Přehřívání motoru 1,3
-
Pepekh1 - FK
Přehřívání motoru 1,3
Mám krátce Felinu 1,3 rv. 2001. Když nechám na místě nastartovaný motor třeba 15 minut tak začne vařit. Co je špatně? 
-
Pepekh1 - FK
Re: Přehřívání motoru 1,3
Budík je na 110. Ale slyším hučení a když otevřu kapotu tak se třebe nadobka s chladici kapalinou. Ještě dodatek, že jezdim na LPG jestli to na to nemá nějaký vliv.
-
Radek96 - FK
Řekl bych,že to bude těsnění pod hlavou,nebo vadná hlava…
-
Pepekh1 - FK
Ventilátor se zapne až když to bublá. Nevyřešil by to snimač při nižši teplotě nebo lepší větrák?
-
Radek96 - FK
Zkusil bych diagnostiku,kolik to má doopravdy teplotu.Pokud je opravdu tak vysoká,je třeba s tím něco rychle dělat.
-
mjamriska - FK
chladiaca zmes je dobre namiesana ? nevychadza mi to zeby to malo varit pri 110 stupnov, ci ???
Ventilator by sa ti mal zapnut pri cca 100°C, napoj to ako je uz vssie pisane na diagnostiku a porovnaj, ci ti dobre ukazuje teplomer na palubovke. Mozes mat aj zly spinac ventilatoru.. A mjamriska dobre hovori, ze pri 110 ti to nemoze vret, ked mas dobre zarobenu nemrznucu zmes. V sustave mas zvseny tlak, co samo o sebe zvysuje teplotu varu a chladiaca kvapalina ti tiez zvysuje teplotu varu vody. Ak by si mal zle tesnenie pod hlavou, tak by ti pravdepodobne tlacilo vzduch do chladiacej sustavy a to by si mal potom plnu vyrovnavaciu nadrzku a zavzdusnene kurenie, cize by ti nekurilo.. Skus si vybrat termostat a dat ho do vody na sporak a pomaly zohrievaj, teplomerom si meraj teplotu kedy sa ti otvori. Chladic sa ti zohrieva?
-
Radek96 - FK
Já tento problém řešil minulý měsíc na mamčině Felicii.Při cestě do práce pozorovala vyšší teplotu – 100°C a na druhý den už měla na budíku 110°C a voda v nádobce jakoby bublala.Takže jsme Felicii odvezli ihned k mechanikovi.
Ten postupoval takhle:
Nastartoval a sledoval budík teploměru- při cca. 90°C otevřel termostat,takže byl dobrý.Když stoupla teplota na cca. 98°C zapnul ventilátor chlazení. Napojil diagnostiku a zkontroloval teploty a ty seděly úplně přesně.Potom se na zkoušku vyměnilo víčko expanzní nádobky,ale problém to nevyřešilo.Všimli jsme si,že ubylo chladící kapaliny,na víčku oleje bylo trošku emulze a z výfuku začalo jít až moc páry.Takže už bylo jasné,že to bude těsněním pod hlavou.Navíc auto přestalo na volnoběh topit.Takže se mechanik pustil do výměny těsnění pod hlavou a bylo to opravdu tím.Teď je teplota úplně v pořádku.
Ten postupoval takhle:
Nastartoval a sledoval budík teploměru- při cca. 90°C otevřel termostat,takže byl dobrý.Když stoupla teplota na cca. 98°C zapnul ventilátor chlazení. Napojil diagnostiku a zkontroloval teploty a ty seděly úplně přesně.Potom se na zkoušku vyměnilo víčko expanzní nádobky,ale problém to nevyřešilo.Všimli jsme si,že ubylo chladící kapaliny,na víčku oleje bylo trošku emulze a z výfuku začalo jít až moc páry.Takže už bylo jasné,že to bude těsněním pod hlavou.Navíc auto přestalo na volnoběh topit.Takže se mechanik pustil do výměny těsnění pod hlavou a bylo to opravdu tím.Teď je teplota úplně v pořádku.
-
big.jedla - FK
Felicie při 110 na budíky v žádném případě nevaří. V létě v hycech a kolonách je běžné že se ručička dostane na 110 a ventilátor to shodí zpátky dolů...
kontrolní otázka kde na budíku je červené pole??? tak to je nebezpečná oblast teploty vše pod je v normě.
Pokud skutečně vaří při 110 tak tam není přetlak (vadné víčko na expanzce nebo nějaká jiná netěsnost kudy tlak uniká) nebo je špatně namíchaná nemrzka (lidi v létě rádi šetří a lijou jen destilku, přece není zima že?)
kontrolní otázka kde na budíku je červené pole??? tak to je nebezpečná oblast teploty vše pod je v normě.
Pokud skutečně vaří při 110 tak tam není přetlak (vadné víčko na expanzce nebo nějaká jiná netěsnost kudy tlak uniká) nebo je špatně namíchaná nemrzka (lidi v létě rádi šetří a lijou jen destilku, přece není zima že?)
-
Jirka.vhk - FK
Výkon ventilátoru chladiče
Ahoj,
mohl by mi někdo poradit, jaký je výkon ventilátoru u chladiče Felicia 1,3 rok výroby 2000?
Nikde jsem to nenašel. Jedná se mi o to, jaký průměr vodiče mám použít na sepnutí.
Ale i tak bych to rád věděl.
Díky.
mohl by mi někdo poradit, jaký je výkon ventilátoru u chladiče Felicia 1,3 rok výroby 2000?
Nikde jsem to nenašel. Jedná se mi o to, jaký průměr vodiče mám použít na sepnutí.
Ale i tak bych to rád věděl.
Díky.
-
Mr.Bzuk
- Kontaktovat uživatele:
Pokud si chceš vytahnout spínání ventilátoru extra na vypínač, tak to vytáhni z čidla na chladiči. Já to mam dvoulinkou 2x0,75 na vypínač v palubce a v pohodě.
-
mjamriska - FK
ja to mam este pre istotu cez relatko, aby sa vypol po vypnuti motora
-
Jirka.vhk - FK
A co máte za spínač? Normálně stejný jako ostatní nebo nějaký obyč?
-
Mr.Bzuk
- Kontaktovat uživatele:
Přes relatko a spínané + je to taky možnost.
- Jirka.vhk: vypínač mam origo, akorát jsem sehnal se symbolem výhřevu sedaček abych neměl dva stejný.
- Jirka.vhk: vypínač mam origo, akorát jsem sehnal se symbolem výhřevu sedaček abych neměl dva stejný.
-
Petr.bk - FK
Mám dotaz mám krátce Felicii II 1,3. Je normální aby v koloně po krátké době spustila sahara i při teplotě +4°C venku?
Měl jsem před tím favorita s motorem 1,3BMM a toto to nedělalo. Všiml jsem si že u felicie II je chladič zakrytovaný zevnitř plechem. Je to důsledek toho?
Jinak termostat mám nový. Teplota vyleze asi na 100°C sepne ventilátor asi na minutu a pak se asi na dvě minuty vypne.
Měl jsem před tím favorita s motorem 1,3BMM a toto to nedělalo. Všiml jsem si že u felicie II je chladič zakrytovaný zevnitř plechem. Je to důsledek toho?
Jinak termostat mám nový. Teplota vyleze asi na 100°C sepne ventilátor asi na minutu a pak se asi na dvě minuty vypne.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Petr.bk - je to OK
, neřeš to.
-
Petr.bk - FK
Takže se tak chová každá FelicieII .....to se mě ulevilo. Je pravda , že je zase rychleji zahřátá. Jenom jsem měl obavy, co to bude dělat v létě až bude 30°C.
-
jailbird - FK
Poradte, mne sa stale prehrieva. Rucicka na hranici cerveneho. Termostat meneny, voda doliata, ventilátor ide, tesnenie pod hlavu menene asi pred 2 mesiacmi.

- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Bylo to zde již napsáno x krát, že budík je jen orientační. Přesnou tepotu zjistíš přes VAG. Třeba se ti to nehřeje, jen o tom nevíš.