Nereaguje na plyn pak cukne a jede

Simos 2P
135M, 136M
modrafelda - FK

Nereaguje na plyn pak cukne a jede

Příspěvek od modrafelda - FK »

Zdravím,
mám takový menší problém s mojí Felinkou, když po ránu přijedu na hlavní a chci se rozjet na jedničku, přičemž nedávám moc otáček (normálně se rozjíždím tak na 1000 ot) a prošlápnu pedál, tak se asi 2-3 sekundy chová skoro jako by jela na volnoběh - vůbec netáhne. Pak v tom najednou cukne a vystřelí jak divá. Když za mnou jedou auta, musí si říkat, proč se ten blbec nerozjede :D

Co jsem zjistil:
-Mám v autě LPG (podltak) a na něj to nedělá!
-Dělá to asi jen za studena, pár minut po startu
-Když při rozjezdu přidám víc otáček (třeba 1500) a nenechám je spadnout, tak zrychlí o poznání rychleji (táhne více méně dobře bez té "pauzy")

Napadá mě potenciometr na klapce, že by byl špinavý? Nebo něco jiného, třeba palivový filtr? Ale to si nemyslím...

Díky za případné rady
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Re: Nereaguje na plyn pak cukne a jede

Příspěvek od Kuladmin »

Pokud to vubec nedela na plyn tak bych to videl na palivovy cerpadlo + filtr.
Martas085 - FK

Příspěvek od Martas085 - FK »

dělá mi to taky sem tam..přesně jak říkáš..mám taky LPG,ale sekveci a ta se přepne až při 30stupních-> za studena jedině benzín..ještě jsem si všiml,že to udělá,když mám zvýšené volnoběžné otáčky za studena...ale proč??druhý problém,nebo spíš to ani problém není,ale záhada,proč při -20 za studena nastartuju,otáčky se drží jen okolo 900...ale jak mile se motor lehce zahřeje,vypnu ho a nastartuju znova,mám hned 1200...a někdy dokonce zůstanou zvýšené i 4km v létě...vše dle Vagu OK.Je nás víc takových,co mají tenhle problém :)
modrafelda - FK

Jo, ty otáčky mě někdy taky blbnou, ale spíš tak že někdy po nastartování za tepla to chvílu drží kolem 1000, pak to najednou na červené spadne na 750 a pak už furt ok. Tohle neřeším, prakticky ničemu to jinak nevadí... Volnoběh nekolísá vůbec takže servo klapky je asi v pořádku, a nejspíš i ten potík... Kamarád mi ještě poradil zkusit vyměnit lambdu. Mám tu jednu novou navíc, tak za to nic nedám.
RockSolid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RockSolid »

Nedávno jsem řešil úplně stejný problém,jen nemám LPG.. Vyčistil jsem šktící klapku benzínem,provedl základní nastavení přes diagnostiku a je po problému ;)
80% mozku tvoří kapalina. U některých bohužel brzdová

Moje bývalá felda
modrafelda - FK

OK, díky za odpověď :) asi si budu muset koupit ten kabel :D
Martas085 - FK

klapku jsem čistil před cca 15tkm a co si pamatuju,nepomohlo to :D
modrafelda - FK

Takže jsem na klapku koukal, zdá se mi pěkně čistá. A jak jsem si myslel že mám náhradní lambdu, tak pči bližším prozkoumání je to čidlo zpátečky. :D Takže zas nic nevyzkouším... jedině už mě napadá čerpadlo nebo filtr benzinu.
RockSolid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RockSolid »

A dival ses na tu klapku zespod? Nahore jsem ji mel taky cistou a kdyz jsem ji otocil o 90 stupnu,tak byla spinava jak prase.

Moje bývalá felda
modrafelda - FK

Tak jsem byl na to kouknout zespod (bez sundávání jen co jde otočit o 90°) a zdá se mě to relativně čistý... trocha mastnoty tam je, ale jen místama flíčky
RockSolid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RockSolid »

Zkus ji vycistit,za to nic nedas ;) hlavne dosedaci plochy

Moje bývalá felda
Dusha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dusha »

Měl jsem stejný problém. Před výměnou svíček jsem málem zavinil nehodu, když jsem se chtěl rychle rozjet a místo toho jsem v té křižovatce jen jel na ten volnoběh, naštěstí jsem to se spojkou a protúrovaním zvládl. To mě vcelku vyděsilo, tak jsem zkusil vyměnit svíčky, dle servisky už byly potřeba. Nepomohlo to, bylo to sice o poznání lepší, ale pořád problém přetrval, ale až teď po 3 měsících od výměny pozoruji, že už to nedělá vůbec. Zničeho nic prostě to přestalo a kromě výměny manžet na poloose, které na to samozřejmě nemají vliv, jsem na motor vůbec nešáhl. Klapka byla čištěna minulý rok a nebylo tam ani co čistit, jak byla čistá, VAG ukázal jen chybu teplotního čidla - sporadicky, po vymazání se už neukázala, ale na chod motoru to vliv ani nemělo, tenkrát problém přetrvával.
Škoda Felicia 1.3 MPI, 40kW, 18.3.1998, najeto cca 135 000km. ;)
Tolik nových dílů a přitom tolik věcí se musí ještě vyměnit. ;) Ale radost z jízdy, k nezaplacení. ;)
http://chalan1.rajce.idnes.cz
https://www.youtube.com/user/skodoful
modrafelda - FK

Díky za reakci, svíčky jsou stejně na pořadě, spolu s palivovým filtrem, tak uvidíme...
Martas085 - FK

já snad v blízké době budu měnit palivák,dám pak info co a jak
Paulie93 - FK

Příspěvek od Paulie93 - FK »

Tak jak jste dopadli s těma svícema? Taky mi to občas udělá......
modrafelda - FK

Ahoj,
výměna svíček u mě vůbec nepomohla. Ten palivový filtr jsem nakonec neměnil, ale nemyslím si že by to způsoboval ten...
Paulie93 - FK

Příspěvek od Paulie93 - FK »

Okej mrknu na všechno :)

Díky za odpověď :thumright:
Odpovědět