Zdravím pánové,
vím že to tu už kdysi zaznělo vícekrát, ale nějak mi to nedokázalo přesně pomoci.
Mám dvě Feldy 1. Zelená 1,6 MPi
2. Červená 1,3 BMM
Prohodil jsem celou přístrojouvou desku mezi těmito auty, teď už vím proč mi nesprávně ukazovala teplota (jsou to rozdílné typy aut), tak jsem přístrojovky vrátil zpět a z červené jsem si vzal jen tachometr a polepy pod budíky (ty z novější Feldy jsou pro mě moc holé).
Takže když jsem je měl přehozené tak v zelené se ručička pohnula jen trošku, kdežto v červené vystřelila nohoru.
Když jsem to vrátil zpět tak už i zelená ukazuje při zahřátém autě cca 150 stupnů (prostě mimo mez).
Mohlo se to v červené nějak pos...??? Co? Je tam nějaký tištáček za budíkem? Nějaká součástka, že by zhořela? Když jsem chvilu jel z červenou a ukazatel byl hore.
Děkuji za odpovědi.
Budík teploty neukazuje správně
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Budík teploty neukazuje správně
žeby byla každá přístrojovka jiná ? asi je rozdíl mezi 1,3 a 1,6 .
a čidlo teploty taky .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
Paulie
- Kontaktovat uživatele:
v Přístrojovce rozdíl není. mám 1.3MPI....Původní budíky jsem vyměnil za budíky z 1.6 a teploměr ukazuje stejně 
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
jak jsi sám poznal nejsou záměnné , a tím že jsi manipuloval s vnitřnostmi , ti buď praskl tišťák , nebo máš jen špatný kontakt pod matičkou na tišťáku ,
jak jsi dělal ty polepy ? nasadil jsi správně rafičku ?
jak jsi dělal ty polepy ? nasadil jsi správně rafičku ?
-
jakuceli - FK
No přístrojovky jiné napohled trochu jsou, ale dočetl jsem se, že je třeba při takové výměně přepájet jakýsi odpor. Ten jsem taky potom uviděl když jsem sundal polep. Ale nešahal jsem na něj a nehýbal jsem ani s celým budíkem. Budík je a byl v té své přístrojovce, z tištáku jsem jej nesundával. A teplotní čidla prej rozdílné hodnoty mají.
Takže s matičkou jsem nic nedělal, tišták prasklý není. A rafičku jsem prostě sundal pomocí dvou dřevěných kolíčků, povolil jsem dva maličký torxový šroubečky a prohodil polepy. Nakonec jsem umístil rafičku na hřídel, prostě jen tak nasadil, snažil jsem se abych hřídelkou neotočil a rafičku umístil do nulové pozice. Nebo musí být hřídelka trochu natočená?
Ráno sednu do auta, ujedu cca 1km, teplota po cca 500m stoupne na cca 70°(jako fakt nezvykle rychle) a až se otevře termostat tak během chviličky (nevím, cca 1min) je rafička uplně nahoře, mimo mez.
Vím , že bych mohl třeba tam hodit trimer, nebo nějakej odpor, a nějak to seřídit, ale radši bych zůstal u originality.
Takže s matičkou jsem nic nedělal, tišták prasklý není. A rafičku jsem prostě sundal pomocí dvou dřevěných kolíčků, povolil jsem dva maličký torxový šroubečky a prohodil polepy. Nakonec jsem umístil rafičku na hřídel, prostě jen tak nasadil, snažil jsem se abych hřídelkou neotočil a rafičku umístil do nulové pozice. Nebo musí být hřídelka trochu natočená?
Ráno sednu do auta, ujedu cca 1km, teplota po cca 500m stoupne na cca 70°(jako fakt nezvykle rychle) a až se otevře termostat tak během chviličky (nevím, cca 1min) je rafička uplně nahoře, mimo mez.
Vím , že bych mohl třeba tam hodit trimer, nebo nějakej odpor, a nějak to seřídit, ale radši bych zůstal u originality.