nezapina ventilator

Simos 2P
135M, 136M
nuraj

nezapina ventilator

Příspěvek od nuraj »

Zdravim
Mam problem s ventilatorom na chladici nezapina sa stale mi stupa teplota.Cidla som uz vyskusal 3 a stale to nejde ale ked zapnem ventilator na priamo tak frci v pohode.Ked to neni cidlom cim to je?
Poradte nekto
nebulus - FK

Re: nezapina ventilator

Příspěvek od nebulus - FK »

Ventilátor sa teraz v zime asi nezopne. Neni problém inde? ( termostat, čidlo teploty vody). Je v chladiči vôbec horúca voda? To čidlo z chladiča odskúšaj doma v horúcej vode či zopne.
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

No a na jakou teplotu jsi se max. dostal? Mi třeba spíná až při 110 C. jestli si to dobře pamatuju.
nuraj

Příspěvek od nuraj »

no mne ide teplota az do cervenej...
nuraj

Příspěvek od nuraj »

Akk prepojim kable co idu do termostatu priamo s ventilatorom tak mi zacne tocit.Takze to mam chapat tak ze je spatny termostat?
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

JJ asi tak az kdyz mas na budicich cca 110 tak na chladici je tech cca 90 a sepne ti ventilator. A jestli use se navic behem kratkeho intervalu dostal na tuto hodnotu na budiku a ono nic tak siu jdi sahnout na chladic bude studenej a tim padem mas v haji zelenym termostat - neotevre.
nebulus - FK

Příspěvek od nebulus - FK »

Ja som tých 110 stupnov na žiadnej felde nedosiahol, ventilátor mi spínal asi tak 3mm nad vodorovnou čiarkou a normálne teplota sa drží asi na tej vodorovnej čiarke.
boris

Příspěvek od boris »

nuraj píše:Zdravim
Mam problem s ventilatorom na chladici nezapina sa stale mi stupa teplota.Cidla som uz vyskusal 3 a stale to nejde ale ked zapnem ventilator na priamo tak frci v pohode.Ked to neni cidlom cim to je?
Poradte nekto
NO naisto to bude blbe čidlo teploty motora čo ukazuje teplotu na budukoch vymen ho a určite ti to pojde ok
nuraj

Příspěvek od nuraj »

a kde sa nachadza to čidlo teploty motora čo ukazuje teplotu na budukoch ???
LucasCZE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LucasCZE »

Je na termostatu. U MPI je tam spolecne s cidlem pro ridici jednotku.
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

nuraj píše:Akk prepojim kable co idu do termostatu priamo s ventilatorom tak mi zacne tocit.Takze to mam chapat tak ze je spatny termostat?
Jak se tomu má rozumět?Čím to přepojíš?Prosím podrobně popsat.Jelikož termostat je pouze na výstupu motoru.A navíc tu není napsáno jaký typ motoru(auta)to je ---1.3 BMM(MPI),1.6,1.9 ,felicie ,fábie,octavie? Omlouvám se ,ale já to nepoznal.
Zdenex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenex »

Jak píše nebulus. Sáhni na chladič nebo hadici vedoucí od termostatu k chladiči při zahřátém motoru. Tak zjistíš jestli není termostat stále zavřený.
Pokud je funkční tak až potom zkus čidlo teploty. Příjde to levněji než začínat koupí čidel. ;)
Ondrapickup

Příspěvek od Ondrapickup »

Mě také nezapíná ventilátor. Koupil jsem nové čidlo, vyzkoušel ho přes horkovzdušnou pistoli a funguje. Namontoval do chladiče, ale ventilátor se nezapne ani při teplotě 110 stupnů. Draty jsou pruchozi a když zapojím ventilátor přímo na baterku tak se točí. Nevím co stím. Prosím o radu...termostat také funguje, při jízdě mi drří teplotu 90stupnů i ve velkém horku, ale jakmile stojím na křižovatce nebo jedu pomalu delší vzdálenost začne se přehřívat
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Jseš si jistej těmi 110°C ?? můži lhát čidlo teploty nebo budík. Chtělo by to ověřit vagem. Pokud termostatickej spínač funguje, ventilátor funguje, tak musí být problém ve vodě. Hedostává se ti k termostatickému spínači a ten pak nesepne.
Takže termostat, vodní pumpa, zanešenej chladící okruh.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

jak již bylo psáno , budík je jen oprientační , ...................(nechce se mi to opisovat po xtý)

helej já mám sice jednobod ale taky je to 1,3, ventilátor jsem slyšel asi před 14dny poprvé , byly vedra a dostala pořádnou nakládačku , za pomalejší jízdy byl teploměr cca na 110 , jináč držel 90+ , když jsem zastavil a motor běžel na volnoběh tak se to šplhlo až k červenýmu polateprv sepnul větrák
fifo18 - FK

Příspěvek od fifo18 - FK »

chcem sa spytat vsimol som si ze posledne 3 dni mi nezopina ventilator chladica pri zahriatom motore,rucicka ide niekedy az nad 100 stupnov, pred tyzdnom mi uz pri 88stupnov zopinal ventilator na chladici. neviete kde bude problem?

skusal som menit cidlo teplomeru nepomohlo, poistka je dobra. este skusim zajtra vymenit na chladici to cidlo inak ventilator je v poriadku ked ho napojim na baterku

v podstate mam rovnaky problem ako ondrapickup
Paulie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paulie »

Zaoxidovaný kontakt mezi konektorem a chladičem? Zkus to pročistit.
Ono by to mělo jít sepnout na prudko. Nevím sám jak se to přesně dělá. Ale mám dojem, že stačí vytáhnout ty drátky z toho konektoru a zasunout je nějak do konektoru(zásuvky) chladiče a mělo by to sepnout. To jenom abys věděl, jestli sahara funguje.
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

vytáhni tu zásuvku z chladiče a konektory spoj šroubovákem jestli se větrák roztočí je vadný čidlo .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
fifo18 - FK

Příspěvek od fifo18 - FK »

vcera som to skusal cistit kontakt sprejom a nepomohlo.
DDT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DDT »

Po vytažení těch drátů změř jestli jde do nich napětí.
FELICIA GLXi 1.3 BMM r.v.1996 červená solitaire metalíza
FELICIA GLXi 1.3 MPi r.v. 1998 zelená pacific metalíza
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

nic měřit nemusí stačí to jen propojit drátem a ventilátor by se měl rozběhnout :lol: když jo je vadný čidlo .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

nic proti , ale přečti si co jsem psal já , je to hned nad tvým příspěvkem ,
je taky dobrý si uvědomit že již poklesly venkovní teploty
a jestli chceš znát skutečnou teplotu (protože jek bylo Xkrát uvedeno budík je jen orientační) tak to musíš vyčíst na VAGu
nebo náhradním způsobem , tj přesný multimetr a naměřenou hodnotu porovnat s tabulkou
host

Příspěvek od host »

Zdravím,
tak jak bylo napsáno,tak nejlepší je "obejít" čidlo a pokud se bude vetilátor točit,tak je problém jasný. Pak doporučuji kromě nového čidla ještě,to co jsem si udělal na svém 1.3MPi, přidal jsem si na palubce spínač a natáhl dráty.V případě potřeby zapnu spínač a točí se a drží 90stupňů.pokud chceš podrobněji,tak napiš a hodím to sem :)
mjamriska - FK

Příspěvek od mjamriska - FK »

ja som ten spinac dal pre istotu este cez relatko aby sa ventilator vypol ked vypnem zapalovanie
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

to ale nic neřeší ,nejdřív se musí odstranit příčina a až potom řešit následek .
ObrázekObrázek
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Navíc je to naprosto zbytečné, při správně fungující chladící soustavě. ;)
Odpovědět