Hloupé dotazy

pokec o všem možném i nemožném
Odpovědět
Kubason - FK

Re: Hloupé dotazy

Příspěvek od Kubason - FK »

Potřebuju poradit, sháním zimní pneumatiky, a protože nejsem zrovna boháč, tak se snažim vejít do 1000 korun za pneumatiku. V týhle kategorii mi zatim vychází nejlíp (i podle ADACu) Barum Polaris 3, nebo Sava Eskimo S3+ (Savy o malinko líp než Barum), a tak jsem se chtěl zeptat, který z nich byste spíš doporučili? Nebo kdybyste věděli v daný cenový relaci ještě o něčem lepším, tak budu taky rád :)
Těch Sav se jen trochu bojim, protože to není zrovna známá značka (nebo je, a já jsem hloupej), takže si řikám, co to je zač.
Paulie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paulie »

Za mě Savy. Jezdím je na autě už druhým rokem a maximální spokojenost.....Jezdím v zimě autem na hory. Drží stopu, všechno jsem vyjel, sjel, ubrzdil. Dokonce jsem i s komplet plným autem lidí vyjel zledovatělou polnačku do celkem prudkého kopečka....Navíc nejsou ani tak hlučné. ;-) Za tu cenu je to nejlepší volba. :thumright:
Grave
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grave »

Taťka má tyhle http://velko-pneu.cz/pneu/3394-fireston ... 9-t-zimni/ a spokojenost, jen podotknu, bydlíme v podkrušnohoří a nemá jediný problém já jezdil jednoho času na http://www.zbozi.cz/vyrobek/kleber-kris ... 0-r13-79t/ a taky bez problému a vejdeš se kus do litru
Kozel je nebezpečný zepředu, kůň zezadu, hlupák ze všech stran.
Kubason - FK

díky za tipy, nakonec jsem přeci jen pořídil Savy :)
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 00Inferno00 »

Na feldě jsem měl Eskimo S3 a byl jsem tak spokojený, že na Golfa jsem je pořídil taky ;)
Vici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogbone
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

103457 píše: Pokud budeš vybírat centrál na dálku, tak vybírej podle toho co od dálky potřebuješ. Zda ti stačí jen dvoukanálový nebo zda chceš i dodatečný kanál na odskok kufru. A finále jsou ovladače, záleží jakej se ti líbí. Motorky uni centrálu jsou skoro stejné, je jen rozdíl zda mají otočnou hlavu či nikoliv a to je jedno poněvadž upevníš táhlo, jak budeš potřebovat ty, takže ani otočná hlava serva není důležitá. Všechny uni centrály se připojují k táhlu kolíčku, ale u feldy je na zámku volná pozice pro táhlo od centrálu, každá felda to má z výroby, takže když dokoupíš příchytky táhel, můžeš pěkně napevno spojit servo centrálu se zámkem.
http://www.autodilykrc.cz/cz-detail-551 ... dveri.html
Risknu to s tímto centrálem, jen někde musím opatřit ty příchytky, abych zbytečně nekrmil českou poštu :D

EDIT: Tak nic, tento centrál mě rozmluvil zdejší člen, že přes zimu zpuchří gumičky na motorcích a je celý motorek nepoužitelný.
Kubason - FK

Původně jsem chtěl Bridgestone Blizzak, protože mi kamarád řikal, že jeho "známej" je má za 900 korun za jednu + zadarmo přezutí a vyvážení, ale pak se ukázalo, že to je cena bez DPH, takže jsem se nakonec rozhodl pro ty Savy :)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Arkis píše: Risknu to s tímto centrálem, jen někde musím opatřit ty příchytky, abych zbytečně nekrmil českou poštu :D

EDIT: Tak nic, tento centrál mě rozmluvil zdejší člen, že přes zimu zpuchří gumičky na motorcích a je celý motorek nepoužitelný.

Máš recht, vys.... se na centrál a dej na dveře petlici jak Mr. Bean

To čím ti nakrmil bednu ten nejmenovaný inženýr je taková pikačovina, že se to sem nehodí, ale mělo by se to přesunout do topicu Zábava, Vtipy.
Když jen trochu použiješ svojí hlavu a koukneš se do renomovaných eshopů na drahé a rádoby značkové centrály, tak jaké serva tam najdeš :?: :?: :o Půlka evropy tyhle serva bez problémů používá, ale jen v tvojí felicii spuchří přes zimu. :lol: :lol: :lol:
Pochopitelně, že ty gumičky jednou spuchří, ale to už tvoje felda bude dááávno shnilá a sešrotovaná.
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Ještě, že jsem sem nedal jeho jméno :D.
čau, tenhle centrál nekupuj, já jej koupil asi před 4ma rokama do favorita, přes zimu zpuchřely takové ty gumičky na motorcích, natekla do nich voda a vždycky když bylo venku pod nulou, tak centrál nešel. Gumičky se nové nikde nedaly sehnat. Sežeň radši originální, co se montoval do felicií. Ne tenhle laciný čínský. Poznáš to podle motorku na kterém je gumička, těch centrálů je hodně podobných a tyhle jsou prostě šunty.
Nevím teda, za origo centrál bez DO sem dostal nabídku 550Kč. Což mi přijde celkem dost, ale to se mě spíš někdo snaží natáhnout.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

za origo centrál jsem dostal nabídku .... , ty ho prodáváš ? nebo ti byl nabídnut za cenu xxx ?

pokud obsahuje :
jednotku
2x servo5ti drát
2x servo 2 drát
kabely k zadním dveřím
kabely do předních dveří
kabel mimovýbav

tak je to cena +- víc než dobrá
kwik

Příspěvek od kwik »

mě gumičky na tomhle centrálu přes zimu zpuchřely, je to už nějaký rok zpátky, kdy jsem tenhle centrál montoval do favorita, centrál fungoval parádně až někdy do února, pak postupně centrálem nešly otevřít jedny dvoje troje dveře. přišel jsem na to, že gumičky zpuchřely, do centrálu natekla voda a až bylo venku + tak centrál chodil zase jako za mlada... další zima opět to samé. ...
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

ferda:
Já se jej snažím koupit a obsahuje
řídící jednotku
1x 5ti drát
3x 2 drát
kabely ke všem dveřím
bez kabelu mimovýbavy
EDIT: Úprava textu dole!!
Ještě jsem si psal s jedním klukem co rozdělává feldy a ten mi nabídl origo centrál
řídící jednotku
2x 5ti drát
2x 2 drát
kabely ke všem 4 dveřím
alarm
a měl tam být DO, ale ovladač prý někde ztratil
na kabel mimovýbavy sem se ho neptal :hlava:
za 500Kč
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

kwiku už jsem to tu psal, na zimu se musí promazat plastové držáky táhel a zámek, tam to vždy zamrzá. Ještě mi nikdy, a ani jsem to neslyšel, že by zamrzl přímo centrál. Nedovedu si ani předsatvit, jak by se to mohlo stát, jelikož servo je namontováno na vnitřní straně dveří a eventuální vlhkost, která se dostane do dveří sametkou venkovní strany okna, stéká po venkovní straně dveří. Pokud by voda stékala po vnitřní straně dveří, jak by asi vypadal papírový reproduktor?? čili pokud ti opravdu zamrzl centrál, respektive přímo servo, někde byla chyba, pravděpodobně v montáži serva. Navíc měl jsi už rozdělané někdy servo? Je tam motůrek s ozubeným kolečkem a ozubený hřeben, který jezdí směrem nahoru a dolů, + haaafo vazelíny, tak nevím, jak by se tam voda dostala a co by tam způsobila. ;)
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

nech si poradit ale nepřestávej uvažovat , to rozhodnutí je orpavdu jen na tobě

ty prachovky taky odcházej ne že né , ale odcházej i na těch originálních
ale ruku na srdce VY všichni komu se to stalo , co jste dělali předtím než se rozsypaly ??????????? jeb.li jse do zámků sračky na rozmražení protože zamrzali !!!

jeden příklad ,
koupil jsem celou sadu od jablotrunu , kamarád cca za rok si ji koupil také , on měl všechny dveře hotové za hodinu , jenže já se s tím crcal celej den , jenže já vymontoval zámky umyl vyčistil promazal , a až do smrti auta na to nešáhl , ale on v zimě stále odklápěl tapec , páč když to otevřel tak mu nedrželi dveře zavřený , ... atp stříkal tam rozmrazovač , konkor a různý jiný sračky pro mazání a proti zamrzání , při demontáži jeho vozu , cca před 6lety , byli prachvky na servech rozsypaný na jednotlivý kroužky , kdežto ty moje jsou ještě dnes stále O.K.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Má pravdu předsedo :!:
Zlatá slova ferdo.

Něco málo jsem psal už tady: http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 23#p563539

Zámky se dobře umejou a zároveň promažou v naftě. Sice pak trochu smrděj, ale to nám ropákům nevadí. Ty kluzný místa držáků táhel mažu vazelínou, ta tam vždy vydrží mnohem déle než nějaký spreje.
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Nakonec jsem to riskl s tím DO centrálem z aukra. O víkendu se pustím do montáže jo a ještě taková drobnost. Když sem čistil zadní pravý tapec, tak po oddělání byla pod ním nějaká fólie (v mojem případě celá od písku, ale fakt jako celá...). Musím tam tu fólii dát (myšleno novou)? Na co tam vlastně je?
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

i za tu cenu bez kabelu mimovýbav to jde , namundíš to bez měření zkoušení vrtání .........
kabel mimovýbav musíš poptat běžně se jeho bazarová cena pohybuje kolem 250kč

a jak jsem psal rozhodnout se musíš ty

taky používám vazelínu když není řídká ředím ji olejem
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Folie jsou tam právě proti vlhkosti z dveří směren do auta. Je lepší, když tam jsou, dají se koupit nové nebo stačí i silný igelit.
acab

Příspěvek od acab »

ahoj lidi .... mam prosbu ... ted nastoupim do auta mam mokro všude .... jako ne že by byla louže, ale prostě vlhkost abnormalni ... není nějaka houbička nebo něco co by tu vlhkost stahovalo ? .... napadlo mě davat do auta sul ale to by asi korodovaly kabely nebo ne ? ....
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

když to chceš řešit tímto způsobem tam místo soli tam dej kilo rýže.
ale pozor na myši :lol:
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
acab

Příspěvek od acab »

tak jak jinač to ted řešit :D venku zima :D a auto mi cele dny stoji venku
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

máš pod tapcema ten igelit ?
nezatejká ti tam někudy ?
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
acab

Příspěvek od acab »

jo mam ho tam ... jeden se v zadu trošku odlepuje ale neni to nic strašneho nic co by lepici paska nespravila :D
feluska

Příspěvek od feluska »

Zdravim, chtěl bych se zeptat na předních světlech je konektor pro žárovky, dva prostřední jsou pro parkovačky , ale u žárovky nezjistím který je mínus ( respektivě udělal jsem si denní svícení a chci je připojit na parkovačky ) ale nevim na který je plus a na který je minus
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

hnědý je kostra , černý je plus
Pluhda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pluhda »

předem se omlouvám ale nevím kde to mám najít, chci se zeptat jak poznám že mám auto se zesílenou karesérií, a lze použít přední blatníky ze zesílené na nezesílenou? děkuji
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Podle VINu to stopro poznáš. Máme tu identifikátor VINu.
http://www.feliciaklub.cz/?id=typy_vin
Pluhda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pluhda »

paráda děkuji moc, hodně mi to pomohlo :thumright:
Kubason - FK

Ropáci, potřebuju pomoc.
Dělám seminárku na chemii týkající se paliv. Problém je, že za boha nemůžu najít, z čeho se skládají aditiva do naftových motorů. Chápu, že jsou aditiva pro zvýšení cetanovýho čísla, odstraňování nečistot a rzi, zlepšení nízkoteplotních vlastností, atp., ale potřeboval bych zjistit, jaký typy se používají z chemickýho hlediska. Tak kdybyste někdo věděl, nebo aspoň mohl nafotit složení nějakýho aditiva, byl bych vám vděčnej.
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

tohle si každej výrobce hodně dobře tají ;)
1.3 BMM kombi LPG
Kubason - FK

chápu, že přesný složení si hlídají, ale myslel jsem obecně, třeba jaký typy uhlovodíků se obecně používají, to by snad mohlo bejt obecně známý, ne?

EDIT: A taky bych neměl tolik používat slovo obecně, ale to je přepracováním mozku
M13
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od M13 »

V dnešnim světě motorů je nějakej rozbor a test aditiv a taky sem něco takovýho viděl ve speciálu Diesel 2, tak se můžeš podívat tam.
1.6 1998
acab

Příspěvek od acab »

Jak se dostanu do panelu topeni nějakym šetrnym zpusobem aby sem nic neodřel nebo aby mi to neprasklo (sem slyšel že to rádo praská) :scratch:
Paulie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paulie »

Já nevím, vytahoval jsem ten panel hodněkrát a nikdy nic. Nedělej to šroubovákem. Vem si třeba špachtli...Čím širší tím lepší...a takhle to úplně v pohodě vycvakneš bez jediného škrábance. Prostě něco tenkého a širokého..;-). A samozřejmě si před tím vytáhni přepínače(čudlíky)
acab

Příspěvek od acab »

a ty přepinače se normalně vytahuji nebo se tež nějak vycvakavaji ?
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

co s tim chceš dělat ? vypínače se vytahujou pak vytáhneš i ten podklad
1.3 BMM kombi LPG
Paulie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paulie »

Normálně je chytni a potáhni k sobě. A potom až je budeš dávat z5. tak se dobře podívej jak je tam dáváš....Protože je tam jde dát jenom v jedné poloze, nejde je tam dát otočené třeba o 180 stupnu...To prostě pochopíš až to rozděláš... ;)
P1azer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od P1azer »

Chci se zeptat, mám jen já blbej zapalovač ve feldě, že mi tam pořádně nedrží nabíječka na mob. apod., nebo je to normální a je tam ten vstup tak blbě udělanej a nepočítal s ničím jiným, jež s funkcí "zapalovače cigaret" ?
FELICIA LXi [] 1.3MPi, r.v. 1999 Deep sea blue metalic
Ford Focus II 1.6 TDCi 80kW
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

asi jo dávám tam i navigaci a občas stačí když o ní zavadím při ladění rádia a uvolní se ale asi to bude tím že je delší než zapalovač .
ObrázekObrázek
P1azer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od P1azer »

Jo, přesně jak říkáš, je jakoby krátkej a nedrží to tam dobře. Dostali jsme právě pro prcka termo obal na pití (ořívač láhve) s připojením do zapalovače, a asi to nebude moc ono...
FELICIA LXi [] 1.3MPi, r.v. 1999 Deep sea blue metalic
Ford Focus II 1.6 TDCi 80kW
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Ahoj s tím zapalovačem je jednoduché řešení.Stačí si vzít šroubovák a trošku přihnout ve vnitř ty packy co jsou po obvodě.Potom ta navigace nebo nabíječka mobilu lépe drží.Ale pozor na to aby nedošlo k vyskratování kostry(obalu) sespodním kontaktem.Okamžitě vyhoří pojistka.Je lepší si jí pro jistotu vydělat před zásahem.
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Dneska na pumpě ostuda jak mraky... nešlo mě otevřít víčko nádrže, prostě jsem s tím vrtěl jak sem chtěl, ale klíč se točí a víčko drží jak potvora. Dělali se nějaké víčka bez zámků? V tomto tématu píšou, že tam dali víčko nádrže bez zámku, ale nikdo neřekl jestli je to normálně do feldy nebo se to dává z jiného vozu. Kdyby někdo věděl, tak prosím napište :)
Crob

Příspěvek od Crob »

Neuzamykatelné víčko palivové nádrže je normálně v prodeji :
http://www.e-cat.cz/p-117393/skoda/feli ... 57_1968460
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Díky moc :)
acab

Příspěvek od acab »

dá se koupit patice t5 bez ledky ? ..
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

ne nedá ,jedině že by měl někdo ty žárovky nefunkční :)
ObrázekObrázek
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

Arkis píše:Dneska na pumpě ostuda jak mraky... nešlo mě otevřít víčko nádrže, prostě jsem s tím vrtěl jak sem chtěl, ale klíč se točí a víčko drží jak potvora. Dělali se nějaké víčka bez zámků? V tomto tématu píšou, že tam dali víčko nádrže bez zámku, ale nikdo neřekl jestli je to normálně do feldy nebo se to dává z jiného vozu. Kdyby někdo věděl, tak prosím napište :)
trojka golf ;)
1.3 BMM kombi LPG
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Dneska jsem zapojovat TC-6 a někde jsem zřejmě udělal chybu (ikdyž nevím opravdu kde...). Po nastartování se mě rozsvítí tyto kontroly
Obrázek
přitom ABS ani Airbagy nemám, tak bude chyba zřejmě tam. Pokud se tyto kontrolky napájí z žluté koncovky, tak tam jsem jen na 1čku (žlutý drát) napojoval žlutý drát z TC-6
viz.
Obrázek
Celé album zapojení, co jsem občas fotil je tady
http://arkis.rajce.idnes.cz/6.12.2013_T ... e_zapojeni
Všem děkuji za případnou pomoc.

EDIT1:
Jinak ještě nevím jestli mám toto zapojené správně
Obrázek
Ten červený drát přicházející z vrchu by měl být na 15ce na spínačce, ale nevím jestli jsem ho dal na správný kolík.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Nepřehodil jsi konektory přístrojovky?
Odpovědět