Udajte spotrebu oleja u 1.6ky /xxx km

MPi 1AV
AEE
host

Udajte spotrebu oleja u 1.6ky /xxx km

Příspěvek od host »

Zaujimalo by ma ako sa vyvija spotreba oleja u 1.6ky v zavislosti na najazdenych kilometroch. Dakujem Vam, ktori sem napisete svoju spotrebu na 1000, alebo 10 000 km v dcl. Vyhotovim graf, ktory sem potom zavesim.
Bolthorn - FK

Re: Udajte spotrebu oleja u 1.6ky /xxx km

Příspěvek od Bolthorn - FK »

Ten graf bude hodně neobjektivní a dá se říct i k ničemu... Hodně lidí tady má stočený tachometr a nezná skutečný stav. Záleží na stylu jízdy, jak se kdo o motor stará a tak... Takže motor který má najeto třeba 150tis. a člověk se o něj dobře stará může papkat oleje míň než třeba motor který má za sebou 100tis... Jinak můj má 72tis. a nežere ani dcl...
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

95000 a nezere nic
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

jeden má spolehlivě 120k a bere tak půl litru na 10k km (to bere stabilně posledních 50k km)
druhý má mít 90k km a bere tak 0.3 litru na 1000km (zatím najeto 4k km, tak to nemám moc přesně změřené)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Mám najeto 65 tis.km a nedolévám vůbec.
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Felicie 1.6, najeto cca 68 000 km, spotřeba oleje mezi ročními výměnami nulová, používaný olej Total Quartz 7000 10W-40.
smazany clen - FK

Moje má najeto 194 000km a bere 1l na 15 000km.Lítá pořád dobře, taky se o ni starám.
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

2,8 naliju při výměně (mezi rysky) a do výměny (8 tis. km) doliju max. litr oleje. Najeto 153 tis. km (ale nejspíš o dost víc).
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
harvi - FK

Příspěvek od harvi - FK »

nabehane 95tis, a medzi vymenami po 10tis nedolievam vobec, takze celkova spotreba pod 0.5l. jazdim najma dialnice a mesto.
smazany clen - FK

no,ja mam 189tisic a jak se zda,tak nam neco papa,ja sem ji koupil nedavno,olej se uz mel menit,na ten co tam je se najelo 10tis,no a je tam pod ryskou neco malo...cili tak litr si mohl vzit??
Foxi - FK

Příspěvek od Foxi - FK »

Podle tachometru ma ta moje najeto 150 tisic. Ale je z puvodne Prahy, trojka docela vylagrovana.. rekl bych ze moturek dostaval zabrat.
Po vymene oleje se tak 5000 km hladina skoro nehnula, pak jsem to nesledoval, a pri cca 8500 byl rozdil akorat mezi rysky na merce. .. to je kolik, pul litru.. ?
smazany clen - FK

Foxi píše:Podle tachometru ma ta moje najeto 150 tisic. Ale je z puvodne Prahy, trojka docela vylagrovana.. rekl bych ze moturek dostaval zabrat.
Po vymene oleje se tak 5000 km hladina skoro nehnula, pak jsem to nesledoval, a pri cca 8500 byl rozdil akorat mezi rysky na merce. .. to je kolik, pul litru.. ?
no...ja ji mam tez z Praglu:) a taky mam stejnej rozdil jako ty,z maxima do minima,taky netusim kolik to muze byt...rekl bych ze litr..pac u 1.3ky kdyz sem dolival tak sem tam nalil 3 litry a bylo to u minima,ale muze to byt jiny,chce to aby nekdo presne vedel kolik to je :roll:

Příspěvek od www »

čus mám nalítáno 170000 km 1,6 r.v.1997 dolejvám na 5000 km tak zhruba 0,5l
pes

Příspěvek od pes »

Mám 173tis km,od výměny do výměny nic nedolévám jen trochu ubyde asi 0.5l(mám poctivé km)bývalé firemní auto nikdo nic nestáčel.Ale do těla chudák taky dostávalo teď už se má jako v bavlnce podztrojuju mu:-)
smazany clen - FK

moje fel.1.6 má najeto 88 tisic km,olej měním jednou ročně,to najedu těch 8-10tis.nedolévám ani kapku a neubývá ani na měrce,takže spotřeba je nulová,stejně tak mé druhé "pracovní auto"favorit BMM,najeto 207 tis. a nedolévám také nic.
Do obou dávám mogul gx-fe pro.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Normální je že to olej nežere. Někteří máme smůlu a auto už jsme vyfasovali dokurvené. Motor stačí uvařit a olej začne žrát.
Mít jistotu, že když vyměním gufera na ventilech, tak to žrát olej přestane, tak to udělám. Jistotu ale nemám, tak na to kašlu.
smazany clen - FK

Však pokud je ta spotřeba oleje ještě v "normě" a nestoupá,emisema to prochází a nejde morý až černý kouř z výfuku,tak bych to taky neřešil.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Taky na to bodám, ale zamrzí to.

Emise mám v limitu i když to olej žere. HC je naprosto předpisové.
smazany clen - FK

Je to tak,s tím že to zamrzí pokud něco nefunguje tak jak má.Sám to znám u sebe,jsem takovej "puntičkář" a to nejen co se týká aut.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Taky jsem hrozný s tím, když něco není akorát. Proto jsem se zařeknul, že příští auto si koupím nové.
smazany clen - FK

Tak u mně nový auto nehrozí,to bych se pak neměl v čem "vrtat" a to by mi chybělo.Je pravda že sehnat jetý auto v perfektním stavu dá dost práce a času s hledáním,já jsem hledal felicii skoro rok než jsem našel.
Kubis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubis »

Mám 1,6 MPi, rok výroby 1999, najeto cca 109000 km, olej měním výždy do 10.000km ujetých a do výměny není třeba dolívat nic - motor snad nebere ani kapku. Používám olej 5W-40 a přidávám vždy Super Chargi. Jezdím napůl město a dálky. Jsem plně spokojen.
smazany clen - FK

mam najeto poctivych 98tis Km s 1.6 .... dolejvat olej neni potreba, nezere to nic. olej mam TOTAL Quarz, emise jsou super... pri mereni rikal chlapek ze motor je jako novej... s timhle motorem se da nalitat i 500tis km... vim uz o dvou sluzebacich, jeden mel 350tis a druhy se blizil 500tis km-
bzucko3

Příspěvek od bzucko3 »

No ja mam najazdene 150000, motor zral olej ako svina. Dal som ho pretesnit, vymenil som gufera vacky hriadela, odvtedy nezere ani kvapku. Takisto moze zrat ak zmenite olej, kym si sadne ten olej tak ho chvilu zere, po dalsej vymene je vsak OK. Takisto mi klepkali hydrostely, kupil som si na to nemecky pripravok, zmiesal ho s olejom a nalial do feliny, potom po 300 km motor prestal klepat, ma zdravy tichy chod, vykon je vyborny aj akceleracia, je to proste OK. Keby sa byvaly majitel aspon trochu staral o motor mohlo to byt lepsie ale kopec majitelov su dute hlavy a leju do motora len benzin a nevymenia ani palivovy filter, ja som ho vymenil hned po kupe. Auto az na male drobnosti jazdi ako maly boh. V podstate som z hrkotaca spravil dobre auto a staci tak malo.
smazany clen - FK

Mezi výměnami nic nedolívám,pokud to držím mezi ryskami(2,8-3l),Doufám,že jsem to teď s tím termostatem moc neupek,to by byla škoda. :|
Jarda55 - FK

Příspěvek od Jarda55 - FK »

Já mám najeto 130 000 a nežere nic ,používam agip
ciki

Příspěvek od ciki »

To bzucko3: Co si to kupil za pripravok, co si pridal do oleja a prestali klepat hydrostely?...pamatas este znacku? Alebo vieto ostatny poradit nieco take co sa da bezne kupit?
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

ciki píše:To bzucko3: Co si to kupil za pripravok, co si pridal do oleja a prestali klepat hydrostely?...pamatas este znacku? Alebo vieto ostatny poradit nieco take co sa da bezne kupit?
Jediný, kdo to dělá je Liqui Moly
http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=757

Možná bych použil jejich čistič ventilů
http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=789

Já na to použil kvalitní olej 5W40 Total a je po klepání. S předchozím Mobil S 10W40 to klepalo.
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
Johny25

Příspěvek od Johny25 »

Mne zrala zhruba liter oleja na 1500-2000km, pouzival som olej castrol magnatec, teraz som presiel na olej dynamax 10w40(asi slovnaft) a po 1000km nepozorujem ziadny ubytok oleja, takze som s tym olejom velmi spokojny.
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

Ja mam 217000km a mne to žerie tak 0,5l na 1000km.Keď jazdím v otáčkach tak žerie aj viac.
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Co emise? Projde to legálně i při téhle spotřebě oleje?
Neopsal by jsi sem prosím poslední naměřené hodnoty? Docela by mne zajímalo, jak se zvýšená spotřeba oleje projeví.

Kamarád měl trojkového golfa co mu žral olej podobně a emise měl jako moje Felda 1.6, která si nevezme skoro nic.
smazany clen - FK

Zdravím
Ja mám dosť problém zo spotrebou oleja najazdil som zatial asi 3000 km a už som minul 2 litre. Podla návodu je to ale normalne mne sa však nezda keď tu všetci pisete ze nedolievate skoro vobec. Problem je v tom ze ked som dolieval naposledy tak na vicku od olejovej nadrze bol nejaky bordel. ked som sa pytal v dvoch servisoch mi povedali ze to je normalne. Niekde som to tu cital co to znamena ale uz si to nepametam. potreboval by som poradit co s tym. Dik
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Skoro litr na tisíc už je fakt hodně. Jestli si to auto chceš nějaký čas nechat, tak s tím něco dělej.
smazany clen - FK

no ved hej ale co? stale neviem z coho je ten hnedy bordel na vicku
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Emulze na víčku je normální jestli jezdíš krátké jízdy se studeným motorem. Jestli to zmizí po delší jízdě, tak je to v pořádku.

Olej může někde téct ven, nebo ho to žere. Jestli to nikde není mastné, tak to olej bere kolem ventilů, nebo spodem kolem pístů. Gufera na ventilech se dají vyměnit bez sundavání hlavy a tak bych tím začal. Když to nezabere, nebo jenom částečně, tak bude muset hlava dolu, vana dolu a písty ven. Pak uvidíš jak jsou na tom válce a kroužky. Pravděpodobně jsou jenom prasklé, nebo zapečené stírací kroužky.

Docela by mne ale fakt zajímalo, jaké emise má motor žeroucí litr oleje. Já osobně si myslím, že když to na tisíc kilometrů spálí 70 litrů benzinu, tak ten litr oleje se na emisích ani moc neprojeví.
smazany clen - FK

Predchadzajuci majitel mal nieco s vrchnym ulozenim. Neviem co to znamena povedal mi iba tolko. Odvtedy je to tam mastne ale minule som to vyutieral a nevyzera ze by niekde tieklo. Emisna je v pohode zatial neboli ziadne problemy
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Nevím co mohl myslet vrchním uložením. Jestli to někde teče, tak to je pořeba přetěsnit.

Jestli jsi na tom nechával měřit emise, mohl by jsi prosím napsat naměřené hodnoty?
Odpovědět