Auto jelo.chcíplo a už nejde nastartovat

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
Darkangel89
Kontaktovat uživatele:

Auto jelo.chcíplo a už nejde nastartovat

Příspěvek od Darkangel89 »

Zdravím,

mám menší problém s mojí fildou. Jel sem po rovné cestě a auto mi zničeho nic chcíplo, jako bych vypnul klíčky. Známý mě dotáhnul domů a začal sem zkoumat, jestli mi jde do motoru benzín, jestli mi jde indučka a podobně, takové základní věci které mě napadly. Čerpadlo mi benzín tlačí, indučka jede, rozdělovač sem si vyčistil, smirkem obrousil kontakty, zkusil sem nastartovat ale nešlo to, při předchozích pokusech sem si vybil baterku ... tak sem to zkusil roztáhnout, ovšem neuspěšně, jednou mi to protočilo a pak už sem tahal pneu po cestě, říkal sem si fajn, je mokro, klouže to. Nabil sem baterku, dal do auta, zkusil nastartovat a ... startér mi ani nepřetlačil motor, jako by to bylo načím šprajcnuté, tak sem se podíval jestli mám olej, jestli by to nemohlo být zadřené, ovšem oleje mám dost, nemizí mi, nemám ani olej ve vodě ani vodu v oleji. Nenapadá někoho z vás čím by to mohlo být.

Předem díky za nápady :)
satik
Kontaktovat uživatele:

Re: Auto jelo.chcíplo a už nejde nastartovat

Příspěvek od satik »

Když jsi tu baterku nabil nechal jsi ji aspoň 3 hodky vychládnout ?? Jinak to nabíjení bylo zbytečný...
Darkangel89
Kontaktovat uživatele:

jj, nechal sem ji :) nechal sem ji přes noc, ráno sem ji z nabiječky sundal a okolo poledne sem ji dával do auta ( z nabíječky sem ji sundal nějak po osmé ráno a před jednou sem ji dával do auta ... )
satik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od satik »

no jestli startér točí... Tak mrkni na Hallův snímač to co je na převodovce jestli to tam v tom konektoru neni zaoxidovaný.... popřípadně vyměnit ten snímač... a nebo jestě napíchnout na diagnostiku popřípadně kontrola pojistek....
Honzis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honzis »

...jestli ti klouzou kola, kdyz auto tahnes, je tam nekde dost velky pruser. Ja kdyz zaradim 5tku, tak to pretlacim rukama. Sice pomalu, ale pretlacim. Serizuju tak ventily (ano, bez vyndani svicek).
pokud se pokousis startovat pres 2jku, vzpomen si, jak to brzdi na 2 motorem. Pokud jdou kola do smyku, je kousla bud prevodovka nebo motor...
satik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od satik »

Nebo se taky rozlítla spojka...
Darkangel89
Kontaktovat uživatele:

Ta, díky za rady přátelé :) sem se v tom šťoural, zkoumal a ... motor sem neprotočil starterem, páč se sekl, to že sem tahal kola po zemi, přisuzuju tomu že sem se to snažil roztáhnout přes dvojku, protože po opravě a vyčištění startéru mi krásně točí motorem :) sice to stále nejede ale už i vím kde je chyba :) když mi přítelkyně startovala abych se kouknul jestli se mi točí všechny kladky, mimoděk sem postřehl že mi běhají jiskry po indučce .. když sem ji vytáhnul, hned sem viděl proč. Byla v ní díra jak do světa :D takže zkusím vyměnit indučku hned jak mi příjde a uvidím jestli to konečně pojede.
satik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od satik »

:-) az ti to dojde zkus jeste vecer az tam das tu civku posplichat kabely co jdou na svicky, aby jsi mel 100procentni jistotu. Pouzij třeba rozprašovač na kytky.
Odpovědět