Tak jsem tady pročítal fóra a chci si potvrdit, zda jsem to pochopil správně.
POPIS ZÁVADY: Felicia kombi MPi 50 kW má vibrace, projevují se chvěním volantu již od nižších rychlostí, chvěje se mírně i celé auto, nepomůže ani vyřazení a jízda bez motoru.
Dále při brzdění cítím jak brzda zabírá v rytmu kol nepravidelně, nevím, zda tato závada s tím souvisí, nebo jde o něco jiného, prostě nějaké křivé brzdy.
Takže shrnuji, co by mohlo mít vliv na vibrace:
1) kola, neťuklá + vyvážená (kola jsem vyměnil, je to stejné, kola vylučuji)
2) vnější klouby
3) vnitřní klouby - tam, jsou ty tři válečky, že...
4) geometrie (opravdu mohou být vibrace geometrií?)
5) různé podložky, gumy
6) mohou být křivé osy?
7) může být závada v převodovce?
8 ) četl jsem, že to může dělat horní uložení tlumičů, tlumiče mám asi zcela out...
Mám vyměněné vnější homokinetické klouby + čepy, takže toto je snad OK.
Po přečtení fóra zde tipuji vnitřní klouby.
Ty vibrace nejsou nějak moc silné, ale zase cítit jsou, občas se snažím najít určitou rychlost, kdy se aspoň trochu zeslabí (kolem 140 nebo 103 nebo 80 km/hod dle GPS).
Moc děkuji za radu.
Vibrace - čím to je?
-
merlinii
- Kontaktovat uživatele:
Vibrace - čím to je?
Naposledy upravil(a) merlinii dne stř 03. črc 2013 20:22:42, celkem upraveno 1 x.
Re: Vibrace - čím to je?
Kmitání brzdy(pedál pulsuje) v rytmu kol je většinou způsobeno křivými(zvlněnými)kotouči. Zkusit vyměnit a uvidíš
FELICIA GLXi 1.3 BMM r.v.1996 červená solitaire metalíza
FELICIA GLXi 1.3 MPi r.v. 1998 zelená pacific metalíza
FELICIA GLXi 1.3 MPi r.v. 1998 zelená pacific metalíza
-
merlinii
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem nakonec koupil obě poloosy celé, levou za 700 pravou za 1100. Překvapilo mě, že ve značkovém servisu Hlaváček za to chtěli jen asi do kolem 600 Kč. Zdá se to být nyní OK, asi to byly vnitřní homokineťáky.
Ale ještě dotaz: Oddělali mi to závaží z pravé osy. Má s ním někdo pozitivní zkušenost?
Ale ještě dotaz: Oddělali mi to závaží z pravé osy. Má s ním někdo pozitivní zkušenost?
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Je lepsi ho tam mit v urcitych otackach - rychlostech zabranuje chveni, ale musi drzet pevne nesmi se tam tocit.
-
p.s.
- Kontaktovat uživatele:
já už to závaží s pár felicií vyhodil a zatim bez stížností 
-
Rambo-x
- Kontaktovat uživatele:
Mě to závaží naopak starostí zbavilo...kolem 110 se mírně chvěl volant,po montáži závaží se vibrace úplně ztratily...
Myslím že pro něco to tam dávají
Myslím že pro něco to tam dávají
-
merlinii
- Kontaktovat uživatele:
Tak mi v servisu říkali, že ta moje osa na to závaží nemá vybranou drážku. A skutečně, ta původní ji tam měla, ta nová (koupil jsem celý komplet osy včetně kloubů, asi levná čína) už ne. Mám to závaží přes gumu, která tam je, přišroubovat na tu osu i když nemá v tom místě drážku?
Dočetl jsem se, že Felicia při rychlosti kolem 100 plus minus 20 může mít vibrace a že tam právě proto to závaží už přímo ve výrobě začali montovat, mělo by to snížit PŘÍPADNÉ vibrace na právé (delší) poloose...
Dočetl jsem se, že Felicia při rychlosti kolem 100 plus minus 20 může mít vibrace a že tam právě proto to závaží už přímo ve výrobě začali montovat, mělo by to snížit PŘÍPADNÉ vibrace na právé (delší) poloose...
- 00Inferno00
- Kontaktovat uživatele:
Já tam to závaží neměl a vibrace jsem nepozoroval 
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogboneVici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio