Palubni PC + LPG

se sporákem místo motoru :D
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Palubni PC + LPG

Příspěvek od DuDe »

Tak otázka zní . Jestli jde zapojit palubní počítač ,tak aby fungoval i na LPG ? Motor 1.3BMM
Co by se popřípadě muselo změnit nebo předělat ?
Má s tím někdo nějaké zkušenosti ?

Nenašel jsem tady na fóru nic k tomuto tématu . . .
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Re: Palubni PC + LPG

Příspěvek od kejzi1 »

Čoveče jak jsem čistil celý téma interiér,tak jsem to tam někde zahlídl,ale už netuším kde.Ale vím že tam bylo že to nejde
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

To jsem našel ,ale pak jsem jsem našel link kde se to řešilo ,ale nebylo to tam všechno , některé příspěvky chyběli . . . Tak zkusím jestli se někdo ozve .
Bylo tam něco o tom že musí být nějaká jiná jednotka na LPG . Ale jaká že ?
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

No právě.Už tady někteří uživatelé nejsou a pak to nedává smysl. :(
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

No ono by ti to stejně neukazovalo přesně.Už si nevzpomenu s kým z fora jsem to tenkrát řešil.PP snímá délku otevření vstřiku.

OT...takovýhle témata kde kusy chyběj,resp uživatelé již neexistují,tak mažu.Nemaj pro ostatní žádnou informační hodnotu.
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

No každopádně kdyby měl někdo nějakou zkušenost nebo tak něco tak klidně poraďte . . .

Ivarek : V tom tématu chyběli příspěvky jen na začátku , téma je pořád aktivní a členové do něj přidávají příspěvky ,tak jsem ho nechtěl mazat . . . ;)
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Řešil jsem to už dávno a nejde. Jediné zařízení, které to umí a co jsem viděl napojené na rafiku palivoměru bylo Landi Renzo (u kamoše v Oktě 1,8T). Mě palubní pc přestal měřit spotřebu benzínu po montáži plynu. Na krajní vstřik, kde je snímač pulzů pro pc se připojuje drát od řj lpg a tím dojde k přerušení.
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

Tak to je teda na prd . . . Já palubní počítač nemám a asi ani mít nebudu :) . Jen mě to zajímalo .

Ale třeba kdyby někdo něco vymyslel tak určitě napiště .

Děkuju všem za příspěvky
mk944

Palubni pocitac na LPG ?

Příspěvek od mk944 »

Ahojte chtěl jsem se zeptat jestli se dá zapojit palubní počítač na felicii 1,3 MPI rv 1997 aby to fungovalo bez problému ? Nerad bych si koupil něco co by pak nešlo zapojit. Máte s tím prosím někdo zkušenosti ?
Raceman

Re: Palubni pocitac na LPG ?

Příspěvek od Raceman »

zapojit půjde jen ti nebude měřit věci ohledně spotřeby při provozu na LPG
mk944

Příspěvek od mk944 »

Takže mi tam bude vlastně na nic :) Jsem myslel že se to dá zapojit aby to měřilo i spotřebuj LPG :?
Naposledy upravil(a) emilio52 dne stř 23. pro 2009 17:16:36, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace odstraněna viz:pravidla č.4
Raceman

Příspěvek od Raceman »

měřit spotřebu lpg nelze stejně tak jako spotřebu nafty ve feldě
Hans - FK

Příspěvek od Hans - FK »

Včera jsem odpojil snímač z benzínového vstřikovače a napojil ho na plynový. Palivoměr jsem nijak neřešil, takže dojezd bude nepřesná informace. Zatím jsem odjel jednu trasu za nějakých 6,8litru plynu podle PP, tu samou trasu jezdím jsi za 5,8litru benzínu, když jedu opatrně. Podotýkám, že se nejedná o kombinovanou dlouhodobou spotřebu, ale jednu jízdu po okresní silnici průměrnou rychlostí 78km/h. Spotřebu budu nadále sledovat a porovnávat s účtenkami. Pak podám opět zprávy. Plynu Zdar!
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Můžeš hodit foto, kde to máš zapojený? Co máš za systém?
Hans - FK

Příspěvek od Hans - FK »

Mám polský systém ESGI. Nijak jsem nad tím nepřemíšlel, prostě jsem odpojil a připojil a chytl el. páskou. Ale měří to blbosti. Podle účtenek mám na třech nádržích spotřebu něco přes 8l/100km. To jsem tankoval dvakrát na stejné pumpě. Teď jsem dojel domů, ujel jsem 200km z poloviny po rovné a prázdné dálnici rychlostí 100km/h ( jel jsem opatrně, protože byla hrozná mlha a hodně pršelo ) a zbytek přes obce a palubák naměřil 4,8l/100km, což je blbost.

http://bauxi.rajce.idnes.cz/Felicia_1.6 ... Injection/
Hans - FK

Příspěvek od Hans - FK »

Takže po nějakém čase jsem vypozoroval, že toto moje "redneck style" zapojení je k ničemu a PP měří spotřeby velmi nepřesně. Na volnoběh 0,7l/h jako na benzín, ovšem na III. jedu 50km/h, počítáč ukazuje aktuální spotřebu asi 4,5l/100, jakmile dám plyn na podlohu, auto začně zrychlovat ale spotřeba se nemění. Na benzín při plném plynu má ukazovat asi 15 - 20l/100. Takže tak ;) :thumbdown:
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

ani pri vstrekovaci plynu sa to neda zapojit aby to fungovalo?
Hans - FK

Příspěvek od Hans - FK »

Ne, prostě snímač je primárně určený pro benzinové vstřikovače. Vstřikovače LPG maj zřejmě úplně jinou délku otevření.
woko

Příspěvek od woko »

a co zkusit napsat do APRI????
opravy a úpravy vašich aut, prodej použitých autodilu :)
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Vzhledem k tomu že se už nevyrábí tak pochybuju že budou chtít (pokud to jde ) překalibrovat pár kusů. :lol:
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Nonamed - FK

Příspěvek od Nonamed - FK »

já jsem měl snímač u 1.6 normálně na kabelu k benzínovýmu vstřiku a při přepnutí na lpg to ukazovalo taky. Nějak jsem si to nedovedl vysvětlit, když by vstřiky měly bejt odpojený, ale fungovalo to. Spotřeba naměřená byla cca o litr nižší než skutečná
woko

Příspěvek od woko »

já si taky myslím, že jde jen o zapojení (do vstřiků jde podle mě proud pořád, jen jsou "odpojený")
opravy a úpravy vašich aut, prodej použitých autodilu :)
Honzis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honzis »

Mozna by stacilo posunout cidlo po dratech smerem k RJ, pred misto odpojeni plynovym systemem. Nevim jak je to delany, ale bude potreba nejspis pripojit zaroven s plynovou jednotkou nejaky odpor ci tak, aby byl vystup z RJ zatizeny a proud v dratech tak mohl vyvolat pole, ktere sejme snimac PP...
plyn nemam, tak je to pouha teorie...
Schimi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schimi »

Nonamed píše:já jsem měl snímač u 1.6 normálně na kabelu k benzínovýmu vstřiku a při přepnutí na lpg to ukazovalo taky. Nějak jsem si to nedovedl vysvětlit, když by vstřiky měly bejt odpojený, ale fungovalo to. Spotřeba naměřená byla cca o litr nižší než skutečná
Přesně takhle jsem na tom já.
Vysvětluji si to tak, že čidlo je velmi citlivé a nereaguje na průchod proudu, ale na změny napětí. Tedy na otevření a zavření vstřikovače. Čidlo se nasazuje na (+) drát, ale pro plyn se přerušuje (-). Jeden (+) drát jednoho vstřikovače se pak ještě napíchne pro ŘJ plynu. A já mám napíchnutý právě kladný přívod 1. vstřikovače, na kterém je čidlo palubáku. Na tomto drátě je tedy pořád stejný průběh napětí, jako před úpravou.
1,6 sportline 1999
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Nonamed píše:já jsem měl snímač u 1.6 normálně na kabelu k benzínovýmu vstřiku a při přepnutí na lpg to ukazovalo taky. Nějak jsem si to nedovedl vysvětlit, když by vstřiky měly bejt odpojený, ale fungovalo to. Spotřeba naměřená byla cca o litr nižší než skutečná
Tak já to měl taky tak zapojený. Na stejném krajním vstřiku co byl snímač byl připojený i drát od LPG do ŘJ a od montáže LPG to neukazovalo spotřebu ani na benzín. Bylo mě to vysvětlováno zapojením. Loni mě jiný plynař to proměřoval a tipoval, že to spíš bude nefunční čidlo.
benito
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od benito »

Zdravím, nejspíš je to blbost, ale mám LPG BRC podtlak a palubák, sice mám ukazatel stavu paliva LPG, ale je to celkem nepřesné, nebylo by možné to napojit na palubák, aby se mi na něm ukazoval stav paliva místo benzínu tak plynu?
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

tak jsem si to přečetl místo tebe od začátku a zjistil jsem že to nejde :)
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

ale jde i když je toje jen relativní páč se musí udělat obvod s několika operáky propojit to s přepínačem pln/benzín a samo i se signálem od budíku/plováku , ale nepřesnost tam zůstane páč je nedokonalý přenos poměru tlakv nádrži - odpor snímání
Honzis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honzis »

Zdravim, je tu nekdo z Brna, kdo ma PP + LPG a chtel by neco zkusit?

Kdyztak SZ, ne uplne to hlidam.
Odpovědět