Dobrý deň,
vlastním Felíciu 1,6, 55 kW, rok výroby 1998 MPi.
Problém začal pred týždňom, keď som vymieňal celú skrinku termostatu. Auto stálo 2 dni bez pohybu a potom sa nedalo naštartovať. Keďže pred výmenou skrinky termostatu som nezaznamenal žiaden problém, tipoval som to na problém s elektrikou. Na moje počudovanie je batéria, štartér, indukčná cievka, spínacia skrinka a poistková skrinka v poriadku. Takže problém bude niekde v motore, pretože sa nedá pretočiť štartérom. Bol som z toho tak zúfalý, že som ho skúšal roztlačiť, no po pustení spojky idú kolesá hneď do ŠMYKU Viete mi niekto poradiť v čom môže byť problém ak vylúčime elektrickú poruchu? Môže to byť zadretý motor? Pred mesiacom som kompletne menil spojku, pritlačák a ložisko. Ešte raz pripomínam, že do odstavenia vozidla som nezaznamenal žiadne nenormálne správanie sa motora. Prosím pomôžte.
Nedá sa pretočiť motorom vo Felícii 1,6
Re: Nedá sa pretočiť motorom vo Felícii 1,6
zajímavé, takhle zablokovat motor může buď jen vážná mechanická závada na motoru, nebo mě ještě napadá voda ve spalováku...
-
tronda - FK
proč jsi měnil termostat? neuvařil jsi před zaparkováním motor?
-
element - FK
Mal som von aj sviečky a su suche.Skrinku termostatu som menil lebo povodna bola prasknuta a kvapkala z nej voda.
Napadlo ma že to možno je pokazena prevodovka(ale tak nahle a po odstaveni auta?)
Napadlo ma že to možno je pokazena prevodovka(ale tak nahle a po odstaveni auta?)
-
tronda - FK
pokud by byla zeseknutá převodovka, tak by šlo nastartovat se sešlápnutou spojkou.
-
Sruty22
- Kontaktovat uživatele:
nemas zalite valce benzinem/vodou zkus vysroubovat svicky a protocit motor starterem (odpoj si civku at nezkoci jiskra). Starter je ok zkousel si ho mimo auto jestli toci a vysouvase? jinak 1.6 bych nezkousel roztlacovat kor kdyz maz problem s protocenim motoru (je tam remen a muze ti preskocit na rozvodu). Bylo by fajn nejake video nebo popis co to dela kdyz chces nastartovat 
https://www.flickr.com/photos/127894722@N07/
- potkaj se dva..křižovatka dva pruhy....semafor...červená.....start !ruská ruleta, zelená...jede se deset,dvacet,dvojka přes třicet a trojka na čtyřicet.....pade ! ....votáčky dva,skoro tři litry..holky na chodníku mi hážou kalhotky....