Zabezpečení - co má smysl
-
molanmolab
Zabezpečení - co má smysl
Zdravím, jsem novým majitelem felicie a rád bych se zeptal, jak máte řešeno zapezpečení (ANO přečetl jsem si všechny zdejší články, kde se řeší různé možnosti). Vím, že když někdo bude chtít, tak se tam stejně dostane, příp. ukradne. Zajímalo by mě ale, co se podle vás vyplatí a co už je nesmysl dělat. Mám tam imobilizér a asi přidám páku na volant (beztak jen na okrasu). Myslíte, že to jako základ stačí? Koukal jsem ještě na pískování VIN kódu, ale nejsem si jist, zda to má na feldu smysl...
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zabezpečení - co má smysl
Feldy se už nekradou tak jak tomu bývalo dřív, teď frčí fábie a oktávky.
Nejlepší zabezpečení je nechat auto na viditelném místě, kde je hodně lidí. Dál ještě není na škodu pískování skel. Já mám v autě jenom zámek zpátečky, který používám jen ve městě. A na tu páku na volant se vyprdni, spolužák ji měl a vykradli mu auto jen kvůli té páce... Ještě celkem dobrá věcička může být atrapa alarmu (blikající dioda na panelu), když si nemůžeš dovolit alarm pravý.
Nejlepší zabezpečení je nechat auto na viditelném místě, kde je hodně lidí. Dál ještě není na škodu pískování skel. Já mám v autě jenom zámek zpátečky, který používám jen ve městě. A na tu páku na volant se vyprdni, spolužák ji měl a vykradli mu auto jen kvůli té páce... Ještě celkem dobrá věcička může být atrapa alarmu (blikající dioda na panelu), když si nemůžeš dovolit alarm pravý.
Mám alarm a zámek zpátečky klasika,ale hodně záleží na lokalitě tvého bydliště nebo přesněji řečeno tam kde auto parkuješ. Kolega třeba nechává otevřenou schránku před spolujezdcem,aby šlo vidět,že tam nic nemá,netankuje moc paliva, protože už mu několikrát navrtali nádrž.
FELICIA GLXi 1.3 BMM r.v.1996 červená solitaire metalíza
FELICIA GLXi 1.3 MPi r.v. 1998 zelená pacific metalíza
-
molanmolab
Jedná se o sídliště v Praze. Což tedy nevím, zda je to dobré, nebo špatné.
Otevřená schránka je dobrý nápad, beztak tam nic nemáme, takže to asi začnu dělat.
pokud parkuješ v Praze, tak nejlepší zabezpečení asi bude nedávat nikomu důvod, aby se chtěl dostat do auta... tj nic tam nenechávat a i třeba ten kastlík nechat odevřenej. Kdybys chtěl jít do extrému, tak můžeš dát pryč plato z kufru.
A bycha na to, ale feldy se prej zase začli krást. Hlavně prej na nd a taky kvůli hezkejm karoseriím. Ale v Praze asi toto nehrozí, tam to spíš vybere nějaká fetka, či si někdo ukradne trochu benzínu.
A bycha na to, ale feldy se prej zase začli krást. Hlavně prej na nd a taky kvůli hezkejm karoseriím. Ale v Praze asi toto nehrozí, tam to spíš vybere nějaká fetka, či si někdo ukradne trochu benzínu.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Mám zámek zpátečky, který už roky nezamykám. Mám skrytý vypínač palivového čerpadla, který už roky nevypínám. Tahle auta už fakt snad nestojí za krádež. Rádio mám na kazetu, to snad taky neukradne ani nesjetější smažka 
Když to někdo ukradne, tak utrpím ztrátu kterou přežiju a nestojí mi za to se stresovat a obtěžovat sousedy houkáním nějakého čínského alarmu.
Když to někdo ukradne, tak utrpím ztrátu kterou přežiju a nestojí mi za to se stresovat a obtěžovat sousedy houkáním nějakého čínského alarmu.
Pořádný alarm, tzn. značkový a mechanické zabezpečení... ničím jiným si auto asi nezabezpečíš.
Škoda Felicia 1.6 GLX - r.v. 98 - 55 kW
VW Touran 1.9 TDi
SPARTA PRAHA FOREVER
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
Pro mně je miláček i naše felda - kombi 40kW s nulovou výbavou (teda má otáčkoměr). Zloději nad ní mávnou rukou, no pro mně znamená hodně
.
Nejlepší řešení je asi pískování skla + alarm. Se zámkem zpátečky se nechce každému drbat po každém nastoupení.
Nejlepší řešení je asi pískování skla + alarm. Se zámkem zpátečky se nechce každému drbat po každém nastoupení.
- 00Inferno00
- Kontaktovat uživatele:
U nás ukradli i auto se zámkem zpátečky. Cca 1km odcouvali do klidného prostředí a tam nacouvali na podval 
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogboneVici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
já teda nevim, ale u aut, kterých je všude mraky, mi pískování skel zas jak taková ochrana nepřijde. Vždyť neni problém je vyměnit za pár peněz. Navíc, jestli někdo ukradne feldu kvůli stavu, tak ji převaří číslo a přihlásí a pokud sežene číslo, tak určitě pro něj nebude problém sehnat i okna...
Proti odcouvání se zamklou zpátečkou pomůže jedině zámek pedálů
Zabezpečení svýho auta tu psát nebudu, ale krást bych ho teda nechtěl 
Proti odcouvání se zamklou zpátečkou pomůže jedině zámek pedálů
- 00Inferno00
- Kontaktovat uživatele:
Zámek pedálu v kombinaci se zámkem zpátečky už asi spostu zlodějů odradí (nebo utvrdí v tom, že tohle auto za to stojí). U nás je třeba při tom couvání viděla spousta lidí (couvali i přes hlavní silnici
), ale nikoho nenapadlo, že to auto kradou 
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogboneVici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
tak to abych dal za sklo lísteček se vzkazem něco jako že mam sice zamknutý pedály i zpátečku a auto je i elektronicky zabezpečený, ale krást ho asi nemá smysl, protože 2/3 karoserie jsou po nehodě vyměněný, tachometr je přetočenej a koroze je jen šikovně zamaskovaná
A abych nezapomněl, tak nádrž je většinou prázdná... sice si z toho dělam srandu, ale je to krutá realita 
Oni to auto třeba ani neukradnou,ale vykradou a přitom nadělají více škody než hodnota odcizených věcí. Známému třeba rozbili okno a ukradli sluneční brýle a žvýkačky,další takový byl,že mu chtěli ukrást rádio,ale on ho měl nějak dobře zajištěné tak se jim to nepovedlo,tek že ve vzteku mu několikrát vrazili šroubovák do přístrojovky . Ono to jsou historky kamarád se dívá s okna a říká si všichni mají zasněžené čelní sklo jenom já ho mám čisté,no bodejt když mu ho ukradli
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
Jestli někdo chce auto ukrást, tak ho ukrade - přecejen se kradou i superby, které mají lepší zabezpečení než jakákoliv felda. Záleží na chtíči daného zloděje.
to bych rovna netvrdil, vždyť všechny nový auta mají v podstatě stejný zabezpečí, co průměrná felicie- zámek volantu a tovární imobilizér... pochopitelně se po mechanický stránce dostaneš do auta hůř (ale zas existuje možnost odchytit si kód), ale když ho budeš chtít nastartovat a odjet, tak překonáváš stejný překážky.
-
molanmolab
No právě kvůli té případné krádeži na ND jsem přemýšlel, zda má třeba to pískování cenu. Pokud to chtějí rozebrat a rozprodat, tak jim to sklo asi bude fuk. Tudíž asi pořídíme tu tyč na volant a spojku, víc už asi nebude mít smysl ne?
Ještě mě napadlo, když to auto má imobilizér, má cenu dodělávat ještě tajný vypínač?
Ještě mě napadlo, když to auto má imobilizér, má cenu dodělávat ještě tajný vypínač?
- 00Inferno00
- Kontaktovat uživatele:
Já myslím, že vypínač smysl má. Příp. zloděj asi bude na tovární imo připravený 
presne tak,jakykoliv nestandartni a netovarni zabezpeceni ma smysl.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Přesně. Pískování maximálně odradí zloděje, který to plánuje rozebrat a prodat na díly. I když už jsem viděl i přední sklo s vybroušeným pískováním. Prostě to jenom vybrousili aby to nebylo čitelné a vše je OK.Vasek píše:já teda nevim, ale u aut, kterých je všude mraky, mi pískování skel zas jak taková ochrana nepřijde.
Pískování na své Felicii mám od nového auta a nikdy to nikdo neřešil. Padesátkrát jsem jel přes hranice a nikdy to nikoho nezajímalo. Teď na novém autě to mám opět, ale jenom proto, že mi na to pojišťovna dala poukázku a navíc slevu 500 z pojistného. Jinak bych se nenamáhal. Nemám ani zámek zpátečky, ani alarm. Mám ale slušnou pojistku. Když to někdo šlohne, něco přihodím a bude zase nové auto
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Tyč na volantu zloději řešili přeštípnutím věnce volantu. Dnes už to není moc k vidění, tak by je to mohlo zaskočit. Zámek zpátečky, nebo uzamčené pedály, se dají řešit prostým odtažením auta. Hodí to na lano a za pár minut je auto fuč.molanmolab píše:No právě kvůli té případné krádeži na ND jsem přemýšlel, zda má třeba to pískování cenu. Pokud to chtějí rozebrat a rozprodat, tak jim to sklo asi bude fuk. Tudíž asi pořídíme tu tyč na volant a spojku, víc už asi nebude mít smysl ne?
Mě osobně by nejvíc zajímalo jak překonávají origoš zámek volantu. Takové to škubnutí za volant jako ve filmu opravdu nefunguje. Asi jediný způsob bude vyrvat celou vložku zámku. Drží to tam na dva mrňavé červíky.
údajně docela pomáhá mít v autě policejní terčík 
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
a co to prosim tě je?
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Jako že se zloděj obává, že je to auto policajta? Kamarádovi ukradli auto rovnou z parkoviště před fízlárnou. Dělal u policajtů sice jenom ajťáka, ale i tak docela troufalost.
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
Zloději se nebojí ničeho, sou to prostě svině... někdy ani nepoznáš jestli někomu nejde odemčít auto nebo je to zloděj...
- PetrMPI
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že alarm není úplně od věci. Zloděj si celkem rozmyslí jestli půjde do auta, ve kterým bliká dioda.
Ono se vždycky povídalo,že nejlepší je mít elektronické zabezpečení+mechanické. Čím více překážek tím lépe.
já mam teda jenom alarm, chtěl sem centrál na dálku a s alarmem byl asi o dvě stovky dražší tak sem ho rovnou vzal
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG
-
-miki-
- Kontaktovat uživatele:
Já tam mám dvě houkačky s kolísavým tónem, kde jedna z nich se spouští asi půl vteřiny se zpožděním. Výsledný efekt je celkem nepříjemný
A při doplnění pár věcí navíc, které částečně zblbnou lidský mozek bych nechtěl ztratit dálkač od centrálu
Ale nejlepší ochrana proti vykradačům je otevřený kastlík a plato v kufru. Nevěřím, že ještě někdo krade feldy na díly. Cena dílů je pomalu úměrná k práci strávené rozebíráním..
-
Paulie
- Kontaktovat uživatele:
Ale to většinou těm "magnetům" co na sebe lepí víka od kanálů, lešenářské trubky atd....nevysvětlíš 
-
-miki-
- Kontaktovat uživatele:
Spíš bych měl strach o nádrž a kola. Bo bez nich neodjedu
Na kolo můžeš dát bezpečnostní šroub... Koupil jsem takové skvělé... Z vnější strany mají .. tady je fotka

Takové chytnu do sikovek a nepotřebuju žádný spešl ořech. Takže podle mě je bezpečnost nulová. Jiný profil šroubu v obchodě zrovna neměli. A nádrž? Tu nevím jak ochránit... Zakrýt pancířem?

Takové chytnu do sikovek a nepotřebuju žádný spešl ořech. Takže podle mě je bezpečnost nulová. Jiný profil šroubu v obchodě zrovna neměli. A nádrž? Tu nevím jak ochránit... Zakrýt pancířem?
-
Paulie
- Kontaktovat uživatele:
Nádrž zakrývat nemá smysl....Měj v ní minimum paliva a když ti jí provrtají, tak koupíš použitou za 4sta.
Šrouby mám podobné jako ty a stojí za prd mám je přesně rok a už se z nich sloupává to pochromvání, nebo co to je
Šrouby mám podobné jako ty a stojí za prd mám je přesně rok a už se z nich sloupává to pochromvání, nebo co to je
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Do sikovek to chytíš možná na plecháči, ale zapuštěný v liťáku, to bych tě chtěl vidět
Mám podobný, jen víc výstupků a okolo maj ještě prstenec, takže by to nešlo ani na tom plecháči, pokud by ho zloděj nějak neurazil. Jinak nejlepší je podle mě na kola bezpečáky, do auta alarm s otřesovým čidlem (ale podmínkou že umí i první varování - jen jednou houkne a spustí pořádně až při druhým), na ochranu interiéru nejlíp mikrovlnný čidlo, kdyby otřesový neseplo a čidlo polohy dodatečně ochrání i kola nebo auto před odtažením. A pokud má ten alarm pager a zapojí se k němu imobilizační relé, tak podle mě, to auto potichu ukrást ani vykrást nejde a pak je to jen o tom jak velký ignoranti jsou kolemjdoucí a jak rychle umíš běhat.
zvednutí auta = poplach
tažení auta = poplach
rozbití okna = poplach
otevření dveří = poplach
takže, jak potom do něj?
Já už většinu z toho mám a aby nešla ukrást soieta tak ji mám přivařenou. A v nádrži jen ethanol, to by byl nenechavec asi nasranej z těch propálenejch pístů když by si nevšiml
No a co na to zloděj? Aby mi vzal alespoň něco, tak mi švihl čepičky ventilků

zvednutí auta = poplach
tažení auta = poplach
rozbití okna = poplach
otevření dveří = poplach
takže, jak potom do něj?
Já už většinu z toho mám a aby nešla ukrást soieta tak ji mám přivařenou. A v nádrži jen ethanol, to by byl nenechavec asi nasranej z těch propálenejch pístů když by si nevšiml
-
-miki-
- Kontaktovat uživatele:
Mě nebaví pořád tankovat. Proto si dám plnou a nemusím nic řešit. Pak se mi taky lépe hlídá spotřeba.... Doma mám toto čidlo:

a nevím kam bych ho dal. Původně jsem uvažoval, že bych ho přidělal na tapec nad zrcátko, ale ty stínítka tam překážejí. Při nejhorším ty čidla protáhnu stíněným kablíkem a dám do sloupků. Nemá někdo nějaký nápad? Na palubovce to vypadá debilně...
Nastavení otřesového čidla je trochu problém. Když to dám na nejnižší citlivost tak můžu s autem hýbat jak chci, ale alarm se nespustí. Když tu citlivost trochu přidám tak mi to spustí popeláři...
Btw: Liťáky nemám.. Kdyby měl někdo na prodej za hubičku tak je beru

a nevím kam bych ho dal. Původně jsem uvažoval, že bych ho přidělal na tapec nad zrcátko, ale ty stínítka tam překážejí. Při nejhorším ty čidla protáhnu stíněným kablíkem a dám do sloupků. Nemá někdo nějaký nápad? Na palubovce to vypadá debilně...
Nastavení otřesového čidla je trochu problém. Když to dám na nejnižší citlivost tak můžu s autem hýbat jak chci, ale alarm se nespustí. Když tu citlivost trochu přidám tak mi to spustí popeláři...
Btw: Liťáky nemám.. Kdyby měl někdo na prodej za hubičku tak je beru
Pořádnej majzlík a pořádný kladivo. Přecejen ten obal je z hliníku. Hotovo zhruba za 5s. Bylo mi názorně předvedeno kolemjdoucím "mechanikem", když se mi v placených garážích rozskočila spínačka a nešel tam strčit klíč.Atnarfus píše:Mě osobně by nejvíc zajímalo jak překonávají origoš zámek volantu. Takové to škubnutí za volant jako ve filmu opravdu nefunguje. Asi jediný způsob bude vyrvat celou vložku zámku. Drží to tam na dva mrňavé červíky.
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
-miki-: To čidlo interiéru by možná bylo dobrý strčit někam k pátým dveřím na strop. Jinak jsou asi lepší ty samostatný, ty dáš do rohů na A sloupky.
-
-miki-
- Kontaktovat uživatele:
Když to dám k pátým dveřím, tak nepokryju právě ty dveře kudma mi už jednou vlezli. Asi to fakt rozeberu a natáhnu do sloupků..
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Nebo se na to vykašli a kup mikrovlnný, tyhle ultrazvukový stejně maj prej dost falešných poplachů. To mikrovlnný flákneš doprostřed auta, někam k ruční brzdě (myslím že to jde dát i pod plast tunelu) a máš hotovo.
-
-miki-
- Kontaktovat uživatele:
Mikrovlnné čidlo by mi každou chvíli spouštělo alarm. Sousedi by mě zabili 
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Musíš ho správě seřídit 
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
-
Paulie
- Kontaktovat uživatele:
http://www.youtube.com/watch?v=d2rGGAb86tw
Zajímalo by mě co je to ta konzerva na té volantovce....Netuší někdo?
- RAAF_96
- Kontaktovat uživatele:
Paulie: Tak to je dobré
Ale co to je, netuším....
Jinak v dnešní době bych do Feldy určitě nevrážel, tyhle auta nemají žádnou hodnotu takže ikdyž jí necháš odemklou na městě nikdo se na ní ani nepodívá
Vidím to sám když jdu do školy tak polovina feld má odemklý kufr a nikoho by snad ani nenapadlo do toho lézt. Maximálně kdyby někdo viděl kabelku na předním sedadle tak rozbije okýnko a hotové, takže pokud vážně chceš nějaké zabezpečení tak bych volil alarm se senzory hlídání pohybu vevnitř auta právě kvůli např. zmíňované kabelky. Osobně mám v autě alarm s DO ale to zůstalo po předchozím majiteli, ale jak už se zde psalo, snad i ta blikající dioda odradí 
Jinak v dnešní době bych do Feldy určitě nevrážel, tyhle auta nemají žádnou hodnotu takže ikdyž jí necháš odemklou na městě nikdo se na ní ani nepodívá
Naposledy upravil(a) RAAF_96 dne úte 29. říj 2013 10:18:46, celkem upraveno 1 x.
Škoda Felicia Combi 1.6 55kw r.v.97 - http://radimfojtek.rajce.idnes.cz/Moje_Felda/
Škoda Octávia Combi 1.8t 110kw - http://radimfojtek.rajce.idnes.cz/Koktik/
- RAAF_96
- Kontaktovat uživatele:
Škoda Felicia Combi 1.6 55kw r.v.97 - http://radimfojtek.rajce.idnes.cz/Moje_Felda/
Já tam mám od koupení zámek zpátečky a když jsem několikrát pak tu zpátečku nemohl vyřadit a musel jsem jak blbec auto rozhoupávat, tak jsem se na to vyprdnul a nezamykám to. Ani to nechci zmiňovat, ale auto mám rok a půl a už jsem ho nechal 2x i přes noc nechtěně odemčený (bydlím na sídlišti) a nikdo nic nevzal. Je to fakt, to auto už se v dnešní době nevyplatí nikomu brát, pokud to není nějaká do očí bijící fajnovka.
FELICIA LXi [] 1.3MPi, r.v. 1999 Deep sea blue metalic
Ford Focus II 1.6 TDCi 80kW
Ford Focus II 1.6 TDCi 80kW
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Podle čeho poznáš odemklej kufr? Jestli podle polohy zámku, tak to spíš maj ty feldy centrál, tam je to pak normálka, ale zamčený to v týhle poloze neotevřeš.RAAF_96 píše:Vidím to sám když jdu do školy tak polovina feld má odemklý kufr a nikoho by snad ani nenapadlo do toho lézt.
zeder, většinou převyšuje cenu feliciePaulie píše:http://www.youtube.com/watch?v=d2rGGAb86tw
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG
-
Paulie
- Kontaktovat uživatele:
Do pierdole Zeder niejest bardzo levny? 
Mě jde spíš o to jestli někdo neví co je to zač...Na jakém principu to funguje atd...
Mě jde spíš o to jestli někdo neví co je to zač...Na jakém principu to funguje atd...
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG