MODUL ZAPALOVANI

jurko - FK

MODUL ZAPALOVANI

Příspěvek od jurko - FK »

Zdravim.
Mam dost zaujimavy problem, hladal som nieco na fore, ale nenasiel som nic uspokojive. Vcera so na mojej felde 1,3 BMM r.95 jazdil po ceste , za povedal by som prietrze mracien, vsade plno vody. Asi po pol hodke jazdy a nabehnuti na kazdu mlaku, mi zacal vynechavat motor, neskor zdochol a uz nenastartoval.Ked som dosiel domov usudil som ze je chybna Zapalovacia cievka (kocka) nakolko nedavalo iskru...zapojil som ju kamaratovi do Felicie a nic, vzal sm teda jeho a pripojil do svojej. Auto hned chytilo, nechal som povrcat a vypol.......a VTEDY NASTAL PROBLEM. Vybral som ju a zapojil znova do kamaratovej naspat, ale uz nesla ani tam.... :o Zda sa ze nieco v mojom aute ich obidve odpalilo....mohol nastal niekde skrat, nakolko cely motor.priestor bol ´´vyumyvany``....bojim sa ze ked zaozim dalsiu zopakuje sa to..... :hlava: co je podla vas schopne zneskodnit tu cievku?????? dakujem
IvoR - FK

Re: MODUL ZAPALOVANI

Příspěvek od IvoR - FK »

Ahoj.
Nevím, co konkrétně ve Tvém autě odpálilo zapalovací modul, ale napíši svůj příběh, který by Tě mohl navést.
Před dvěma měsíci mi za jízdy zhasl motor, a i přes opětovné točení startérem nenaskočil. Odtáhli mne do autorizovaného servisu Škoda v Praze (raději snad nejmenovat). Tam závadu diagnostikovali na vadný modul, a dali mi nový - Magneti Marelli. Po výměně sice motor naskočil napoprvé, ale jet se s tím nedalo. Cukalo to, na volnoběh to mělo tendenci se dusit, výkon mizerný, tam kde dřív čtyřka akcelerovala sotva stačila trojka. Šlo to zpět do téhož servisu, kde "objevili" ještě vadný palec a víčko rozdělovače a proražené vysokonapěťové kabely. Vše vyměnili, a jezdilo to. Přesně dva měsíce. Předevčírem opět motor za jízdy zhasl a nenaskočil. Nechal jsem se odtáhnout tentokrát do neautorizovaného servisu, kde zjistili... Ano, vadný modul. A dost se divili, že (údajně) nespolehlivý Marelli mi dal zrovna autorizovaný servis. Nyní mám Bosch, a snad by mohl podle různých referencí být pokoj.
Odpovědět