Problikávání a zkraty v pojistkovce

HonzaRez - FK

Problikávání a zkraty v pojistkovce

Příspěvek od HonzaRez - FK »

Zdar, mám nepříjemný problém, doufám, že existuje nějaké rychlé řešení. Z ničehonic jsem před pár dny zjistil, že mi při šlápnutí na plyn problikávají světla i kontrolky na palubce a v pojistkovce to zapraská, jako kdyby se něco zkratovalo. Když už jsem rozjetý a pedál držím, nic se neděje.
Mám v pojistkovce vedené napájení rádia,aby bylo napájeno jen při zapnutém klíčku. Dělal mi to člověk, který se na to specializuje, takže tam problém snad není. Fungovalo mi to od léta dobře, problém se objevil právě až teď v listopadu. A ten problém zůstává, i když rádio vypnu. A to rádio hraje nepřerušeně, žádné výpadky není slyšet.
Voda u spolujezdce na pohled není, do pojistkovky ještě kouknu, jestli tam není vlhko...
Může to dělat třeba nakopnutá pojistka, kterou bych mohl vyměnit? Nebo co by to mohlo být?
Díky
Honza
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Re: Problikávání a zkraty v pojistkovce

Příspěvek od ferdamravenec »

trochu slabej popis , je tam téměř dvacet kontrolek , v ppjistkovce to zapraská ale ještě jsi ji neotevřel , může to bejt přitahování/odpadání relé , stejně jako vážnej problém kterej může způsobit zahoření v kabeláži nebo požár vozu

ale tak bych zkusil žlutej drát , akostru , obojí v motoru
Paulie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paulie »

Nejspíš ti odešel regulátor. Takže ti to přebíjí.
Jestli máš palubní počítač, tak se zkus podívat jestli umí měřit napětí(Proklikáš se až na vnější teplotu a pak dlouze podrž tlačítko a mělo by to tam být)
Jestli nemáš palubní pc, nebo to neumí, tak si pujč od někoho multimetr. Napětí měř při volnoběžných otáčkách a pak šlapej na plyn, vytoč to třeba do 5tis. ot. A podívej se co to píše za hodnoty. Mělo by se to držet na +- 14.Voltech. 14,5V a víc je už špatný regulátor.
Měl jsem podobný problém. Koupil jsem nový regulátor za 88,- kč za 10min jsem to měl přehozené. Nic už neproblikává a regulátor drží pěkně 14V. ;)
HonzaRez - FK

Příspěvek od HonzaRez - FK »

Díky za odpovědi. Blikajícími kontrolkami myslím kontrolky zapnutých světel, ostatní naštěstí při jízdě neblikají ani nesvítí. Předpokládám, že kdybych jel se zhasnutými světly, ničeho bych si nevšiml, nic by neblikalo, jedině to praskání v pojistkovce. ALe nezkoušel jsem to...
Alternátor by to mohl být, ale určitě nepřebíjí. Měl jsem připojený voltmetr, při jízdě se světly to ukazovalo cca 13,5V, což by mělo být v normě, žádné výkyvy. Radši jsem ten voltmetr odpojil, ale problém přesto zůstal.
Pojistkovka vypadá suchá, ale nezkušeným okem nic nepoznám...
No asi rád vyměknu a pojedu do servisu, máme krizi, ti chlapi přece musí živit rodiny...
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

tak to zkontroluj žlutej drát na startéru
Odpovědět