Hloupé dotazy

pokec o všem možném i nemožném
Odpovědět
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Re: Hloupé dotazy

Příspěvek od Arkis »

Tak jo, nic tam nevede. Co teď? Oprava nebo úplně nové? Popřípadě za kolik se dají koupit nějaké levné kousky?
Pluhda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pluhda »

Ahoj mám dotaz u originálních alu kol L&K je jak velká středová díra pro pokličku? děkuji
Majklaz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majklaz »

Už jsem se tu ptal ale pořád mi to není jasné. Kam mam dát kluzné podložky (http://www.autotypautodily.cz/cz-detail ... 98589.html)? Potřeboval bych nějaký obrázek, abych je nedal blbě, nejlépe foto. Mám starý typ ve kterém nejsou a to vrzání se nedá snést, rád bych to opravil když budu v pátek doma před srazem. Z fotky bubnu jsem to nepoznal, pak jsem našel tohle, ale to mi taky moc nepomohlo...Prej až to budu mít rozebrané tak to poznám, ale co kdyby... A ještě jeden blbej, až to budu rozebírat, musím pak odvzdušňovat? Nejradši bych se bez toho obešel a udělal to až budu měnit trubky, hadičky a brzdovku. Díky..
molanmolab

Příspěvek od molanmolab »

Ahoj, potřebuji vyměnit brzdové kotouček. když se podívám do tohoto eshopu (http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6 ... 12498.html), mají jich tam hafo. Předpokládám, že ty nejlevnější z číny asi nebrat, jaký je ale rozdíl mezi těma ostatníma? Např. bude nějaký znatelný rozdíl mezi tím Ferodo z Německa a tím z "Evropské unie"?

A totéž u olejových filtrů. http://jdem.cz/8evx7. Platí čím dražší tím lepší, nebo stačí nějaký z těch levnějších?
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Arkis píše:Tak jo, nic tam nevede. Co teď? Oprava nebo úplně nové? Popřípadě za kolik se dají koupit nějaké levné kousky?
UP: Teď mám čas něco objednat, aby to do pátku dojelo a já to zkusil namontovat... Hlavně na co se mám dívat? Na komplet anténu nebo se dá koupit ten zesilovač samotný?
Vasek

Příspěvek od Vasek »

Thanquol píše:Už jsem se tu ptal ale pořád mi to není jasné. Kam mam dát kluzné podložky (http://www.autotypautodily.cz/cz-detail ... 98589.html)? Potřeboval bych nějaký obrázek, abych je nedal blbě, nejlépe foto. Mám starý typ ve kterém nejsou a to vrzání se nedá snést, rád bych to opravil když budu v pátek doma před srazem. Z fotky bubnu jsem to nepoznal, pak jsem našel tohle, ale to mi taky moc nepomohlo...Prej až to budu mít rozebrané tak to poznám, ale co kdyby... A ještě jeden blbej, až to budu rozebírat, musím pak odvzdušňovat? Nejradši bych se bez toho obešel a udělal to až budu měnit trubky, hadičky a brzdovku. Díky..
svoje zadní brzdy jsem ještě rozebraný neměl :thumbdown: , takže foto poskytnout nemůžu :( . Ale fakt si myslim, že to poznáš. Logicky to musí bejt v místech, kde to dře a tudíž píská. To přeci musí bejt vidět. A určitě se připrav na to, že možná budeš muset měnit netěsnící prasátko. Neni nic horšího, než rozebrat auto, zjistit že to teče a nemít jak zajet do města... lepší je být připraven a pak být mile překvapen, že to měnit nemusíš. Vlastní zkušenost. Dvakrát ;)
škoda 791.136M 4/99
každý auto jede rychle, jenom záleží kolik mu dáte napapat ;-)
acab

Příspěvek od acab »

lidi prosím vas nějaky osvědčeny postup jak na rez? chtěl bych se do toho pustit ešte letos ale nevim jestli bych udělal dobře pač mi auto stoji furt venku ... chtěl bych sundat ty "krasne" lemy co tam byli od vyroby ale pak jsem to dal takovemu "odbornikovi" co mi tu rez dělal (celkem se mu to povedlo ale dal tam blatnik asi z polska a nijak se s tim teda nehral ... nastřikal (dost nepovedeně) a nahodil novy lem ,tak sem se rozhodl že bych to sundal všecko bo mam i takove ty užasne plastove prahy takže bych to chtěl shodit všecko) rez se mi děla na dveřich u řidiče ve předu i v zadu ale nevypada to že by to hnilo spiš jen že je nafoukla barva nebo tak ... prostě par těch teček se tam už děla ale u řidiče na rohu se to už aj odlupuje ale nevim co jestli barva nebo cely plech.... pak ešte u zadniho okna (combi verze) co je při platu tam tež takova "tečka"
napadlo mě že bych to vybrousil na kov... 2-3 vrstvy zakladovky 2-3 vrstvy barvy a 3-4 vrstvy bezbarveho laku a bylo by ... a tež bych se chtěl zeptat jaky koupit kit ... tatík mi řikal že pry jich je vícero druhu... něco sem se dočet ale nikde sem nenašel jak přesně by to mělo byt
Kubason - FK

Příspěvek od Kubason - FK »

pokud tam nemáš nějaký větší díry, tak ti stačí obyč žlutej kit
a ty dveře je dobrý něčim napustit, dělají se na to i vosky, který jdou i do prahů
acab

Příspěvek od acab »

tak dutiny mam vystříkane jakymsi gumoasfaltem či čim ale pravě že třeba ty dveře apod nemam ... to se asi nestřika nebo jo ? ....
kormoran

Příspěvek od kormoran »

Neví někdo co znamená cvakání ve startéru? není to cívka? díky
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

To může být cokoliv, klidně i slabá baterka nebo zaoxidované kontakty nebo ta cívka.
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Dotaz 1: Z čeho dáváte stropní světla do felicie? To origo nesvítí, tak jak bych potřeboval a tak bych tam rád dal jiné.
Jinak jak je tam napojené to světlo? Jen přivedených 12V nebo je tam nějaký konektor? (ptám se, abych věděl jestli to pujde více méně vyměnit plug-n-play)

Dotaz 2: Když motor vytočím do otáček (na N při stání) a pustím plyn, tak otáčky normálně padají, jenže se na 800 nezastaví a motor chcípne. NEstává se tak při vyšlápnuté spojce a je to více méně o náhodě, někdy to udělá a někdy otáčky udrží. Nějaké nápady čím by to mohlo být?
Jinak dneska mi Baldousek vyčistil a vyresetoval klapku (za co mu hodně děkuji), takže jsem se zbavil problému s kolísáním na N, ale nastal tento...
DDT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DDT »

Do stropního světla jsem dal 10w žárovku a svítí to celkem dobře,i zpoždovač to utáhne. Jinak někdo přidává ještě jedno stropní světlo nad zadní sedadla a to si myslím už musí být dost světla.
FELICIA GLXi 1.3 BMM r.v.1996 červená solitaire metalíza
FELICIA GLXi 1.3 MPi r.v. 1998 zelená pacific metalíza
Paulie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paulie »

Tak zkus jestli to není pojistkou, nebo žárovkou...
Vem, to světlo, rozeber ho. Vyčisti sklo zevnitř i zvenku a šoupni tam něco takového: http://www.obautodily.cz/eshop/ledky-za ... 1176.eshop. Svítí to pěkně.
Dají se sehnat od 80kč...Chce to jen hledat ;-)
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

V týdnu si pojedu do GM ele. pro takovou. http://aukro.cz/show_item.php?item=3628 ... edium=nove
I kdyby mně zklamala, tak je to jen 44Kč....
Teď ještě vyřešit ten motor. Mohlo by to být zoxidovaným kontaktem kabelu, který vede zezadu do klapky (kontakt na čidlo)? Baldousek mi radil, že to mám vyčtistit (udělám to i kdyby to nemělo nic společného), ale mohl by to způsobovat ten kabel?
acab

Příspěvek od acab »

lidi koupil jsem olej do feldy Mogul 10w-40 a moje otazka zni.. jak si dat pozor aby sem nekoupil šmejd do feldy minule jsem se nechal zřejme nachytat protože pani mi smrtelně važně tvrdila že ten olej co mam ted v autě (Mogul 10w-40 mineralni) že je uplně ale uplně to same jak tamto ... no nechal sem se překecat a koupil to a cely čas mi auto nějak divně startuje za studena .... chvilema mam pocit že ten olej tomu motoru normalně brani aby se otačel jak ma to je asi tak 0-5s od startu ... potom zhasne i kontrolka mazani a i otáčky stoupnou trošku više ... z cca 700 na 850-900 ..... ale to mi děla jenom tenhle rok..... tak bych chtěl vědět jestli ten olej co mam ted v autě je dobrej a chyba je někde jinde ... nebo jeslti je chyba ve vyrobci nebo jak ... :)
DDT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DDT »

S tím pozdním zhasínáním kontrolky mazání,tohle většinou dělá olejový filtr (většinou VIKA),jinak tenhle olej nepoužívám,ale nemyslím že by byl špatný.
acab

Příspěvek od acab »

ja olejovy filtr kupuju vždy original .... je možne že ho nemam dotahnuty ? :D
DDT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DDT »

Tak to opravdu nevím jestli ho máš dotáhnutý :lol: ,běž a zkontroluj ho,ale jinak pokud by byl volný tak by začal kolem něho téct olej.
acab

Příspěvek od acab »

tak pravě že .... kdyby nebyl dotahly tak by mi to asi po pulroce hlasila kontrolka že chybi olej ne ? :D jinač takhle pravě jezdim cely rok .. tak nevim nevim jestli to je filtrem :D
DDT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DDT »

Jak to tak čtu, tak raději zajdi a zkontroluj hladinu oleje. To jsme měli ve firmě taky takového řidiče který se na olej díval až když mu začala problikávat kontrolka.
acab

Příspěvek od acab »

ale co sem se v letě dival tak hladina oleje byla dobra ... a když mi to sviti jen za studeneho startu asi 5 sek ... mysliš že bude malo oleje ? .... ešte když mam k tomu pocit že ten olej jakoby brani tomu motoru aby se mazal .... protože to je jakysi MINERALNI olej .... tak nevim někdy o výkendu budu ten olej měnit tak potom povim ... jestli mi z olejove vany budou padat kusy "blata" tak nevim co budu dělat :D
DDT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DDT »

Jenže ted už není léto,ale podzim :shock: . Já kontroluji olej každý týden. Jinak podle výrobce motorový olej se mění po jednom roce nebo po ujetí 15tis. km. Za studeného startu to svítí proto,že olej je ztuhlý a jestli už je zanesený olejový filtr tak se není čemu divit.
acab

Příspěvek od acab »

muže byt to že ty mineraly tam udělaly nějaky bordel ? ... nebude to třeba nějak proplachnout nebo tak ?.....jsou přeci ty proplachovaci oleje ne ?
DERMIN95
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DERMIN95 »

Já mám teďka novýho manna a catrol 10W40 a stejně ta olejnička svítí dlouho takže startuju na "dvakrát" pro jistotu
Obrázek
DDT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DDT »

Proč jako na dvakrát :?: :shock:
DERMIN95
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DERMIN95 »

startuje mi dlouho. Tak poprvý jen protořím motor, a pak znova a už chytne na brnk a nesvití ani olejnička
Obrázek
Paulie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paulie »

zkus vzít lepší benzín
Poslední dobou jak jde čas tak s každým dalším startem jsem měl pocit, že to auto točí déle a déle...Ne jako při každém startu, ale třeba měsíc co měsíc mi přišlo, že se to prodlužuje. Chtěl jsem už nechat repasovat trysky, protože palivový filtr jsem měnil minulý rok a najel jsem na něm zatím 15tis. km.
Pak jsem jednou ze srandy vzal nějaký Vpower Nitro+ na Shellce a auto startuje hezky....Od té doby tankuju jenom na shellce.
Před tím jsem pravidelně tankoval u Globusu....Tak nevím jestli je fakt v tom rozdíl.
DERMIN95
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DERMIN95 »

tankuju na onu. Ale kdyby to byl špatnej benzín tak by to octavia 1.6 75 kw poznala dřív než blbuvzdorná felda ne?
Obrázek
DDT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DDT »

Jestli spíš není problém v palivovém čerpadle,já startuju tak,že vždycky nechám na 2s zapnutý klíček zapalování a až teprv potom startuju. Kdysi mi to někdo poradil,že je to proto,aby se natlakoval palivový okruh a musí říct,že to funguje i při delším odstavení a mrazech felda chytne hned na poprvé.
Paulie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paulie »

To je samozřejmé, jako že po velké straně si utřu prd.l papírem :D ;-)
Lukoo88 - FK

Příspěvek od Lukoo88 - FK »

Caute chlapy co potrebujujeste k vymene vsech 4 Čepu ?? krome cepu 2 matek na cep rizeni a 6 sroubu a matek na spodni cep ? Dík :D
DDT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DDT »

Možná ještě nový svěrný šroub s maticí spodního čepu. Jinak nevím stahovák na čepy,zvedák...
Tom3k - FK

Příspěvek od Tom3k - FK »

ahojte nedavno som pisal do tejto temy ze nebudem moct behat cca dva mesiace na aute ze co sa s nim stane ked sa taku dobu nebude startovat...nakoniec som ho asi po 4 tyzdnoch nastartoval...troska nieco klepalo v motore asi 10sekund aj tazsie nastartovalo ale nic tragicke a potom uz bolo ok..neskor som po nejakych par minutach motor vypol a za niekolko sekund zase nastartoval to uz neklepalo nic...prosim vas zaujimalo by ma co to klepalo a ci sa nic neposkodilo po skoro 4tyzdnoch bez nastartovania..
Andy486
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andy486 »

pre: Tom3k :

keď si štartoval po 4 týždňoch bez pohybu, tak to s najväčšou pravdepodobnosťou klepalo po štarte iba kôli tomu, že olej bol stečený úplne na spodku motora a kým sa dostal "hore" a všade,kde je treba, tak to chvílu klepalo..... predpokladám, že aj kontrolka oleja svietila trošku dlhšie,ako je obvyklé.

Toto sa stáva aj pri bežnom používaní auta, ak použiješ nekvalitný filter, tak po naštartovaní motor pár sekúnd môže klepať, kôli stečenému oleju. (vlastná skúsenosť, po výmene filtru za kvalitný sa to už nestalo).

Ale po 4 týždňoch sa neni čomu čudovať, tam by nepomohlo nič, ak sa to už nebude opakovať, nemaj strach, nič sa nepoškodilo ;) ...
Škoda Felicia GLXI 1,3i Bosch Mono Motronic (1995) tm. zelená metalíza
Tom3k - FK

Příspěvek od Tom3k - FK »

Dakujem velmi pekne za rychlu odpoved velmi si ma potesil ze to je v norme
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Jak se řeklo, tak se udělalo. Nové světlo je v autě, mám k tomu i pár fotek (tak 5 minut staré)...
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Fotky to celkem zkreslují, ve skutečnosti je ten rozdíl mnohokrát větší.

Jinak na ten motor zkusím v týdnu sehnat nějaký sprej na čistění kontaktů. Kabel ke snímači otáček je lehce zoxidovaný, tak zkusím jestli to není tím.
viz.
Arkis píše:Když motor vytočím do otáček (na N při stání) a pustím plyn, tak otáčky normálně padají, jenže se na 800 nezastaví a motor chcípne. NEstává se tak při vyšlápnuté spojce a je to více méně o náhodě, někdy to udělá a někdy otáčky udrží. Nějaké nápady čím by to mohlo být?
DDT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DDT »

Světlo máš perfektní,ale neměl bys to spíš dát ke svému topicu?
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Psal jsem to zde jako problém, tak to hážu jako řešení. Navíc je tu furt ta věc s motorem...
Polo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Polo »

ahoj,
mám feldu s klimou a na pravé straně mi chybí krycí plech pod motor (pod řemen)
a rád bych ho dokoupil ale nevím jestli je ten krycí plech pro feldu s klimou stejný jako pro feldu bez klimatizace,
já si myslím že ne ale nejsem si tím jistý, takže pokud se liší, tak jestli někdo neví číslo dílu?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Koupíš není problém a můžeš si vybrat plechovej nebo plastovej. Aktuálně to montoval ferdamravenec, tak koukni k němu do topicu
http://www.amd-autodily.cz/nezarazeno/z ... l-kar.html
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 58#p560751
Polo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Polo »

ok, díky :)
já jsem si jenom nebyl jistej jestli je stejnej pro feldu s klimou a pro feldu bez...
takže beru to tak, že pro oboje je to stejný ;)
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Jak vypadá příprava pro přední mlhovky? Když sem sundal kryt na nárazníku, tak tam žádný kabel nebyl. Pod kapotou jsem taky nenašel nic (krom klaksonu), co by vyloženě vedlo dolů k mlhovkám.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Konektory bývaj stočené v motorovém prostoru v rozích dole pod světly. Nebo pokud jsi měl někdy rozdělanou palubku a měl jsi tam volný šedý konektor v místě nad topením, tak přípravu máš. Ovšem pokud máš ve VINku model LX, tak jí na 99% nebudeš mít. Musel by si mlhovky přát zákazník při koupi nového auta.
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Dobře, díky. Nic tam není a babrat se mi s tím nechce.
Majklaz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majklaz »

Na prahu mám v místě, které je vyznačené pro zvedání heverem, hodně odlípnutý ten...nevím jak to nazvat, plech je ok, ale to barevný (vypadá to jak bitumen nebo něco podobnýho). Co s tím nejlépe udělat? Je mi jasný že nejlepší by bylo koupit pořádnej hever a zvedat to jinak, ale zatím bych to vyřešil rád jiným způsobem. Napadlo mě to nějak odřezat a pak to něčím zapatlat, ale aby to vydrželo...
DDT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DDT »

kdysi jsem měl něco podobného,několikrát jsem to přetřel tlumexplastem a ok.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Pokud je kov zdravý, tak opravdu jen antikorozivní nátěr na spodky vozů. Mám stejný problém, jen větší na feldě, co jsme koupili, někomu asi spadlo auto z heveru a práh je v lemu rozlezlej a časem to orezlo. Vnitřek je krásně žlutej od vosku, ale venek je rezavej. Očistil jsem to, natřel odrezovacím nátěrem, a nyní na to přijde plastová záplata. Zatím nevím, jak to bude vypadat, ale je to něco, jako ipa s lepící vrstvou, strhne se páska, nalepí, vytvaruje horkovzduškou a ono to potom má vytvrdnout, že je to, jako kov.
Mám tu záplatu objednanou, až to udělám, tak můžu podat info.
Majklaz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majklaz »

Jo, kdybys mi poreferoval, byl bys moc hodnej :) Dík
DDT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DDT »

Při svařování el.obloukem na autě co se všechno má odpojit? Baterka i altík?
Odpovědět