odskok 5 dveri problem

cermyk - FK

odskok 5 dveri problem

Příspěvek od cermyk - FK »

zdravim lidicky mam takovy problem s odkokem 5 dvericentralni jednotka to umi ale ale nema dostatecnou silu to otevrit dam tam servo moturek aby pohnul s toupackou a nema na to silu z ty ř.j jde minusak zapojit pres rele? tady posilam odkaz jak to ma asi vypadat mam uplne ten sami https://docs.google.com/viewer?a=v&q=ca ... tudPY4TXLw diky moc za rady
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Re: odskok 5 dveri problem

Příspěvek od ferdamravenec »

musíš tam dát něco co to utáhne nelze tam dát cokoli , lepší bude elmagnet než servo
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Já tam třeba servo mam a bez problémů. Pokud ti to alarm neutáhne zapoj to přez relé.
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
cermyk - FK

ale jak to mam zapojit pres rele?je rozdil mezi imobylizacnim rele?pres tohle jsem to zkousel prosim nejake navody diky moc
hydrant

Příspěvek od hydrant »

Nepleť jabka s hruškama. IMMO není odskok, u alarmu na odkazu relé přeruší startovací okruh.
Navíc alarm na odkazu neumí otevřít kufr.
U serv speciálně prodávaných pro odskok Felicia nemusíš nic vrtat. Jak u Matyho, tak u mne servo bez problémů.
http://www.htcarsystem.cz/nase_vyrobky/servomechanismy
Je to typ 5.DV-FEL-GS
Spíš mám výhrady k elektromagnetům. Vyzkoušel jsem dva běžně prodávané a nic moc. Navíc je problém s mechanickým upevněním.
cermyk - FK

ale v navodu je napsano vystup na kufr (trunk) a je to tam i popsany
hydrant

Příspěvek od hydrant »

Psal jsem " u alarmu na odkazu" ...
U alarmů, co jsem měl možnost vidět a zapojovat byl výstup "trunk" nesilový (max 300mA) a většinou spínal na kostru.
V tomto případě se vzalo relátko, jeden konec cívky se připojil na 12V, druhý na kontak označený "trunk". Při stlačení tlačítka otevření kufru to relé musí cvaknout. Vlatní servo se připojilo jedním vývodem na kostru a druhým přes kontakty tohoto relé na 12V. Samozřejmě doporučuju přívod jistit odpovídající pojistkou.
Jinak platí co jsem psal výše ... doporučuju připravené servo na odskok pro Fildu (viz odkaz).
cermyk - FK

aha tak to sem spatne pochopil omlouvam se diky moc za rady takze se zeptam na to staci obyc rele?a jak to mam teda zapojit z ty ř.j je ten vystup trunk je to kabel minus tak ze mam teda zapojit ten drat na rele a jeste na rele privist 12V nebo jak?diky
hydrant

Příspěvek od hydrant »

Můžeš použít běžné automobilové relé:
http://www.saunika.sk/img_prod/426200.jpg
Zapojit to můžeš třeba takto - vývod 30 a 86 propoj mezi sebou a přes pojistku připoj na +12V. Vývod 85 připoj na alarm vývod TRUNK. Vývod 87 na jeden drát od serva, druhý vývod od serva na kostru. (polarita záleží jaké servo použiješ)
U serva pro Felicii, táhlo po privedení pulzu od alarmu zatáhne za zámek, zpět ho vrátí pružina zámku.
cermyk - FK

tohle presne mam takze parada zkusim to a dam vedet jestli to funguje jinak ti moc dekuju a to servo mam se zelenym a modrym dratem klasika moc ti diky az to zkusim urcite dam vedet
cermyk - FK

jeste se zeptam ted sem si vpomel kdyz to teda zapojim pres to rele tak uz to servo bude mit silu to rele to udela tak aby ten servo.motor mel silu bez rele sem to zkousel a bez uspechu moc linej nema silu ale zkusim to kazdopadne pres to rele jeste jednou moc dekuji
hydrant

Příspěvek od hydrant »

Když si pořádně počteš na odkazu co jsem dával výše ( http://www.htcarsystem.cz/nase_vyrobky/servomechanismy )
tak si uděláš přehled o servech a mimo jiné se dočteš, že servo bere kolem 3A. Jestli je výstup TRUNK dimenzován na 300 až 400 mA tak buď rád, jestli to ještě maká. Výstup bude spínán zřejmě tranzistorem, tak dostal chudák pěkně zahulit.
Pro odskok potřebuješ samovratné servo ... má tah cca 6 kg.
Naposledy upravil(a) hydrant dne sob 28. led 2012 21:21:33, celkem upraveno 1 x.
straca
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od straca »

relé potřebuješ každopádně,jinak já tam mam vzasdu servo ze dveří a pružinku,na vracení a běhá to už 2 roky
Crob

Příspěvek od Crob »

Zdravím,
chci si pořídit dálkové ovládání k CZ včetně odskoku pátých dveří. V popisu DO je uvedeno, že pro otevření kufru lze použít releový pozitivní výstup a že po stisknutí tlačítka pro odskok se objeví 1 sekundový impuls. Je 1s impuls dostatečný pro servomotorek 5.DV-FEL-GS a nebo je nutno použít elektromagnet ? Děkuji
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Je dostatečný.A i kdyby nebyl tak by sis el. magnetem stejně nepomohl,zase by dostal jen vteřinový impuls.
hydrant

Příspěvek od hydrant »

Souhlas s Ivarkem.
A jestli je v návodu uveden releový pozitivní výstup, mělo by servo jít připojit přímo na něj.
Crob

Příspěvek od Crob »

Má výstup negativní - zatížitelnost 250 mA a výstup pozitivní - releový. Takže zapojím přímo na pozitivní a negativní nebudu zapojovat. Děkuji
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Výstup na 5 dveře má ta dálka 2 ?To je nějaký divný....
Crob

Příspěvek od Crob »

Mám v úmyslu si pořídit toto DO http://www.levnealarmy.cz/eshop/dalkova ... la007.html a pro odskok kufru servomotorek 5.DV-FEL-GS
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

No jo,je to tak,tak to připoj na to plusový ovládání.
Mirecfelda - FK

Příspěvek od Mirecfelda - FK »

No ja som to riesil cez blokovacie rele co male byt na starter a takto to funguje
http://mestor.rajce.idnes.cz/feldica/#MOV00359.jpg a funguje to perfektne :thumleft:
OUTDOOR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OUTDOOR »

Zdravím, asi tak před měsícem jsem si pořídil a namontoval odskok od HT Car, do minulého týdne fungoval perfektně, ovšem pak začal zlobit. Problém je v tom, že někdy se servo vůbec nehne, přitom proud do něho jde, takže kabeláž a relé jsou OK. Vyzkoušel jsem to tak, že ve stavu, kdy se servo nechtělo hýbat, tak jsem odpojil dutinkové konektory a zkoušečkou vyzkoušel, zda tam jde proud a bez problému, po opětovném zapojení serva stejně nefungovalo... Zjistil jsem, že když je v takovémto stavu, tak stačí trochu vysunout nebo zasunout servo (třeba ho posunout jen o 2mm) a začne bez problémů fungovat. Nejvíc znatelné to je, když auto večer zavřu a ráno pak chci otevřít kufr, nikdy se mi to ráno neotevře, přitom po zaparkování večer funguje vždy dobře a přes noc se s autem nic nedělá. Někdy to udělá i přes den. Nesetkali jste se někdo s takovýmto problémem? Nejdřív mi to začalo dělat to, že se mi kufr nechtěl odskočit, servo ho odemklo ovšem neodkočil, dal se otevřít jen když jsem dveře tlačil rukou nahoru, tak jsem oddělal krycí plast zámku, povolil 2 šroubky a trochu pohnul se zámkem, po složení to fungovalo perfektně, dveře zase hezky odskakovaly, ovšem pak z ničeho nic to začalo dělat výše zmíněné... Zkoušel jsem zase hýbat s tím zámkem, ovšem beze změny. Servo bych jim rád zaslal na reklamaci, ovšem pokud nezjistí závadu, tak mi naúčtují náklady na přezkoušení serva a poštovné a toho se právě bojím, že při přezkoušení se na nic nepříjde, protože to nedělá vždycky, takže mi to naúčtují, vrátí servo a budu mít pořád stejný problém :hlava: Jinak mechanismus zámku pracuje tak jak má, nikde nedrhne a jde hezky z lehka.

Edit: Odskok mi před pár dny došel z reklamace, při přezkoušení nezjistili závadu, ale pro jistotu v něm vyměnili motorek a zase funguje tak jak má :-)
Jivo
Kontaktovat uživatele:

Odskok montáž : poraďte

Příspěvek od Jivo »

Nazdárek, koupil jsem si k alarmu odskok HELLA a natáhl kabeláž. Nedokážu ale vymyslet jeho umístění.
K zámku se pod plastovej kryt prahu nevejde. Vešel by se pod střední nosník vzpěry toho prahu, ale hrozí jeho omlacování trojúhelníkem a časem uražení konektoru a zkrat.
Sundal jsem i boční kapsu na kombi, ale je o pár mm silnější, než je zde volné místo.
Naposled mě napadal taková prasárna a to vyvrtat dvě díry do nosníku zadních blatníků a umístit ho zde. Místa je zde spousta, ale to navrtávání se mně moc nezamlouvá. Máte někdo tento model? Jak jste to namontovali?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Nebudeš to chtít slyšet, ale já ti poradím.
Hoď to do kopru a pořiď odskok pro feldu. :?

Nedokážu pochopit, že si někdo kvůli 3 stovkám dokáže tak znepříjemnit život.
A argumenty typu, že chci jít svou cestou a vymyslet něco nového a lepšího, uspějou pouze v tom případě, že to dotáhneš do konce a hodíš sem kompletní nákres s fotkama a použitejma dílama. ;)
Jivo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jivo »

Aha, já netušil, že to na Feldu existovalo. Ale pokud se jedná o toto: http://skoda-virt.cz/cz/clanky/karoseri ... i-5-dveri/, tak to lze i s tímto. Ale já mám právě zde nějakou prohlubeň a je to jako držák na trojúhelník a hodil jsem tam i teleskopickej klíč na kola. Kontrukce té helly vypadá dosti robusní, ale až na ten čouhající konektor. Ale bylo to jedno z řešení, nad kterým jsem přemejšlel. Ale tato nezakrytá montáž se mně v kufru nezamlouvá. Vypadá to dosti nebezpečně, že to nějaký težší náklad při nakládání nebo při pohybu urve. Ale udělat přes to z plechu nějakej domeček by nebyl snad tak velkej problém. Ale díra nebo závit na šroub ta, není.
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Zkus tohle : http://www.htcar.cz/5dv-fel-gs-odskok-5dveri/d-70344/

funguje mě to už cca 2 roky :)
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Přesně, jak píše Maty funguje to už spoustu let a je to krásně schované pod zámkem za výztuhama, takže se k tomu žádný náklad nedostane a nemůže to poškodit. V autě je na to i připravenej zámek a díra, takže jen našroubuješ.
A to, že jsi netušil, že něco takového existuje je jen tvoje chyba, protože nečteš. ;)
George1259
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od George1259 »

Nedávno jsem si to tady od jednoho člena koupil. Váhal jsem jestli to vůbec ten motorek utáhne, ale potom jsem to hned namontoval a super! Jsem rád za rozhodnutí. Doporučuji! :salut:
kwik

Příspěvek od kwik »

taky mám tenhle odskok na autě nějakou tu dobu... ale co tak koukám, tak pěkně podražili.
Jivo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jivo »

103457 píše:Přesně, jak píše Maty funguje to už spoustu let a je to krásně schované pod zámkem za výztuhama, takže se k tomu žádný náklad nedostane a nemůže to poškodit. V autě je na to i připravenej zámek a díra, takže jen našroubuješ.
A to, že jsi netušil, že něco takového existuje je jen tvoje chyba, protože nečteš. ;)
Ještě jednou jsem koukal a připravené díry tam na to nemám. Zámek tedy má přípravu na toto druhé ovládání, ale v zadním prahu žádné díry opravdu nejsou. Jinak netuším, zda to bylo originálně, ale já měl mezi těma nosníkama strčenej trojúhelník a ještě jsme tam vecpal ten teleskopickej klíč na kola. Mám verzi SafeLine z německa, nemá plastovou či gumovou vanu, ale koberec se čtyřma okama pro náklad. Jinak i zde je motorek mimo ty výztuhy a měl bych o něj trošku obavu. Ale opravdu asi nechám někde udělat plechovej domeček a namotuji to sem poté, co si ty dvě díry vyvrtám. To ale chvilu potrvá a uvítám tedy veškeré další nápady.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Jelikož holky felda nemá odskok kufru, a mě se válel doma jeden přebytečnej motor, zkusil jsem ho namontovat pdle tohoto návodu:
http://skoda-virt.cz/cz/clanky/karoseri ... i-5-dveri/
A ono to funguje bez problémů, jediný problém je vyvrtat ty díry pro upevnění odskoku, je tam málo místa pro vrtačku.
Origo drát jsem už nenašel, tak jsem použil jen obyč svářecí a maká to jako fík. :P :thumleft:

Takže za málo peněz, hodně muziky.
Jimmy1995
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimmy1995 »

Zdravím chtěl jsem se zeptat jaký druh dálky máte ? já mám toto jsou tam dva výstupy na kufr a jeden na okna tak jsem se chtěl zeptat jestli nevíte jak na to když jsem to zkoušel s motůrkem z centrálu tak to sním ani nehlo vůbec nic a s těma oknama také nevím jestli by to šlo nějak vyřešit i přesto že tam píšou je dojezdy oken jsou pouze pro vozy s řj Comfortu http://levnealarmy.cz/eshop/komfortni-p ... la004.html
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Ahoj Jimmi, tahle dálka dává jen impulzy a musíš to mít přes relé nebo dojezdy. Na kufr to dává impulz až cca po 3 vteřinách držení tlačítka. Na okna to dává impulz cca 25 vteřin.
Jimmy1995
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimmy1995 »

Děkuju moc ten kufr udělám přez relátko jenom jsem přemýšlel jestli nějakej z těch 5ti drátků u servomotůrku neumí přehodit polaritu aby se nemuselo používat relé a s těma oknama nemáš nějaký nápad ? od oken vede taky nějakých 5 drátku no dělal jsem si je tam vlastnoručně jen jestli by to nějak nešlo vymyslet ty dojezdy ?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Hele děláš si prd.... nebo jsi tatar? Už to máš vysvětlené v jiném příspěvku a zdálo se, že jsi pochopil a ty to v jiném topicu plácneš znova :hlava:
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... ok#p561555

To relé je proto, že by dálka nemusel zvládnout proud, kterej teče do odskoku. Čili dálka dá impuls relátku a to pustí do odskoku proud.
Na 5-ti drátovém servu pro odskok použiješ jen 2 dráty, přičemž jeden ukostříš a druhý připojíš na relé, které ti ovládá ta dálka, jak jsem psal výše.
Ty zbylý dráty jen zaizoluj ty jsou k ničem. Ovše, to už jsem ti taky psal nejmíň 3x.
Jimmy1995
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimmy1995 »

Promiň nemusíš být hned agresivní s tím odskokem už jsem to ukončil spíš jsem se ptal na ty okna ale to je teda jedno radši se ptát už nebudu na nic
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

musíš mít okna co to uměj (tj nechat se ovládat)

např , u své š120 jsem měl alarm jablotron s nastaveným zamykacím impulsem 60s přepínače oken z fiata pohon oken z motorků stěračů š100 dojezdové kontakty ze spínačů/rozpínačů brzdových světel š120 překlemovaných diodama a řídící elektroniku vlastní výroby (4x přep relé 2x dioda )
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Jimmy1995 píše:Promiň nemusíš být hned agresivní s tím odskokem už jsem to ukončil spíš jsem se ptal na ty okna ale to je teda jedno radši se ptát už nebudu na nic
Nejsem agresivní, ale 100x nic umoří i .....
S odskokem jsi to ukončil, ale přesto ses zase na to samý zeptal. Nezvládáš zapojit odskok, neumíš si ani přečíst návod k ovládání dálky od centrálu a chceš vyřešit dojezd oken. Sorry, ale proč se do toho se..., když o tom nemáš ani páru :?: :?: :?: A to není urážka, nikdo není vševědoucí, umíš holt něco jiného, co ostatní ne. Tak si najdi někoho z tvého okolí a zajeď se s ním poradit, popřípadě si domluv montáž. Dělá to už i řada eshopů. ;)
Odpovědět