Kdy půjdete přezout? Už by to šlo nebo ještě počkat?
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kdy půjdete přezout? Už by to šlo nebo ještě počkat?
To ti stejně zimní gumy vydrží sotva dvě sezóny, tak není důvod je šetřit. Navíc proti benzínu je to zanedbatelný náklad.
- Faust
- Kontaktovat uživatele:
a hlavně podle testů,je každá nynější zimní guma po 4letech díky strátě siliky jen letní pneu s hrubším vzorkem,takže je nemá cenu šetřit.
pošetříš pak letňáky které tě neohrozí,ale zimák který neplní své vlastnosti je o dost horší ryziko.každý musí uvážit sám.jestli mu to za to stojí.
pošetříš pak letňáky které tě neohrozí,ale zimák který neplní své vlastnosti je o dost horší ryziko.každý musí uvážit sám.jestli mu to za to stojí.
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Já minulej rok sjel zimní za sezónu o 3mm a to mám nájezd 10tkm ročně, takže taky čekám až na poslední chvíli. Beztak když pak bylo víc než +7°C tak to byla šílenost jezdit na takovým másle. A dneska bylo krásných 22°C, to mě ani nehne dávat zimní 
taky ještě kašlu na zimní, ještě je teplo... zimní čekají v garáži a přezuté auto je za půl hodiny.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Mam zimni Savy. Dnes mi to na nich pripadalo lepsi, nez minuly tyden na letnich Barumkach 
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
A s normální letní gumou srovnání nemáš? 
mam stejnej nájezd a při celoročním použití sem sjel 1-2mmHonza_t píše:Já minulej rok sjel zimní za sezónu o 3mm a to mám nájezd 10tkm ročně, takže taky čekám až na poslední chvíli. Beztak když pak bylo víc než +7°C tak to byla šílenost jezdit na takovým másle. A dneska bylo krásných 22°C, to mě ani nehne dávat zimní
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
-
Martas085 - FK
letní guma?co to je?od minulého listopadu jezdím furt na zimákách
právě teď dodělávám 13 let staré Savy S3.2 roky zpátky jsem s nima odjezdil celou zimu a vždycky jsem se dostal,tam kde jsem chtěl,živý a celý
A pak že je po 4-5 letech zimák nepoužitelný 
Já taky vyčkávám, přeci jen mám loni nový zimáky, tak aby něco vydržely
.
Martas085: No nevím, já jsem předloni na mondeo koupil jetý (neměl jsem peníze na nový), měli cca 6mm, asi 5 let starý Falken a když trošku napadlo a já jsem vzal trošku ostřeji zatáčku, tak jsem jel driftem. To stejný teď na letních, koupil jsem kola, na kterých byly ještě 2 slušný pneu debica passio, tak jsem je tam nechal (na předku) a když hustě prší a já jedu do ostré zatáčky (ne úplně s citem), tak to fest ujíždí. Co si budeme nalhávat, prostě nové pnu je nové pneu
. Ale taky jsem měl nutkání jezdit celoročně na zimákách.
Martas085: No nevím, já jsem předloni na mondeo koupil jetý (neměl jsem peníze na nový), měli cca 6mm, asi 5 let starý Falken a když trošku napadlo a já jsem vzal trošku ostřeji zatáčku, tak jsem jel driftem. To stejný teď na letních, koupil jsem kola, na kterých byly ještě 2 slušný pneu debica passio, tak jsem je tam nechal (na předku) a když hustě prší a já jedu do ostré zatáčky (ne úplně s citem), tak to fest ujíždí. Co si budeme nalhávat, prostě nové pnu je nové pneu
FELICIA LXi [] 1.3MPi, r.v. 1999 Deep sea blue metalic
Ford Focus II 1.6 TDCi 80kW
-
Martas085 - FK
jistě jsou.S tím 100% souhlasím
jen konstatuju,že i na velmi starých zimákách se dá vklidu jezdit.Závodit samozřejmě nee
Někdy mě jen fascinujou názory,že po 4 letech je zimák na výhoz
Jak říkám,nejdůležitější je to,co má řidič v hlavě. Tohle hlavně říkám ohledně "mladých" borců a "silných" mašin 
pokud jezdíš opatrně a za sucha tak to jde, ale jak zaprší je zaděláno na průserMartas085 píše: A pak že je po 4-5 letech zimák nepoužitelný
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG
- Faust
- Kontaktovat uživatele:
netvrdím že po 4letech máš zimaky vyhodit,ale už jezdit s rozumem protože neplní takovou funkci.plus pro ně hraje hrubší vzorek.na favu mám taky 6let starý barumky a jezdil jsem na ně jen krátké trasy do práce v zimě kde je víjezd do velkého kopce a minulou sezonu i když mám 7mm vzorek tak jezdím s prokluzem kol a nesmím zastavit jinak k.o a dunlopky už mi na auto nesmějí vubec ty po třech letech totál nespolehliví.teť dlouho jezdím michelin alpin a u toho asi zůstanu.když budu mít stále štěstí a seženu je o 200kč dráž jak nějaké barumky atd.
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Tak jezdíš jak důchodceSadra17 píše: mam stejnej nájezd a při celoročním použití sem sjel 1-2mm
ano je hezké jezdit na sto let starých zimních zvtvrdlých pneumatikách. Ale ať se jezdí sebeopatrněji, vždycky se může stát, že do silnice skočí dítě, auto v protisměru dostane smyk a pak těch "pár korun" za nové pneumatiky, které by to ubrzdily nebo brzdily o polovinu víc mohlo pěkně mrzet...
no jo, ale aby měla guma lepší vlastnosti než barumka, tak to fakt neni umění. Barum není měřítko kvality...Atnarfus píše:Mam zimni Savy. Dnes mi to na nich pripadalo lepsi, nez minuly tyden na letnich Barumkach
to bych zas tak netvrdilHonza_t píše: Tak jezdíš jak důchodceNo ty TS800 co jsem měl, to fakt jel vzorek neskutečným tempem. Když bylo nad nulou, tak doslova před očima. Byly fajn, ale tohle bylo hrozný na to kolik stály. Asi bych si měl v zimě zakázat full throttle na rozjezd
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG
- 00Inferno00
- Kontaktovat uživatele:
Já přezuju až teplota klesne trvale pod 5°
letní: Conti Sport Contact 5 - 225/45 R17
zimní: Sava Eskimo S3 - 195/65 R15
letní: Conti Sport Contact 5 - 225/45 R17
zimní: Sava Eskimo S3 - 195/65 R15
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogboneVici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Tak bacha, aby jsi ráno cestou do práce nepostrčil například nějakého chodce. Pojišťovna si rychle vzpomene, že jsi při -1st jel na letních pneumatikách. Porušil jsi tak důležitou povinnost a oni jsou povinni požadovat náhradu vyplaceného plnění. Je to samozřejmě malování čerta na zeď, ale mohlo by to být likvidační.
psal jsem to, v tomhle případě těch "pár šušňů" za nové zimní pneumatiky je nic.. než si pak do smrti vyčítat, kdybych tak tehdy měl zimní pneumatiky... nebo kdybych radši ty staré vyhodil a koupil nové...
No pár šušňů nevím, když budu počtat cca 1tis. na gumu ´+ přezutí a vyvážení, tak jsem minimálně na 4,5tisících. To pro mě, jako teprve loňského absolventa VŠ, když teprve rok pracuju a mám přítelkyni na mateřské není zrovna šušeň. Jako jo, mám naspořený a určitě bych koupil radši nový, kdybych měl špatný, ale docela mě dostávají tyhle kecy... jako když jsem si k bábi koupil v kaouflandu za 500kč elektrický topení s termotatem a když jsem dojel domu a rozbalil, tak bylo promáčknutý. Tak jsem to šel vrátit a paní na informacích mi to sice bez keců vyměnila, ale nezapomněla utrousit "co chcete za 500kč?". Tak jsem si říkal, kolik může mít taková pipka v kauflandu na informacích asi plat, když ji příjde 500kč jako drobný ? Ale to jsoem už hodne
Já mám loni nový barumky polaris 2 a na to ježdění po Brně mi stačí. Aby ještě nepřežily celý auto
. Ale radši přezuju v pátek a bude.
Já mám loni nový barumky polaris 2 a na to ježdění po Brně mi stačí. Aby ještě nepřežily celý auto
- Faust
- Kontaktovat uživatele:
kormorany už seženeš od 660kč a je to už pod koncernem michelin.je jasný že né každý má penize a podle toho se musí zachovat.já sice vydělávám už dlouho ale vím že nákup novích gum je pak ranec.kord když bereš 4ks.proto už po jedné sezoně se při nějaký dobré výplatě díky více hodinám dávám vedle třeba jen těch 500kč.protože ročně najedu autama cca 28tkm.pak jak klesne vzorek na 5mm jdou gumy do světa a šahá se do obalky
.
dobrý je když máš někoho podnikatele který ti může odečíst dph. a dobré je hledat na internetu,třeba minulou sezonu jsem sehnal 14R michelinky za 1100kč a to někde chtěly i 2500kč a ještě 450kč za poštu.
tak snad vám nikde zima nepřekvapí
dobrý je když máš někoho podnikatele který ti může odečíst dph. a dobré je hledat na internetu,třeba minulou sezonu jsem sehnal 14R michelinky za 1100kč a to někde chtěly i 2500kč a ještě 450kč za poštu.
tak snad vám nikde zima nepřekvapí
myslel jsem to tak, že kdyby člověk srazil chodce na starých zimních, zimních ojetých nebo letních. Tak pak by do smrti mlátil do hlavy... Proto říkám, že v porovnání s rozbitým autem kvůli starým gumám, které už nemají vlastnosti co mají mít je cena nových nic. pro mě je taky cena za nové dost, ale bohužel...
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Vidím že málokdo si uvědomuje že zimní při těhle teplotách taky dost prodlužujou brzdnou dráhu. Asi bych to tak neuspěchával 
- Faust
- Kontaktovat uživatele:
jako tenhle týden je fakt extremní ale myslím že příští se to obratí.tohle dlouho nevidrží.
Taky myslím. Když kolem 7. hodiny ráno člověk vyjíždí do práce, tak to už příští týden bude kolem nuly (co si pamatuju, tak jsem už tak týden zpátky ráno škrabal okno).
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
zdendo budes spokojenej.Sou fakt dobry.Hlavne v hlubokem snehu.Lepsi jak mnou kdysi vychvalovane matador mp 55.
Jinak felda uz 2 tydny na zimnich a passat bude dneska.Aspon nebudu muset potom na kvap kdyz budou servisy plne.A tech 50 km za den jim neublizi.A na felde tech 10 uz vubec ne.
Jinak felda uz 2 tydny na zimnich a passat bude dneska.Aspon nebudu muset potom na kvap kdyz budou servisy plne.A tech 50 km za den jim neublizi.A na felde tech 10 uz vubec ne.
-
Honza9007 - FK
Od pondělí přezuto. Nějaké teploty neřeším, gumy stejnak během dvou sezon se svým nájezdem kilometrů sjedu.
Letní Bridgestone ER300 Turanza 225/45 R17 mají najeto něco kolem 78tkm a vzorek je 2,8-3mm (takže na dojetí, resp. vyhození).
Zimní Dunlop SP WinterSport 3D 205/55 R16 mají najeto kolem 25tkm a vzorek je ještě 5-6 mm. Letošní zimu ještě dají, další už ne kvůli DOTku.
Letní Bridgestone ER300 Turanza 225/45 R17 mají najeto něco kolem 78tkm a vzorek je 2,8-3mm (takže na dojetí, resp. vyhození).
Zimní Dunlop SP WinterSport 3D 205/55 R16 mají najeto kolem 25tkm a vzorek je ještě 5-6 mm. Letošní zimu ještě dají, další už ne kvůli DOTku.
Tak včera jsem taky přezul na klasiku - Barum Polaris 2 165/70 R13 na plechách loni nové a s mým nájezdem 10-12tis./rok jsou jak nový (až na ty kamínky ve vzorku)
-
mjamriska - FK
ja este stale cakam na pokles teplot, predsa teplota rano nad 10 stupnov nemoze letnym prekazat, zimne kolesa su na diskoch,vyvazene a pripravene na vymenu kedykolvek
Já jsem spíš využil toho státního svátku, protože jindy bych se k tomu nedokopal..
-
Martas085 - FK
ještě mi řekněte jak je to s teplotou a zákonem?někde jsem viděl něco o teplotě pod 4stupně celsia a nutnost zimních
v těch našich zákonech aby se
vyznalo
-
osobne
- Kontaktovat uživatele:
Na teplotě nezáleží, zákon je naopak napsán velice rozumě, i když bude -50 °C, tak můžeš jet na letních. Otázka je, jestli ti to vůbec nastartuje. 
-
Skolnajz - FK
Co se mi teď stalo. koupil jsem z vrakoviště polské, asi 5x jeté pneu, než se týpek rozsekal a vzorek jak nový. Prodával jednu za 200, což mi bylo zvláštní, ale i přesto jsem to koupil a přímo na vrakovišti nechal namontovat a seřídit.
Nemůžu si pomoct, ale chová se to, jak kdyby to mělo posilovač řízení
Je to vada pneu, nebo jak si to mám vyložit. Kluci si normálně mysleli, že jsem koupil posilovač řízení do feldy bmm, což snad neexistuje to dát do tohodle auta.
Fakt nevím, jak si tohle vyložit, každopádně jsem maximalně spokojený
Nemůžu si pomoct, ale chová se to, jak kdyby to mělo posilovač řízení
Fakt nevím, jak si tohle vyložit, každopádně jsem maximalně spokojený
Jestli je nepřehustil,změř jaký máš v nich tlak.
FELICIA GLXi 1.3 BMM r.v.1996 červená solitaire metalíza
FELICIA GLXi 1.3 MPi r.v. 1998 zelená pacific metalíza
FELICIA GLXi 1.3 MPi r.v. 1998 zelená pacific metalíza
-
Paulie
- Kontaktovat uživatele:
Jestli jsou ty pneumatiky nové, tak díky tlustému, vysokému, prostě novému dezénu máš menší odpor při zatáčení, než u sjetých pneu.
-
Skolnajz - FK
nene, všecko je o.k... co se týče tlaku, změřen a sedí.
je to fakt něco neuvěřitelného
nemůžu si tím pomoct a říkám to každému, protože sem jezdil na kolach, zimních, sjetých a nevyvážených, tak mi škubal tróšku víc volant, teď je to seřizené, nafukané a prostě mega!! 
je to fakt něco neuvěřitelného
normální na zimákách ...
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG
-
Skolnajz - FK
já jen, že předtím jsem měl michellin a šlo poznat, že to prostě posilovač nemá
pro mě docela zážitek
Tak co už přezouváte?? Nebo ještě napadne to bílé svinstvo? 
Kdybych nebyl do ruky chtěl bych být taky na poštu...
Ještě je brzo. Padat asi nic nebude, ale teploty ještě nebudou nic moc. Nebo aspoň rosničkáři lžou.
Je lepší přezout o týden později, než robít auto.
Je lepší přezout o týden později, než robít auto.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Dnes tu celý den popadává, 2st nad nulou, není kam spěchat.
-
osobne
- Kontaktovat uživatele:
Včera jsem přezul na letní.
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
U nás 10°C, to už na letní je, ale o víkendu zase straší se sněhem.
Já nevím, kam spěcháte?
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Nespěchám. Felicie už zůstává na zimních. Couráme s tím jenom po městě, tak mi to nestojí za přezouvání. Stejně na tom mám Polarisky z roku 2008 tvrdé jako brus, tak ani v létě nepozoruji žádný problém.
-
Sruty22
- Kontaktovat uživatele:
vic jak tyden na letnakach neboť vim ze jak zachvili zacnou všichni prezouvat jak pominuti tak na to nebudu mit chut a ani cas
a když napadne tak prehodim kola za 10min a jedu, ale myslim si ze snezit uz bude jen ve vyssich oblastech, tak jak tomu bylo ten min. tyden.

https://www.flickr.com/photos/127894722@N07/
- potkaj se dva..křižovatka dva pruhy....semafor...červená.....start !ruská ruleta, zelená...jede se deset,dvacet,dvojka přes třicet a trojka na čtyřicet.....pade ! ....votáčky dva,skoro tři litry..holky na chodníku mi hážou kalhotky....
-
mjamriska - FK
aj ja som uz prezul, myslim si ze sneh uz nenapadne a ked je rano okolo nuly tak idem opatrnejsie
Už přezuto 
Kdybych nebyl do ruky chtěl bych být taky na poštu...
-
guldys
- Kontaktovat uživatele:
Všichni už přezouváte, ale mě tady v centu Liberce za oknem padaj bílý sračky