Škubání při skoro prázdné nádrži - 1.3 MPI 50kW

Simos 2P
135M, 136M
mark.long - FK

Škubání při skoro prázdné nádrži - 1.3 MPI 50kW

Příspěvek od mark.long - FK »

Zdravim,

mel bych dotaz a to cim to muze byt, ze kdyz mam ve feline skoro rezervu (jeste treba nesviti), tak uz do zatacek mi auto chcipa jako by tam proste nebyl benzin a pak na rovince to skubne a zase jede. Cim min toho benzinu v nadrzi je, tak tim vic to chcipa a staci i mensi zatacka. Je mi jasne, ze benzin se v nadrzi preliva ze strany na stranu, proto taky se snazim ty zatacky projizdet pomalu, at mi to nevynechava, ale nejvetsi problem je na kruhacich, tam se tomu nevyhnu nikdy a akorat auta za mnou blikaji a cekaji se mnou az se zase rozjedu. Kdyby to delalo, ze v nadrzi by bylo poslednich par deci benzinu, tak to pochopim, ale kdyz mi rezerva jeste nesviti, tak predpokladam, ze mi to dela cca pri 5l.

Rad bych dodal, ze felinu mam par tydnu zatim a menil jsem olej s filtrem, vzduchovy filtr, svicky (ale jen 3, jelikoz 1 svicka mi nesla povolit, protoze hrany na svicce byli nejake ohoblovane a ten klic tam proste nemel o co se chytnout, tak kdyby nekdo vedel co s tim?), dale jsem koupil palivovy filtr ze ho vymenim a ze to by mohla byt prave pricina toho chcipani, jenze kdyz jsem videl ten pristup k tomu filtru tak se mnou malem slehlo a to jsem to auto mel na rampe. Navic nebyl nejak cas, takze jsem se do toho nepoustel, ale i tak by me zajimalo, jestli se tam musi sundavat koncovy dil vyfuku nebo? Mel jsem Corsu a tam jsem si palivovy vymenil aniz bych auto zvedal heverem.

Tak pokud jste se s necim takovym setkali, tak napiste. Snad to nebude neco s cerpadlem. Nebo ikdyby jo, tak da se nejak treba vycistit?

Diky
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Re: Škubání při skoro prázdné nádrži - 1.3 MPI 50kW

Příspěvek od emilio52 »

Odpověděl sis sám ,dotankuj a problém zmizí .Pokud ne tak pak bych to teprve začal řešit .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Martas085 - FK

Příspěvek od Martas085 - FK »

a co takhle,že už v té nádrži opravdu nic není? a palivoměr ukazuje chybné hodnoty např. po sundání ručičky...a pak už ji třeba nikdo nezkalibroval? jinak výfuk nejlépe sundat i s tepelným štítem...jinak stačí hledat,řešeno x-krát
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

Když je to sotva na hranici svícení kontrolky tak by to ještě chcípat nemělo. Ale může na tom mít podíl ten filtr.
Filtr se dá vyměnit když odmontuješ nádrž (stačí odmontovat ty přezky a podložit aby nespadla). Jinak by se měl sundat ten štít, ale to nejspíš nepůjde jak to bude zarezlý.
Na svíčku ti můžu poradit jen nejdřív na chvíli nastartovat aby se zahřála a šla ven líp.

Martas085: a jak bys kalibroval kontrolku?
Martas085 - FK

Příspěvek od Martas085 - FK »

honza_t: vidíš,na tu jsem zapomněl :D moje domněnka odpadá :D
brix

Příspěvek od brix »

Mám stejný problém, už jsem to psal do vlákna Felicia 1.3 Mpi 50kW přestane tahat- http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 21&t=33446 ale na kruháči naštěstí problém nemám.

Taky mám 1.3 Mpi 50kw, rok 1999 měl jsem podobný problém taky mě to za studena při řazení z jedničky na dvojku cukalo a zrychlovalo vyřešilo to úprava škrtící klapky přes diagnostiku a už je to nějaký rok a od té doby mám pokoj. Akorát mě občas zlobí studený rozjezd do kopce z jedničky na dvojku - začne to jakoby zdechat a cukat.Teď ještě řeším jeden problém třeba mi s tím pomůžete, že když mám v nádrži méně paliva a ještě třeba nesvítí ani rezerva tak se mi pravidelně stává že při prudkém nájezdu do zatáčky který je z kopce a asi po ujetí 300 metrů mi auto začne cukat jakoby to nasálo v nádži vzduch. Nevím jestli mám nějak znečištěný palivový filtr nebo nevím čím by to mohlo být, dokonce mi i jednou přímo v té zatáčce zdechl motor. Tak se chci zeptat jestli má někdo podobné zkušenosti, nebo čím by to mohlo být? Asi je ideální mít vždy dostatek paliva v nádrži :) Díky
Paulie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paulie »

Nemělo by to dělat... Mám stejný motor....Jelikož jsem student tak jezdím skoro pořád na hladové oko....Kolikrát mi na benzínce palubák ukazuje dojezd 15-20km(v nádrži +- 1L paliva)...A auto v zatáčkách, na kruháčích nešetřím ani v kopečcích, i když je tam toho tak málo....taK žádné škubání, ani chcípání.. ;)
brix

Příspěvek od brix »

No ono taky záleží jak moc prudce najíždíš do zatáček -podle toho to hlavně dělá.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

To je blbost, se vymlouvat na mírnou, ostrou zatáčku, jestli jedu pomalu nebo razantně. Paulie má pravdu, jestli mám litr nebo plnou, furt to musí a jede mi to stejně, žádné cukání. Řešilo se to tu již mnohokrát, tak si to zde nastudujte a hledejte závadu.
mark.long - FK

Tak jsem tu zpet po par hodinach a uz hnedka tolik odpovedi :D

No jinak abych tak odpovedel vsem, tak tento problem je jiz dlouhodoby a neni to jen ted co jsem mel skoro prazdnou nadrz. Uz co jsem to auto koupil, tak vzdy pred rezervou a nize to do zatacek skubalo, pak jsem dotankoval do plna a bylo po problemu. Takze resit to je treba, jelikoz je to dokolecka. Spatne serizenym palivomerem bych to teda vyloucil, protoze pocet najetych kilometru mi sedi a navic to bych uz se spatne serizenym palivomerem zustal davno nekde viset a stopoval bych nejblizsi auto, aby me hodilo s kanystrem na benzinku :D Navic jezdim docela skoro do prazdna, takze to urco vylucuju :) Bez vymeneneho toho palivoveho filtru se asi nepohnu nikam dal, takze budu doufat, ze to pomuze a ze mi pujde i ten stit odmontovat. To ze pujde i vyfuk dolu mi nevadi, protoze tak ci tak se s tim musi neco udelat aby mi neklepal o zadni naraznik (mimochodem to neni vyfuk, ale komin jak z GT-Rka). Jen se bojim toho ze ten stit fakt treba nepujde povolit a bude muset dolu ta nadrz, tam bych si do toho asi moc nepoustel, at se mi treba nepodela neco s hadicema. No uvidim, jestli ten filtr nepomuze, tak da se nejak cerpadlo procistit? Protoze jedina dalsi varianta by me napadala, ze treba nema dostatecny tlak na to, aby nasaval benal, kdyz je ho tam uz malo. Jo jinak jeste s tema svickama, tam neni treba abych ji nahrival a sla povolit, protoze tusim ze tam je na to klic 17 a ono kdyz do te jedne svicky ten klic zasunu a otocim, tak se nedeje nic, proste ten klic je na tu jednu svicku moc velky a 16ka klic je zase na tu svicku moc maly, takze by to chtelo tak 16,5 a to nevim opravdu kde sezenu. Nevim ktery mamlas menil ty svicky posledne, ale toto se asi povede malo komu ohoblovat ty hrany:D Souhlasim jinak s vetsinou z vas, ze to auto by nemelo skubat vubec at je tam proste i jen stamprla benzinu nebo plna. Zaskubat a nasledne chcipnout by to melo az tam je opravdu prazdno.
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

Svíčky jsou na klíč 16.
17 a cokoliv mezi je nesmysl ;)
kwik

Příspěvek od kwik »

další negativum ježdění an rezervu, nebo s litrem benzínu je to, že čerpadlo se chladí i tím, že je ponořené v benzínu... takové šetření pak moc neušetří na výměně čerpadla... :)
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

Ono když si vytáhneš celý těleso čerpadla, zjistíš že okolo samotnýho motoru má benzínu plno, je to taková přepouštěcí nádrž a tam se drží benzín skoro do posledního litru ;) Takže to nebudeme dramatizovat zase :)
mark.long - FK

Jo s tema svickama jsem se asi seknul, uz si to nepamatuju, co jsem tam daval klic, ale proste podstatne je to, ze vsechny svicky az na tu jednu sli povolit a ta 4ta proste ne. Jinak kdyby se nemelo jezdit na rezervu, tak to by v kazdem servise kazdy cely den nemenili nic jineho nez jenom cerpadla. Znam spis vice lidi, kteri jedou na rezervu co to jde nez tech, kteri tankujou jeste predtim nez se rezerva rozsviti :D Jo taky si natankuju kdyz jeste mam treba i pul nadrze, ale to musim jet nahodne kolem levne benzinky :) Navic to skubani jak jsem rikal zacina jeste pred rezervou, tzn, ze mam posledni dilek pred cervenym polem a uz to zacina pomalu skubat, takze urco si nemyslim, ze by cerpadlo nemohlo byt treba dostatecne chlazene apod.
mark.long - FK

Zdravim, tak uz mam vymeneny palivovy filtr zn. Mann. No a vcera jsem mel tu moznost si to vyzkouset, jestli to bude skubat. Mel jsem opet jeden dilek pred cervenym polem, tedy rezerva zdaleka jeste nesvitila a uz to pomalu do zatacek vynechavalo :( samoszrejme pak cim mene benzinu bylo, tim se to vynechavani stupnovalo, takze kde by mohla byt zavada dal? Sel bych na to asi tou nejjednodussi cestou a to ted zabyvat se cerpadlem. Ale co zkouset? Da se vycistit? Da se zmerit, zda ma takovy vykon jako by melo byt?

Diky!
Grave
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grave »

No jestli chceš zkusit tu nejjednoší variantu, tak bych se zaměřil nato jestli je palivová nádrž správně umístěná. Stačí jen aby byla jen vychýlená jen o pár cm, a už to dělá divy. Ono při pouhých 5 litrech v nádrži stačí aby byla nádrž mírně pohnutá z těch dvou držáků co jí drží. Měnil jsem si taky palivový fitr a špatně jsem tam nasadil nádrž a ukazovalo mi to nesmysly. Po správném uchycení už se to srovnalo a ukazovalo to správně. Zkus se podívat na ty držáky a uvidíš sám co Ti to udělá. Laboroval jsem nad tím dvě hodiny jak to tam správně dát, vypustil jsem všechen benzín z nádrže a postavil jsem si auto na rovinu, nalil jsem si do nádrže 5 litrů a hýbal s nádrží do té doby než mi to ukazovalo správnou hodnotu.
Kozel je nebezpečný zepředu, kůň zezadu, hlupák ze všech stran.
mark.long - FK

Zdravim, tak auto jsem mel zvednute, ale do nejakeho rovnani nadrze jsem se nepoustel, protoze ty ocelove pasky, ktere tu nadrz drzi jsou docela prorezle vcetne tech sroubu, takze ja si myslim, ze s tim nikdo predtim nic nedelal. Navic takhle nadrz se zda byt ze je rovna. Tak nevim co dal by to mohlo byt, jestli treba v te nadrzi neni na dole nejaky bordel a proto kdyz je tam malo benzinu, tak to dela to skubani? Co tahle nejake aditivum na procisteni nadrze nemate s tim nejake zkusenosti?
Paulie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paulie »

Nejlepší aditivum na čištění nádrže je sundat nádrž, pořádně jí vyčistit a zkontrolovat, popřípadě vyčistit čerpadlo ;) . Za cenu aditiva koupíš nové pásky a budeš mít jistotu, že máš nádrž čistou a nikde ti neupadne.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

já to vidím tak že by jsi si měl sehnat nebo jen půjčit celý komplet čerpadlo , vyzkoušet to , a pak řešit dál
mark.long - FK

zdravim, tak jsem ted nejakou dobu to skubani neresil a az ted jsem se k tomu zase dostal. Vytahnul jsem cerpadlo, ktere tam mam a problem je mozna na svete...plastova nadoba ve ktere je usazene cerpadlo a na spodku je sitko, tak ta byla komplet cela rozlamana, sitko plavalo nekde v nadrzi vcetne kusu polamanych plastu. Takze jsem to vsechno povytahoval, tu nadobu rozebral, vycistil, zjistil jsem ze i v samotnem cerpadle uz je nejaky bordel, ktery asi jen tak nevytahnu, poskladal jsem to zpatky nejak tak aby to drzelo, dal prozatim zpatky a vcera jsem koupil na vrakaci komplet cerpadlo i s plovakem za 500, coz si myslim ze je dobra cena, kdyz mi na vrakaci jeste to cerpadlo pustili at vidim ze funguje...Takze jak bude cas, tak se vrhnu na vymenu. Jen bych se tady chtel zeptat na par veci, chci si doma otestovat jaky tlak ma to cerpadlo z vrakace, staci teda to udelat tak, ze pripojim nejakou hadici na odvod z cerpadla a na konci budu mit tlakomer treba na pneu? Nebo je potreba jeste abych mel ten privod do cerpadla treba ucpany? Taky by me jeste zajimalo jak to budu mit odpojene, jak se profouknou palivove hadice? Na youtube jsem videl video, kde chlapek preventivne profouknul hadice a docela cerna voda mu jen vytekla, ale nevim jak na to...a posledni vec...je cerpadlo na 1.3 mpi na bajonet v nadrzi? Pripadne jak spravne ho tam nasazovat? Ja kdyz tam daval zpatky to mej rozlamane, tak mi prestal fungovat plovak a ted mam porad na budikach prazdnou :( diky moc
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Pokud se nepletu tak na 1.3MPi není čerpadlo na bajonet .... drží pouze na tý velký černý matici nahoře na nádrži.

Bajonet jsem potkával u jednobodů
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
mark.long - FK

Jo diky, ja prave si do nadrze svitil a zadny bajonet jsem tam nevidel, tak jsem se chtel ujistit, ze tam fakt neni...jinak nejaky tip jak cerpadlo usazovat do nadrze tak abych mel jistotu, ze bude funkcni plovak? uvazuju, ze si predem nez cerpadlo do nadrze vlozim pripojim jen konektor a zkusim plovakem hybat, jestli je vubec funkcni, ale usazovani do nadrze je pro me utrpeni tim, ze to je vsechno tak na tesno...:(
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

no hlavně být velice opatrný na tu keramickou destčku co po ní běhá kontakt plováku , po těch letech co má ze sebou srtačí blbě šáhnout a přetrhne se spoj
mark.long - FK

tak uspesne hlasim, ze skubani mam za sebou a opravdu to delalo to cerpadlo :) takze kdyby mel nekdo podobny problem, tak zkontrolovat jestli nadoba cerpadla neni praskla
Odpovědět