Masivny unik oleja - neviem z coho
-
DanoSK - FK
Masivny unik oleja - neviem z coho
Pozdravujem. Odkial podla vas mi moze tiect olej? Pred par dnami som na felde urobil cca 400km. Na dialnici som ju trosku pretiahol a cestou domov som citil pach oleja, hlavne na kopcoch, ked som absolvoval stupania na stvorke vo vyssich otackach (uz sa olej smazil na vyfuku...). Mal som zlu predtuchu a doma som zistil, ze zadne vrata (piate dvere) mam kompletne mastne od oleja. Ako keby ste isli na jawe a olej vam oprdel SPZ-ku... Koniec vyfuku je suchy. Ale pod autom mam od motora a prevodovky mastnu "cestu" komplet okolo vyfuku az dozadu... Unik je ozaj masivny. Krasne mi to premazalo brzdove vedenie
Nie je to gufero na hriadelke radenia. Olejova vana mi mierne slzila uz davno, ale v motore mi olej nechyba... Odkial to moze ist? Spojka mi neklze... Moze to byt spojkovy semering na prevodovke?
-
Matuhsch
- Kontaktovat uživatele:
Re: Masivny unik oleja - neviem z coho
tak podla vone bezpecne poznas ci sa jedna o prevodak alebo motorový olej..

-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
olej je už dost řídký vzhledem k opotřebení motoru , a když to frká dozadu tak je jistý že chtěj vyměnit gufera a pístní kroužky(má li to ještě smysl)
-
DanoSK - FK
Podla pachu typujem prevodak, ale isty si nie som
Este dajte typa, ze odkial to moze z tej prevodovky tiect... Ad ferdamravenec: Co sa tyka motora, tak tam to neunika cez vyfuk, o kruzky a ventily sa zatial nebojim. Spotrebu oleja mam max 1 liter za cely vymenny interval...
-
Matuhsch
- Kontaktovat uživatele:
umyt prevodovku a sledovat ale pokud je to to fakt hodne velky unik tak to musi byt videt, gufera, muze tect ze spoje, nebo praskl obal nekde, nejsme jasnovidci