Přestal fungovat centrál
-
Paty - FK
Přestal fungovat centrál
Ahoj, na feldě mám origo centrál z výroby. Dneska když sem přišel k autu, tak sem odemkl, ale bez centrálu - odemkly se mi jenom dveře řidiče. když sem vlezl dovnitř a zamáčkl čudlík a zase vymáčkl (měl by centrál fungovat), tak se jenom z přístrojovky ozve takový jakoby zabzučení nebo zašramocení nebo jak to popsat. prostě se ozve zvuk, ale neodemknou se všechny dveře. Nevíte, kde mám hledat příčinu? díky
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Přestal fungovat centrál
ŘJ centrálu, je za budíkama.
Zkus zamáčnkout a vymáčknout oba přední kolíky najednou.
Sem tam se mi stane, když někdo v momentě zavírání/otevírání centrálem zatáhne za kliku, že se celý centrál jakoby blokne a nefunguje.
Funguje třeba jenom zadek, nebo jedny dveře.
Já to takhle kdycky pošmrdlám až se to jakoby "sesynchronizuje" a pak zase faká jak má.
Sem tam se mi stane, když někdo v momentě zavírání/otevírání centrálem zatáhne za kliku, že se celý centrál jakoby blokne a nefunguje.
Funguje třeba jenom zadek, nebo jedny dveře.
Já to takhle kdycky pošmrdlám až se to jakoby "sesynchronizuje" a pak zase faká jak má.
CX-60, Pathfinder R51 + bráchovo Pick-up 1.9D, ex 105L, 130GL, 1.3MPi, A3
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
-
Paty - FK
No jo, jenže mě se odemknou fakt jen ty dveře který odemknu klíčem. takže to asi fakt bude ta ŘJ. Co se s ní teda vlastně stalo? to vyhořela nebo co? A hlavně jak se to spravuje a kolik to bude stát?? jestli to zmáknu sám. Díky
-
jarda.vysocina - FK
Jde otevřít auto od spolujezdce ? Otevřou se i dveře u řidiče ?
Mě se před časem ulomil kontakt ve dveřích řidiče (používají se vždy )a tak se otevíraly jen dveře mechanicky - z pravé strany se zase oevřely všechny dveře . A šly i všechny zavřít . Tak jsem několik dní nechal nevědomky auto u domu otevřené , jelikož jse ručně otevřel spolujezdci , ale zamčel jen ty svoje .
Jarda
Mě se před časem ulomil kontakt ve dveřích řidiče (používají se vždy )a tak se otevíraly jen dveře mechanicky - z pravé strany se zase oevřely všechny dveře . A šly i všechny zavřít . Tak jsem několik dní nechal nevědomky auto u domu otevřené , jelikož jse ručně otevřel spolujezdci , ale zamčel jen ty svoje .
Jarda
-
Paty - FK
Dveře u spolujezdce se taky otevřou jen samotný... a když si vlezu dovnitř a zkouším dveře odemknout a zamknout. tak se fakt jenom z přístrojovky ozvu krátký zabzučení když vytáhnu knoflík a nic... asi před tejdnem sem měnil ve dveřích řidiče ulomenej kloubek od táhla zámku, takže mi nešli vůbec u řidiče odemknout dveře. No ale dal sem ho novej a všechno bylo v pohodě až včera přestal jít ten centrál... ale tak to sem při tom když sem měl vyndanej tapecírung dveří řidiče nemohl něco pošahat, že bych ten centrál zrušil sám,ne?
-
jarda.vysocina - FK
No, že jsi to již opravoval, jsi nenapsal, tak že to může souviset i s tvou šikovností ....
Jarda
Jarda
-
Paty - FK
ale já sem neopravoval centrál. já sem opravoval táhlo který je hned u zámku uvnitř dveří. a když sem to opravil, tak centrál normálně pár dní fungoval... tak nevim, co by to bylo, kdyby to s tím souviselo a projevilo se to až za několik dní...
-
borlan - FK
Tak asi nezbude než se dostat k té ŘJ. Zkusit prozkoumat jak jsou na tom přívody, napájení...pak asi už jen výměna za jinou.
-
smazany clen - FK
toto som mal aj ja ale vcera som nato prisiel
rozobral som dvere ci to nieje tam ale v dverach to nebolo skusal som ten central a ked som zasuval a vyuval tak dac o cuklo.tak som isiel k centralu a som mal ohnuty zle kabel tak mi nefungovalo vybral som napravil zalozil a slo to ale ty nemusis mat daco skablom skus ho iba vytiahnut tu kazetu a zalozit spat.
-
brejd - FK
Přestal fungovat centrál
Přestalo mi ze dne na den fungovat centrální zamykání. Po otočení klíčkem jak u řidiče tak u spolujezdce se pouze zamknou dané dveře (mevhanicky). Mám feldu 1,3 MPI r.v. 2000, jedná se o originální centrál. Prosím o rady čím by to mohlo být, nebo jak postupovat při hledání závady.
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
pojistky ?
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
pojistka č 16 , poškozené kabely v průchodce dveří , poškozená jednotka
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Vyzkoušel bych radu Mexikana z pon 29. čer 2009 17:45....častý to problém....
-
6host - FK
zdravim,
Mam trosku specificky problem, take mi prestal fungovat central, uplne z niceho nic, dvere u spolujezdce nejdou otevrit vubec, ani klicem ani cudlem,oboji se ani nehne, cudl jsem zkousel jen rukou, brutalni silou klestema ne, a kdyz vezmu zevnitr za kliku tak v zamku cvakne bud hned nebo po chvilce ale jinak se nic nedeje,dvere nejdou otevrit,jsou permanetne zamceny a tim padem ani nejsem schopen sundat tapec a podivat se na zamek, takze je to docela vopruz, spolujezdci nastupujou otevrenym oknem
, zaroven ale i leve zadni dvere blbnou, cudl nejde vytahnout uplne nahoru,jen asi na pul cesty,dvere sice otevrit jdou ale tato ,,mezipoloha" je dost nespolehliva,cudl vytahnu co to jde,otevru pak zabouchnu a na dalsi otevreni musim zase vytahnout cudl, dvere ridice a prave zadni tento problem nemaji, to je central spojen takhle krizem jako brzdy, nejak tomu nerozumim?!
Setkal se s tim jiz nekdo? popr vite co stim/ kam kouknout?
pride mi jako by se zasekl u spolujezdce zamek a znemoznil fungovani celeho centralu,ale je nejaky divny, mrknu hlavne na kabely v pruchodkach dverich,auto ma nalitano pres 320k tak bychs e nedivil kdyby tam uz izolace davno nebyla, nicmene pojistky co jsem zbezne koíukla se mi vypaleny nezdaly, mimo jine jsem v manualu k autu vubec nenasel, ze pojistka 16 je pro cetnral, takze na ni take mrknu kdyz uz vim ktera to je
Dik za rady
Mam trosku specificky problem, take mi prestal fungovat central, uplne z niceho nic, dvere u spolujezdce nejdou otevrit vubec, ani klicem ani cudlem,oboji se ani nehne, cudl jsem zkousel jen rukou, brutalni silou klestema ne, a kdyz vezmu zevnitr za kliku tak v zamku cvakne bud hned nebo po chvilce ale jinak se nic nedeje,dvere nejdou otevrit,jsou permanetne zamceny a tim padem ani nejsem schopen sundat tapec a podivat se na zamek, takze je to docela vopruz, spolujezdci nastupujou otevrenym oknem
Setkal se s tim jiz nekdo? popr vite co stim/ kam kouknout?
pride mi jako by se zasekl u spolujezdce zamek a znemoznil fungovani celeho centralu,ale je nejaky divny, mrknu hlavne na kabely v pruchodkach dverich,auto ma nalitano pres 320k tak bychs e nedivil kdyby tam uz izolace davno nebyla, nicmene pojistky co jsem zbezne koíukla se mi vypaleny nezdaly, mimo jine jsem v manualu k autu vubec nenasel, ze pojistka 16 je pro cetnral, takze na ni take mrknu kdyz uz vim ktera to je
Dik za rady
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Ujistím tě, že toto nemá nic společnýho s centrálem
... centrál tu nezablokuje kolíčky dveří na tolik aby jsi je nevytáhnul v pohodě ručně.
Budeš se s tim muset poprat a sundat tapece a kouknout se přímo na mechanismy zámků (s tim souvisí i blokace venkovního klíčku)
Budeš se s tim muset poprat a sundat tapece a kouknout se přímo na mechanismy zámků (s tim souvisí i blokace venkovního klíčku)
-
selle - FK
Ahoj 6host.Neparkuješ náhodou venku?Neumýval jsi ted naposledy auto?Přesně tohle se mi stává,když jsou veliké mrazy.Zrovna minulí tyden jsem byl dopoledne na vapce.Když jsem jel na odpolední do práce ,tak vše ještě fungovalo vpohodě,ale když jsem končil směnu,tak jsem otevřel jen dveře u řidiče.Ostatní byly zamrzlí.Tak že kolega,který semnou jezdí musel přezemně
Cestou se to ohřálo,a pak to fugovalo.Jestli máš možnost,dej to k někomu do tepla,a pak to určitě pujde.Pak sundej tapeci,a promaž táhla.
-
6host - FK
Maty: ok, no poprat.. a jak bys to doporucil sundat ty? ja jsem to zkousel jen jednou v mraze na parkovisty a jeste za tmy pod lampou,ale ten tapec mi dolu nesel, protoze je na stranach rpsote privrenej , pri nejhorsim ho proste vylamu a bude po pr*eli, stoji par korun, nicmene by me stejne zajimalo co to teda muze bejt a proc to blbe o dvoud veri najednou, nerikej mi ze by to byla tkaova nahoda, jinak je mi jasny ze central to takhle neblokne ale nejakou vinu na tom podle me mit musi
selle: hele venku parkuju, ale i kdyz bylo + 7 nebo kolik to minuly tyden tady u nas bylo,tak se nic nezmenilo a jeste ke vsemu to prestalo chodit jen tak z niceho nic pres noc a zrovna nemrzlo,auto jsem nemyl, no jedine bych to este mohl zkusit postavit na dve hodky do podzemnich garazi,tam sem zase loni odmrazoval zamrzlou vodu v ostrikovacich
jinak se mi taky pakrat stalo,ze se auto samo do sebe odemklo-tedy jeste kdyz central fungoval, normalne zamknu prijdu druhy den a auto odemcene(ne nejsem sklerotickej ani paranoidni, daval sem si pozor zda zamykam,protoze se mi to stalo asi tak 10x ze auto bylo odemcene) coz je docela neprijemna a zakerna vec kdyz je to ve meste
,ale mam pocit ze to prave zpusobovaly ty dvere u spolujezdce,protze kvuli nim casto central blbnul, ze prestal jit,az kdyz jsem zacvicil s prednima cudlama hlavne tedy u tech spolujezdcovejchd veri,tak to zase zacalo chodit,ted uz s tim bohuzel zacvicit nejde
kdyztak to vydrzi do jara,az bude tepleji
selle: hele venku parkuju, ale i kdyz bylo + 7 nebo kolik to minuly tyden tady u nas bylo,tak se nic nezmenilo a jeste ke vsemu to prestalo chodit jen tak z niceho nic pres noc a zrovna nemrzlo,auto jsem nemyl, no jedine bych to este mohl zkusit postavit na dve hodky do podzemnich garazi,tam sem zase loni odmrazoval zamrzlou vodu v ostrikovacich
jinak se mi taky pakrat stalo,ze se auto samo do sebe odemklo-tedy jeste kdyz central fungoval, normalne zamknu prijdu druhy den a auto odemcene(ne nejsem sklerotickej ani paranoidni, daval sem si pozor zda zamykam,protoze se mi to stalo asi tak 10x ze auto bylo odemcene) coz je docela neprijemna a zakerna vec kdyz je to ve meste
kdyztak to vydrzi do jara,az bude tepleji
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Zadní tapec půjde ... v tom problém není. U předního bude problém, že po zavření dveří je nacpanej mezi dveře a palubku
Ale problém bych viděl v mechanismu zámku (ale kdo ví
.. do auta ti nevidim )centrál je pouze motorek, kterej nemá šanci klást odpor
možná vypadlo nějaký táhlo a zablokovalo se, možná se stalo cokoliv jinýho 
třeba se ozve někdo kdo to již řešil
Ale problém bych viděl v mechanismu zámku (ale kdo ví
třeba se ozve někdo kdo to již řešil
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Já už něco podobného zažil.Normálně se spekl motorek centrálu a držel táhlo dole.Stalo se to kvůli vadnému relátku v řj.Mě se to povedlo rozebrat tak že jsem vzal kleště,chytil za táhlo resp. za čudl a rval nahoru hrubou silou.Celkem je dobrý když to děláte ve dvou...jeden to rve nahoru a druhý přitom zkouší brát za kliku.
-
6host - FK
no tak sem si s tim trochu pohral a skutecne je zrejme v prdeli rj od centralu, zkusil sem vyndat pojistku, pak jsem parkrat procvicil ostatni 3 cudliky/hlavne ridicuv a zkusil poradne zabrat za ten seklej az trochu povolil, pak sem dvere otevrel a poradne s nim zacvicil nahoru dolu, pak povolil i ten u levejch zadnich a jde uz taky vytahnout az nahoru, tak jsem poradne este zacvicil s cudlama v predu a ted se ozyva to mrcueni od rj centralu, tak jdu hledat co teda s tim, zatim dik
-
Honza2306
Ahoj mám stejný problém však na straně řidiče. Osobně jsem přesvědčen že to dělá motůrek centrálu protože při ovládání od spolujezdce je na něm viditelný delší časový chod než na ostatních. A v tom je problém on nestačí přejet koncovou polohu(měl jsem ho rozebraný takže jsem pochopil funkci) a zablokuje odjištění dveří jak klíčkem tak tím vnitřním čudlem. Rada je odpojit motůrek v poloze kdy jsou dveře odjištěné pak by již problém neměl nastat. Jediná závada je že nefuguje z tohoto místa centrál. Honza
-
greenhorn - FK
ahoj problem z centralem ci cim to je netusim:( zamknu na dalku a sviti me cela leva strana blikacka svetla a nechce zasnout:(( drive pomohlo promackat central treba 6krat a ok ale tedka uz ne tak jsem vypojil autobaterii a polezu tam kufrem pac mam zaslepene zamky tedka co stim kua?:( asi servis a vymena centralu zrovna nejsou penize safra
edit: mel bych tam mit asi origo laserline t10neco)
edit: mel bych tam mit asi origo laserline t10neco)
-
Tom3k - FK
Caute prosim vas mam problem s centralom na kluc...z nicoho nic mi prestalo zamykat zadne prave dvere..vsetky idu v poriadku ale tieto zadne zamknem a odomknem iba cudlikom skusal som rozne kombinacie cudliky dvihat alebo zasunut no na tych pravych zadnych vobec nereaguje na zamknutie klucom neviete kde by mohol byt problem
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Elektrickej - přerušenej kabel nebo mechanickej zámek - servo.
Musíš zjistit sám, nejde poradit, takto na dálku.
Musíš zjistit sám, nejde poradit, takto na dálku.
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Sundej tapec zkus zamknout a odemknout a uvidíš kde je problém ,měl jsem podobnou závadu a byl jen vypadlý konektor vedveřích .Tom3k píše:Caute prosim vas mam problem s centralom na kluc...z nicoho nic mi prestalo zamykat zadne prave dvere..vsetky idu v poriadku ale tieto zadne zamknem a odomknem iba cudlikom skusal som rozne kombinacie cudliky dvihat alebo zasunut no na tych pravych zadnych vobec nereaguje na zamknutie klucom neviete kde by mohol byt problem
Pokud je konektor vpořádku změřit jestli jde do motorku proud mohl by taky být v průchodce přerušený kabel .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
steelboy - FK
ahoj mám problém s centrálem. dnes jsem musel vyměnit alternátor, který jsem spálil přepolovanou baterkou. altík jsem vyměnil a baterku tam dal "zdravou" a veškeré elektro zařízení v autě funguje (stěrače, ostřikovače, el. zrcátka, světla,...), kromě centrálu a autorádia. pojistka centrálu je přepálená a vyměnil jsem jí. ihned po výměně to zapraskalo a pojistka se opět přepálila. takže to znamená, že je někde něco špatně a jde tam více proudu, než by mělo jestli je moje úvaha správná. měl by někdo radu co zkontrolovat a co podniknout?
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
řj centrlu , odpojit , vyzjkoušet , pak ji zkusi t vyměnit
-
steelboy - FK
tak řj mám venku, ale nevím jak jí vyzkoušet. jaký je postup?