Problémy s předním pneu

Standa3

Problémy s předním pneu

Příspěvek od Standa3 »

u Felicie 1,6 MPI mám problémy s předním pneu - rychle se opotřebovává.Měl jsem letní pneu Barum Brillantis a po ujetí přibližně 20000 km jsou obě přední pneumatiky téměř opotřebené, navíc u pneumatiky na pravé straně je její pravý okraj skoro bez vzorku a tento pravý okraj je navíc nerovnoměrně opotřebený.Zadní pneu je i po těch 20000 km skoro jak nové, jezdím normálně, běžně do 100 km/h a nerozjíždím se zbytečně na vysoké otáčky.Pneumatiky mám vždy správně nahuštěné.Geometrii přední nápravy jsem si nechal seřídit.Čím by to mohlo být?Díky za radu
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Re: Problémy s předním pneu

Příspěvek od emilio52 »

Špatná geometrie ,špatný odklon + to pravý špatně vyvážený.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Standa3

Příspěvek od Standa3 »

nechám si znovu seřídit geometrii přední nápravy a oba přední disky správně vyvážit, ale dnes ráno jsem vyjížděl z domu a při přeřazování byla slyšet rána a poté nešla zařadit při běžícím motoru žádná rychlost a navíc spojka jde sešlápnout velice zlehka, takže nejspíš odešla.Přitom od výměny měla najeto jen 40000 km a měnila se komplet celá.Lanko spojky vedoucí k převodovce neodešlo.Docela mě překvapuje, že ta spojka odešla takhle brzy i při normálním ježdění.Stalo se vám něco podobného?
krajon1 - FK

Příspěvek od krajon1 - FK »

zdravím, chtěl bych se zeptat jestli jde doma na koleně seřídit geometrie kol. Nějak nejsem spokojený jak mě to v servisu seřídili. Mám moc velkou rozbíhavost. Tak bych to potřeboval trochu poštelovat. Je to tedy možné seštelovat? Pokud ano tak bych přivítal nějaký návod, kde, čím, jak, Prosím nepiště odpovědi typu: Dej si to seřídit do servisu apod.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

příručka , jak na to , .......
krajon1 - FK

Příspěvek od krajon1 - FK »

a nemáš někde odkaz na tu příručku?
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

http://wrp.cz/clanky/felicia.html

najeď dolu , stahuje se to přes znaky škoda
katany - FK

Příspěvek od katany - FK »

vnější hranu sjíždí opotřebený silentbloky ramene, nemusí být ještě ani slyšet :salut:
PavelZ

Příspěvek od PavelZ »

u Feldy mám také problém s nerovnoměrným sjížděním pneumatik - přední pravá pneumatika (u spolujezdce) je na vnější hraně (pravé hraně) nerovnoměrně a více opotřebená než ve středu nebo na vnitřní hraně. Druhá přední pneumatika - levá je opotřebená méně. Vepředu jsem měl už dvě sady pneumatik a pokaždé mám tu pravou nerovnoměrně opotřebenou. Geometrii jsem nechal seřídit už několikrát, ale nepomohlo to, pneumatiky mají správný tlak a jsou vyvážené. Auto bylo bourané, ale po nehodě bylo kompletně opravené. Může na to mít vliv i ta nehoda? Může být opotřebený některý díl na přední nápravě? Díky za rady
Odpovědět