Šaškujuci motor

Simos 2P
135M, 136M
Frei - FK

Šaškujuci motor

Příspěvek od Frei - FK »

Zdravim všetkych priaznivcov felicii. Pred par dňami som si kupil feldu 1.3mpi a mam nasledovny problem. Pred kupov mala nizke otačky na voľnobeh a svetla sa rozsvecovali a stmavovali ako som pridaval plin. Kedže som už feliciu raz vlastnil vedel som že to nieje veľka zavada. Vimenil som regler a vičistil škrtiacu klapku. Po vimene reglera sa palubove napätie ustalilo na 14,1V tym sa problem zo svetlami vyriešil ale vyskytol sa novy problem. O vyčisteni klapky sa otačky dvihli ale kolišu v rozmedzi od 1100 po 2100rpm. Dokonca keď idem autom a zaradim napr 4 prevodovy stupeň tak auto si uduržiava konštantnu rychlosť. Občas keď vytočim motor tak otačky klesňu na 1100 ale akonahle sa dotknem plinu tak alebo začnu znova kolisať alebo sa zasekňu pri 2000rpm a tam kolišu v miernom rosahu. Najprv som si myslel že som zabudol pripojiť niejaku podtlakovu hadičku alebo zle pretesnil škrtiacu klapku, no po kontrole a opetovnom rozobrati a poskladani problem pretrval. Klapka bola uvedena do zakladneho nastavenia cez vag a diagnostika neukazala absolutne nič. Tu sa moje patranie zatial konči. Preto by som chcel poprosiť o radu a o pomoc či sa už niekto z takymto problemom už nestretol popripade kde by mohol byť problem. Forum som si už prezeral ale nepodarilo sa mi najsť temu kde by niekto popisoval obdobny problem. Za pomoc vopred ďakujem z pozdravom frei.
Frei - FK

Re: Šaškujuci motor

Příspěvek od Frei - FK »

Tak dneska som pretesnil zvody, pomenil hadice, prenesnil čo sa dalo no bezvysledne. Tak teraz nasleduje vymena škrtiacej klapky. JA by som chcel počuj aj druhy nazor na čo by som sa mohol ešte pozrieť.
Pascalik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pascalik »

motor diag a od nich sw na reset klapky a potom to bude fungovat tak ako ma cez vag mi to nikdy neurobilo reset klapky
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Ty svody jsi pretesnil saci? pokud jo tak nic. Pak opravdu jedine ta klapka a predpokladam ze kdyz mas kabel tak jsi koukal co dava teplotni cidlo rj.
Martas085 - FK

Příspěvek od Martas085 - FK »

použij tlačitko hledat!!! :hledej: :hledej: :hledej: po vyčištění klapky se musí vymazat adaptace přes Simons manager...základní nastavení přes vag nestačí...je tu toho mraky...hledej
Frei - FK

Příspěvek od Frei - FK »

Zvody som pretesnil ale to nepomohlo. Čo sa tyka toho vymazania adaptačnych hodnôt stalo sa aj zakladne nastavenie. Robili to original v škoda servise.
modrafelda - FK

Příspěvek od modrafelda - FK »

Frei píše:Robili to original v škoda servise.
jestli nebude problém v tomto ..
Ziberek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ziberek »

Po upravě sáni a vyfuku na mém motoru 1.3 mpi jsem požil neorigo těsnění http://www.autodilyniklfeld-eshop.cz/mo ... icie-.html a od té doby mi to dělalo neco podobnyho, otačky se zasekavaly u 2tisic.Někdy už od 1700 ot si motor sám přidal a mirne otačky kolisaly u 2000 ot. (pomohlo tuknout do plynu trochu vytočit a otačky spadly. )pořád jsem to projiždel pres motor diag a dělal zakladní nastavení a nic. Včera jsem ve škodovce koupil origo tesnění pod sání a vyfuk http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/0 ... -2456.html , http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/0 ... 11583.html , vyčistil klapku ,smontoval dohromady a vše v pořádku. Otačky krasne drží volnobech a ani se nehnou. Klesají jak mají. Origo je origo.
Odpovědět