Startování - nevím co dál

AEF
JRV
Kontaktovat uživatele:

Startování - nevím co dál

Příspěvek od JRV »

Zdravím všechny,
mám nově koupenou Felicii 1.9D r.v. 97 z edice Palomino. Koupil jsem jí nepojízdnou (uletěla řemenice), vyměnil sem jí a Felina jezdila skvěle i když neměla ten správný výkon.
Po cca 1000 km jsem se odhodlal vyměnit filtry a olej. Po výměně oleje a filtrů nastal problém. Nestartuje. Myslel sem si že sem málo zalil nový palivový filtr, takže sme jí s kamarádem roztáhli na tyči a chytla krásně a jela lépe. Po návratu domů jsem jí několikrát zkusil nastartovat (motor byl zahřátý) a vše bez problémů. Následující ráno jsem ale již nenastartoval. Takže jsem vyměnil i žhavící svíčky. Stále nic.
Kontrolka žhavení svítí, zhasne, otočím klíčkem, startuji ale nechytne to.
Takže shrnutí: Mám vyměněný palivový filtr, olej + olejový filtr, žhavící svíčky a nevím co mám dělat dál. Problém s motorem není - jen nestartuje.
Prosím poraďte mi někdo =)
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: Startování - nevím co dál

Příspěvek od 103457 »

Padá nafta = zavzdušňuje se. Pokud ji zkusíš roztáhnout určitě ti zase chytí.
Pomohla by i pupmpička, ale je to pracný, raději odstranit závadu.
http://autodilymichalec.eshop-zdarma.cz ... uct&id=875
JRV
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRV »

na roztáhnutí vždycky chytí a jakmile se motor ohřeje tak i startuje tak jak má....ale jakmile motor vychladne tak se na otočení klíčku otáčí a má i tendenci chytnout a nechytne...ale zjistil jsem další věc. Na čerpadle (Lucas) mi padla taková tyčinka která je připojená na druhý konec dílu na který je připojeno lanko od plynu....hýbá s další páčkou - nevíte na co to je? ....
JRV
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRV »

Tak nafta nepadala =) ukázalo se že se předchozí majitel hrabal v čerpadle a urazil jednu páčku kterou jsem nahradil =) ale problém byl v tom, že mi výrobce prodal VADNÉ RELÁTKO ..... je tam jiné a startuje tak jak má =) každopádně děkuji =)
venda10758 - FK

Příspěvek od venda10758 - FK »

JRV píše:Zdravím všechny,
mám nově koupenou Felicii 1.9D r.v. 97 z edice Palomino. Koupil jsem jí nepojízdnou (uletěla řemenice), vyměnil sem jí a Felina jezdila skvěle i když neměla ten správný výkon.
Po cca 1000 km jsem se odhodlal vyměnit filtry a olej. Po výměně oleje a filtrů nastal problém. Nestartuje. Myslel sem si že sem málo zalil nový palivový filtr, takže sme jí s kamarádem roztáhli na tyči a chytla krásně a jela lépe. Po návratu domů jsem jí několikrát zkusil nastartovat (motor byl zahřátý) a vše bez problémů. Následující ráno jsem ale již nenastartoval. Takže jsem vyměnil i žhavící svíčky. Stále nic.
Kontrolka žhavení svítí, zhasne, otočím klíčkem, startuji ale nechytne to.
Takže shrnutí: Mám vyměněný palivový filtr, olej + olejový filtr, žhavící svíčky a nevím co mám dělat dál. Problém s motorem není - jen nestartuje.
Prosím poraďte mi někdo =)

Prosba:Zdravím,mám prosím Feldu z roku 1996 zřejmě Golfácký motor a mám hrozné problémy se startem.měnili jsme věnec(nevím jestli je rozdíl v zubech) tři startery..vždy jedou tak 14 dnů a už nazapadne do zubů jen narazí a protáčí se.tak opravdu nevím a prosím o radu.Někde jsem i četl že při montáži musel být vložen mezikus eliminující rozdílná upevňovací místa. Upevňovací konzole a související díly nejsou záměnné, protože motory VW mají v příčném směru o 2° větší sklon než motory Škoda. a ani nevím jak ty mezikusy vypadají.Doposud to vše fungovalo a ted takové problémy.děkuji moc za odpověď.venda
venda10758 - FK

Příspěvek od venda10758 - FK »

103457 píše:Padá nafta = zavzdušňuje se. Pokud ji zkusíš roztáhnout určitě ti zase chytí.
Pomohla by i pupmpička, ale je to pracný, raději odstranit závadu.
http://autodilymichalec.eshop-zdarma.cz ... uct&id=875
Prosba:Zdravím,mám prosím Feldu z roku 1996 zřejmě Golfácký motor a mám hrozné problémy se startem.měnili jsme věnec(nevím jestli je rozdíl v zubech) tři startery..vždy jedou tak 14 dnů a už nazapadne do zubů jen narazí a protáčí se.tak opravdu nevím a prosím o radu.Někde jsem i četl že při montáži musel být vložen mezikus eliminující rozdílná upevňovací místa. Upevňovací konzole a související díly nejsou záměnné, protože motory VW mají v příčném směru o 2° větší sklon než motory Škoda. a ani nevím jak ty mezikusy vypadají.Doposud to vše fungovalo a ted takové problémy.děkuji moc za odpověď.venda
Odpovědět