Převodvý olej - interval výměny

vše okolo převodovek
BIN - FK

Převodvý olej - interval výměny

Příspěvek od BIN - FK »

Mohl by mě někdo proškolit??? :D Já osobně mám auto 3.roky a ještě jsem na olej ani nemrkl.......a zajisté nemám ani Tůšo co bylo před tím než jsem ho koupil.......
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne úte 10. čer 2008 20:54:22, celkem upraveno 1 x.
madmaik
Kontaktovat uživatele:

Re: Interval výměny oleje?????

Příspěvek od madmaik »

ups...ja si nevsiml ze mluvime o vymene prevodoveho oleje,sem myslel ze mluvime o motorovim oleji :lol: tak prevodovej olej by se mel menit kazdych 60 000 km.
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
slegrusik - FK

Re: Interval výměny převodového oleje?????

Příspěvek od slegrusik - FK »

Chlapci, chystám se na výměnu převodového oleje, ale nevím kolik toho tam nalít? Mám 1.6-ku, Mogul bude stačit? Který mám zvolit?
Díky ;)
Josh123456 - FK

Příspěvek od Josh123456 - FK »

Mog. trans 75W, 2,4l cca
Ten tam mám já a spokojenost.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 15. říj 2008 20:28:10, celkem upraveno 1 x.
Důvod: pravidlo č.4
IvoR - FK

Příspěvek od IvoR - FK »

Uf, taky mne madmaik vyděsil. Koupil jsem nedávno felinku když jí bylo 55 tisíc, do té šedesátky mi už moc nechybí. Takže abych se na ten převodový olej také raději nachystal... :D
PepanZdepan

Příspěvek od PepanZdepan »

Jo chlapi mám Žigula najeto 220000 a vživotě jsem ten převodový olej neměnil. Jezdí a řadí to pěkně. Asi original ruský olej přes 30 let starý
Josh123456 - FK

Příspěvek od Josh123456 - FK »

No budeš se divit, ale i převodovka ze žigula jde zničit :-D už jsem dělal dvě :-)
taky je fakt, že záleží jaký tam je olej, dá se říct i kolik ho tam je a hlavně kdo s tím jezdí, jestli prasečlověk a nebo člověk :-)

jinak ještě jednou: mám obyč mogul synt. Trans 75W a není problém...
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 15. říj 2008 20:27:46, celkem upraveno 1 x.
Lars1 - FK

Příspěvek od Lars1 - FK »

jak zjistit kolik je oleje v převodovce? jako kontrola
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Pokud mátě servisní knížku tak tam jak je zaškrtnuté "Prohlídka s dodatečnými úkony každých 60 tisíc", tak to je ono.
Měli by měnit převodový olej a okolo 120 tisíc při tomto úkonu i rozvody.
Zbysek - FK

Příspěvek od Zbysek - FK »

Lars1 píše:jak zjistit kolik je oleje v převodovce? jako kontrola

Musíš na převodovce zezadu jako směrem do auta najít náhon tachometru co jde do auta a ten je zajištěn takovým U plechem, aby nevyjel. Ten drží šroubkem nějakou 5-tkou myslím. Takže ten povolíš a náhon vytáhneš z převodovky. Otřeš kolečko náhonu, zastrčíš zpět a pak po vytáhnutí zkontroluješ výšku hladiny oleje. Pokud máš starší feldu, tedy někdy do května 97, tak musí být minimálně 4-5mm od spodku toho osazení hřídelky (tedy mělo by to být skoro se začátkem ozubeného kolečka), pokud máš novější, je minimum vyloženě po spodek ozubeného kolečka. Tou stejnou dírou se i případně olej doplňuje, jinde to nejde. Samozřejmě auto musí stát na rovině, jinak je měření k ničemu.
Lars1 - FK

Příspěvek od Lars1 - FK »

Dík za radu, mám duben 97. Kontrola je dosti nepraktická, olej neunika. Převodovka je sice zaprášena, ale bez skvrn po olejí
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 15. říj 2008 20:27:21, celkem upraveno 1 x.
Barvas - FK

Příspěvek od Barvas - FK »

PepanZdepan píše:Jo chlapi mám Žigula najeto 220000 a vživotě jsem ten převodový olej neměnil. Jezdí a řadí to pěkně. Asi original ruský olej přes 30 let starý
Před hodně lety jsem vlastnil moskviče, koupil jsem ho z druhé ruky, vše v pohodě, asi po 3 letech ježdění jsem mu chtěl udělat radost a vyměnil olej v převodovce a od té doby hučela. To samé se mi stalo u Nissana Bluebirda, přestože jsem tam nalil to co tam má dle návodu být, už to nebylo ono, hůř to řadilo a bylo to hlučnější. Od té doby jsem raději olej do převodovek dolívám a s výměnou jsem opatrný.
Doyle - FK

Příspěvek od Doyle - FK »

zdravím, mám k dispozici převodový olej Gyrol 80W/90.Chystám se na výměnu a nevím jestli ho můžu použít do mojí 1,9ky.Moc se v tom nevyznám, ale vím, že tam dáváte 75W/90 je v tom velký rozdíl?
stony - FK

Příspěvek od stony - FK »

Já tam mám teď taky klasický PP80 a minulou zimu to stálo za houby. Než se auto trochu zahřeje, tak je to pěkně tuhé. Ono tam byl skoro problém tu jedničku nacpat. V létě pohoda. Takže před zimou tam musím nalít něco lepšího z oblasti 75W (to ostatně do Feldy i patří).

Asi tam dám ten Mogul Syntrans 70W-90 vzhledem k ceně. Tady ho mají dokonce za 200 kč/ litr. Asi to rozlívají ;)
http://zbozi.arkov.cz/i/133302-mogul-sy ... mogul.html
Odpovědět