vibrace na volnoběh 1.3MPi
-
Frantisek - FK
vibrace na volnoběh 1.3MPi
Omlouvám se, ale žádné téma mě dokonale neutvrdilo, mám felicii 1.3 MPi 50kw, najeto 138 tis, motor drží volnoběh, za studena vyšší tak jak to má být, jde do otáček, ale ten volnoběh je takový divný, zdá se mi že se auto třepe více než by mělo (srovnávám se švagrovou 1.3 MPi 50kw, která má najeto ještě o něco víc a není servisovaná!), navíc občas motor jakoby zaváhá-zatřepe se o něco víc, vždy v pravidelných intervalech...v autě je to dobře patrné na řadící páce, na motoru jsou nové filtry a olej, rozvody, svíčky Brisk-předepsané, seřízené ventily na předepsané hodnoty, nové ěsnění pod hlavou, srovnaná hlava a nový termostat(wahler)....diagnostika nehlásí nic....jediná úprava na autě je koncový tlumič soieta, ale tohle to dělalo i předtím, za každou radu budu moc vděčný
-
Rambo-x
- Kontaktovat uživatele:
Re: vibrace na volnoběh 1.3MPi
Mě se taky třepalo auto na volnoběh,než jsem vyměnil lůžka motoru.....podívej se jestli nějaké není utržené nebo silně poškozené.....hlavní díl vibrací do karoserie přenáší reakční vzpěra
-
Frantisek - FK
Napohled jsou OK...může být
...ale jak bys vysvětlil ten občasný "výpadek" ?...je to cítě i při zátahu...jen lehce, ale je
-
Rambo-x
- Kontaktovat uživatele:
Někdy se to trošku na volnoběh nepatrně škubne i mě,ale nikdy ne při tahu....možná třeba palivové čerpadlo nebo filtr paliva......čištění škrtící klapky a základní nastavení jsi dělal?
To třesení,když jsem vyměnil silenty motoru(taky na pohled OK)tak to je rázem úplně jiné auto.....ty gumy časem spuchří a už to není takové jak dřív...u mě silent vodní pumpy na pohled taky vypadal OK,ale když jsem jej vymontoval tak se mi rozpadl v ruce........jo a pozor,kdyby jsi to měnil,nekupuj žádnou druhovýrobu-jediné co funguje je original škoda(gumokov)....celkem mě to vyšlo na cca 700 korun
To třesení,když jsem vyměnil silenty motoru(taky na pohled OK)tak to je rázem úplně jiné auto.....ty gumy časem spuchří a už to není takové jak dřív...u mě silent vodní pumpy na pohled taky vypadal OK,ale když jsem jej vymontoval tak se mi rozpadl v ruce........jo a pozor,kdyby jsi to měnil,nekupuj žádnou druhovýrobu-jediné co funguje je original škoda(gumokov)....celkem mě to vyšlo na cca 700 korun
-
Ram512 - FK
Na volnoběh se mi taky třepe jak koza a všechno vrže. Může mi někdo dát tip co mám prohlédnout? Děkuji
-
Rambo-x
- Kontaktovat uživatele:
V první řadě ty silentbloky-nezdá se to,ale je to velký rozdíl....mě se to na volnoběh taky poměrně dost třepalo,teď po výměně silentů se to pomale nepohne a je úplný tichoučko
-
Frantisek - FK
Zkusím palivový filtr, čerpadlo už jsem dával jiné skrz plovák-blbě ukazoval-třepalo se před, i po, klapka vyčištěná, i nastavená, posleze pres vaga i diagnostika a vse OK...skusime ty silenty 
-
Frantisek - FK
Problém přetrvává a zhoršuje se, auto i občas na volnoběh vynechá, nezdechne ale je to cítit, i v "zátahu" ...denně tím jezdím do práce a už mne to štve
Ventily jsou serizene?
-
Frantisek - FK
jsou seřízené, po prvním startu vyletí otáčky cca nad 2000 a motor jkoby zaklepe...pak uz normální...ventily seřízené, klapka vyčištěná a resetovaná, řj bez chyb, svíce nové, rozvody nové
-
Frantisek - FK
tak, tu máte video, a teď prosím raďte...nechápu to, znovu opakuji: nové rozvody, seřízené ventily, nové svíčky-předepsané trojbodové brisky, nový olej s filtrem, nové těsnění pod hlavou a termostat, vyčištěná a seřízená klapka, prostříkané kontakty na všech čidlech, zapalovací lištu jsem zkoušel prohodit-bez výsledku, motor normálně táhne, zahřívá se na 88 stupňů, sahara taky spíná jak má, vag nic nehlásí...už to musím vyřešit nebo mě mrdne...když jedu pomaloučku po městě na 4ku padesát, tak je to taky cítit, že to běží neprevidelně...a je to celkem protivné http://www.youtube.com/watch?v=ot7Z9pFUkow
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Na tom videu mě příjde, že to běží stejně jako moje fela a felda otce ...
Z toho co je v tom videu bych to neviděl na závadu, ale vlastnost
(teda aspoň "moje" feldy mají tohle normálně na volnoběh )
Z toho co je v tom videu bych to neviděl na závadu, ale vlastnost
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
-
Rambo-x
- Kontaktovat uživatele:
Diagnostika taky všechno neukáže,nemůže třeba být vadná samotná řídící jednotka?....fakt nic mě nenapadá
-
Frantisek - FK
tu jsem taky zkoušel měnit
..asi to chce natočit něčím lepším, než mobilem, nevím jak to popsat, máme dvě feldy a tadle běží prostě dovně, obě jsou 1.3 MPi 50 kw, najeto zhruba rovnako, takže srovnávám...tadle prosě při běhu občas vynechá...v pravidelných intervalech a motor ssebou víc hází, a jak píšu, je to cítět při jízdě v nižších oáčkách, že je to neklidné....může tohle dělat načatá lambda??, vag ji nevyhodil, ale má prapodivný průběh-moc kolísá, občas i nad 1 volt
-
Rambo-x
- Kontaktovat uživatele:
A co třeba nějaký vstřik?...máš možnost to proházet mezi sebou a vyzkoušet?
-
Frantisek - FK
vstřiky jsem nezkoušel, podle diagnostiky práší jak mají, ale můžeme to prubnout, dík za tip 
-
Rambo-x
- Kontaktovat uživatele:
Poměrně často jsou případy kdy diagnostika něco neukáže,jestli máš druhou feldu tak zkusit přeházet vstřiky,zapalovací lištu atd...může to třeba taky být regulátor tlaku paliva nebo třeba načatý hall snímač
-
Frantisek - FK
jak ustane pršení,zkusím ještě přehodit patronu v čerpadle a dám nový palivák, pak napíšu poznatky
-
Martin
Čím je způsobeno, že u novějších aut vibrují motory na volnoběh mnohem méně než u Felicií? Třeba u Fabie na volnoběh skoro nepoznám, že je motor nastartovaný a u Felicie je to dost znát, vibrace jsou cítit v celém interiéru, není to nic hrozného, ale ve srovnání s novějšími auty jsou ty vibrace motoru na volnoběh ve Felicii u všech motorizací prostě znatelnější. Čím to tedy je?
-
Papi - FK
.....
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 30. zář 2020 16:47:25, celkem upraveno 1 x.
- el.tomas
- Kontaktovat uživatele:
Fabia je líp odhlučněná, největší rozdíl je v příčce mezi motorem a interiérem..
Felicia 1.6 Sportline
Jestli nepomůžou svíčky, filtry ani žádná další běžná údržba a výměna, tak zkus natankovat aspoň půlnádrž 100oktanu + aditivum na čištění pal. soustavy a pohoň to trochu (až zahřeješ motor tak se nestyď to vytočit k omezovači), mě to na mojí stare 1.3 na nepravidelný volnoběh zabralo.
Jinak leda že by byly vstřiky před smrtí, s tím už mám bohužel taky zkušenost... (ta moje herka měla přes 300 kolíků na triku, tak mi na ni holt odešlo co mohlo
) To se u mě projevilo tak, že výše popsané pomohlo tak na 2, 3 dny, pak se jeden vstřik odporoučel a ze 136ky bylo HTP 
Jinak leda že by byly vstřiky před smrtí, s tím už mám bohužel taky zkušenost... (ta moje herka měla přes 300 kolíků na triku, tak mi na ni holt odešlo co mohlo
Každá závada je příležitost něco na autě vylepšit
ahoj mám problém se svojí felinou 1,3 MPI, rv 1999, najeto 105 kkm. zlobí mě volnoběh za studena, popř. s minimálně zahřátým motorem. Po startu drží vyšší otáčky, cca 1100 ot/min, ale jak to začne klesat s postupně zahřívajícím se motorem, klesnou až příliš někam k hodnotám 550-650 ot/min a občas i zdechne. Měnil jsem svíčky, zapal.lištu, vzduch.filtr, simos managerem resetoval ŘJ a poté vag comem nastavil klapku, ale nic nepomohlo. jinak jede normálně, zrychluje plynule, nepociťuji žádné jiné změny. Nedávno jsem měnil jeden vstřik a mám pocit, že to zlobí od té doby. ale nejsem si jist, že je to tím, navíc po odpojení vstřiku se výrazně zhorší chod motoru a po opětovném připojení se hned zlepší, tak jako u všech ostatních, takže se mi nezdá, že by to bylo tím. má někdo nějaký nápad, případně podobnou zkušenost? Díky...
-
Ulthar - FK
Taky jsem do vcerejska resil nepravidelny volnobeh a to, ze mi motor drzel 2000 otacek. V RJ zadne chyby. Zkousel jsem x-krat nastavovat pres VAG klapku. Nic, porad to delalo bordel. Vcera jsem tam prdnul druhou klapku (pouzivanou), udelal zakladni nastaveni a delalo to same. Ale vsiml jsem si, ze ji zkalibroval na jine hodnoty nez tu moji. Pak jsem tam dal zpatky tu moji startou ale nedelal jsem zakladni nastaveni (zapomel jsem na to
), takze tam byly nastaveny hodnoty te co jsem mel na vyzkouseni. Auto jsem nastartoval a ejhle chodi jako hodinky. Bavil jsem se o tom VAGu s par servisakama a vsichni mi rikali to same. Je to jedna velka magie. V 3 autech klapku nenastavis, das ji do 4. a tam jede. A stejne je to s diagnostikama. 3 tu klapku nenastavi a 4. ji nastavi.
...takže mám opraveno. nepravidelný volnoběh byl způsobený tím, že jak jsem měl vytaženou vstřikovací lištu a čistil ji, měl jsem do ní špatně vložený regulátor tlaku paliva (047 133 035). Neměl jsem ho dostatečně zastrčený, po povolení šroubu mi téměř z lišty vyskočil. Po namazání tam vklouzl jak do povidel a už tam drží tak jak má - od té doby volnoběh bez problémů...
... tak ještě jednou, ventilem to nebylo, opět se to po krátké době projevilo. Nicméně pomohlo odpojení lambdy, poté ujeto cca 100 km bez problémů. takže je objednaná nová, bude výměna a pak se uvidí. ale zdá se, že tentokrát to bude skutečně ono
edit: tak po ujetých cca 500 km můžu potvrdit, že problém skutečně způsobovala vadná lambda. od té doby po výměně absolutně bez problému...
edit: tak po ujetých cca 500 km můžu potvrdit, že problém skutečně způsobovala vadná lambda. od té doby po výměně absolutně bez problému...