Zdravim,
Pri dlouhe ceste cca 300km se mi behem jizdy neco stalo nevim co ani kdy, protoze jsem si behem cesty dal pauzu na obed a po odjizdeni kdyz jsem nemel zaply radio jsem teprv zacal slyset divny zvuky, ja jen ze netusim, cim to mohlo byt zpusobeno.
Tak ted vylozene co to dela:(poznatky)
1) Jde o to ze kdyz se rozjizdim a potrebuju vykon tak se oziva kdyz je motor v zaberu takovy jakoby huceni a kdyz mam motor v zaberu a vyradim tak se ozve taky "vžum" (tezko se mi popisuji ty zvuky). Kazdopadne jde o to ze kdyz treba se rozjizdim tak to huceni ci rochoceni jakoby neco mlatilo ci klepalo
2) Takze kdyz to jen lehtam do 2000ot tak je to v klidu nic vyrazneho neni slyset.
3) kdyz se oziva to huceni tzn jsem v zaberu a v tom urcitym rozsahu otacek a prestanu pridavat tak ikdyz jsem v tom rozsahu tak to prestane
Vubec netusim co by to mohlo byt, zkontroloval jsem olej v prevodovce ale ten je v pohode. Nejaky napady?
EDIT:
po prohledani fora nasel jsem tohle http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 24&t=14115 ci tohle http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... AD#p240808
popisy i docela sedi. nebot kdyz radim v tom rozsahu 2000ot - 3000ot tak se ozve ten zvuk "vzum" (rachotivý) , proste nez to bud spadne pod 2000 nebo nez se tam da ten dalsi kvalt a seslapne plyn. kdyz mam vyrazeny a vytocim motor do tohoto rozsahu tak to dela ten rachotivej zvuk. za studena skoro vubec ale sotva jedu par min (2-3) uz se to hned oziva. a jak bylo zmineno v tom prvnim topicu tak jsem taky pred nejakou dobou eliminoval obrovskou vuli v razeni (skoro mi neslo zaradit 1-2) tak se poresil cep v tahlech a ted to jde krasne ale objevilo se ted tohle. zitra teda zkusim jak pojedu do prace s tim zatahanim na saltr tak snad to bude ono.
Rachoceni pri razeni i na neutral 2000ot-3000ot
Rachoceni pri razeni i na neutral 2000ot-3000ot
Naposledy upravil(a) Randsom dne úte 08. říj 2013 19:28:39, celkem upraveno 1 x.
Re: Rachoceni pri razeni i na neutral 2000ot-3000ot
tak jestli jsem v tom topicu pochopil to zatazeni za saltr tak to nepomohlo
zkontroloval jsem i odvzdusnovac zdal se byt v pohode tak ja nevim 
Re: Rachoceni pri razeni i na neutral 2000ot-3000ot
tak vyreseno, jen kdyby se s tim jeste nekdo setkal tak to bylo zpusobeno jak je na levem boku motoru sroubek s drzakem hadice s vodou tak v pripade nefunkcnosti tohoto drzaku se mi uvolnila kov. hadice a dostala se mezi motor a kryci plechy a vlivem "pohybu" motoru vznikalo to rachoceni.