Hloupé dotazy
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hloupé dotazy
Zítra si jdu koupit LEDky na podsvit. Kolik jich bude potřeba na budíky, tlačítka a ovládání topení?
Počítám, že tlačítka budou 2x světla vlevo (modré), 2x na středovém panelu (modré) + 1x trojúhelník (červený) + 5x odpor 1K0
Budíky zezadu jsem neviděl, takže netuším kolik jich bude potřeba a když sem rozebíral ovládání topení, tak tam byly nějaké plastové spirály spirály. Mám takový blbý pocit, že ta LEDka ty spirály neprosvítí.
Jo a ještě jaké ledky? Někdo říká 3mm někdo zase 5mm...
Počítám, že tlačítka budou 2x světla vlevo (modré), 2x na středovém panelu (modré) + 1x trojúhelník (červený) + 5x odpor 1K0
Budíky zezadu jsem neviděl, takže netuším kolik jich bude potřeba a když sem rozebíral ovládání topení, tak tam byly nějaké plastové spirály spirály. Mám takový blbý pocit, že ta LEDka ty spirály neprosvítí.
Jo a ještě jaké ledky? Někdo říká 3mm někdo zase 5mm...
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Pocit není blbej, ale správnej, na budíky a podsvit topení LEDkama nestačí jen nahradit žárovky, musej se použít pásky. Dělá to tu hrošík, tak si o tom něco přečti.
V jiném topicu píšeš, že jsi chudej student a vyhodíš peníze do haj....
V jiném topicu píšeš, že jsi chudej student a vyhodíš peníze do haj....
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
Tak pár LED diod není zas taková páka... s těma páskama to může být horší.
Zatím jsem se jenom dočetl, že diody do topení se dají sehnat i s paticí T5 a tu zelenou fólii nemusím strhávat, pokud chci modrý podsvit.
Jak je to teda?
Topení má patici T5 - ty se dají koupit modré LEDky
Tlačítka mají nějakou patici, nebo mám nakoupit ledky a odpory?
Zatím jsem se jenom dočetl, že diody do topení se dají sehnat i s paticí T5 a tu zelenou fólii nemusím strhávat, pokud chci modrý podsvit.
Jak je to teda?
Topení má patici T5 - ty se dají koupit modré LEDky
Tlačítka mají nějakou patici, nebo mám nakoupit ledky a odpory?
- el.tomas
- Kontaktovat uživatele:
To máš támhle pár korun, támhle pár korun a místo toho si mohl mít třeba litý kola 
Felicia 1.6 Sportline
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
Radši si auto zvelebím zevnitř, kde to uvidím. Než abych se chlubil autem zvenku. Navíc nač lité kola, když na střeše mám modrý flek od spreje a auto vypadá jako každá felda? Nemám žádnou leštěnku, je to pracant. No chci se v něm cítit příjemně. Jinak nikdo neví jak to je s tím svícením?
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Ale ví to tu spousta lidí a pořád se to opakuje dokola a tak už nikoho nebaví odpovídat zas a znova na ty samý otázky.
Tyhle LEDky co si koupíš jsou na hov... na podsvícení, jelikož nemaj rozptyl, takže v místě LEDky budeš mít přesvícenej flek a okolí bude tmavý. A to platí, jak u budíků, tak topení. LEDka má sice vyšší svit, ale s rovnoměrným rozptylem světla žárovky to nejde srovnávat.
Co se týče vypínačů máme tu komplet návod, ale proč hledat, když je mnohem jednodušší se zeptat co? A on se najde nějakej bl... co mi to najde.
http://www.feliciaklub.cz/navody/zmena- ... inacu.html
Tyhle LEDky co si koupíš jsou na hov... na podsvícení, jelikož nemaj rozptyl, takže v místě LEDky budeš mít přesvícenej flek a okolí bude tmavý. A to platí, jak u budíků, tak topení. LEDka má sice vyšší svit, ale s rovnoměrným rozptylem světla žárovky to nejde srovnávat.
Co se týče vypínačů máme tu komplet návod, ale proč hledat, když je mnohem jednodušší se zeptat co? A on se najde nějakej bl... co mi to najde.
http://www.feliciaklub.cz/navody/zmena- ... inacu.html
- RockSolid
- Kontaktovat uživatele:
Ty modré LEDky v topení jsem měl.. Je to totální katastrofa,sice to svítí modře,ale úplně to zanikne,je lepší dát LED pásky i tam
Na podsvícení ciferníků jsou 4 žárovky + 1 na dig.hodiny
Taktéž výsledek katastrofa bez použítí LED pásků;)
Arkis-alu kola dodají hodně na vzhledu,pouvažuj o nich.
FELICIA GLXi 1.3 BMM r.v.1996 červená solitaire metalíza
FELICIA GLXi 1.3 MPi r.v. 1998 zelená pacific metalíza
FELICIA GLXi 1.3 MPi r.v. 1998 zelená pacific metalíza
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
Já vím, jak se to montuje. Pokud se nepletu, tak v threadu, který sem četl, tak použil ledky s rozptylem 30'. Já mám v plánu jít do 110'+ vysoká svítivost. O budících se už nebavím, tam jsou zapotřebí ty pásky.
Mám to v plánu udělat tak:
do tlačítek vysokosvítivé modré LED s rozptylem 30' - 103457 ptal jsem se, co je tam za patici, ne jak se to dělá. Návod jsem studoval už aspoň 5x
do topení vysokosvítívé modré LED s rozptylem 110-180' v T5 patici
Mám toho načteného fakt hodně, ale některé vlákna jsou i z roku 2008 a od té doby se to třeba změnilo. Našel sem i thread, kde si dělal vlastní diodu s odporem do T5 patice, ale teď už je k prodeji v celku.
DDT: Nepotřebuju točit 14" ALU kolama, stačí mě 13" plechové bez posilovače.
RockSolid: Měl si nějaké obyč nebo silné?
Mám to v plánu udělat tak:
do tlačítek vysokosvítivé modré LED s rozptylem 30' - 103457 ptal jsem se, co je tam za patici, ne jak se to dělá. Návod jsem studoval už aspoň 5x
do topení vysokosvítívé modré LED s rozptylem 110-180' v T5 patici
Mám toho načteného fakt hodně, ale některé vlákna jsou i z roku 2008 a od té doby se to třeba změnilo. Našel sem i thread, kde si dělal vlastní diodu s odporem do T5 patice, ale teď už je k prodeji v celku.
DDT: Nepotřebuju točit 14" ALU kolama, stačí mě 13" plechové bez posilovače.
RockSolid: Měl si nějaké obyč nebo silné?
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
OK, když všechno víš, tak se divím proč se nás hloupých ptáš.
Zrovna tak, když jsi 5x studoval návod, jak se předělávaj spínače, tak jsi asi slepej, jestli tam vidíš patici. Kdyby jsi totiž studoval pečlivě a
, tak se dočteš, že celoskleněné žárovky jsou ve spínačích naletovány na pevno. Není tam žádné místo na patici.
Zrovna tak, když jsi 5x studoval návod, jak se předělávaj spínače, tak jsi asi slepej, jestli tam vidíš patici. Kdyby jsi totiž studoval pečlivě a
- RockSolid
- Kontaktovat uživatele:
Mel jsem nejake obyc.
Jinak do tlacitek dej 120st
30st sviti moc uprostred a po krajich mene a neni to pekne,navic mi to v noci vadilo 
Jinak do tlacitek dej 120st
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
Nemáte někdo prosím foto vytaženého komplet serva z 1.3?
Vím co všechno tam má být za díly, ale chci si to ještě vizuálně ověřit.
Vím co všechno tam má být za díly, ale chci si to ještě vizuálně ověřit.
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
Dneska sem obvolával vrakoviště a hledal, kde by bylo servo. Na jednom mně řekli, že na feldu nemají, ale že by tam mohlo pasovat servo z Pola. Nemáte s tím někdo zkušenost? A je to vůbec technicky možné? Vždyť 1.3MPi je ještě škodovácký motor, ne?
Ahoj potřeboval bych poradit jak vyndat ze světel naklapeni to na hydro díky za pomoc
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
v motorovým prostoru přeříznot hadičky a vytahat .ze světla to sundáš je to na bajonet a zbytek vytáhneš přístrojovkou po odmontování kolečka nastavení .
Popis tu je jen se asi nikomu nechce hledat .
Popis tu je jen se asi nikomu nechce hledat .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

Mě se jednalo pouze jak to dostat ze světel ze to nejde otočit nějak ale děkuji
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
celkem to hoří, zítra tam jedu, tak abych tam nemusel na dvakrátArkis píše:Dneska sem obvolával vrakoviště a hledal, kde by bylo servo. Na jednom mně řekli, že na feldu nemají, ale že by tam mohlo pasovat servo z Pola. Nemáte s tím někdo zkušenost? A je to vůbec technicky možné? Vždyť 1.3MPi je ještě škodovácký motor, ne?
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
sice škodováckej motor ale držáky udělaný tak aby tam šli koncernový díly
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
Takže by to mohlo jít? Asi nedostanu záruku na vrácení peněz, proto se toho tak bojím.
-
molanmolab
Ahojte,
začal mi dost nepříjemně pískat větrák (zjistil jsem, že to je větrák, neboť když ho vypnu, tak to pískat přestane). Nevíte co s tím udělat? Zkoušel jsem se podívat dovnitř, ale dostal jsem se jenom pod ten hlavní kryt, motorky (větráčky) jsem nerozdělával, nevím co a jak.
začal mi dost nepříjemně pískat větrák (zjistil jsem, že to je větrák, neboť když ho vypnu, tak to pískat přestane). Nevíte co s tím udělat? Zkoušel jsem se podívat dovnitř, ale dostal jsem se jenom pod ten hlavní kryt, motorky (větráčky) jsem nerozdělával, nevím co a jak.
-
-miki-
- Kontaktovat uživatele:
Pasuje přední tapec dveří i do zadních? Že bych si tam dal repro....
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No jistěéé,
akorát už nejdou zavřít dveře.
To už není hloupej dotaz, ale vyloženě blbej, že už snad ani nepatří sem, ale do vtipů a zábavy.
akorát už nejdou zavřít dveře.
To už není hloupej dotaz, ale vyloženě blbej, že už snad ani nepatří sem, ale do vtipů a zábavy.
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
Jaký je průměr mlhového světla? Našel jsem, že 80mm, může mi to někdo potvrdit?
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Arkis: je problem vyjit ven pred barak s pravitkem?
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
-
-miki-
- Kontaktovat uživatele:
Jsem velice rád, že jsem tě pobavil 
-
Schválně jsem změřil čínskou mlhovku a má cca 84,25mm
-
Schválně jsem změřil čínskou mlhovku a má cca 84,25mm
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
Skury: Jelikož nemám mlhovky, tak bych tam šel zbytečně
.
miki: Díky moc, jestli padne do originálních držáků tak bude stejně velká jak normální.
miki: Díky moc, jestli padne do originálních držáků tak bude stejně velká jak normální.
-
-miki-
- Kontaktovat uživatele:
Ti můžu změřit i tu díru v té krytce. Možná, že bych z toho bordelu vytáhl i origo mlhovku 
-
Kubason - FK
dávám to sem, protože to je nejenom hloupý dotaz, ale vlastně i ty okolnosti jsou dost hloupý
v opilosti jsem se vsadil se sousedem, že moje Felda 200 1.3 MPI je silnější než jeho 1996 BMM, což je pravda. Jenže on se se mnou chtěl vsadit, že to tak není, a že mě porazí. No, bohužel jsem se s nim pod vlivem vsadil, že ho porazim na 5 kol na polním okruhu plným prudkejch zatáček, hrbolů a děr. Auto na střechu nepřevrátim, ale bojim se o podvozek. Tak jsem se chtěl zeptat, jestli tušíte, za kolik se tak dají levně sehnat pružiny a tlumiče na Feldu 2000, protože pokud to bude levnější než sud Kozla, tak do toho půjdu, ale to auto potřebuju pojízdný, takže kdyby byl podvozek moc drahej, tak se na to radši vykašlu a koupim sud.
Navíc je problém v tom, že když on na okruhu zničí auto, tak zamáčkne slzu a hodí ho do šrotu. Já, když zničim auto, tak zaplatim sud, a ještě k tomu Škodu Felicia NF 1.3 MPI.
v opilosti jsem se vsadil se sousedem, že moje Felda 200 1.3 MPI je silnější než jeho 1996 BMM, což je pravda. Jenže on se se mnou chtěl vsadit, že to tak není, a že mě porazí. No, bohužel jsem se s nim pod vlivem vsadil, že ho porazim na 5 kol na polním okruhu plným prudkejch zatáček, hrbolů a děr. Auto na střechu nepřevrátim, ale bojim se o podvozek. Tak jsem se chtěl zeptat, jestli tušíte, za kolik se tak dají levně sehnat pružiny a tlumiče na Feldu 2000, protože pokud to bude levnější než sud Kozla, tak do toho půjdu, ale to auto potřebuju pojízdný, takže kdyby byl podvozek moc drahej, tak se na to radši vykašlu a koupim sud.
Navíc je problém v tom, že když on na okruhu zničí auto, tak zamáčkne slzu a hodí ho do šrotu. Já, když zničim auto, tak zaplatim sud, a ještě k tomu Škodu Felicia NF 1.3 MPI.
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
Nejrozumnější by bylo vysrat se na takové klukoviny a nedělat machra. Prostě řekni, že si byl ožralej a že závodit nebudeš. A to, že felda nepujde přes střechu si myslíš teď, ale ono to může být úplně jinak.
na nějaké polní trati je výkon, který je skoro stejný celkem fuk. Když člověk umí jezdit, tak porazí toho druhého i v daleko horším a slabším autě. Tohle je o tom, jak kdo umí řídit, předvidat atd... kdybyste chtěli poměřit jenom výkony aut, tak si dáte závod vedle sebe někde na letišti, nebo rovné dlouhé trati.
-
Kubason - FK
já vim, to mi nemusíte řikat, nevim, proč jsem do toho šel, prostě to bylo v opilosti, navíc na mě tlačili další čtyři lidi, tak jsem na to kejvnul. pořád trochu doufám, že to nerozjede, protože mu už rok stojí v garáži a doteď na ní kašlal. ach jo. a kolik teda tak stojí tlumiče na Feldu? mám v plánu si tu trať dneska projet pomalu, abych věděl, jestli mám rovnou šetřit na sud, nebo to můžu zkusit
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tlumice stoji par korun. Ale co kdyz prorazis vanu a zadres motor? Ponicis prah nebo podlahu?
Kup sud a priste nechlastej.
- 00Inferno00
- Kontaktovat uživatele:
Zkus ho dotlačit do sprintu, na polní cestu bych závodit nešel. Při sprintu budeš mít jasně navrch 
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogboneVici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
Skury píše:Tlumice stoji par korun. Ale co kdyz prorazis vanu a zadres motor? Ponicis prah nebo podlahu?
+ ohnes svody, urves vyfuk, urves naraznik(y), vymlatis cepy.....
-
Kubason - FK
asi fakt koupim sud. ale znáte to, všechno zlé je pro něco dobré. aspoň se už příště nebudu vsázet.
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Neboj, my taky chlastali a ve spatny chvilce jsme se vsadili, ze auto pojede na sraz. Akorat to byl jen skelet a nemeli jsme hlavne motor. A to bylo pondeli a sraz byl dalsi vikend. Sice byl nejdriv se shanenim motoru, ale nakonec diky nocovkam jsme tam dojeli. 
-
Kubason - FK
doufám, že to soused nestihne dát dohromady, on je hrozná žvejkačka, takže jak ho znám, tak je celkem reálná šance, že se na to vyprdne, já vyhraju sud, on ho nekoupí, a nikdo na tom nebude tratit 
Lidi ... poradte mi ... v autě mi cosi rezonuje .... vždycky když jedu na dvojku a mam cca 1100-1200 otaček tak cosi zamnou rezonuje .... jakoby za sedadlem řidiče ... nebo prostě někde tam ... nemužu to nikde najit hledal sem všude ... sedačky sem vyhodil ven... koberec tež ... nikde nic.... nemužou to byt samotne sedačky ? mam dělene
tak to nevim co by mohlo drnčet pod řidičem ... jo pravě že to slyšim jenom vevnitř ... nedokažu popsat ten zvuk ale už mě to štve
....vychazi to někde za řidičem v mistech kde je B sloupek a trošku dal a jakoby nevim bud z popod sedačky vzadu nebo někdě při středovem tunelu nebo kde .. fakt nedokažu určit odkud to vychazi ....
sem se ešte nedival
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
taky to může bejt elektrika-kabeláž
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
Nemáte někdo seznam ALU kol, co se dávaly na felicie při výrobě?
Vím, že jsou Magic, Atlanta, L&K, no další neznám.
Vím, že jsou Magic, Atlanta, L&K, no další neznám.
nevěděl by někdo jak je možné, že se ve favoritu ohne sací ventil na druhým válci? mohlo by to být špatným těsněním na hlavě? děkuji za odpovědi
-
Tomasosi - FK
Ohne? :O Nenarazil třeba píst do ventilu? Máš seřízené vůle ventilů?...Jinak nevim
- Arkis
- Kontaktovat uživatele:
Mám jeden až vyloženě stupidní dotaz. Na feldě mám automatické zapínání světel a tento týden mi dojdou SPDS. Takže se musím automatického zapínání zbavit.
Našel sem, že existuje automatické zapínání světel - relé ASS1. No nejsem si jistý, jestli to v mém autě je. Pokud vím, tak denní svícení tam je už z dědové bourané škodovky (tak rok 2005) a nevím jakým způsobem to tam je. Jak zjistím, který způsob zapínání světel tam je aniž bych musel hledat originální relé na výměnu?
Edit: Asi tam nakonec mám to relé, dočetl jsem se, že to relé jako jediné vydává pípnutí po zapnutí světel.
Našel sem, že existuje automatické zapínání světel - relé ASS1. No nejsem si jistý, jestli to v mém autě je. Pokud vím, tak denní svícení tam je už z dědové bourané škodovky (tak rok 2005) a nevím jakým způsobem to tam je. Jak zjistím, který způsob zapínání světel tam je aniž bych musel hledat originální relé na výměnu?
Edit: Asi tam nakonec mám to relé, dočetl jsem se, že to relé jako jediné vydává pípnutí po zapnutí světel.