Vystřelilo víčko oleje na motoru

Simos 2P
135M, 136M
osobne
Kontaktovat uživatele:

Vystřelilo víčko oleje na motoru

Příspěvek od osobne »

Včera ráno jsem startoval a přitom jsem uslyšel z motorového prostoru ránu, jakoby když uhodí něco tvrdého na kov, bylo to hned při prvním otočení motoru hned na začátku startování. Auto přesto hned nastartovalo, šel jsem se podívat do motorového prostoru, ale ničeho jsem si nevšiml, odjel jsem do práce asi 20 km, večer jsem přijel zase z práce a když chci zaparkovat na stejné místo, tak vidím, že tam leží to kulaté černé plastové víčko, co je nahoře na motoru a je na něm nápis Olej, bylo nepoškozené. Kouknul jsem se zase do motorového prostoru a zjistil jsem, že mi tam to víčko chybí, motor je trochu umazán od oleje a kapota zespodu také. Došlo mi, že mi víčko muselo asi vystřelit ze svého umístění v motoru ráno při nastartování. Stalo se vám to někdy někomu? Čím to může být? Má tam to víčko nějak pevně držet? Protože mě tam drží jen vlastní vahou, je volné, je na něm sice pryžový těsnící kroužek, ale víčko zapadne do otvoru v motoru naprosto volně a drží tam jen vlastní vahou. Je to tak normální? Mám se něčeho obávat? Mám motor 1,3 MPi 50 kW, alternativní pohon LPG.
bobas
Kontaktovat uživatele:

Re: Vystřelilo víčko oleje na motoru

Příspěvek od bobas »

zajed do skodovky a kup tu tesnici gumu,je to normalni jev...nebo http://www.motor-excel.cz/foto/Kit-car.jpg divim se,ze takovy odbornik to nevi :(
RockSolid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RockSolid »

Ve vyhlášce to nenašel :hlava: :lol: :lol:
Jak píše bobas, v mototechně to těsnění stojí do 20kč
80% mozku tvoří kapalina. U některých bohužel brzdová

Moje bývalá felda
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Ono kolikrat staci to jen poradne otrit jak tu gumu tak tu cast ventiloveho vika kam zapada. Kdyz to nepomuze tak pak to nove tesneni. A pokud by se ani pak neudrzelo je nekde problem ze to ,,fouka,, do vany - tlakuje.
Pascalik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pascalik »

bezne veci ja uz som aj stratil to viecko buchlo lpg do sania az vyletelo viecko cize vzdi ked streli do sania idem skontrolovat viecko nove tesnenie mam aj 3 zo sebou a vozim aj nahradne viecko obcas sa strati
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Díky moc za rady, koupím tedy nový ten pryžový kroužek, co je na víčku.

Jinak dnes jsem to při jízdě do práce kontroloval, po nastartování, jak se motor klepal, tak to víčko v otvoru normálně poskakovalo, bylo volné, po ujetí asi tří kilometrů už tam to víčko drželo OK, v motoru vznikl nějaký malý podtlak, který víčko přitiskl. Je to normální, že je v motoru podtlak, když se motor ohřeje?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

NE

vždy je tam přetlak (za chodu motoru) zkus vyčistit odvzdušňovací hadici co vede z víka ventilů do sání.
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Kde to najdu?
Savage - FK

Příspěvek od Savage - FK »

Ja som na bok viecka vyvrtal dieru a so stahovacim paskom zavesil o hadicu.S najvacsou pravdepodobnostou ti strelil plyn v sani,takze ak sa to bude opakovat vymen sviecky.
Ja som to najprv podcenil, a nielen ze som kupoval nove viecko,ale roztrhlo mi cele sanie.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

osobne píše:Kde to najdu?
Kde má auto bílý světla, to je předek auta. Ve předu pod kapotou je motor, víko kapoty otevřeš zatáhnutím za páčku vlevo nad nohama řidiče.
Když otevřeš kapotu, uvidíš motor a ten hliníkovej bazmek, co ti na něm skáče víčko, je víko ventilů. A z něj vede hadice do sání.
:lol: :lol: :lol:
modrafelda - FK

Příspěvek od modrafelda - FK »

Jen malý dotaz nechci zakládat nové téma... je normální že z toho otvoru na olej při nastartovaném motoru "prdí" vzduch? Jakoby tak pulzuje.
DDT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DDT »

Trochu by ten vzduch s toho foukat měl. :ot: Mě kdysi dávno taky začalo zničeho nic vypadávat víčko oleje(LIAZ 110) pak se začala ztrácet i voda,no byla to předzvěst propáleného těsnění pod hlavou :(
FELICIA GLXi 1.3 BMM r.v.1996 červená solitaire metalíza
FELICIA GLXi 1.3 MPi r.v. 1998 zelená pacific metalíza
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

při běhu motoru je tam podtlak a to proto že je odsáván vzduch , pokud je tam přetlak svědčí to o opotřebení motoru -vodítka ventilů/výfukové , pístní kroužky , popř jiný problém
a jelikož máš lpg tak je možný že zůstal nespálený plyn pod klapkou a při startu si to prásklo do sání , a tím že se tlak šíří všemi směry tak i tou hadicí co jde k víku ventilů ,
víko oprav tak že sundáš těsnění namotáš 3-4 závity elektrikářský pásky a vrať těsnění
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Díky všem za rady, už jsem koupil nové těsnění, stálo jen 9 Kč, teď už tam drží víčko pevně a ne jen vlastní vahou. Staré těsnění sundat bez destrukce nešlo, bylo tak ztvrdlé, že se při sundání přetrhlo.

Jak to je tedy s tím podtlakem? Je to normální? Jeden říká, že ne (103457), druhý že ano (ferdamravenec). :scratch:
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Motor tam tudy proste dycha +- by tam mel byt trosicku pretlak ale jen trosku ji to dano tim jak jde pist nahoru tak vznika podtlak jak jde dolu tak predtlak ale diky pistnim krouzkum to trosku prida na pretlaku - pak uz je to o opotrebovani motoru.
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Tak já tam mám jenom podtlak. :scratch:
emge

Příspěvek od emge »

Kuladmin napísal: ... jak jde pist nahoru tak vznika podtlak jak jde dolu tak predtlak...

Je to štvorvalec, takže ak ide jeden piest dolu, tak druhý piest ide hore, atď.
Tým sa tlaky vyrovnávajú.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

emge v laboratoři ano, ovšem ne u 15 let staré vyšolichané škodovky. Tam je díky netěsnosti kroužků přetlak. :lol:
Rambo-x
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rambo-x »

Nevím mám 14 let starou škodovku,a víčko oleje bylo netěsné a maximálně lehoučce nadskakovalo(nedrželo tam vůbec)takže motor ještě asi žije...řešil jsem to namotáním dvou vrstev papírové pásky a drží tam lépe než s origo těsněním.....205 tis km(1,3)
Odpovědět