Z čeho jsou pacičky žárovek v přístrojovce?

kybrex
Kontaktovat uživatele:

Z čeho jsou pacičky žárovek v přístrojovce?

Příspěvek od kybrex »

Zdravím,

dneska jsem si chtěl vyměnit žárovičky v přístrojovce a napájet tam ledky (bílé, vyzařovací úhel 120 stupňů). Ale i přesto, že jsem původní packu od řárovičky poctivě obrousil šmirglem, odmastil lihem, tak se tam nechytla ani kapička cínu (zkoušel jsem i kalafunu). Čím to je, že to na sebe nechytá?

díky za rady.
kybrex
Kontaktovat uživatele:

Re: Z čeho jsou pacičky žárovek v přístrojovce?

Příspěvek od kybrex »

Tak si odpovídm sám, třeba to někomu pomůže. :)

Pro měkké pájení (do těch cca 400 -450 stupňů se dost špatně pájí ocel - hlavně nerez. Z něčeho takovýho jsou ty pacičky na žárovkách, takže jsou dvě varianty.
1) buď to svařit malou svářečkou při vyšší teplotě - resp. tvrdé pájení s jiným složením pájky
nebo a to jsem udělal já, protože je to jednodušší, když doma nemáte vercajk na bod 1
2) koupit si pájecí kapalinu na nerez. Je v tom ZnCl2, pozor, je to žíravina. Povrch očistit a zdrsnit, já jsem to udělal pilníčkem (takovým tím jemným), pak dát malou kapičku té pájecí kapaliny na místo, kde chcete udělat spoj, chvíli počkat a pak povrch "pocínovat". Když to chytne, máte vyhráno a vpájíte do bobku cínu povrch vývodu potřebné součástky. Po dokončení opláchněte vodou a usušte - zbytky pájecí kapaliny by urychlili korozi spoje.

;)
Mc Cali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mc Cali »

Šikula. ;)
Miluju Feldu 1,6.......je to vlk v rouše beránčím. o:)
kritik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kritik »

Pokud mohu poradit, já to dělal před týdnem a na spálených žárovkách, škoda ničit dobré, jsem měl 3 typy patic. Na všechny byly drátky žárovek přivařeny bodovým svárem. Skutečně na dvou typech, třetí měly ty plíšky poměděné,to vůbec nešlo. Cín se přepaloval, kalafůna nepomahala a tak jsem sahl po prostředku, který jsem používal na spojování CU trubek na měkko, tedy cínem.. Prodává se to v potřebách pro instalatery, krabička cca 5 cm výška, prům. 8 cm.\výrobce Felder technik, je to Supersan-Fit 4000"Cu Rofix3 Special. Je to S-Sn97Cu3.To mi zbylo z instalace a používám to kdykoliv mám problém něco spájet. Spoj pro jistotu vždy utřu, nebo ho lze očistit lihem, acetonem.Ještě, balení má 250gr.a stálo mě to asi 150,-Kč, ale už to mám snad 8 let. Stále použitelné a lze to koupit třeba s někým společně, nebo si vyptat u instalaterů. Snad jsem někomu pomohl. Ahoj.
Skury
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skury »

Pritom lze sehnat komplet ledky vcetne patice... Je to bez prace a problemu. :)
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
Odpovědět