drnceni motoru
-
blekota - FK
drnceni motoru
ahoj.nedavno jsem si pivezl novou feldu jedna se 1.6 glx z nemecka rok vyroby 2000 takze docela slusna verze najel jsem sice asi 1000 km a nemam zadne skosenosti s timto motorem,ale znervoznuje me jedna vec.pri urcitich otackach motor drnci,je to zhruba 2200-2400 ot.je to sliest pri jakimkoliv rychlostnim stupni takze to neni prevodovka,uz sem skousel vymenit vzduchovej filtr,svycky a dokonce seridit ventily.posledni co sem skousel dneska,jesli nedrnci vyfuk o kastli ale pored nic.je to podobnej zvuk jako kdyz sem pred lety dal na facko sportovni vyfuk.skousel sem hledat vsude ale nikde nic.rad bych predesel zniceni motoru je fakt super 
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: drnceni motoru
By mě zajímalo jak se na 1.6 štelujou ventily ? 
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Zpusobuje to rozkmitani vyfukoveho potrubi. Kdyz zvednes auto a nekdo ti bude pridavat plyn, krasne uvidis jak cele potrubi zacne kmitat. Original vyfuk to nedelal . Napriklad Till dela presne to co popisujes.
Uz i origos vyfuk ale zlevnili a zacali preprodavat neco osizeneho. Kdyz jsem ho naposledy namontoval, tak rezonoval pri 2800 ot.
Uz i origos vyfuk ale zlevnili a zacali preprodavat neco osizeneho. Kdyz jsem ho naposledy namontoval, tak rezonoval pri 2800 ot.
-
Rambo-x
- Kontaktovat uživatele:
Ono to nemusí být jenom rozkmitání....může být i někde naprasklý.....já jsem měl nenápadnou prasklinu u těch silentbloků u nádrže,nebyla velká nijak to nefoukalo ven,ale jaký to dělalo při určitých otáčkách bordel to bylo šílený,znělo to jako by se měl motor rozsypat a šlo to ze předu.....po výměně výfuku vše OK
-
blekota - FK
dik za radu.auto bylo 14 dni v servisu a skontrolovaly vsechno,mevym sice jak se stelujou ventily na 1.6,ale bylo my to tak receno.Skodovacky motory znam dobre,ale temhle nemeckejm rozumim jak koza petrzely.ale fakt dik zejtra se na to skusim podivat,doted sem hledal jenom velkou diru ktera tam ale neni
- RAAF_96
- Kontaktovat uživatele:
To mi dělalo taky, víš co to bylo?
Ten plastový kryt motoru se dotýkal hlavy motoru, jen jsem hranky podložil rozřezanou gumovou hadičkou a už je klid 
Škoda Felicia Combi 1.6 55kw r.v.97 - http://radimfojtek.rajce.idnes.cz/Moje_Felda/
Škoda Octávia Combi 1.8t 110kw - http://radimfojtek.rajce.idnes.cz/Koktik/
Škoda Octávia Combi 1.8t 110kw - http://radimfojtek.rajce.idnes.cz/Koktik/
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Očividně kvalitní servis 
Ventily se na 1.6 díky hydroštelům štelovat nejdou. ( možná tak vyndat a podložit .. ale kdo by kvůly tomu vyndával vačku ... )
Ventily se na 1.6 díky hydroštelům štelovat nejdou. ( možná tak vyndat a podložit .. ale kdo by kvůly tomu vyndával vačku ... )
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Kolikrát to dělá třeba jen ta segrovka, co drží silentblok na výfuku, ozdobná koncovka výfuku, krycí plech u nádrže, krycí plech manžety poloosy, vyrezlé příčky ve výfuku, ap. Chce to prolézt a koukat, kde je malá skulina a místo je oleštěné.
Ty dva vlnovce, co jsou na začátku předního dílu, mají v sobě ještě "husí krky". Pokud jsou vevnitř ty krky prasklé, tak to taky řinčí, někdy to až přejde v dunění, který je paradoxně slyšet podlahou jakoby odzadu. Zkus zahýbat potrubím pod měchama nahoru a dolu. Pokud se to nehne, je to ok, pokudud to bude klepat, tak je to vevnitř už prasklý. Dnešní přední díl už tyto vlnovce nemá a místo toho má jeden opletenec tesně před katíkem. Navaří se to k původnímu katu:
http://www.amd-autodily.cz/vyfukove-sys ... atoru.html
http://www.amd-autodily.cz/vyfukove-sys ... atoru.html