.google.com/info.michelin
http://picasaweb.google.com/info.michelin
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
bouchlej disk to nebude páč to jsi cejtil při dojíždění že ti auto pod zadkem ucukává do boku
zhoblovaný kola jsem viděl z funglovek až na kord za necelých 200km na druhý straně se neodrbali ani chlupy z formy
věř tomu co jsem napsal , a pokud nemáš v okolí nikoho kdo by ti potřebný díly zapůjčil/odprodal tak si topostupně přehazuj , tlumiče určitě , čep kola u obyč by měl být stejný l/p u abs je rozdílný ,
nekoukal jsem odkud jsi jedna náprava mi tu leží
zhoblovaný kola jsem viděl z funglovek až na kord za necelých 200km na druhý straně se neodrbali ani chlupy z formy
věř tomu co jsem napsal , a pokud nemáš v okolí nikoho kdo by ti potřebný díly zapůjčil/odprodal tak si topostupně přehazuj , tlumiče určitě , čep kola u obyč by měl být stejný l/p u abs je rozdílný ,
nekoukal jsem odkud jsi jedna náprava mi tu leží
-
Vosa - FK
Tak dneska v servise, ani můj bývalí mistr nevěděl čím by to mohlo být, i ostatní mistři na to koukali a kroutili hlavou
Kolo na vyvažovačku, nic, buben nepřibržďuje, ložisko OK, náprava na pohled taky OK, rezonanční zkouška tlumiče - zadní L/P 96%, Napadá mě už jen uložení nápravy tak uvidíme příští týden až se uvolní zdviž, koukne se na geometrii a uvidí se co dál 
a viděl jsi graf z tý zkoušky tlumičů? Ten řekne víc, než nějaký číslo, který stejně ani nikdo neumí vysvětlit, protože nejde jednoznačně říct, kdy už je tlumič špatnej a kdy dobrej. Navíc to tvoje číslo je moc vysoký. Rezonanční zkouška je založena na tom, že se rozkmitá auto a pak se měří přítlak na podložku. Proto ani sebelepší a sebenovější tlumič nemůže mít 100%. A pochybuju, že když máš na tvrdý pružině tlumič, co počítá s poměrně měkkou charakteristikou pružiny, že by to fungovalo tak dobře.
Věřim tomu, že kdybys nahodil 13" kola a sériovou pružinu, tak ti to gumu hoblovat nebude.
Věřim tomu, že kdybys nahodil 13" kola a sériovou pružinu, tak ti to gumu hoblovat nebude.
-
Vosa - FK
Já měřil kmitovou zkoušku a ta měří jako mi dokmitání tlumiče při stačení a tlumiče jsou na 96%. Ze školy vím že 55 - 60% je už dost špatný ale něco málo ještě vydrží, pod 55% je nutná okamžitá výměna.
Nový poznatek, příští týden jedu na geometrii jestli sem si jí nějak moc nerozhodil tou výměnou pružin i když sem se snažil dát tlumiče do těhlice tak jak jsem si je označil ale pár mm tam může být. Je to prý možný že auto jede jakoby šejdrem a odnáší to právě jen pravá zadní guma. tak uvidíme, po geo se bude vědět co dál..kdyžtak začnu shánět zadní nápravu a nebo vyměním uložení
Ale fakt už mě to začíná srát ty výdaje, člověk něco novýho udělá a něco jiného se vysere
ještě že jí holku mám tak rád a nemůžu se na ní tolik zlobit 
Nový poznatek, příští týden jedu na geometrii jestli sem si jí nějak moc nerozhodil tou výměnou pružin i když sem se snažil dát tlumiče do těhlice tak jak jsem si je označil ale pár mm tam může být. Je to prý možný že auto jede jakoby šejdrem a odnáší to právě jen pravá zadní guma. tak uvidíme, po geo se bude vědět co dál..kdyžtak začnu shánět zadní nápravu a nebo vyměním uložení