Frustrace nepovolitelnými šrouby :D

pokec o všem možném i nemožném
modrafelda - FK

Frustrace nepovolitelnými šrouby :D

Příspěvek od modrafelda - FK »

Já vám nevim, ale jediný co mě fakt štve na mojem autě, jsou ty věčně nepovolitelný zahnilý šrouby... :evil: :evil: :evil: Stříkám to WDčkem nebo brzdovkou, klepu do toho, ale stejně to nakonec skončí ohlodanou hlavou nebo i matkou co je z druhé strany... V lepším případě to jde pak dolů flexou, v horším musím někde pod autem pižlat ruční pilkou, a něco nejde prostě vůbec. Vždycky oprava zamrzne na tomhle. To jsem jedinej s takovýma problémama? :D
Skury
Kontaktovat uživatele:

Re: Frustrace nepovolitelnými šrouby :D

Příspěvek od Skury »

TO je normální věc...
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

normální, co bys čekal po 15 letech ve vlhku :D
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
Pluhda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pluhda »

To je klasika, taky používám brzdovku :D ale teď jsem si koupil od wurt sprej na rezavé spoje tak uvidim třeba to půjde líp
jarda.vysocina - FK

Příspěvek od jarda.vysocina - FK »

Teď jsem majzlem povoloval matky u zadních tlumičů - za 8 let - držely se jak č e r t ...
Rambo-x
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rambo-x »

Jak píší všichni,je to klasika,když jsem povoloval spodní uchycení tlumičů tak to teda byla taky síla.....pořádnej neožvejchanej trubkáč,pořádnou páku a i tak to skoro nechtělo jít....povolovač šroubů pomohl jen nepatrně,a to jsem jej nechal působit 30 minut.....ono co čekat za roky působení vody,soli,prachu,odletujících kamínků a vlhkosti
modrafelda - FK

No zrovna povoluju tu objímku vepředu dole na tlumiči. Šroubek má ještě OK hlavu ale stejně doufám že se tam vejde flexa :D Ten šroub v tom uchycení je nějakej speciální pevnější? (abych věděl čím ho pak nahradit)
Hudzi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hudzi »

Ja používam v horších problémoch autogén nahrejem a jedem :D
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=32022 Moja Feldička odstin 9460 - modra hlubinna :)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

modrafelda píše:Já vám nevim, ale jediný co mě fakt štve na mojem autě, jsou ty věčně nepovolitelný zahnilý šrouby... :evil: :evil: :evil: Stříkám to WDčkem nebo brzdovkou, klepu do toho, ale stejně to nakonec skončí ohlodanou hlavou nebo i matkou co je z druhé strany... V lepším případě to jde pak dolů flexou, v horším musím někde pod autem pižlat ruční pilkou, a něco nejde prostě vůbec. Vždycky oprava zamrzne na tomhle. To jsem jedinej s takovýma problémama? :D

Tak až dáš nové šrouby, namazat a každé jaro při přezouvání všechny tyhle šrouby povolím vytáhnu, namažu a o5 dám zpátky. Nemám pak problém kdykoliv rozebrat.
favo

Příspěvek od favo »

Všichni píšete že je to normální, ale já bych to upřesnil, normální to je možná na feldě.
Dnes jsem sundával ramena na svém Golfu a i po 12 letech ty šrouby šli krásně povolit a nikde ani náznak koroze. Za ty dva roky už jsem musel pár věcí vyměnit a všechny šrouby šli krásně dolů, nejspíš to bude tím že všechny šrouby na tomto autě jsou s nějakou šedostříbrnou povrchovkou.
Konečně ani na feldě jsem neměl problém povolit šrouby, tedy přesněji měl ale vždy jen poprvé, pak už se auto rozdělávalo tak často že žádný nový šrouby nestihl zareznout a navíc jsem používal při opětovné montáži buď vazelínu, grafit a nebo měděnou pastu. :D
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

jak píše favo .. problém jsem měl pouze při první povolení a nikdy nic moc extrrémního. Při opětovné montáži mažu grafitkou a po utažení přepatlám i hlavu/matku šroubu. A kde to jde tam cpu na podvozku nerezový šrouby :)
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Vasek

Příspěvek od Vasek »

favo: nemáš Ty ale náhodou auto z Itálie, kde se nesolí? To pak nemůžeš srovnávat s autama, který jezdí 15 let po přesolených silnicích.

Pokud strháváte hrany šroubů a matek, tak zkuste použít pořádný nářadí. Jediný šrouby, který mi za celou dobu co dělam na autech nešly povolit, byly imbusy držící zátěžovej regulátor na zadní nápravě. Ty na mě ještě pořád čekají. Jinak povolily vždycky všechny bez nervů i škod.
škoda 791.136M 4/99
každý auto jede rychle, jenom záleží kolik mu dáte napapat ;-)
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

favo píše:Všichni píšete že je to normální, ale já bych to upřesnil, normální to je možná na feldě.
Dnes jsem sundával ramena na svém Golfu a i po 12 letech ty šrouby šli krásně povolit a nikde ani náznak koroze. Za ty dva roky už jsem musel pár věcí vyměnit a všechny šrouby šli krásně dolů, nejspíš to bude tím že všechny šrouby na tomto autě jsou s nějakou šedostříbrnou povrchovkou.
Konečně ani na feldě jsem neměl problém povolit šrouby, tedy přesněji měl ale vždy jen poprvé, pak už se auto rozdělávalo tak často že žádný nový šrouby nestihl zareznout a navíc jsem používal při opětovné montáži buď vazelínu, grafit a nebo měděnou pastu. :D
to bude spíš tim že originál šrouby jsou lepený tak se nedostane voda do závitu ;) a na feldě sem taky neměl problém povolit šrouby při výměně ramen :hlava:
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
Matuhsch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matuhsch »

no ty mrchy na zátěžáku ty mě taky dostaly.... jinak taky mám problém s tím že věčně nějakej zarezlej odvzdušňovák a podobně urvu...
Obrázek
Obrázek
favo

Příspěvek od favo »

Vasek píše:favo: nemáš Ty ale náhodou auto z Itálie, kde se nesolí? To pak nemůžeš srovnávat s autama, který jezdí 15 let po přesolených silnicích.
To máš pravdu, ale dva roky se už prohání i po našich silnicích a oba víme že některý šrouby na podvozku feldy zhnijí i rychleji.
Když jsem dělal naposledy servis podvozku feldy mého otce, tak jsem vše zastříkával i voskem na dutiny ve spreji od Motipu. Krásně steče kam má a potom zaschne a je z něj takový lepivý povlak. Udělal jsem takto pár věcí i na své feldě a má to něco do sebe. Sice jsou šrouby zanesené prachem a vším bordelem co se tam nachytal, ale po očištění jsou v pohodě a jdou krásně povolit, ale hlavně hlava šroubu a matka nezhnijí a nerozpadají se při pokusu od povolení.
Pokud to ale jen trochu jde a bezpečnost tomu nebráním, tak nahrazuji veškeré šrouby a matky nerezovými. Na feldě už nemám moc obyčejných šroubů, kromě pevnostních a těch přivařených ke karoserii.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Na feldě je to běžné.Ale když rozdělám jakýkoliv jiný i starší auto z koncernu VW tak jde všechno krásně...Nedávno jsem dělal na svým passatu nějaké siláče na ramenu a všechno šlo jedna báseň.|Ale je to asi hlavně o kvalitě povrchovky toho či oného šroubu....Jinak co se týče feldy tak mazat všechno a stejně se člověk švajcaparátu někdy nevyhne...
LPG.habartice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LPG.habartice »

Na zrezlý šroubový spoje působí kupodivu velmi dobře i coca-cola ;)
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Mám obavu, že se šroubem co drží přední tlumič žádná cola nepohne. Tam fakt jedině autogen.
modrafelda - FK

A je tam fakt zalepenej? Protože mě se zdá že jo... Nakonec jsem ho urval z obou stran a nešlo to vymlátit ani těma největšíma ranama, tak jsem ho musel odvrtat
endround
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od endround »

Jednou jsem ho musel nahřát autogenem a pak vytlačit pod velkym lisem jak tam držel :x
Rambo-x
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rambo-x »

To by mě zajímalo kdo to vymýšlel....třeba tam udělat o 0,5 mm širší dírku...a možná by to hned šlo vyklepávat líp
LPG.habartice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LPG.habartice »

NJ, zadní tlumič je masakr. Taky jsem se s ním mučil půl dne. na šroub kolu, do sebe kořalku a stejně ne a ne ven :lol:
Rambo-x
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rambo-x »

Já jsem myslel přední tlumič....se zadním jsem zatím neměl tu čest,tak doufám že to nebude ještě horší
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Vzadu to řežu flexou. Tam jde uříznout hlava i matka.
Přední to je masakr. Tam fakt většinou bez autogenu urvu hlavu i matici a pak to vrtám jako pako.
kouda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kouda »

Předek stojí za to, zarval se mě šroub, tak jsem ho odvrtával. A odvrtávat šroub 10.9 = celý dopoledne v pr...i :D
Rambo-x
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rambo-x »

To kolikrát vypadá jako by to bylo nalepený nebo navařený....čím si myslíte že to je?...že je ten otvor moc malý a prostě to zaroste?
Schimi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schimi »

U feldy je potřeba sundat všechny tyhle mr..y na podvozku a vyměnit za nové. Na nich při montáži nešetřit měděnou vazelínou a je klid na dlouho dopředu.
1,6 sportline 1999
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 00Inferno00 »

Já když dával na feldu HP, taky jsem nahříval všechny šrouby letlampou, políval ruznýma "povolovačema," bušil do nich kladivem... A stejně jsem jeden přední ukroutil :roll:
Vici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogbone
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
Vasek

Příspěvek od Vasek »

asi mam divnou feldu, ale když jsem na podzim měnil po 13ti letech přední i zadní tlumiče, tak jsem neměl problém. Když tak nadáváte na feldu, zkuste si rozebrat přední nápravu na audi s podélně uloženym motorem. To je teprve porod. Ten šroub je tak dlouhej, že je i prakticky nemožný ho odvrtat.
Favo: po 2 letech možná oreznou feldí šrouby zvenku, ale né tolik, aby nešly povolit, i když je nenamažeš. A i ty Tebou vychvalovaný šedivý koncernový šrouby chytaj lišku z venku. Já i ségra jich na autech pár máme a jsou taky orezlý.
škoda 791.136M 4/99
každý auto jede rychle, jenom záleží kolik mu dáte napapat ;-)
Rambo-x
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rambo-x »

Ale on není problém s povolením matek,to většinou jde celkem snadno,na felicii jsem ještě nezaznamenal nepovolitelnou matku....problém je vyrvat ten šroub z těhlice,pokud to někdo před tebou pořádně nenamazal něčím fakt odolným,je velký problém....když jsem dělal tuto práci poprvé,myslel jsem že je tam ten šroub něčím zalepený úmyslně aby nešel vyndat
modrafelda - FK

Tu matku jsem zakulatil i 6hranným ořechem, a to jsem ji před tím prolíval brzdovkou, WDčkem a pobouchal to kladivem.
Odpovědět