Hloupé dotazy

pokec o všem možném i nemožném
Odpovědět
Skury
Kontaktovat uživatele:

Re: Hloupé dotazy

Příspěvek od Skury »

Hodně blbej dotaz... ;) Podle mě srovnáváš nesrovnatelný.
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

To je mně jasné, ale nějakou radu potřebuju. Na feliciích sem vyrůstal no to PýTýčko žeru navíc když se člověk posnaží, tak ve feldě dosáhne stejné výbavy..
Angelo - FK

Příspěvek od Angelo - FK »

Spíš než výbavu bych řešil v dané cenové relaci bezpečnost auta. Na youtube je toho hromada, třeba Rusáci dělají dobrý crashtesty.
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Tak ani jedno auto není co se týče bezpečnosti hitparáda, no s mou rychlostí a nájezdu bych bezpečnosti moc neřešil. Teda jediná možnost je, že mně někdo nabere...
Jinak co se tak dívám po inzerci, tak v cenové relaci 45 000Kč je samo víc felicí, ale půlka z nich je shnilá od základu...
Navíc ve felicii bych si musel sehnat výškově nastavitelné sedadlo nebo jej seřezat a namontovat zpět, protože tam hlavou mlátím do stropu.
Angelo - FK

To je právě ono, někdo tě nabere. Je jasný, že je to hodně o náhodě, ale jsou auta, ve kterých bych při nehodě sedět nechtěl. A Felda je jedním z nich, i když jí mám rád. A zase si kupovat auto, o kterým vím, že do něj narvu hromadu peněz, to bych musel být velký fanda značky. Do víkendovky klidně, ale mít denní auto věčně roze..aný je o ničem. U toho denního bych řešil víc bezpečnost a spolehlivost, než vyhřívaný sedačky nebo držák na kafe.
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Tak jako ono to není že by to denně stálo někde v servise, ale není to držák jak felda. Na matčině feldě už pátým rokem měníme jen olej a pořád jezdí stejně.
Angelo - FK

Protože Felda toho moc nemá. Ale to co tam je, tak celkem funguje.
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Je fakt, že ta naše je vyloženě soc výbava, kde není ani centrál. Ale zase feldu si upravím podle sebe - PýTýčko asi těžko.
Angelo - FK

Přesně tak. Ale když Feldu, tak hlavně neshnilou. Občas narazím na hezký kousky za zajímavou cenu. Chce to hledat.
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Taky se pořád dívám na inzerci a sem tam se naskytnou nějaké co by se mi líbili, no je to dálka.
http://www.sauto.cz/osobni/detail/skoda ... oFrom=list
http://www.sauto.cz/osobni/detail/skoda ... oFrom=list

Jinak povrchová rez není problém, to se vyvaří. No horší by to bylo jak je u naší feldy. Na venek je to krasavice, ale rezne jí základ - zatím jen povrchově, takže STK máme čerstvě nové, ale kdo ví jak to bude za dva roky.
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Ještě mám dotaz ohledně klimatizace ve felicii. Dokáže to vychladit auto nebo je to prostě že fouká o něco studenější vzduch než venku? Jak byste ji ohodnotili ve srovnání s novější klimou např z fóbie a tak?
Skury
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skury »

Upřímně bych se podíval na nějaké recenze ohledně PTCruisera. Co jsem četl, motory žádnej zázrak, výkon nula, spotřeba zas naopak vyšší, poměrně velká poruchovost a hlavně slabý brzdy. Felda taky není nic světobornýho, ale hlavně si na to "upgrade" čehokoliv nebo náhradní díly seženeš za pár korun (motor, brzdy...)
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

To o PT vím, ale s tím počítám - už jsem s ním pár km nalétal, ale nebylo moje... výkon se mně zdál dobrý, sice to není živé auto jako třeba fabia 1.2TSI 77kW, ale pro mé klidné ježdění stačí, spotřeba se táhne na 9l no já do toho (ať už felda nebo PT) chci LPG. Na feldě se mě zas hodně líbí, že kvůli každé prkotině nemusím do servisu a stačí trošku šikovnosti. Navíc v motoru nejsou tak stísněné prostory...
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Kolik byste dali za tuto feldu? http://lybor.rajce.idnes.cz/auto
Kluk za nic chce 30t no mně to přijde celkem dost... Ikdyž je vidět, že se v tom vyzná a o auto se asi staral...
Výbava: ABS,servo,klimatizace,2xairbag,výškově stavitelné sedadlo řidiče,4x el.okna,palubní pc,el.zrcátka,el.výškové nastavení světel,centrální zamykání na DO,origo rele denního svícení,tažné zařízení,přední mlhovky,originál pevná ližina pod motorem,Stabilizátory na obou nápravách,plastové podběhy,2roky staré 5 dveře.auto na zimních gumách(málo toho najezdím),spousta náhradních dílů
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Jenom bych si před koupí chtěl zopakovat věc, která se tu řešila už 1000x.
Pro zvednutí Felicie Combi 1.3MPI budu potřebovat
- tlumiče z Van+
- pružiny z praktika
Je to tak? Jestli to, tak bych se chtěl ještě zeptat jestli někdo neznáte internetový obchod, kde to všechno mají a je na ně spolehnutí.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

eshop neznám, kde by to takto dělily. Můžu poskytnout čísla dílu podle etky, pokud seženeš, aby jsi mohl zkontrolovat, že jsou správné.
číslo dílu: 6U9 513 031 A tlumič teleskopický model PLUS, VAN, PRAKTIK cena ± 1.150,-Kč /1ks
číslo dílu 6U9 511 115 B pružina šroubovitá model PRAKTIK cena ± 750,-Kč /1ks
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

A jak to je s dělením přední a zadní nápravy? Tlumiče se dělí určitě, ale pružiny by mohly být stejné ne?
Tomasosi - FK

Příspěvek od Tomasosi - FK »

Jako jestli myslíš že pružiny jsou vzadu a vepředu stejné tak nejsou
Pluhda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pluhda »

Neví někdo z jaké strany se dávají matky u spodního čepu na rameni?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

ze spodu, shora by ti o ně drhla těhlice. Myslíš kulák ramene, co drží 3 šrouby 8 x 25 a samojistící matky.
Pluhda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pluhda »

Jj to je ono díky moc
Vasek

Příspěvek od Vasek »

Arkis píše:Kolik byste dali za tuto feldu? http://lybor.rajce.idnes.cz/auto
Kluk za nic chce 30t no mně to přijde celkem dost... Ikdyž je vidět, že se v tom vyzná a o auto se asi staral...
Výbava: ABS,servo,klimatizace,2xairbag,výškově stavitelné sedadlo řidiče,4x el.okna,palubní pc,el.zrcátka,el.výškové nastavení světel,centrální zamykání na DO,origo rele denního svícení,tažné zařízení,přední mlhovky,originál pevná ližina pod motorem,Stabilizátory na obou nápravách,plastové podběhy,2roky staré 5 dveře.auto na zimních gumách(málo toho najezdím),spousta náhradních dílů
podle fotek a podle výbavy cena odpovídá. Kdyby to byla NF, tak by za ní podle mě dostal i víc.
škoda 791.136M 4/99
každý auto jede rychle, jenom záleží kolik mu dáte napapat ;-)
Pluhda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pluhda »

Budu kupovat nový vyfuk, jaká značka je podle vás lepsi? Bosal, tyll nebo je někdo lepší? Přemýšlel jsem i o celým novým ale z nerezu, ale nikde sem nenasel ze by to někdo delal :( děkuji za řady
1.3MPi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 1.3MPi »

Škoda felicia 1.3MPi Lpg
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

Pluhda píše:Budu kupovat nový vyfuk, jaká značka je podle vás lepsi? Bosal, tyll nebo je někdo lepší? Přemýšlel jsem i o celým novým ale z nerezu, ale nikde sem nenasel ze by to někdo delal :( děkuji za řady
bosal určitě ne, tyll je v pohodě nebo potom můžeš karsit ten je taky v klidu

Arkis v dnešní době už bych určitě felicii nekupoval ...
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Rozhodl jsem se nějak zprovoznit mamčinu feldu (1.3MPI 40kW totál socka - jen otáčkoměr) dokud si nenajdu práci. Už jsou na cestě zadní tlumiče a pružiny z vanplus, protože ty staré vytekli a pružiny nic neudrží. Nejradši bych do ní dal aspoň centrál, ale s montáží to vyjde na 6000Kč a zas takový kutil nejsem abych to tam dal sám...
kwik

Příspěvek od kwik »

montáž centrálu? pokud najdeš někde na vrakovišti feldu s centrálem, tak si to vymontuješ sám, uvidíš jak to tam bylo zapojené a přišroubované a uvidíš, že na tom nic není:)
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

A poté s hrůzou zjistím, že centrál nefunguje a že jsem ho půlku nechal na tom autě :lol: .
Znám svoje meze a baterii na autě mám až moc rád na to, aby trpěla mou nešikovností.

Jenom takový rychlo superhloupý dotaz:
Jak je možné, že u nás a dejme tomu třeba v Německu jsou tak obrovské rozdíly v cenách co se týče ojetin?
http://www.sauto.cz/osobni/detail/chrys ... oFrom=list
NĚMECKÝ WEB - zkráceno z důvodu dlouhého odkazu
Když porovnáme tyto auta, tak jsou za stejnou cenu. Jenže v česku s minimální výbavou a u nich v plné palbě s celou servisní historií.
DERMIN95
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DERMIN95 »

Centrál je fakt za jedno odpoledne :). Koupíš třeba na www.levnealarmy.cz přímo centrál na feldu a je tam popsaný celý manual. Pak seženeš ty husý krky dozádu. ( Vyndáš + od baterky a jenom taháš kabely ;)
Obrázek
Angelo - FK

Německo už není taková hitparáda jako kdysi. Pokud možno nebrat auto od Turků, ve většině případů je to vrak. Cenu určuje trh a hlavně u aut ze zahraničí není konečná. Pokud to pojede na odtahu, spočítej si, na kolik to vyjde. Pokud po vlastní ose, počítej převozní značky, povinné ručení, náklady na palivo. Pak emise, dovozní STK (1500), registrace, ekopoplatek. Takže ve finále to zas tak levný není.
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Je mně jasné, že to není konečná cena. No když si vezneš, že to auto co tady prodávají za 55t Kč tak tam seženeš za 21t Kč ve stejném stavu. I kdyby nejelo po vlastní ose, tak tě to celkově vyjde na 15500Kč. Známý si nedávno jen s odtahem pro Fiat Dóblo 1.6, tak vím kolik to stojí.
Angelo - FK

To je totiž česká mentalita. Proč si koupit auto za 80 od soukromníka, když si úplně to samý můžu koupit v áčkách o kilo stočený a o 50 dražší. Toto je zkušenost několika mých známých, kteří jim prodávali svoje auto a pak ho našli v jejich nabídce. Porovnej německý a český vozový park. Němec nechce zbohatnout, chce se toho zbavit. Nehledě na to, že německá technická vypadá jinak než česká. Klidně vyhodí auto i kvůli "prkotině".
Vasek

Příspěvek od Vasek »

Angelo píše:Německo už není taková hitparáda jako kdysi. Pokud možno nebrat auto od Turků, ve většině případů je to vrak. Cenu určuje trh a hlavně u aut ze zahraničí není konečná. Pokud to pojede na odtahu, spočítej si, na kolik to vyjde. Pokud po vlastní ose, počítej převozní značky, povinné ručení, náklady na palivo. Pak emise, dovozní STK (1500), registrace, ekopoplatek. Takže ve finále to zas tak levný není.
a taky nebrat auto z Berlína a okolí, tam jsou prej všechny stočený (to mi říkal německej mechanik)

Angelo: souhlasím. ad technická: opravdu se to liší, v čechách jezděj auta na technickou, v Německu jezděj technici za autama :) (předpokládám, že tam existujou i "pevný" technický jako u nás)
škoda 791.136M 4/99
každý auto jede rychle, jenom záleží kolik mu dáte napapat ;-)
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Co sem tak slyšel, tak hodně lidí i dováží auta do Německa, aby je prodali takže se dívat na papíry, jestli auto nebylo už dovezené z jinama.
Pluhda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pluhda »

šla by použít zadní kotoucova náprava ze seata toledo 1,8 16V ? Diky
acab

Příspěvek od acab »

Lidi odešel mi telefon a v nem sem měl kontakty bohužel sem je neměl na simce ale jen v paměti v telefoně ... telefon Samsung S5230 a odešla mi dotyková plocha a ted nevim co s tím
nevite jak by šlo dostat z něho ty kontakty ? :hlava:
Majklaz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majklaz »

acab: napadá mě připojit telefon přes kabel k pc, kdyby se nějak objevil v pc tak by ses do těch kontaktů asi mohl dostat, ale je to jen nápad...
acab

Příspěvek od acab »

už sem zkoušel ale mě dycky pc studio vyzve at zvolim jak to chcu připojit (PŘEHRAVAČ MEDII, PC STUDIO, VELKOKAPACITNI ZAŘIZENI) a to pude asi težko jelikož ta dotykova plocha nejede :D
acab

Příspěvek od acab »

kevšemu tomu ten telefon nenam ani nastartovany takže tak a když ho chcu zapnout musim zas napsat bezpečnosti kod :D kery bohužel napsat nejde že :D
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

myslim že v mobilservisu by ti pomoli spíš než my na feliciaklubu
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
acab

Příspěvek od acab »

jo ale tak to chcu nechat jako posledni možnost bo nevim kdy se tam dostanu
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Kulaté denní svícení:
Jedný se o atestovaný díl přímo na feldy, který se vkládá přímo místo mlhovek nebo je to koupený univerzál, který si někdo upraví?
Našel jsem třeba návod , kde si to udělal pro sebe, ale také nějaké takové kusy , kde přímo píše, že je to na feldu. Tak by mně zajímalo jestli je to "plug-n'-play" nebo se to musí upravovat podle toho návodu...
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Jediný světla přímo na felicii, které se jen vymění za mlhovky "plug-n'-play" jsou tyto a jdou do nového nárazníku.
http://www.superdily.cz/zbozi/17740/sve ... -HB---KOMB
Všechny ostatní možná půměrem odpovídají průměru mlhovky (nebo se dají dokoupit vymezovací kroužky), ale už musíš laborovat s držákem a jejich upevněním, aby ti seděly uprostřed díry v mřížce.
Můžeš pořídit i tyto světla, ty se silikonem vlepí do původní mřížky a jde to taky.
http://www.sportovniautodoplnky.cz/svet ... 6-mm-1-ks/
Jsou vlastně stejná, jako odkaz přdtím, jen nemají upevňovací rámeček.

Zapojení je pak rovněž jednoduché, připojí se na instalaci mlhovek.
osobne píše: Nechal jsem to zapojené jako byly původně ty přední mlhovky, rozebral jsem přístrojovou desku kolem volantu, vyndal jsem tlačítka na světla a všiml jsem si, že od tlačítka obrysovek vede hnědý kabílek k tlačítku zadní mlhovky a od tlačítka zadní mlhovky vede dále k tlačítku přední mlhovky. Ten hnědý kabílek jsem těsně u tlačítka zadní mlhovky směrem k tlačítku přední mlhovky ucvakl a tento volný konec jsem zapojil na spínací skříň, myslím, že to je na vývodu předposlední polohy klíčku před startováním. Takže tlačítko přední mlhovky je nyní odpojené od tlačítka obrysových světel a místo toho je připojené na jednu z poloh startovacího klíče ve spínací skříni. Takže když otočím klíčkem do požadované polohy, tak se automaticky rozsvítějí ta SPDS (pokud je zároveň zapnuté tlačítko předních mlhovek) a svítí samostatně bez obrysových světel. Toho jsem chtěl původně tímto přepojením jednoho hnědého kabílku dosáhnout. Ale nakonec jsem zjistil, že tímto přepojením jsem dosáhl i toho, že když zapnu tlačítko obrysových světel, tak se mi automaticky vypnou SPDS. Nevím, jak je to možné, ale je to tak. Takže žádné relé k tomu není třeba, stačí pouze přepojit jeden hnědý kabílek u tlačítka předních mlhovek.
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

A když už mám denní svícení udělané tím způsobem, že mně svítí normální světla, tak je mám úplně odpojit a udělat to na novo s těma kulatýma nebo stačí zapojit ty dolní k tomu dennímu co tam je teď?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Myslíš tím denní svícení, že se ti samy rozsvítí tlumená světla po nastartování?

Ano, tohle denní svícení musíš deaktivovat, pokud chceš mít na autě SPDS (světla pro denní svícení).
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Ano přesně to jsem myslel. A tu kabeláž budu muset dělat znova nebo stačí přepojit stávající zapojení do SPDS?
Jinak aby bylo jasno, tak to nemám udělané přes modul, ale přes drátování od zapalování.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Nevím, jak je to přes "drátování od zapalování"
Pokud dáš SPDS místo mlhovek a v autě už mlhovky původně byli, čili máž kabeláž pro mlhovky, tak opravdu stačí jen přepojit jeden drátek, jak dodal návod osobně. Mám to tak a funguje to spolehlivě.
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

No momentálně je svícení zapojené tak, že při sepnutí klíčkem se rožnou světla. Mlhovky na autě mám jen zadní, takže to se mně netýká.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

tak to budeš muset natáhnout dráty pro SPDS.
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Ok, díky.
Odpovědět