Chcípání motoru
-
Burgi - FK
Chcípání motoru
čest, mám problém z motorem. Při nastartování a rozjetí motor začne ztrácet otáčky případně chcipne (neděje se to pokaždý) nebo při jízdě kdy se zpomaluje motor chcípne a musí se znova nastartovat. Napadá mě palivový filtr nebo cívka, co vaše rady ?
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chcípání motoru
Pod plynem, nebo pouze na volnoběh? Paměť závad prázdná? Hodnoty snímačů v normě? Režim motoru řídící jednotka rozpoznává?
-
Burgi - FK
převážně při zpomalování nebo na volnoběh a poslední dobou po nastartování hned chcipne. ve Felicie jezdím cca 3 roky,ale až letos je můj majetek tak až ted zažínám zjištovat co a jak. Tak ostatní věci nevím...
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Škrtící klapka. Vyčistit, udělat základní nastavení a uvidíš. Případně zkusit vyměnit za jinou.
-
Burgi - FK
nejspíš to hodně dělá při zpomalování a přitom se podřazuje a brzdí motorem. Zkusil jsem čistě zpomalovat brzdou bez podřazování a dá se říct že to nedělá skoro vůbec...zkusím se na to kouknout,napadlo mě že i otáčky jsou malí mám 500 a má být 800-900?
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Jestli to dělá jak píšeš po vyšlápnutí spojky, vyčisti tu klapku a udělej základní nastavení. I když já už rok řeším Felicii která to dělá i s jinou klapkou... Zatím jsem na nic nepřišel.
-
ing
- Kontaktovat uživatele:
Měl bych podobný dotaz, asi před měsícem mi při jízdě zničeho nic chcípnul motor (jako kdyby došel benzín), jelikož jsem měl podezření na čerpadlo, tak jsem zahýbal kabely od čerpadla a pak jsem nastartoval a až do dneška normálně jezdil, dnes mi to udělala znova - tak jsem chtěl znova použít stejnou fintu a zjistil jsem,že jsem minule hýbal lanky od ručovky
,takže čerpadlem to není,ostatně při otočení klíčku je slyšet - půl hodiny jsem zkoušel nastartovat a pak jsem ucítil ethanol a chytla, tak jsem se chtěl zeptat zda ty potíže nemůžou souviset s tím, že tankuju ethanol?(v poměru 1:1 s benzínem)
-
PetrM
- Kontaktovat uživatele:
Řeším teď podobný problém, motor nedrží volnoběžné otáčky ani za tepla ani za studena bez plynu, nastartovat bez plynu taky prakticky nejde. Dnes vyčištěna klapka a když jsme se snažili nahrát základní nastavení, tak to prostě z nějakého důvodu nešlo. Kamarád, co mi to dělal to vůbec nechápal. Mám strach, aby neodešel potenciometr, protože 7500 se mi za klapku dávat nechce... Zítra s tím jedu za ním do autorizovanýho Škoda servisu, aby to píchnul na velkou diagnostiku. Poněkud se toho bojím, toho potenciometru...
Hledal jsem na netu a našel tohle: http://www.jbautodily.cz/priprava-smesi ... ia-16-55kw
Máte s tím někdo nějaké zkušenosti, když je to dovoz?
Hledal jsem na netu a našel tohle: http://www.jbautodily.cz/priprava-smesi ... ia-16-55kw
Máte s tím někdo nějaké zkušenosti, když je to dovoz?
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Potenciometr to pravděpodobně nebude. Spíš to bude elektromotor v klapce. Vedení ke klapce je OK?
Atnarfus má pravdu. Dělal jsem to v létě na chatě. Byl to motorek.Zabrousil jsem komutátor a z alternátorových uhlíků jsem vybrousil šmirglem a jehlovým pilníkem uhlíčky 2x3x7mm. Je to hnusná práce, nemohl jsem rozpertlovat motorek. Ostatní šlo jak po másle. Tu hřídelku plastového kolečka jsem vyklepl zevnitř tou dírečkou pomocí tenkého dlouhého hřebíčku kladívkem. Klapka chodí jako nová. Ta nová klapka je určitě VIKA.Já bych se jí bál. 
Zdar mam taky pododny problem....auto obcas na volnobeh ztrati otacky...nekdy se z toho vzpamatuje a nekdy chcipne...ve vetsine pripadu to rozdejcha ale...no a nekdy kdyz dojizdim do krizovatky a vymacknu spojkj tak to naferovku chcipne..rozsviti se kontrolky a konec....dneska jsem vyndal skrtici klapku, ale byla cista...nejdriv teda jsem do ni strikal nejakej sajrajt na vycisteni klapek a az pak rozebral....no ale nebylo co cistit...diagnostika zadny chyby nehlasi jenom u klapky mi znamej rikal ze ma byt hodnota mezi 1-7 cehosi a ja mam 13 a ze si klapku mam vycistit a prijet ze mi da zakladni nastaveni...takze co podle vas mam delat? Mam zkusit dat zakladni nastaveni? Diky
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Zakladni nastaveni to chce. Kdyz to i pak bude chcipat, takto zkus nejakou dobu nechat. Casto si to sedne samo. Asi nejaka adaptace ridici jednotky.
Tedko jak jsem to demontoval a strikal tam nejakej ten srac tak to zatim neudelalo...zakladni nastaveni jsem nedelal....otacky neklesaji a zatim to nechciplo....mozna placebo
ale snad ne...
- Kubis
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím všechny, měl jsem podobný problém a házelo mi to chybu na prvním vstřiku, v servise nevěděli co s tím a že začnou motor postupně rozebírat a vše přezkušovat a že mám po neděli přijet. Tedy včera jsem studoval tento web a provedl jsem reset vstřikovací jednotky tím, že jsem při zahřátém motoru na provozní teplotu tento vypnul a vyndal pojistku č. 1 červená hned první zleva v pojistkové skříni pod palubkou spolujezdce, nechal přes minut poté pojistku zandal otočil klíčkem zapalování až do polohy kdy naskočily kontrolky nechal 15 sekund a po té nastartoval a světe div se, dnes jezdím a motor nekolísá, nechcípe, nedusí se atd. Tak snad to pomůže i Vám.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Správný postup a z takového servisu rychle pryč. Chyba prvního vstřiku je na našich motorech poměrně častá. Jeden z kolegů určil jako příčinu vadný regulátor tlaku paliva. Ještě jsem neměl příležitost to na žádném autě ověřit, ale souhlasím s tím. Vadný regulátor má pravděpodobně na svědomí i chcípání motoru v přechodových stavech (vyšlápnutí spojky a pod.)
Naprosto správně jsi vymazal chybu a udělal novou adaptaci.
Naprosto správně jsi vymazal chybu a udělal novou adaptaci.
- Kubis
- Kontaktovat uživatele:
Jen bych potřeboval vědět, tedy na co vsadit zda ten regulátor nechat vyměnit, neboť i když to nechcípe už, tak někdy jsou slyšet - cítit kolísající otáčky a dle PC klesá momentální spotřeba až k 0,6 l/h (dle manuálu ideál je 0,8l/h), či z čeho bere ta jednotka vstřikování data, zda nevsadit na lambda sondu či něco jiného ? Mám 194.000 km (posledních 30.000 km jezdím na LPG - tento problém mi nastal zhruba před 1.000km), sonda měněna při 115.000 km, čidlo tepoty cca ve 190.000 km. Každá rada nad zlato.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Jestli jezdíš na LPG, tak je problém v systému LPG a nemá cenu řešit regulátor tlaku benzínu.
- Kubis
- Kontaktovat uživatele:
No na LPG to sice občas dělalo, ale dalo se jet, ale když bylo LPG vypnuté a měl to jet jen čistě na benzín, tak se s tím prakticky nedalo jet. Ten jev se ukázal až posledních 1.000 km. Dle všeho by mělo být LPG OK.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Zplynovaná auta často trpí na různé podobné neduhy. Záleží kdo dělal zástavbu LPG. Normálně si benzínová řídící jednotka ukládá adaptační hodnoty. Když je LPG udělané blbě, zapisuje si nějaké ptákoviny, případně rovnou chyby.
Já osobně se do oprav aut na LPG nepouštím, protože to je fakt pokus/omyl. Nerozumím tomu, tak se v tom raději nehrabu.
Já osobně se do oprav aut na LPG nepouštím, protože to je fakt pokus/omyl. Nerozumím tomu, tak se v tom raději nehrabu.
- Kubis
- Kontaktovat uživatele:
I tak děkuji, Atnarfusi. Třeba někdo s něčím přijde.
Me to dela neco podobneho, kdyz dojizdim na krizovatku bud brzdim motorem nebo hned vyradim a vzdycky otacky spadnou tak na 400 a hned vyskoci zpatky jak maji byt. Kdyz mam zaplou muziku nahlas tak to skoro chcipne aji svetla skoro zhasnou. Nevite cim to muze byt?? Klapku uz sem milionkrat cistil aji ve vagu daval zakladni nastaveni, zkousel sem aji druhou klapku a nic. Mam doma cely motor na dily tak zkusim ten regulator tlaku paliva jeste.
Škoda Felicia 1.6 GLX - ABS, 2xairbag, servo, el.okna, zrcatka, alarm Magicar s dálkovým startem..
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Ten zkus. Jinak se ale tento problém většinou časem opraví sám. Řídící jednotka si asi zvykne 
-
Ondram
Ahoj, mě to chcípá ne při vyřazování ale při normální jízdě, někdy když je zahřátá někdy když není...většinou po nějaké době ježdění v jednom dni...když po zdechnutí nastartuju ujede jen kousek a je to tu znovu....nechám den odpočinout...dojedu kam potřebuju, ale při cestě zpátky téměř vždycky začne chcípat..žádné škubání...prostě se jen vypne..a rozsvítí se kontrolky? Setkali jste se? nevíte co s tím? díky O.
Buď snímač otáček,který je v rozdělovači. Bez odmontování rozdělovače (udělat si rysky pozice fixem)a vyražení kolíku unašeče nelze oddělat snímač. Může se ti taky u palivového čerpadla protáčet vrtulka na hřídeli motorku- nutná výměna (+palivový filtr). Musíš prostě zkusit, co to nedává- jestli jiskru nebo benzín a pak to budeš řešit.
-
Petrpan
Já měl stejnej problém,. na křižovatce většinou ticho, otáčky pod 300. Na volnoběh se motor skoro rozpadl. Jinak to jelo dobře. Pořádně jsem vyčistil klapku - čistič brzd na hadřík a šmudlat, a přívodní hadice. Při 200 000 km šlape jak hodiny. 
-
horec - FK
Mam taky dotaz jel jsem do města a z niceho mic mi moje felicie 1.6MPI chcipla benzinu dost ale nesla znovu natocit tak jsem to musel bouzel odtahnout domu a nemuzu na to prijit co s tim je z cerpadla mi benzin jde dojde az k rozvodum u vstrikovacu ale kdyz jsem vstriky vytajl a zkusil protocit benzin nestrikal ani poprasek poradite mi co je spatne
-
horec - FK
No cerpadlo to nemuze byt sundal jsem hadicku a v pohode benzin valil kdyby to byl snimac otacek kdyz ho vymenim musim maznout pamet zavad ze jo a pak skusit start
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Čtyři vstřiky najednou neodejdou. Zkontroluj tlak paliva a zda jde ke vstřikovačům proud.
-
skodovkar1986 - FK
Ahojte mam podobny problem. Ked nastartujem motor zacne na volnobeh stracat otacky. Musim ho vytocit na cca. 2000-3000 otaciek a potom uz v pohode. Co to moze byt? Skrtiaca klapka? Poradte prosi diky 
-
Handou - FK
Ahoj vim ze to tu je na feldy take ji mam ale ted mam jiny problem mam jeste facko na lpg a vcera jsem snim jel ujel jsem cca 10km a kdyz jsem jel cca 60 a chtel pridat plyn tak se to zaclo jakoby dusit a skubat tak jsem zase ubral a slo to chvilinku normalne a pak uz jsem mohl jenom ubirat az to chciplo tak jsem to pak zkusil nastartovat a parkrat to jeste chytlo ale ihned to chciplo a pak uz to ani nechytlo na benzin nevim ten tam asi neni na ten to nechyta vubec. Pripadlo mi to jako by se to nekde ucpalo nebo nevim co stim. Jo je to karburator ne strikacka bude nekdo vedet cim by to mohlo byt? Plyn by tam byt mel kontrolka stale sviti zelene