Jde na tri valce
- michal.j125
- Kontaktovat uživatele:
Jde na tri valce
Zdravim vsechny , potreboval bych poradit , kamarad si poridil feldu 1.6 za slusne penize , pozdeji jsme zistili ze jde na tri valce , zkouseli jsme menit vstriky postupne odpojovali a hledali spatny vstrik , tri vstriky po odpojeni mel motor tehdenci chcipnout na jednom jsme mohli vstrik nechat odpojeny a nic se nedelo na tomhle vstiku byla svicka porad mokra , kable ke svickam , svicky a spoustu dalsich veci , pritom motor mel porad takovy divny kovovy zvuk jako kdyby neco zvakalo , sundal jsem viko ventilu a ejhle prekvapeni viz foto , chci se zeptat stalo se tohle uz nekomu ? bude stacit vymenit hlava nebo pro jistotu cely motor ? dekuji za rady

Felicie 1.9 D GLX vybava - ele. okna , pal.PC , ele. zrcatka , interie z Edice Mystery , 15" ATS Cup
-
Rambo-x
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jde na tri valce
Tak minimum je zdvihátka(všechna) a vačka....klidně to mohl odnést i ventil takže preventivně bych dal celou hlavu..........a taky podle toho,v jakým stavu je vršek,možná bude KO i spodek(klikový mechanizmus)......
Jestli bude OK spodek tak stačí jen hlava,pokud je motor celkově opotřebovaný tak nový.....
Můžu se zeptat na nájezd a styl údržby?...to jsem snad ještě neviděl
Jestli bude OK spodek tak stačí jen hlava,pokud je motor celkově opotřebovaný tak nový.....
Můžu se zeptat na nájezd a styl údržby?...to jsem snad ještě neviděl
- michal.j125
- Kontaktovat uživatele:
pro jistotu asi vymenim cely motor pak jak to bude venku a auto bude pojizdne se podivam na to co to vsechno odneslo , motor ma najeto 181 tisic km viz servisni knizka , auto je po prvnim majteli duchodci takze nvm jaka byla udrzba
Felicie 1.9 D GLX vybava - ele. okna , pal.PC , ele. zrcatka , interie z Edice Mystery , 15" ATS Cup
-
Rambo-x
- Kontaktovat uživatele:
Tak tip je první olej ještě z fabriky....podle těch usazenin a rozsahu poškození je to možná pravděpodobné
....tím pádem bych šel do nového motoru
- michal.j125
- Kontaktovat uživatele:
olej nvm no , ten deda mel od toho servisku a tam bylo vsechno psane vsude nove stitky podle nich na oleji ktery tam byl ma byt najeto 5000km , kazdopadne chtel jsem se zeptat jestli se stim nekdo setkal , nebudu tedka moc nad tim premyslet do auta pujde novy motor a hotovo 
-
Rambo-x
- Kontaktovat uživatele:
Ono štítek je jedno,a praxe v některých servisech druhé....to jen tak na okraj-mohli tam lít ten nejhorší kepl olej a zákazníka ošuntit....
1,6 jsem mockrát rozdělanou neviděl,ale ta firemní měla najeto 220 tis a ani náznakem se zdvihátky nic takového nebylo....tam buď olej nešel skoro vůbec nebo byl ten olej totálně na konci
Moje 1,3 má najeto už čerstvě 200 tis(kdoví jestli)a skoro žádné usazeniny tam nejsou,motor je uvnitř lehce zažloutlý a mechanický stav 95%....celý život provozován na mogul 10W 40 a žádný problém
1,6 jsem mockrát rozdělanou neviděl,ale ta firemní měla najeto 220 tis a ani náznakem se zdvihátky nic takového nebylo....tam buď olej nešel skoro vůbec nebo byl ten olej totálně na konci
Moje 1,3 má najeto už čerstvě 200 tis(kdoví jestli)a skoro žádné usazeniny tam nejsou,motor je uvnitř lehce zažloutlý a mechanický stav 95%....celý život provozován na mogul 10W 40 a žádný problém