zdravím, mám jeden dotaz, chcel by som si vymeniť palivový filter a neviem, na čo všetko mám dať pozor, respektíve ako sa to robí, aby som to napr. nezavzdušnil pal. sústavu....okrem toho, keď som si pýtal v mototechne filter, mal tam aj originál, ale ponúkol mi náhradu za nejakých 150,- oproti origošu 550,- stačí náhrada, alebo mám ísť do origošu ?
...ak sa to tu už preberalo tak sa ospravedlňujem, ale nič som nenašiel
výmena palivového filtra
Re: výmena palivového filtra
Tak především jak už bylo řečeno, než sudáš hadičky ze starýho filtru,tak je zaškrt nějakou sponou nebo si připrav do vhodný nádoby cca 1/2L nafty. Odendat všechny hadičky z filtru. Ty co sou na tom plastovém ventilu nemusíš,stáhni ho i s těma hadičkama. Doporučuji koupit držší nebo origo,páč s těmi za 150 kč mám neblahé skušenosti. Filtr drží objímka na imbus .Myslím že je to 6.tka ale nejsem si jistý. povolíš a pak to krásně vyndáš. Nasadíš nový,utáhneš. Dolej do filtru naftu až nahoru.5ádně napasuj plastový ventil a nasaď sponku,raději novou. Do přívodní hadičky k čerpadlu nalej taky naftu dokud nebude plná.Obě hadičky pak očisti hadříkem (konce) a nasad na filtr a pořádně dotáhni svorky. Pak už jen nažhav a startuj. Já radeji startuju se sešlápnutým plynem a pak to chvilku lochtám v otáčkách,kvůli vzduchovým bublinám. No až bude bežet stabilně nechej ho tak 5 minut chrochtat a je to.
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
pri výměně filtru se nám zavzdušnil systém a nejde auto nastartovat, nevíte jek to odvzdušnit? Děkuji za rady...
V první řadě zalét palivový filtr naftů,pak povolit všechny trubky co vedů ke vstřikom a s plným plynem startovat,až pujde z trubek nafta,tak ty trubky podotahovat a mělo by to šlapat 
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
díky moc 
-
nebulus - FK
Alebo keď si sám a baterka je za zenitom, tak zober taký ten odsávací balónik, nasaď na odvzušňovák čerpadla a ťahaj kým nepôjde nafta. Potom to chytí po pár sekundách aj bez povolovania vstrekov. Alebo pusti trochu tlakového vzduchu do nádrže a povoľ odvzdušňovák.