Kolik ujedete na plnou nádrž?
-
Invisible1988 - FK
Re: Kolik ujedete na plnou nádrž?
Natankuju uplně plnou nádrž až prostě do vypnutí pistole,vymáčknu počítadlo denních kilometrů a jezdím.Jezdím převážně 95% cest po městě a to ne žádné dlouhé trasy.Většinou se mi kontrolka rezervy rozsvítí když počítadlo kilometrů ukazuje přesně 500 km +/- 5km v létě...v zimě se rezerva rozsvítí už třebas při 450 km...zatím mi vychází spotřeba pravidelně tak 7,2l/100 km...jinak moje rekordní nejnižší spotřeba je 6,87l/100 km ale to bylo hodně % z nádrže jeto mimo město a rekordní nejvyšší postřeba byla v zimě 9,2l/100 km
s 1,3mpi standartne 5,9-6,3,nekdy v klidu,nekdy me to veme tak zavodim jinak vetsinou okresky,na nádrž vetsimou najedu tak 630-660km a pak tankuju tak 39-40litru
-
Lugosy
- Kontaktovat uživatele:
Když TC6 ukazuje pod 50km, dávam plnou dle stojanu cca 41 litrů. V poslední době kvůli radarům dodržuji limity a TC6 ukazuje 5,6/100 a průměr 58, dřive to bylo 6,4 s průměrem 70. Dojezd se zvýšil na cca 580-610km. Má nejkratší trasa je 20km do práce. 1.3MPI 50kW série, BA95, DR15YC 0.7mm, Total 15W-40, slícované a opracované kanály v hlavě a potrubích, sériový výfuk Tyll, HP Sporting. Nejnižší spotřeby jsem dosáhl při cestě do Prahy na otočku - 4,8/100 dle TC6 a když jsem ještě bydlel v OV, tak běžně 4,9-5,1/100 po městě, bo je tam samá rovinka. Motor už vytáčím jen při předjíždění brzd, co zpomalují před zatáčkou
Kdysi jsem měřil u Rapidu 136 spotřebu, 90km na 5 litrů od nalití do prázdné a po dojití benzínu, ale teď už to nedělám, poněvadž je Rapid určen pro radost z jízdy
Kdysi jsem měřil u Rapidu 136 spotřebu, 90km na 5 litrů od nalití do prázdné a po dojití benzínu, ale teď už to nedělám, poněvadž je Rapid určen pro radost z jízdy
já ted naplnou takmer do sucha 330km.... začínám si myslet že je něco špatně.... Svody Favo s otvorem na lambdu, Střed Trubka, konec origo...
-
Rambo-x
- Kontaktovat uživatele:
Já jezdím kombinovaně na plnou kolem 600km do toho co pořád svítí rezerva....jízdní styl průměrný,když tomu šlapu tak samozřejmě více....1,3 MPi 50 kw(lehká úprava 56kw)
-
Návštěvník
Já jezdím na dojeti nádrže kolem 540 až 560 km a to sem začatečník takže mé řidičké schopnosti nejsou takové jako u řidiču kteři mají řidičský 10 let
-
Invisible1988 - FK
By mě zajímalo jak to děláte všichni.Mám 1,3MPi jezdím hlavně po městě.Vždycky natankuju až do vypnutí pistole a vymáčknu denní počítadlo km pak jezdím dokud se nerozsvítí rezerva.Víc jak 505 km v létě nenatočím.V zimě tedkom jen 440 km než svítila hladovka.Takže spotřeba v létě kolem 7l/100 km v zimě o litr více.Takže pod 7 natož pod 6 s tímhle motorem se není možný dostat.Samozřejmě tyhle čísla jsou myšlena,že jak se rozsvítí rezerva jedu hned tankovat.Natankuju vždycky tak 36 litrů natural 95
to že se to tobě nepovede neni duvod tvrdit že se s timhle motorem niž dostat nejde. kor když je v techničáku psáno tušim 5,7l/100. Zaleží v jakym je motor stavu, jak je seřízenej atd atd...
-
Rambo-x
- Kontaktovat uživatele:
Ono asi záleží na stylu jízdy a hlavně opotřebení a seřízení motoru.....když například budeš mít špatnou kompresi tak logicky potřebuješ k dosažení stejného výkonu více paliva atd..........hodně udělá na spotřebu i blbé pravidelné seřizování ventilů-hodně lidí si řekne že je to zbytečnost ale efekt to má poměrně znatelnýInvisible1988 píše:By mě zajímalo jak to děláte všichni.Mám 1,3MPi jezdím hlavně po městě.Vždycky natankuju až do vypnutí pistole a vymáčknu denní počítadlo km pak jezdím dokud se nerozsvítí rezerva.Víc jak 505 km v létě nenatočím.V zimě tedkom jen 440 km než svítila hladovka.Takže spotřeba v létě kolem 7l/100 km v zimě o litr více.Takže pod 7 natož pod 6 s tímhle motorem se není možný dostat.Samozřejmě tyhle čísla jsou myšlena,že jak se rozsvítí rezerva jedu hned tankovat.Natankuju vždycky tak 36 litrů natural 95
Pal PC mi ukazuje při dlouhých jízdách třeba i 5,5l,průměrně je to tak kolem 6,2 l,víc ne.....a to nejezdím stylem dědek,normálně žádné podtáčení nebo něco,řadím až když má motor pěkně otáčky a že bych se bál polehtat plyn tak to teda ne.........motor 1,3 MPi 50kw,lehké úpravy výkonu,najeto skoro 180 000km a díky pravidelnému servisu(oleje,kapaliny,ventilové vůle)je stále ve vinikající kondici
-
Blackie - FK
Přesně tak, jak psal Rambo-x, záleží na stylu jízdy a seřízení motoru. Já mám krátkou 1,3BMM/50KW, najeto 131000km, auto mnou pravidelně servisované. Tlaky má 10,1 baru na všech válcích. Původní hlava i s těsněním, ale jinak nové gufera na ventilech, komplet přetěsněn, dále nový rozdělovač, filtry, čerpadlo, lambda sonda, olej Orlen platinum classic semisyntetic 10W/40, výfuk střed origo, konec Soieta, palivo 95. Průměrná spotřeba dle TC-6, léto: 80% dálky 20% město - 6,5L, když jedu jen dálku s lehkou nohou, tak i 5,7L. Teď v zimě 80% dálky 20% město - 7,5L. S lehkou nohou dálka i 6,0L. Ale při krátkých jízdách jen po městě, styl jízdy nastartuji a po 2km vypínám studeným motor, se spotřeba vyšplhá až na 8,6L. Jinak patřím ke klidným jezdcům, dodržuji předpisy, ale motor nepodtáčím, držím se v zeleném poli - včas řadím. Ovšem někdy mě chytne závodivá a otáčkoměr se zastavuje na 5000
Když 1,3 má se Soietou, tak fantastický zvuk 
-
Rambo-x
- Kontaktovat uživatele:
Ono podtáčením si k lepší spotřebě zvlášť u slabšího motoru nepomůžete.....ono to vypadá lákavě,že budu mít nižší otáčky a snížím spotřebu,ale efekt to má právě opačný-když se dědulové nebo extrémní chorobní šetřílci vlečou na 5 60km/h a ten motor chudák se sotva točí-pak potřebují trošku přidat a aby to vůbec aspoň nějak začalo´´akcelerovat´´tak musí silně stlačit plyn a teče tam benzínu jak
a výsledek je spotřeba daleko vyšší
Pro motor i peněženku je nejlepší držet jej v pásmu optimálních otáček,aby se vždy točil lehce a měl dostatek výkonu.....pomůžete nejen sobě tím že nebudete autobus předjíždět 2km,ale pomůžete i spotřebě a hlavně motoru samotnému,jemuž se při takto brutálním podtáčení silně opotřebovává klika a ojnice
Na otáčkoměru pokud jej máte k dispozici je vyznačené zelené pásmo,oni to tam nekreslili jenom pro srandu králíkům....začíná na dvou tisících a končí v 3500 ot.....není dobré motor ani držet pod ani nad tyto otáčky.....tím nechci zase tvrdit že někdy to trošku vytočit tomu něco udělá,ale na spotřebu je nejlepší jezdit v zeleném
Pro motor i peněženku je nejlepší držet jej v pásmu optimálních otáček,aby se vždy točil lehce a měl dostatek výkonu.....pomůžete nejen sobě tím že nebudete autobus předjíždět 2km,ale pomůžete i spotřebě a hlavně motoru samotnému,jemuž se při takto brutálním podtáčení silně opotřebovává klika a ojnice
Na otáčkoměru pokud jej máte k dispozici je vyznačené zelené pásmo,oni to tam nekreslili jenom pro srandu králíkům....začíná na dvou tisících a končí v 3500 ot.....není dobré motor ani držet pod ani nad tyto otáčky.....tím nechci zase tvrdit že někdy to trošku vytočit tomu něco udělá,ale na spotřebu je nejlepší jezdit v zeleném
-
TomasP. - FK
Kolik asi km najede když vemete pouze za 200..při dnešnich cenach to je asi 5,5litru...
Vim je to tak trochu otazka mimo mysu...
Vim je to tak trochu otazka mimo mysu...
Něco okolo 100km,ale jezdím převážně dálkové,jinak palubák ukazuje průměr 6,1.
FELICIA GLXi 1.3 BMM r.v.1996 červená solitaire metalíza
FELICIA GLXi 1.3 MPi r.v. 1998 zelená pacific metalíza
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
TomasP.
Mě cena benzínu moc nevadí beru stále za 500 kč.
Mě cena benzínu moc nevadí beru stále za 500 kč.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
Swine - FK
jak to tu čtu tak na tom nejsem vůběc špatně
, 1,3 BMM 50kW combi a v zimě na nádrž 580km a dotankuju 41l do plna, ani nevím kolik má přesně objem nádrž. co se oteplilo tak tobylo lepší mezi 630 - 670km na nádrž ale dnes jsem to prubl a najel sem 697 km a radši jsem natankoval do plna a jen 40,4l takže si myslím že bych ještě ze 20 km najel ale riskovat to nebudu, držím auto pořád v zeleným akorát při rozjezdech řadím tak že další stupeň jde na 1500 otáček a po vesnicích a městech kde jsou delší rovinky (ne do kopce) tak mám při 50ti 5ku a krásně zrychlí na konci a zachvilku tam mám 90
,jezdím teda hlavně mimo město ale do práce to mužu vzit i městem a mistama musim městem ale hlavně ty dlouhý vzdálenosti do práce denně 22 km a zpátky 22km, mám motor prej před smrtí, žere olej tak jednou za 2 měsíce ještě litr oleje 
No já po městě kolem 600km (Brno). Ale dost divně mi ukazuje rafička, do kopce nebo v prudké zatáčce klesne skoro 1/4 (možná né tolik, ale docela se to hne.. že by někde chybka na poťáku?)... Takže když mi svítí rezerva a projedu kruháčem, tak je rafička třeba i za tou poslední čárkou... takže nevím, jestli bych najel ještě víc. Leda vzít kanistr z benzínem a zkusit jet nadoraz 
FELICIA LXi [] 1.3MPi, r.v. 1999 Deep sea blue metalic
Ford Focus II 1.6 TDCi 80kW
-
Kubason - FK
tak to je asi u všech Felicií bez palubního pc, když to benzín měří pomocí plováku, ale taky si vždycky řikám, když to začíná svítit, kolik bych tak ještě ujel, ale na zjišťování jsem moc velkej srab 
Mám kombajna BMM 50 kw, papuče mám 195/50R15, celoročně se pohybuju kolem 7 litrů na 100, jezdím jak po městě tak po dálnici, takže se pohybuju kolem +- 600km
Kozel je nebezpečný zepředu, kůň zezadu, hlupák ze všech stran.
-
Milhaus69
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,mám krátkou feldu 1.3 Bmm 50 Kw.Mám kola 175/60 R14 (origo na feldu).Na plnou nádrž najedu 650 km a průměrnou spotřebu mám 6.2 L na 100km,a to jezdím 40 km denně,po okreskách.Jsem klidný řidič,nikam nepospíchám,a a k čemu to je pospíchat,když člověk pospícha tak felda víc žere a odcházejí dřív věci na autě.
-
mash
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím. Moje spotřeba je od 7,5l / 100km a výš. Mám čtyřbod 1.3MPi, krátká na 13" kolech. Motor má najeto 108XXX km. Nový olej a všechyn filtry. Najedu max 500km na cca 37 litrů v nádrži. Jezdím denně do práce 5km tam a 5 km zpět a občas trasy 20km tam a 20 km zpět. Je tato vysoká spotřeba způsobena takto krátkými jízdami nebo je něco špatně ? Auto se i na těch 5km po cca 2km ohřeje na provozní teplotu.
Felicia 1.3MPi 50kW / 1998
-
Kubason - FK
To bude nejspíš krátkejma cestama. Párkrát týdně jedu i delší cestu, ale do školy to mám taky 5 km, a na takovou vzdálenost to klidně vezme i 10 l/100 km.
Kubason,to teda jezdíš jako drak,když máš takovou spotřebu
. Jinak skoušel někdo s vás takové ty lepší paliva jako např.shell v-power? Já jsem to jednou natankoval,ale nějakou nižší spotřebu a vyšší výkon jsem teda nespozoroval,sice jsem bral jenom 20litrů,pak už mi bylo líto těch peněz. Jinak pravidelně tankuju na shellce.
FELICIA GLXi 1.3 BMM r.v.1996 červená solitaire metalíza
-
Swine - FK
mash: já slyšel že 4 bodový vstřikování na feldě žere o litr víc než ty naše jednobody tak i možná proto nejsou tak velký nájezdy ale zas mají větší zrychlení, máme doma oba typy, mama má 4bod a krátkou, hmotnost má větší než muj starší jednobod kombi a ještě by mi na rozjezd ujela
a k tomu ty 5tikilometrový pojezdy nejsou nic moc
DDT: taky sem tankoval ale žádnej výkon nebude to prej naše auta nepoznaji, to až ty novější auta, to mi tvrdí lidi co do aut dělají
DDT: taky sem tankoval ale žádnej výkon nebude to prej naše auta nepoznaji, to až ty novější auta, to mi tvrdí lidi co do aut dělají
mash:
jo, já to mám jak ty. Do práce taky jezdim skoro denně cca 8km přes město, takže krátky trasy a občas na nějakej nákup. Vychází mi to tak na tu spotřebu kolem 7,5. Ale mimo město, když ferda jede kolem těch 90km/h, tak se to dost sníží a dá se jezdit kolem těch 6ti. Jo a mám najeto 109tis.
Ještě mám koupený nový svíčky, ale nějak jsem si neudělal čas je tam přehodit..
No co už, hlavně že ušetříme na servisu, když né na pravozu
jo, já to mám jak ty. Do práce taky jezdim skoro denně cca 8km přes město, takže krátky trasy a občas na nějakej nákup. Vychází mi to tak na tu spotřebu kolem 7,5. Ale mimo město, když ferda jede kolem těch 90km/h, tak se to dost sníží a dá se jezdit kolem těch 6ti. Jo a mám najeto 109tis.
Ještě mám koupený nový svíčky, ale nějak jsem si neudělal čas je tam přehodit..
No co už, hlavně že ušetříme na servisu, když né na pravozu
FELICIA LXi [] 1.3MPi, r.v. 1999 Deep sea blue metalic
-
Bugz22 - FK
Já tankuji většinou super tech 95 od Agipu nebo natural 98 a od vypnutí pistole do prvního zasvícení rezervy což je asi 36 litrů ujedu 480-530 ale jezdím jak prase a dost jí vytáčim a na jedno nastartování jezdim 30km z toho 5km město