Masivny unik oleja - neviem z coho

vše okolo převodovek
DanoSK - FK

Masivny unik oleja - neviem z coho

Příspěvek od DanoSK - FK »

Pozdravujem. Odkial podla vas mi moze tiect olej? Pred par dnami som na felde urobil cca 400km. Na dialnici som ju trosku pretiahol a cestou domov som citil pach oleja, hlavne na kopcoch, ked som absolvoval stupania na stvorke vo vyssich otackach (uz sa olej smazil na vyfuku...). Mal som zlu predtuchu a doma som zistil, ze zadne vrata (piate dvere) mam kompletne mastne od oleja. Ako keby ste isli na jawe a olej vam oprdel SPZ-ku... Koniec vyfuku je suchy. Ale pod autom mam od motora a prevodovky mastnu "cestu" komplet okolo vyfuku az dozadu... Unik je ozaj masivny. Krasne mi to premazalo brzdove vedenie :) Nie je to gufero na hriadelke radenia. Olejova vana mi mierne slzila uz davno, ale v motore mi olej nechyba... Odkial to moze ist? Spojka mi neklze... Moze to byt spojkovy semering na prevodovke?
Matuhsch
Kontaktovat uživatele:

Re: Masivny unik oleja - neviem z coho

Příspěvek od Matuhsch »

tak podla vone bezpecne poznas ci sa jedna o prevodak alebo motorový olej..
Obrázek
Obrázek
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

olej je už dost řídký vzhledem k opotřebení motoru , a když to frká dozadu tak je jistý že chtěj vyměnit gufera a pístní kroužky(má li to ještě smysl)
DanoSK - FK

Příspěvek od DanoSK - FK »

Podla pachu typujem prevodak, ale isty si nie som :) Este dajte typa, ze odkial to moze z tej prevodovky tiect... Ad ferdamravenec: Co sa tyka motora, tak tam to neunika cez vyfuk, o kruzky a ventily sa zatial nebojim. Spotrebu oleja mam max 1 liter za cely vymenny interval...
Matuhsch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matuhsch »

umyt prevodovku a sledovat ale pokud je to to fakt hodne velky unik tak to musi byt videt, gufera, muze tect ze spoje, nebo praskl obal nekde, nejsme jasnovidci
Obrázek
Obrázek
Odpovědět