Zvýšení nosnosti
Zvýšení nosnosti
Zdravim,
chtěl bych se zeptat jak nejlépe zvýšit nosnost? Klidně i na úkor jízdního komfortu, ale pokud možno, né na úkor jízdních vlastností. Mám 1,6 kombíka a jezdím dost často naložen na hranici zatížení a přemýšlím jak to udělat, abych "nedřel zadek po silnici" a kdyžtak mohl přiložit ještě něco navíc? Napadlo mě na zadní nápravu dát pružiny s Pickupa, ale nejsem si jist jak moc by to pomohlo a jestli by tam šli dát? Popřípadě, jaký pružiny tam dát, jaký jsou nejvhodnější pokud má někdo zkušennosti. Popřípadě nějaký další nápady?
Díky za odpovědi
chtěl bych se zeptat jak nejlépe zvýšit nosnost? Klidně i na úkor jízdního komfortu, ale pokud možno, né na úkor jízdních vlastností. Mám 1,6 kombíka a jezdím dost často naložen na hranici zatížení a přemýšlím jak to udělat, abych "nedřel zadek po silnici" a kdyžtak mohl přiložit ještě něco navíc? Napadlo mě na zadní nápravu dát pružiny s Pickupa, ale nejsem si jist jak moc by to pomohlo a jestli by tam šli dát? Popřípadě, jaký pružiny tam dát, jaký jsou nejvhodnější pokud má někdo zkušennosti. Popřípadě nějaký další nápady?
Díky za odpovědi
Re: Zvýšení nosnosti
pružiny z pick-upa tam nedáš, protože má jinou nápravu... jedině použít pružiny z van plus, či nevytahaný na combíka. Ale asi nemá smysl uvažovat o jiných, než nových... aby to pak nebylo ještě horší. Nebo pokud takhle jezdíš furt, tak si nech postavit podvozek na míru od HP sporting.
Jsem si právě říkal, jak je to s tou nápravou. Jezdím takhle 1-4x za měsíc. No určitě budu kupovat nový, jen jestli právě jde zvýšit Maximální přípustnou hmotnost?
Mám 1080 kg provozní a 1490 kg maximální hmotnost. Takže Užitečná je 410 kg. Ideální pro mě by bylo zvýšit užitečnou na 460 kg - 500 kg jinak, než očesáním Feldy, protože potřebujeme jezdit ve 4 lidech.
Mám 1080 kg provozní a 1490 kg maximální hmotnost. Takže Užitečná je 410 kg. Ideální pro mě by bylo zvýšit užitečnou na 460 kg - 500 kg jinak, než očesáním Feldy, protože potřebujeme jezdit ve 4 lidech.
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Nejlíp zafungujou HPčka. Mám je, feldu nakládám královsky a je to použitelný, ikdyž taky ne všemocný - když narveš do kufru 300kg tak to taky sedí.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
a co vozejk ?
I když mám kouli, vozejk nemám a nejsou na něho finance. Nemám na něho ani místo k parkování a vždy musím projct nějakým tím lehkým ale rozbláceným terénem. Navíc nemám vozejky moc rád, připadá mi pak auto takový nekompaktní
Jinak dík za všechny doporučení, na ty HPčka zkusim na kouknout.
Jinak dík za všechny doporučení, na ty HPčka zkusim na kouknout.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Nechat si postavit podvozek od HP vyjde na nehorázný peníze, hoodně nad 10 tisíc.
Vanplus má užitečnou nosnost 450kg, pickup 605kg, ale je jen pro dva lidi. Myslím, že by ti stačily pružiny a tlumiče z vanpluse - praktika, nic jiného cenově přijatelného nevymyslíš. Mohl by jsi dát ještě tak po dvou gumách do každý pružiny aby to tak nesedalo při plné zátěži, ale možná to nebude ani třeba, vyzkoušíš sám.
pružina praktik Van: 6U9 511 115 B cena ± 755,-Kč/1ks
tlumič praktik Van: 6U9 513 031 F cena ± 1405,-Kč/1ks
http://www.romanis.cz/
Více zde: http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... =27&t=4291
Vanplus má užitečnou nosnost 450kg, pickup 605kg, ale je jen pro dva lidi. Myslím, že by ti stačily pružiny a tlumiče z vanpluse - praktika, nic jiného cenově přijatelného nevymyslíš. Mohl by jsi dát ještě tak po dvou gumách do každý pružiny aby to tak nesedalo při plné zátěži, ale možná to nebude ani třeba, vyzkoušíš sám.
pružina praktik Van: 6U9 511 115 B cena ± 755,-Kč/1ks
tlumič praktik Van: 6U9 513 031 F cena ± 1405,-Kč/1ks
http://www.romanis.cz/
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Vždyť nemusí hned mít podvozek na zakázku, bohatě mu postačí zadní sportingy na kombíka. Klidně jetý za bratru 3000 když někdo bude prodávat.
-
Rambo-x
- Kontaktovat uživatele:
Dle mě jediná použitelná možnost je vozejk.....s prominutím si kundit interiér v autě nákladem a dávat nápravě kapky mě přijde horší možnost než prostě zapojit vozejk....na feldě tažný nemám,ale když potřebuju něco těžšího nebo špinavýho,vytáhnu 120tku s tažným,zapojím vlek a je to daleko pohodlnější než něco cpát do auta-daleko lepší přístup,žádná špína v autě,když je bržděný tak i daleko větší nosnost a prostor
Pokud přece trváš na tom vozit náklad v autě,tak mě napadlo,co třeba nějak zastavět celou zadní nápravu z pick-upa? jestli to teda jde....ale vyjde to určitě více než vozejk
Pokud přece trváš na tom vozit náklad v autě,tak mě napadlo,co třeba nějak zastavět celou zadní nápravu z pick-upa? jestli to teda jde....ale vyjde to určitě více než vozejk
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
nejde , pružení a tlumení je jinak uložený ,
ale ještě jedna možnost ztuhnutí pružin tu je , nevím kdo to používal (myslím snad 103457 nebo někdo jinej ? ) a to gumy do závitů pružin
ale ještě jedna možnost ztuhnutí pružin tu je , nevím kdo to používal (myslím snad 103457 nebo někdo jinej ? ) a to gumy do závitů pružin
Rambo-x: Já stejnak nemám love na vozejk. Mám na mysli něco, co by stálo maximálně tak do úplně maximální ceny 5000 a to ještě pokud možno levnější. Mimochodem jezdim na sport, takže vozim hlavně bágly, vody, vybavení, krabice a tak, takže interiér si nějak neničim. 4x člověk (cca 80kg) + 4x bágl (cca 30kg) navíc to jsou věci, který by neměli nadskakovat ve vozejku, páč jsou drahý a občaas né zrovna bytelný 
103457: Jo to jsem našel že má Vanplus nosnost 450kg, ale nikde jsem nenašel maximální celkovou hmotnost. Čelt jsem, že to je jen přestavěnej kombík, tak mě napadlo, jestli ta vyšší nostnost není způsobená jen tím, že je oproti kombíku očesanej? Fakt má jiný silnější pružiny? (ptám se, extra, jen že jsem tuhle informaci nikde nedohledal). Gumy do závitů mě pravda nenapadli.
103457: Jo to jsem našel že má Vanplus nosnost 450kg, ale nikde jsem nenašel maximální celkovou hmotnost. Čelt jsem, že to je jen přestavěnej kombík, tak mě napadlo, jestli ta vyšší nostnost není způsobená jen tím, že je oproti kombíku očesanej? Fakt má jiný silnější pružiny? (ptám se, extra, jen že jsem tuhle informaci nikde nedohledal). Gumy do závitů mě pravda nenapadli.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
103457 píše:
Přečetl jsi si vůbec tohle ??
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Do 5t koupis vlek uplne v pohode, nemusi bejt snad novej. Prijde mi to nejjednodussi a hlavne nejjistejsi volba. Hpcka kupovat nebudes, maximalne zkusis pruziny z vana. Kdyz to nepomuze, jsi na zacatku minus penize za pruziny.
Moznosti jsi slysel, podle me jakakoliv dalsi diskuze je zbytecna. Volba je na tobe.
Moznosti jsi slysel, podle me jakakoliv dalsi diskuze je zbytecna. Volba je na tobe.
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
103457: Sorry nečetl. Jak vidíš psal jsem už v noci a neměl jsem už čas a sílu tak jsem to přehlídl. Teď už jsem to vlákno (i to starší) celý pročetl a je mi to už jasný. Už jsem vymyslel co jo jak koupim a vyměnim. Díky za odpovědi i trpělivost.