Hučeni vodni pumpa?
-
TomasP. - FK
Hučeni vodni pumpa?
Ahojky mam otazečku po zahřati na provozni teplotu,přesně když sepne termostatat po sešlapnuti plynu ozivase hučeni,napřed jsem myslel,že je to alternator,ale když jsem se zaposlouchal tak mi to přijde ,že to jde vice zezadu od pumpy.Pumpa už neni origo staři cca5let,a tak mě napadlo nemužou to dělal nečistoty v chladici soustavě? chystam se na jeji vyměnu jelikož už nějaky patek tam je....
Re: Hučeni vodni pumpa?
Ked budes mat zohriaty motor, tak skus zhodit klinovy remen (uplne ho daj dolu) a nastartuj. Ked nebudes pocut tento zvuk, tak mozes vylucit, ze ide ten zvuk z motora. Bude to bud vodna pumpa alebo ten alternator. Skus, ci nemas volu v hnaciom kolese vodnej pumpy, ked budes mat dolu ten remen. Ked som mal favorita, tak som tam tiez menil vodnu pumpu, odislo lozisko a hvizdalo podla otacok motora. Dal som neoriginalnu vodnu pumpu a po 2rokoch som mohol menit zas..
-
TomasP. - FK
Re: Hučeni vodni pumpa?
V tom motoru to muže byt co?Ložiska na klikovce?
Co si pamatuji tak na favoritovi jsem měl ko ložiska v altiku,ale to bylo v klidu poznat...Tady je to ne uplně čiste hučeni ale piskot..
Když je auto studene tak je to slyšet pouze při přidani plynu je to jako turbo,ale jak je motor prohřaty je to slyšet i při volnobehu...Budu se spolihat na to,že to děla altik jelikož tam mam špatnou diodu,ale přijde mi to jako by to šlo ze zadu...
Co si pamatuji tak na favoritovi jsem měl ko ložiska v altiku,ale to bylo v klidu poznat...Tady je to ne uplně čiste hučeni ale piskot..
Když je auto studene tak je to slyšet pouze při přidani plynu je to jako turbo,ale jak je motor prohřaty je to slyšet i při volnobehu...Budu se spolihat na to,že to děla altik jelikož tam mam špatnou diodu,ale přijde mi to jako by to šlo ze zadu...