Při rychlém puštění plnu "něco" hvízdne

P1azer
Kontaktovat uživatele:

Při rychlém puštění plnu "něco" hvízdne

Příspěvek od P1azer »

Zdravím.
Nevím, jestli to dám do správné kategorie, protože nevím, co to "hvízdnutí" vyvolá. Jde o to, že když normálně jedu a "prudce" pustím plynový pedál, tak "něco" hvízdne (od předních kol). Původně jsem si myslel, že to je klasicky při puštěn spojky (jak to dělávaly postarší feldy), ale je to opravdu při puštění plynu. Když jedu plynule a ten pedál taky plynule pustím, tak to nudělá.
Napadají mě brzdy, ale při jízdě nic nepíská ani nedrhne. Dělá mi to už od koupě (před rokem) a před měsícem jsem měnil desky a stále to přetrvává. Je pravda, že při výměně desek byla pravá strana úplně v pohodě (desky by se ještě daly jet), ale na levé straně byla jedna deska už na konci. To bych ale spíš přisoudil tomu, že loni v létě mi právě levý kolo přibržďovalo, ale možná, že je tady opravdu zakopanej pes.
Jinak na STKčku jsem měl ještě starý desky a prošlo to i s nima.
FELICIA LXi [] 1.3MPi, r.v. 1999 Deep sea blue metalic
Ford Focus II 1.6 TDCi 80kW
Paulie
Kontaktovat uživatele:

Re: Při rychlém puštění plnu "něco" hvízdne

Příspěvek od Paulie »

Mám podobný problém.....když jedu a mám tam rychlost, otáčky kolem 2000...Tak když pustím plyn a přidám tak vždycky něco vrzne.....Jako by to bylo v tahu....Prostě pustím plyn - to něco povolí a tím jak to povolí tak to vrzne a když zase šlápnu na plyn tak se to jako by napne a zase vrzne....Něco musí být volné....
Díval jsem jsem na Silentbloky motoru a převodovky a vypadají v pohodě.....Nevím jak na to....Je to sice taková prkotina, ale přece jenom mě to štve.

P1azer: Mě se to nejvíc projevuje, nebo to jde nejvíc slyšet, když tam mám trojku.....Prostě zkus tam nechat trojku otáčky kolem 2000 a pouštěj/šlapej na plyn....Třeba máme stejný problém ;) (Mám taky 1.3MPI - nejspíš to bude to samé)
P1azer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od P1azer »

Mně to hvízdne jen tehdy, když ten plyn pustím. Když přidávám, tak mi to nedělá. A čím jedu rychleji (nebo možná v otáčkách) a prudce pustím plyn, tak tím víc mi to hvízdne. Jako asi to "nemá vliv na fuknci", ale jestli je tam opravdu v háji nějakej silenblok nebo přihvízdávaj brzdy, tak bych to rád pořešil.

Paulie: Tak pokud bych to dělal tak jako popisuješ, tak mi to po každým puštění plynu hvízdne/vrzne. Asi je to to stejný.
Jako jezdi se s tím dá, zvykl jsem si i na špatný synchron na dvojce a už mi to neškrká, ale asi bych ti měl začít nějak řešit, aby to auto ty další 3 roky vydrželo.. musí :)
Martas085 - FK

Příspěvek od Martas085 - FK »

problém máte pánové jako já...namažte si měděnou nebo grafitovou vazelínou těsnění mezi katem a svodem..takovou tu drátěnku nebo jak to popsat :D já už tak hvízdám nějaký ten měsíc,ale furt nebyl čas to udělat...dělá to jak říkáte..když prudce šlápnete na plyn a nebo jej prudce pustíte..a taky hodně třeba při parkování,když se to tahá přes spojku bez plynu :D
Paulie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paulie »

Předpokládám, že budu muset kat a svody rozpojit, že ano? :D :D
Martas085 - FK

předpokládáš dobře :D
P1azer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od P1azer »

Dneska jsem byl v práci, tak jsem po práci najel na jamu a skočil pod auto a jen jsem to prostříkl WDčkem a už to nehvízdá (nic jsem nerozdělával). Nemůže tomu WDčko nějak ublížit? Asi je to jen dočasný řešení, až to začne znova, tak bych se dokopal k tomu, abych to rozdělal... ale teď nemám čas.
Martas085 - FK

nwm...katík by to přežít mohl--no já se dokopal,sundal to,namazal měděnou pastou..týden vklidu a začínáme povrzávat opět :D
P1azer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od P1azer »

Hm, tak po tom dešti mi to teď začalo taky zase hvízdat :x
Martas085 - FK

no...nic nenormálního :D
modrafelda - FK

Příspěvek od modrafelda - FK »

to WDčko se ti při těch 300 oC hned vypaří, to chce asi něco jako silikon, měděnou pastu nebo tak
LPG.habartice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LPG.habartice »

Namatlat grafitovou vazelínou, ono se to k tomu krásně připeče, chvíli to bude kouřit jak když hoří ale pak to bude ok ;)
Martas085 - FK

já zkoušel měděnou na výfuky,má vydržet tuším až 1200 a hovno...cca 500km a vržeme zase :D
P1azer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od P1azer »

Tak rozdělávat to každých 500-1000km, to je dobrá pruda.. :roll:
mara1989 - FK

Příspěvek od mara1989 - FK »

proto já tam ma svody z fáčka a nemam tam katik :D
P1azer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od P1azer »

Mně už to zase taky vrže, ale prostříkal jsem to a půl roku klid... ale nějak se mi v té zimně nechce pod auto, takže na to peču.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

A ciste naaahodou nemate moc dlouhou tu trubku co je v prvnim dilu a na ni je navlikle to tesneni a nevrze vam ta trubka o druhou cast vyfuku? Uz jsem taky takhle mel feldu kde jsem musel vzit brusku a cca 2mm odbrousit a to mela novy originalni komplet vyfuk. Pak jen namazal grafitkou pro sychr a od te doby je vse ok.
ED250

Příspěvek od ED250 »

Chce to nahradit náhražkový kroužek z lisované drátěnky poctivým litinovým z prvovýroby a vrzat to přestane. mazání nepomůže na dlouho.
Odpovědět